Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

The Banner Saga'nın Devam Oyunu Gelmeyebilir


    Candy Crush Saga'nın geliştiricisi olan King.com bir süre önce Saga isminin haklarını alarak bu ismi kullanan oyunların yapılmasına karşı önlem almıştı. İlk başta masum bir isim hakkı gibi görünen bu hamle aslında oyun dünyasında çok büyük sorunlara yol açacak gibi görünüyor.
 
    Geliştirici Stoic tarafından yapılan açıklamaya göre The Banner Saga'nın isim haklarının uzatılması ile ilgili başvuruları iki defa reddedilmiş. Bu nedenle bu oyun ismini gelecekte kullanamayacaklar. 

    Yetkililer Saga sözcüğünü kullanmadan bir viking destanı anlatmayacaklarını ve Saga sözcüğünü kullanmamaları gerektiğini söyleyen kimseyle anlaşamayacaklarını söylüyorlar. 

    Para babası haline gelen firmaların insanlığa mâlolmuş sözcükleri kendi tekellerine almaları gerçekten de kabul edilemez. İleride her anlamlı sözcüğü tekellerine almaya çalışırlarsa hiç şaşırmamak gerekiyor.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak vg247 the banner saga stoic taktiksel strateji rpg viking viking destanı pc xbox 360 playstation 3
Japonya'da Haftanın En Çok Satanları Assassin’s Creed'in Yönetmeni Belli Oldu mu?
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

einhander

23.1.2014 22:35:25

0
yazık baska hıcbırsey soyleyemıyorum

BSC Misafiri

23.1.2014 13:32:39

+1
king.com un bu kadar zengin olması hiç adil birşey değil daha fazla parayla neler yapacak bağımsız yapımcılar var inşallah batarlar zaten oyunlarıda bi halta benzemiyorlar

cemecem21

23.1.2014 11:09:39

0
Nasıl bu kadar çok kullanılabilen bir kelimenin haklarını aldılar anlamıyorum. İsim hakkı başvurusu yapılan yer bunu reddetmedi mi? Rüşvet mi verdiler de aldılar? Bu isim hakkı alma olayı hakkında biraz daha bilgili olsak iyi olurdu ama. Gerçekten çok saçma bir isim alma olayı. Özellikleriyle sonuç olarak. Bence Buna karşı bir dava açılırsa bu isim hakkının iptali söz konusu olabilir. Ortada ödenen bir para olması kötü tabi ki.

Necropsie

23.1.2014 11:01:29

+1
Durum tabii ki saçmasapan. Ancak burada şunu da bilmemiz lazım: Yurtdışındaki telif hakları hukuku, ülkemizdeki gibi değil. Bir şeyin telif hakkı sizdeyse ve o telif hakkının kullanılmasını (ne kadar saçma olursa olsun) engellemek için dava açma yoluna gitmezseniz, telif hakkını kaybediyorsunuz. Yani Saga kelimesini "patentleyen" King firması, istemese bile The Banner Saga'ya karşı dava açmak zorunda, çünkü açmazsa ileride başkaca hiçbir dava açamıyor bu konuya ilgili. Açarsa Mahkemeler "ama bu olayda -Banner Saga- hiç dava açmamışsın, demek ki o kadar ciddiye almıyorsun sen bu hakkını!" deyip, davalarını reddediyor. Biliyorum saçma ama uygulamaları böyle. Aynı sorun Elder Scrolls / Scrolls oyunu için de yaşanmıştı, belki hatırlarsınız. Yahu bu kelimelerin de telif hakkı olur mu, hepimizi kullandığı şeyler bunlar diyorsanız, haklısınız, olmamalı.

Fingolfin.

23.1.2014 10:18:11

0
Saga kelimesini anlamı, Viking destanı değil öncelikle ama evet, Saga kelimesi Viking destanlarını da kapsıyor.Ayrıca bi fimanın "Saga" kelimesinin ismini haklarını alması aşırı saçma değil mi yav, hayır şirketin ya da oyunun ismi sadece "Saga" olsa bi nebze anlarımda.O zaman güzel bir isim bulalımda şöyle ortaklaşa bir isme girer, telif haklarıyla yaşarız.

waltran

23.1.2014 08:34:16

+1
bende sesli harfleri almak nereye başvurabilirim?
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
The Banner Saga ÇOKLU PLATFORM
+ TAKİBE
AL
4 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız