Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Stellar Blade Herhangi Bir Ücretli DLC'ye Sahip Olmayacak

 
 
Shift Up tarafından oyunculara sunulan aksiyon-macera oyunu Stellar Blade için yeni açıklamalarda bulunuldu ve oyunun geleceği tartışıldı. PlayStation 5 konsollarına özel olarak çıkış yapan bu yapım açıklanan detaylara göre herhangi bir ücretli DLC'ye sahip olmayacak.
 
Karakter kostüm paketleri yolda 
 
 
 
Güney Koreli site Ruliweb (Push Square aracılığıyla) ile yapılan bir röportajda Shift Up CEO'su ve Stellar Blade yönetmeni Kim Hyung Tae, oyunun piyasaya sürülmesinden sonra "New Game Plus" moduna sahip olacağını söyledi. Aynı zamanda ilerleyen süreçte tamamen ücretsiz bir şekilde çeşitli güncellemelerin de oyuna dahil olacağını aktardı.
 
Sony tarafından yayınlanan temel oyunda mevcut 30 kıyafeti ek olarak ana karakter için birçok kostüm paketi de yolda diyebiliriz. Kim Hyung Tae, üçüncü şahıs aksiyon-macera oyununun herhangi bir mikro ödeme sistemine sahip olmayacağını ve ilerleyen süreçte sunulacak olan tüm içeriklerin tamamen ücretsiz olacağını aktardı.
 
Bildiğiniz üzere Bandai Namco ve Capcom yakın zamanda Tekken 8 ve Dragon's Dogma 2 gibi oyunları piyasaya sürdü. Bu oyunlarda yer alan mikro ödeme sistemleri oyuncular tarafından bir hayli eleştiriliyor.
 
Öte yandan PlayStation, Stellar Blade demosunun bu hafta yayınlanacağını doğruladı.
 
Çok beklenen bir yapım 
 
Dikkat çekici ortamlara geçiş yapabildiğimiz ve kendimizi Kıyamet sonrası bir ortamda bulabildiğimiz yapımda düşmanların üstesinden gelmek için çeşitli komboları gerçekleştirebilecek mi? Bununla birlikte kendimize hikaye odaklı bir aksiyon macera deneyiminde bulabileceğimiz oyunda kadın bir karakteri kontrol edecek ve bu karakterle beraber elbette ilgi çekici hareketler sergileyebilecek.
 
Düşmanların üzerinden atlayabilecek, zıplayabilecek, sağa sola doğru kaçabilecek ve her türlü zorluğa karşı burada göğüs germek durumunda kalacağız. Tuhaf ve güçlü yaratıklara saldırısı altında bulunduğumuz dünyada elbette insanların tamamen buraları terk ettiğini görebilecek, bir de buraları yaşanabilir kılmak için elimizden geleni fazlasını yapmaya koyulacağız.
 
Geçtiğimiz PlayStation 5 konsoluna çıkışını gerçekleştiren bu yapıma dair elbette beklentiler bir hayli yüksekte, özellikle yayınlanan oynanış fragmanlarından ve Uzakdoğu sanatıyla ilgilenenlerin desteğiyle beraber büyük beklentiler de çıkışını gerçekleştirdi ve oyun genel anlamda beğenildiğini aktarabiliriz. I·ssız bölgelere doğru ilerleyebileceğimiz ve bu gezegenleri keşfedebileceğimizi yapımda elbette dış uzaydaki kolonyalara doğru insanların karşılığını görebilecek ve burada yaptığımız hamlelere göre değişkenlik gösteren bir içeriğinde olduğunu aktarabiliriz.
 
 
 
Tuhaf ve güçlü yaratıklara saldırısı altında yer aldığımız süre boyunca elbette bu düşmanları ortadan kaldırmak için fazlasıyla mücadele edebilecek ve koloniler arasında elbette biz de geçiş yapabileceğiz. Burada tekrardan bir yaşanabilir ortak bir alan oluşturmaya başladığımız yapımda insanlığı kurtarmak bizim işimiz olacak ve burada yapacağımız hamlelerle beraber diğer oyunculardan farklı bir şekilde deneyim elde edebileceğiz.

PlayStation 5'in yeni ve hikaye odaklı yapımı içerisinde yıkıma uğrayan insanlıktan geriye kalanları araştırabilecek ve burada farklı bölgelere doğru ilerleyebileceğiz. Buralarda yer aldığımız süre boyunca elbette hem etrafa keşfedebiliyor, hem de istediğimiz şekilde yine donanımların ve özelliklere sahip olabiliyoruz. Oyunda yukarıda bahsettiğimiz gibi hikayeye odaklı ve karakter odaklı bir yapının bizlere sunulduğunu aktarabiliriz. Bu kapsamda karakterimizin yeni özelliklerini ortaya çıkarabilir, elimize farklı silahlar alabilir veya diğer taraftan kendi kombolarımızı geliştirebiliriz.
 
Burada elbette farklı bölgelere içerisinde düşman çeşitliliğinin ne kadar değiştiğini söyleyebiliriz. Nitekim oyunda yer aldığımız süre boyunca farklı bölgelere doğru ilerlerken buraların manzaralarında, ortamlarında ve atmosferinde ne kadar değişkenlik gösterdiğini aktarabilir ve aynı zamanda burada farklı düşman türlerinin açığa çıktığını da aktarabiliriz. Dolayısıyla oyunda farklı bölgelere doğru ilerlerken bu bölgeleri keşfetmek ve aynı zamanda her türlü zorluğa karşı göğüs germek tamamen bizim işimiz oluyor. Oyunda Eve adında bir kadın karakteri kontrol ediyoruz ve bu kadın karakterle beraber büyük bir mücadeleye adım atmaya hazırlanıyoruz.
 
Oyunun içerisine elbette karakter olarak da bir yapı içerisinde olduğundan bahsetti ve karakter çizimlerinin gerçekten de üst düzeyde olduğunu aktarabiliriz. Nitekim oyun zaten karakter tasarımı ile beraber fragmanlarla ve oynanış içerikleriyle ön plana çıkmıştı. Şimdi ise bu oyunu deneyimleme vaktiniz geldi diyebiliriz.

İnsanlığı kurtarma ümidiyle beraber yer alabildiğimiz yapımda olağanüstü görsel deneyimle beraber oyunda ilerleyebilir ve istediğimiz şekilde kendi kombolarımızı ve aksiyon şemamızı ortaya çıkarabiliriz. Dolayısıyla oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca istediğimiz şekilde tuşlamalar yapabilir, düşmanlara saldırılarına karşı nasıl gelmek istiyorsak ona göre kendi kombolarımızı oluşturabilir ve burada diğer oyunculardan farklı bir şekilde aksiyon içerisinde dalış yapabiliriz.
 
 
 
Nihayetinde oyun bizlere çeşitli özgürlükler sunuyor ve istediğimiz bölgeyi istediğimiz şekilde keşfetme özelliği ile beraber de aynı zamanda düşmanları nasıl ortadan kaldırabileceğimize tamamen biz karar verebiliyoruz. Oyun içerisinde geçmişin gizemli parçalarını açığa çıkarabilir, hikaye odaklı bir yapı olduğundan dolayı elbette etrafı keşfederek çeşitli ipuçları yakalamaya hazırlanıyoruz. Etraftaki ipuçlarını okuyarak ve metinlere göz gezdirerek buralarda neler olup bittiğini öğrenmeye hazırlanıyoruz.
 
Birer birer mücadele edebileceğimiz ve düşmanları ortadan kaldırabileceğimiz yapımda aynı zamanda irili ufaklı düşmanların haricinde bir de patron savaşları bulunuyor. Bu patron savaşları ile beraber elbette zorlu bir mücadele içerisine geçiş yapabiliyor ve bu mücadeleyi de kendimize göre özelleştirip kişiselleştirebiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca tüm bu unsurlarla karşılaşabiliyor, tüm bu unsurların karşısında hayatta kalmak elbette zorlu bir yapıyı bünyesinde barındırıyor ve biz de bütün bu unsurların karşısında yer alarak gerçekten ne kadar güçlü olduğumuzu oyunda göstermeye hazırlanıyoruz.
 
Geriye kalanlarla beraber kollarını korumaya çalıştığımız ve hayatta kalmaya başladığımız yapımda bıçak sırtındaki bir dünyada yer alıyor ve buralarda neler olup bittiğini öğrenmeye çalışırken aynı zamanda hikaye içeriğine kendimizi kaptırabiliyoruz.
 
İnsanlığı kurtarma umuduyla beraber yer aldığımız ve düşmanların üstesinden gelmeye çalışabildiğimiz yapımda yukarıda bahsettiğimiz gibi ilgi çekici patron savaşları yer alıyor. Bu patron savaşları ile beraber öncelikle onların nasıl saldırdığını öğrenmeye çalışır ve daha sonra ise biz de karşı saldırıya geçmeye başlıyoruz.
 
Oyunda tuhaf yaratıkların ve güçlü canavarların olduğundan bahsedebilir ve onların nasıl saldırdığını öğrendikten sonra elbette biz de kendi savunma sistemimizi ortaya çıkarabilir ve böylece karşı saldırıya geçerek onların canını azaltabiliriz. Oyunda yer aldığımız süre boyunca karakterimizi en etkin bir şekilde kullanmaya çalışıyorum. Bu sayede sağa sola doğru hamleler yapabiliyor, karakterimizle beraber düşmanların üzerinden zıplayabiliyor ve aynı zamanda onlara hasar verebiliyoruz. Elbette patron savaşları burada uzun süren mücadeleleri bünyesinde barındırıyor ve bize de zorlu bir yapıyı sunuyor diyebiliriz.
 
 

Patron savaşları ile beraber farklı düşmanlara karşı gelebileceğimiz ve onları ortadan kaldırabileceğimiz yapımda sürekli olarak bir şeyleri yok ederken ve aynı zamanda elimizdeki kılıcı veya diğer unsurları kullanırken bulabiliyoruz. Tüm unsurlarla beraber oyun bize saf aksiyon ve macera sistemini sunuyor ve tuhaf ve güçlü yaratıklara saldırısı altında kaldığımız bu dünya içerisinde elbette biz de hayatta kalmanın yollarını aramaya hazırlanıyoruz. Bıçak sırtında yer aldığımız yapımda yıkıma uğrayan insanlıktan geriye kalanların uzaydaki farklı bir koloniye taşındığını söyleyebilir ve yedinci hava indirme mangası üyesi olan ana karakterimiz ile beraber ilerlediğimiz bu yapımda gezegenin ıssız kalıntılarına doğru ilerlemeye çalışır ve buralarda bir hayat var mı yok mu bunun arayışına geçiş yapabiliyoruz.

İşte bu noktada hikaye bizlere yavaş yavaş açılıyor ve böylece biz de hikayede ne kadar ilerlersek o kadar çok merak duygumuzu da ön plana çıkarabiliyoruz. Amacımız dünyayı tahrip eden naytiba adındaki tuhaf ve güçlü yaratıkları ve canavarları ortadan kaldırmak ve böylece insanlığı kurtarmak. Bu temel ile beraber atılabildiğimiz yapımda elbette düşmanların üzerimize doğrudan geldiğini ve bize doğrudan saldırdıklarını ve onlara karşı nasıl mücadele edebileceğimizi tamamen biz öğrenebiliyoruz.
 
Elbette oyun ilk etapta belki de zorlu bir yapıyı bünyesinde barındırabilir ancak oyunun temel mekaniklerine alıştıktan ve karakter kontrollerini en iyi şekilde yaptıktan sonra yavaş yavaş oyun içerisinde usta olmaya çalışabilirsiniz. Bu sayede oyunda karakter odaklı bir yapı yer alıyor ve karakterinize farklı yetenekler alarak ve onları geliştirerek daha güçlü konuma gelebiliyorsunuz. Bunun dışında oyunda yer aldığınız süre boyunca dış uzaydaki kolonilere doğru gidebiliyor, buralarda neler olup bittiğini öğrenmeye çalışıyor ve aynı zamanda bu gezegenin ıssız bölgelerini keşfetmeye hazırlanıyorsunuz.
 
Oyunda zaten diğer taraftan keşif unsurlarıyla beraber ön plana çıkan bir yapının olduğundan bahsedebiliyoruz. Buraları keşfederken elimizden geleni yaparak insanlığı burada kurtarmak için büyük bir mücadeleye atılabiliyoruz. Aynı zamanda görsel kaliteye bakacak olursak, burada gerçekten de üst düzey bir kalitenin olduğundan bahsedebilir ve aynı zamanda animasyon hareketlerinin de akıcı olduğunu deneyimleyebiliyoruz. Dolayısıyla karakterimizle beraber hareket yaparken o akıcılığı hissedebiliyor ve böylece kendimizi güzel bir deneyim içerisinde bulabiliyoruz.
 
 

Hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığı gibi farklı unsurlarla beraber yer alabildiğimiz yapımında heyecanlı bir yapı bizi bekliyor ve keskin ve ilgi çekici bir aksiyon sisteminin bize sunulduğunu aktarabiliyoruz. Güzelliğin ve korkunun bir araya geldiği ve bizi harmanlandığı bu yapımında etkiler oluşturmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyor ve aynı zamanda kendimize detaylı bir kıyamet sonrası dünya içerisinde bulmaya hazırlanıyoruz. Kıyamet sonrası tema elbette son zamanlarda birçok oyun içerisinde yer alıyor ve bu tema ile beraber de ilgi çekici ortamların ve atmosferlerin bize sunulduğunu aktarabiliyoruz. Dolayısıyla bu oyunda da aynı şekilde kıyamet sonrası bir ortam bulunuyor ve bu ortamlarda biz de kendimize kaptırarak farklı manzaraları içerisine geçiş yapabiliyoruz.
 
En iyi şekilde yer aldığımız yapımdan Eve adlı karakterle beraber güçlerimizi birleştirebiliyor, karakterimizi en iyi şekilde kontrol edebilir ve burada yapacağımız hamleler oldukça önem arz ediyor. Ekibin bir üyesi olarak geri aldığımız yapımda tek başımıza ilerleyebiliyor ve böylece kalan insanları veya kalıntıları burada kurtarmak durumunda kalıyoruz. Dünyanın kalıntılarında kesip biçerek hızlı bir şekilde ilerleyebildiğimiz ve büyüleyici hikayeyi keşfedebildiğimiz yapımda farklı bölgelere doğru ilerleyerek buraları istediğimiz şekilde görebiliyor, manzaralarına bir bakış atabiliyor ve kıyamet sonrası dönem içerisinde sıra dışı bir ortama keşfetmek için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz.
 
Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca harap olmuş bir dünyada bulunuyoruz ve burada harap olmuş binalardan çorap topraklara, büyük çöllerden bilim kurgudan ilham alınarak tasarlanmış bölgelere kadar farklı kısımlarda kendimizi bulabiliyoruz. Oyunda yetişkinlere yönelik tema bulunduğundan dolayı elbette gizemler ve şaşırtıcı olayların burada olduğunu da aktarabiliyoruz ve geliştirici ekibin belirttiğine göre büyüleyici bir hikaye içeriği burada bize sunuluyor. Oyunda hızlı bir aksiyon sistemi bulunuyor ve bu hızlı sistemle beraber elbette biz de kendimize adapte etmeye çalışıyor ve heyecanlı ve keskin bir aksiyon deneyimini burada görmeye başlıyoruz.
 
 
 
PlayStation 5'in grafik gücüyle beraber hayat bulan bu oyunda ilgi çekici mekanlara doğru ilerleyebiliyor, buraları keşfedebiliyor, kalabalık bir metropol bölgesi ile istediğimiz şekilde görebiliyor ve daha fazlasıyla karşılaşmamız mümkün, diyebiliriz. Sokakları, meydanları, paslanan kalıntıları ve arızalı makinelerle dolu bölgeleri keşfedebildiğimiz yapımda vahşi topraklara doğru ilerleyebiliyor, aynı zamanda buraları keşfederken de birçok tehlikeli unsurla karşılaşabiliyoruz. Son olarak oyunda istediğimiz gibi ana görevlerden veya yan görevlerden ilerleyebiliyoruz, yani görevlerden elbette elde edebileceğimiz hikaye kırıntıları buradaki yerini alıyor.

Yarı açık bir dünyada yer aldığımız yapımda ana karakterimizle birlikte bir sonraki hedefimize doğru savaşarak ilerleyebiliyor ve istediğimiz gibi yan görevleri de yapabiliyoruz, yani görevlerle beraber sapak yollarından ilerleyebiliyor, eşyalar arayabiliyor, dünyanın çöküşüne dair ilginç sırları açığa çıkarabilir ve daha fazlasını keşfedebiliyoruz. Dolayısıyla bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız, bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Hızlı aksiyon içerisinde dalış yapmak ve kendinizi kıyamet sonrası bir ortamda bulmak istiyorsanız, bu oyunu bir şans vermenizde fayda var, diyebiliriz. Ek olarak, oyunun fiyatı 2.000 Türk Lirası olarak karşımıza çıkıyor.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Videogameschronicle oyun haberler 2024
State of Decay 3 Xbox Sunumunda Gösterilebilir Troy Baker, GTA 6'da Ana Karakteri Seslendirmeyecek

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Haberleri (2024)
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız