Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

The Last of Us Part I PC için yeni güncelleme yayınlandı

 
 
Sorunlu çıkış gününe sahip olan aksiyon macera oyunu The Last of Us Part I'in PC sürünü için yeni güncellemeler yayınlanmaya devam ediyor. Şu ana kadar yayınlanan ikinci güncelleme dün itibarıyla kullanıcılara ulaştı ve bu güncellemeler birçok sorunu ortadan kaldırıyor. Birçok oyuncu oyunun oynanamaz durumda olduğunu, oyundan attığını ve sürekli olarak takıldığını belirtiyor.
 
Naughty Dog ekibi sorunları çözmeye çalışıyor
 
 
 
Naughty Dog, The Last of Us Part I'in PC sürümü için ikinci güncellemeyi yayınladı. Sürüm notlarına göre 30 Mart güncellemesi bazı hataları ortadan kaldırıyor. Bunun yanı sıra güncelleme kullanılan bellek miktarını, genel performansı ve daha fazlasını iyileştiriyor.
 
Bildirilene göre bu yeni güncelleme kararlılığı artırmaya ve çökmeleri azaltmak için yayınlanmış durumda. Başka bir deyişle fare kullanımında yaşanan takılma sorunlarını çözmüyor. Diğer taraftan Naughty Dog şu anda fare üzerinde yaşanan sorunları araştırıyor. 
 
Yeni yama notlarına bakacak olursak:
 
- Bellek gereksinimlerini azaltmak ve "bellek yetersizliği" nedeniyle çökmeleri en aza indirmek için PSO önbellek boyutu azaltıldı
- Daha fazla sorundan haberdar olmak ve çözmek için ek tanı kısmı eklendi
- Hem oynanış hem de sinematik sekans sırasında performansı artırmak için animasyon akış belleği arttırıldı
- Oyun kaydetme dosyalarıyla ilgili: Ön yükleme sırasında çökme sorunu düzeltildi.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Dsogaming macera pc The Last of Us™ Part I
Xbox Game Pass Family and Friends paketinin ABD fiyatı bir hata nedeniyle açığa çıktı Kart tabanlı strateji oyunu Wildfrost 12 Nisan'da geliyor
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

2.4.2023 09:46:58

0
quote:

Orjinalden alıntı: ruzbey35 Rtx 3060 ti 12400F 16Gb ram Şuan da oynanılır mı peki bu sistemle. Almaya değer mi arkadaşlar. Yoksa biraz daha mı bekleyelim.
Evden uzakta olduğum için yanımdaki laptoptan oynuyorum, tüm shaderlar oluşturulmuş halde 1080p FSR Kalite Modunda 30 FPS aşağısını pek görmüyor. Laptopta GTX 1650ti, 32 GB RAM, İntel i5-10200h işlemci var. Senin sistemin daha iyi olduğu için daha iyi bir performans alabilirsin.

BSC Misafiri

1.4.2023 21:33:41

0
8 GB devri bitti zaten, 10 yıldır kullanılan bellek miktarı zaten bu. Daha üstüne çıkması gerekiyor kartların. Artık yeni nesil giriş seviye kartlar bile 10'dan aşağı çıkmamalı.. Ki bana göre doğrusu 12 GB. Giriş=12, Orta= 12-16, Üst= 16-20, En üst= 24-32 arası olması lazım..

Asd1234dsq

1.4.2023 19:16:27

0
Teknik konulara çok hakim değilim ama teknoloji hızla gelişiyor ve oyunlar daha güzel görünüyor. Bu sebeple daha çok grafik gücü ve vram istiyor. Last of us pc oynuyorum ve şimdiye kadar gördüğüm en iyi grafiklere sahip oyun. Aynı zamanda texture kalitesi muhteşem ötesi. Bu oyun tabi daha fazla vram isteyecek seneye 16gb sistem Ram i da yetersiz gelecek bunu görmek için müneccim olmaya gerek yok. Nvidia da seneye yenildiği ekran kartlarında mutlaka vram miktarlarını arttıracaktır. Yeni 8gb ekran kartı alanlar bir bardak soğuk su içebilir. Ayrıca oyunların daha yüksek vram istemesini gelişen grafiklere değil de kötü optimizasyona bağlamak mantıksızlıkdan öte bisey değildir. Kendini kaldırmaktır.

BSC Misafiri

1.4.2023 11:52:24

0
quote:

Orjinalden alıntı: Asd1234dsq Oyunlar için ne kadar mı Vram gerekli. Cevabı çok basit oyunlar mevcut nesil konsollarin gücüne göre optimize edilir. O halde en az konsolların sahip olduğu vram kadar vraminiz olması gerekir. Geçmişe bakalım ps4 xbox1 neslinden konsolları 8gb vrama sahiplerdi geçtiğimiz nesilde herkes kabul eder ki grafik kartlarında 8gb standart değerdi pek tabi 6gb ve 4gb kartlar da vardı. Bu kartlarla da oyunlar oynanıyordu ama bir çok aylardan kısarak ve mikro takılmalar yaşatarak. Çok iyi hatırlıyorum ps4 nesli ilk çıktığında en baba kartlar gtx 780 ler gtx 980 ler idi bu kartlar 3-4 GB vrama sahipti herkes daha fazlasına gerek yok diyordu. Bu nesilde de ayni 8gb minimum değer olacak ve bir çok oyunda sorun yaşatacak. Ha oynatır mi evet ama mikro takılmalarla. 12gb önceki neslin 6gb gibi olur textureden kisarsin oynarsın 16 GB ise standart vram olur. Hatta max ayarlarda cok daha fazlasını talep eden oyunlar olacak. Bunlar optimizasyon sorunlu oldukları için değil ne kadar vram o kadar iyi texture ışıklandırma ve uzak mesafe çizimi. Kendinizi kandırmayın.
Ne kadar çok Vram o kadar çok yüksek ayar ve takılmasız oyun demek aslında. Haklı olduğun noktalar var ama yanıldığın yerler de var . Vram'ın etkisi olan belli yerler var misal texture kalitesi. Texture dediğimiz olay 3 boyutlu objelerin üstüne getirilen resimler basit açıklamalarıyla. Oyun motorundan oyun motoruna fark olmasının sebebi dosya destekleme formatıdır. Basitçe anlatmak gerekirse A oyun motoru sadece, alfa channel'ı da olan png destekler b oun motoru jpg de destekler. Fark ne olur bir fotoğrafı bilgisayarınızda paintten açıp farklı kaydet diyip hem jpg hem de png olarak kaydedi. Biri kb iken diğeri 10 -20 mb olacaktır. Daha çok yer kaplar. Oyun bakımından düşünürsek bunu oyunun boyutu şişer ve vram ihtiyacı artar. Oyunlarda zaten belli bir paketleme algoritaması kullanılır yani o son çıtıyı alırken. Eğer bu kullanılmadan oyun çıktı alınırsa misal kaynak kodları sızan oyunlara bakın Watch Dogs legion 2 TB'a yakın dosya var içinde. Oyun motoru tarafından algoritma ile paketlenmemiş saf kaynak olarak model, texture, video dosyası. V ram haricinde aslında bu oyunu ekran kartı dahi olmadan açabilirsiniz amd'nin 5600g serisi bir işlemcisi ile onboard olarak. Dahili ekran kartı yok . Vram olarak oyun ramde kalan boş belleği kullanıyor 30 fps bile alırsınız "youtubeden sistem denemelerini kontrol edebilirsiniz" ama ayarları yükseltince oyun kasmaya başlar haliyele nedeni onboard belleğin frekans değeridir Ekran kartının da bir sürü değeri var nvindia için cuda önbelleği, mhz bunlar yeterli kalmayacaktır çünkü. Bu değerler de teknoloji geliştikçe yükselmeye başlıyor haliyle ışın izleme, gölge, ışıklandırma. Bazen de oyun yapımcıları tembelce iş çıkartıyor . Çünkü maksimum boyutu 2 gb olan oyuun minimum 4 gb ekran kartı istediğini gördüm. Oyunlarda optimizasyon için belli ayarlar vardır . Misal göz alanı dışındaki şeyleri ekrandan silme gibi. Ya da açık dünya oyunlarda Şehir var diyelim önde görünen bina arkadasında binalar varsa onlar görünmeyeceği için sistemi rahatlamak adına kapatır onu. Konsolda da pc'de de bu böyledir. Ancak bu ayarların uygulamasında hata var ise problem oluşmaya başlar. Şuan için anladığım oyun yapımcıları ya yeni çıkan donanımların güçlerine dayanıyor aman ya 10 gb 24 gb ekran katı var bunla da uğraşmayalım diye olması gereken optimizasyonarı yapmıyor ya da hızlı gelişen teknolojiye ayak uyduramıyorlar. Malum bir oyunun yapımı senelerce sürüyor nvindia bir blog yazısı ile dlss 3 çıkardım amd fsr 2 çıkartdım diyor ve oyun yapımcılarından bunları entegre etmeleri gerekiyor unreal unity kullananlar tamam direk destek alabilseler de kendi oyun motorunu kullanan yapımcılar saçma bir 3rd parti yazılımı için bile motorun alt yapısını günlerce güncellemeleri gerkebilir. Pc ye çıkan son oyunların optimizasyonda batması da biraz buna bağlı bence yapımcılar nasıl optimizasyon yapacaklarını anlayamıyorlar.

Asd1234dsq

1.4.2023 10:40:41

0
Oyunlar için ne kadar mı Vram gerekli. Cevabı çok basit oyunlar mevcut nesil konsollarin gücüne göre optimize edilir. O halde en az konsolların sahip olduğu vram kadar vraminiz olması gerekir. Geçmişe bakalım ps4 xbox1 neslinden konsolları 8gb vrama sahiplerdi geçtiğimiz nesilde herkes kabul eder ki grafik kartlarında 8gb standart değerdi pek tabi 6gb ve 4gb kartlar da vardı. Bu kartlarla da oyunlar oynanıyordu ama bir çok aylardan kısarak ve mikro takılmalar yaşatarak. Çok iyi hatırlıyorum ps4 nesli ilk çıktığında en baba kartlar gtx 780 ler gtx 980 ler idi bu kartlar 3-4 GB vrama sahipti herkes daha fazlasına gerek yok diyordu. Bu nesilde de ayni 8gb minimum değer olacak ve bir çok oyunda sorun yaşatacak. Ha oynatır mi evet ama mikro takılmalarla. 12gb önceki neslin 6gb gibi olur textureden kisarsin oynarsın 16 GB ise standart vram olur. Hatta max ayarlarda cok daha fazlasını talep eden oyunlar olacak. Bunlar optimizasyon sorunlu oldukları için değil ne kadar vram o kadar iyi texture ışıklandırma ve uzak mesafe çizimi. Kendinizi kandırmayın.

BSC Misafiri

1.4.2023 09:38:13

0
quote:

Orjinalden alıntı: RocK__StaR Bsc misafir yorumlarını fazla ciddiye alıyorsun adam 12 gb den aşağı olmasın demiş şimdi bu adam ciddiye alınır mı :) hiç optimizasyon falan dememiş bile geç bu işi
Niye 10 desem ciddiye mi alacaktın.. Sen optimizasyonu falan geç, Çoğu oynadığımız oyun eski nesil odaklı oyunlar, Gerçek yeni nesil oyunlar gelmedi bile hele bi onlar gelsin o zaman görürüm ben sizi.. Ayrıca fazladan VRAM bulunması böyle optimizasyon özürlü oyunlardada işe yarıyor işte kendin gördün.. Ben sizi anlamıyorum sizler nasıl kullanıcılarsınız yaa, Fazladan olması size neden batıyor? Yada hiç karşı rakibi olan RX 6700 veya 6700 XT gibi kartlardan haberiniz yok mu? Yoksa başka bir dünyada mı yaşıyorsunuz.. Çok ilginç vakalar.

RocK__StaR

1.4.2023 00:35:13

0
Bsc misafir yorumlarını fazla ciddiye alıyorsun adam 12 gb den aşağı olmasın demiş şimdi bu adam ciddiye alınır mı :) hiç optimizasyon falan dememiş bile geç bu işi

BSC Misafiri

31.3.2023 22:14:57

0
Yav get yolunaa... İşin gücün boş konuşma.

BSC Misafiri

31.3.2023 22:14:55

0
Abi sen ne diyon yaa, AMD nasıl katıyor, Nvidia'dan paramı alıyon anlamadım.

Sarohan

31.3.2023 14:19:28

0
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri Abi 3060'tan sonrasını Nvidia'nın 12 GB'den aşağı yapmaması gerekirdi. Adam 3070 yapmış 8 GB katmış, Yazık değil mi o kartın gücüne. Bu devirde 12 GB altına inmemek lazım 1080p için bile olsa.. AMD daha ileri görüşlüymüş.
Ne devriymiş o devir de 12gb altına inmemek lazımmış ? Çer çöp optimizasyon yoksunu vasat pc sürümlerin halinden dolayı bu halde bu oyunlar. Hogwarts legacy ve bu su gibi ram ve vram içiyor. Bunlar yüzünden 16 gb ram de yetmiyor. 8gb gayet yeterli vram için, 12gb diyorsun da fiyatı ne hale gelecek ondan haberin yok herhalde boş laf.

BSC Misafiri

31.3.2023 14:01:09

+1
Abi 3060'tan sonrasını Nvidia'nın 12 GB'den aşağı yapmaması gerekirdi. Adam 3070 yapmış 8 GB katmış, Yazık değil mi o kartın gücüne. Bu devirde 12 GB altına inmemek lazım 1080p için bile olsa.. AMD daha ileri görüşlüymüş.

mementopolis

31.3.2023 13:32:34

+1
quote:

Orjinalden alıntı: ruzbey35 Rtx 3060 ti 12400F 16Gb ram Şuan da oynanılır mı peki bu sistemle. Almaya değer mi arkadaşlar. Yoksa biraz daha mı bekleyelim.
en fazla 1080p pc deli gibi calisir.

ruzbey35

31.3.2023 13:07:20

0
Rtx 3060 ti 12400F 16Gb ram Şuan da oynanılır mı peki bu sistemle. Almaya değer mi arkadaşlar. Yoksa biraz daha mı bekleyelim.
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
The Last of Us™ Part I
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız