Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Steam Korsanlar vs Ninjalar Etkinliği: Alabileceğiniz 5 Dolar ve Altı Oyunlar

 
 
PC oyuncularının uğrak noktası Steam platformunda dönem dönem yeni etkinlikler yapılmaya devam ediyor ve bu etkinlikler kapsamında oyunları biraz daha ucuza satın alabiliyorsunuz. Bu etkinlikler sayesinde oyunları kütüphanenize dahil ederek kütüphanenizi genişletebiliyor ve istediğiniz oyuna daha ucuzdan sahip olma şansını elde edebiliyorsunuz.
 
Geldiğimiz noktada bildiğiniz üzere Steam platformu üzerinde yer alan oyunları dolar kurundan satın alıyor ve ne yazık ki birçok oyuna yüksek fiyatlarla beraber erişim sağlayabiliyoruz. Ancak bu noktada belli başlı bazı etkinlikler devreye giriyor ve dönem dönem karşımıza çıkan bu etkinlikler sayesinde de yine de bir noktada öncekine nazaran daha ucuz bir şekilde oyunların sahibi olabiliyoruz. İçerisinde bulunduğumuz süreçte Korsanlar vs Ninjalar etkinliği yer alıyor. Bu etkinlikte beraber hem korsan temalı hem de ninja temalı oyunları bir göz atabiliyor ve burada belli başlı indirimlerle karşılaşabiliyoruz.

Bu listemizde sizlere korsanlar vs ninjalar etkinliği kapsamında listelenen 5 dolar ve altı oyunları göz atacağız. Elbette bu oyunların haricinde sizin de eklemek istedikleriniz varsa onları da yorumlar kısmında belirtebilir ve tavsiye edebileceğiniz oyunları diğer arkadaşlarınızla beraber de paylaşabilirsiniz. Şimdi geçelim listemize:

- Ghostrunner (4.49 dolar)
 
 

Dikkat çekici ninja ve samuray karışımı teması ile beraber karşımıza çıkan ve aynı zamanda gelecek temasını bünyesinde barındıran yapım içerisinde aksiyon odaklı bir temel bulunuyor. Bu temel ile beraber oyunda hızlı bir şekilde ilerlemeye çalışıyoruz. Işık hızında yer alabildiğimiz aksiyon içerikleri ile beraber Ghostrunner, 4.49 dolarlık fiyat etiketi ile karşımıza çıkıyor. 1. şahıs kamera bakış açısıyla beraber oynayabileceğimiz ve aynı zamanda platform unsurlarıyla beraber de karşılaşabileceğimizi yapımda görebiliriz. Diğer taraftan duvarların üzerinde yürüyebilir, hızlı motorumuzla beraber kulelere tırmanmaya çalışır ve aynı zamanda düşmanları ortadan kaldırmaya başlarız.

Farklı türde yer alan düşmanları ortadan kaldırabileceğimiz ve elimizdeki katanayı hızlı bir şekilde çevirebileceğimiz ve düşmanları ortadan ikiye böleceğimiz yapımda, kaosun hakim olduğu bir dünyada yer alıyor ve kaynakların tükendiği, aynı zamanda güçlülerin zayıflar tarafından avlandığı bir ortam bizleri sunuluyor. Hem atmosfer anlamında hem de gelecek demesi anlamında gerçekten de güzel işleri bizlere sunan yapım şu an alınması ve oynanması gereken oyunlar arasında bulunuyor. Eğer kütüphanenizde yoksa elbette önereceğimizi bunlar arasında diyebiliriz. Diğer taraftan oyun içerisinde düşmanların farklı şekillerde karşımıza çıktığını söyleyebilir ve her bir düşmanın burada farklı mekaniklerinin olduğundan bahsedebiliyoruz.
 
 

Oyunda kule şehri içerisinde bulunuyoruz. Bu şehri dilediğimiz şekilde keşfetmeye çalışıyor ve aynı zamanda sokaklar arasında dolanırken türlü türlü tehlikelerle karşılaşabiliyoruz. Bu tehlikeleri ortadan kaldırmak ve açmak için de karakterimizin yeteneklerinden ve becerilerinden faydalanmaya çalışıyor ve tek oyunculuğu bir deneyimle beraber hızlı tempolu oyun sistemine geçiş yapabiliyoruz. Kıyamet sonrası bir ortamda yer aldığımız yapımda orijinal ortamları ile beraber güzel bir deneyim elde etmeye çalışıyor ve hayatta kalma mekaniklerinde ön planda olduğundan bahsedebiliyoruz. Arka planda bir savaş hikayesinin yer aldığı oyun, insanlığın son sığınağı olan Darma Kulesi'nde geçiyor. Bu kuleye dilediğimiz şekilde tırmanmaya çalışıyor, tırmanırken zorlu düşmanlarla beraber karşılaşıyor ve aynı zamanda ortadan kaldırmamız gereken çeşitli zorlukların olduğundan da söz edebiliyoruz.

Devam oyununun da yer aldığı yapım, ilk oyunla beraber oyuncular tarafından sevilen bir içeriği bünyesinde barındırıyor. Zaten Steam platformunda yer alan kullanıcı incelemelerine bakacak olursak, çok olumlu etiketini burada görebiliriz. Oyuncular tarafından sevilen bu yapımı şu anda satın almanız yararınıza olacaktır.
- Shadow Warrior 2 (1.49 dolar) 
 
 
 
Birinci şahıs kamera bakış açısı ile beraber adım atabileceğiniz nişancı oyunu içerisinde gölgelere saklanabilecek ve burada bir savaşçı olarak yer alabileceksiniz. Gölge Savaşçıları temasıyla beraber karşımıza çıkan bu yapım, Steam etkinlikleri kapsamında 1.49 dolarlık fiyat etiketi ile beraber bu satışta bulunuyor. Arka planda bir hikayenin bulunduğu yapım içerisinde şeytani bir muhalefetin olduğunu görebiliyor ve bu muhalefeti ortadan kaldırmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Oyunda hem yakın hem de menzilli dövüşlerle beraber büyük bir mücadele atılabiliyor ve düşmanları burada ortadan kaldırmak temel amaçlarımız arasında yer alıyor.

Farklı farklı beceriler arasından seçim yapabileceğiniz oyunda, yıkıcı güçler arasında elbette biz de elimizden geleni yapmaya koylurken farklı kombinasyonları deneyimleyebiliyor ve burada farklı kombolarla beraber düşmanları hem tekli hem de toplu bir şekilde ortadan kaldırabiliyoruz. Düşmanların uzuvlarını parçalayabileceğimiz, koparabileceğimiz ve tamamen ortadan kaldırabileceğimiz yapımda, bir paralı asker olarak hayatta kalmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz ve içimizdeki savaşçı ruhu ortaya çıkarmaya çalışıyoruz.

Farklı oyun modları ile beraber karşımıza çıkan yapımda, 4 oyunculu eşli oyun moduna geçiş yapabiliyor ve burada eğlenceli bir deneyimle beraber oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Elbette arkadaşlarla beraber işbirliği modu içerisinde bu oyunda yer almak hem eğlenceli deneyimin bizlere aktarılacağı hem de arkadaşlarla beraber sohbet ederken elbette oyunun keyfini çıkarmak başka bir hissiyat diyebiliriz. Dolayısıyla bu tarz oyunlar elbette arkadaşlarla beraber daha iyi olabiliyor.
 
 

Oyunda geniş silah kütüphanesi ile beraber yer alabiliyor ve bu silah kütüphaneleriyle beraber istediğimiz şekilde bıçakları, pençeleri, katanaları, kısa kılıçları ve daha fazlasını elimize alabiliyoruz. Bununla beraber istediğim şekilde yakın dövüşlere geçiş yapabiliyor ve aynı zamanda menzilli silahlarla beraber de oyundaki yerimize alabiliyoruz. Ateşli silahları da kullanabileceğimiz ve düşmanlara mermi yağdırabileceğimiz yapımda, saf aksiyon içeriği bizlere sunuluyor. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız elbette bu oyunu bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyun, yukarıda da bahsettiğimiz gibi 1.49 dolarlık bir fiyat etiketi ile beraber karşımıza geliyor ve ucuz bir şekilde karşımıza gelen bu oyunu Steam etkinlikleri kapsamında satın almanızda fayda var.

Ölümcül bıçaklarla ve prosedürel ortamlarla beraber yer aldığımız yapımda, elbette bu ortamlar tamamen rastgele bir şekilde karşımıza çıkıyor. Bu sayede her bir oyuncu burada farklı bir deneyim elde edebiliyor. Boyutlar arası bir maceraya atılabileceğimiz yapımda, hasar sisteminin de acımasız olduğundan bahsedebiliriz. Elimizdeki silaha göre ayarlayabileceğimiz ve mücadeleye başlayabileceğimiz yapımda, gelişmiş kan sisteminin olduğunu söyleyebiliriz. Aynı zamanda özel yükseltme sistemi ile beraber de yeni becerilerin kilidini açarak daha güçlü konuma gelebiliyoruz. Elbette bu tarz oyunlarda yeni becerilerin kilidini açmak ve bu becerileri üzerinde usta olmak oldukça önem arz eder. Bununla beraber de daha güçlü düşmanların üstesinden gelmeye çalışıyoruz.
 
 
 
Oyundaki performansımızı arttırabileceğimiz ve yıkıcı elementlerin etkisiyle beraber daha etkili bir şekilde düşmanlara karşı görebileceğimiz hakkında, düşmanların yukarıda da bahsettiğimiz gibi uzuvlarını ve kafalarını koparmak için elbette elimizdeki bıçakları kullanabiliyor ve düşmanların içinden birini ezip geçebiliyoruz diyebiliriz. Dolayısıyla kendinize güzel ve saf aksiyon içerisine atmak istiyorsanız bu oyuna bir bakış atmanızda ve şans vermenizde fayda var. Oyun, diğer taraftan farklı seri yapımları ile beraber karşımıza çıkıyor. Elbette onlar da deneyebilir ve nasıl bir yapıya sahip olduğunu görebilirsiniz.
- Katana ZERO (4.70 dolar) 
 
 
 
Platform unsurları ile beraber karşımıza çıkan Katana Zero, ilgi çekici dövüş ve aksiyon içeriği ile beraber de oyuncuların gözdesi haline gelmiş durumda. Yandan görünümlü kamera bakış açısıyla beraber yer aldığımız yapım şu anda 4,70 dolardan satışta bulunuyor. Dikkat çekici becerilerle beraber ilerlediğimiz oyunda, arka planda bir hikaye anlatılıyor ve alışılmışın dışında bu hikaye anlatımı bizlere aktarılıyor.

Son derece olumlu etiketi ile beraber hayatta kalma mücadelesini adım attığımız yapımında, düşmanları geri püskürtmek için elimizdeki silahları kullanabiliyor, elimizdeki katanayı düşmanlara karşı savurabiliyor ve bir yandan buraları keşfetmeye çalışıyoruz. Zorlu platform unsurları ile beraber karşılaştığımız yapımında, her bölüm içerisinde yapabileceğimiz farklı farklı hamleler bulunuyor. Kaçınmamız gereken tuzaklardan buradan kaçmak için elbette karakterimizin becerilerinden faydalanabiliyor ve aynı zamanda patlayıcılarla beraber de düşmanları ortadan kaldırabiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde kullanabileceğimiz farklı farklı silah cephanesi bulunuyor.

Diğer taraftan sinematik anlatımlarla beraber arka planda bulunan hikaye bize aktarılıyor ve ek olarak burada yer aldığımız süre boyunca iç içe geçmiş bir oynanışla beraber karşılaşabiliyoruz. Beklenmedik bir sonuca varabildiğimiz hikaye sayesinde elbette ilerleyen süreçte neler olup bittiğini merak ediyor ve bununla beraber de karşımıza çıkan platform unsurlarını açmaya çalışıyor ve diğer bölümlere doğru geçiş yapmaya hazırlanıyoruz. Yaratıcı bir şekilde düşmanları ortadan kaldırabileceğimiz çeşitli komboları düşmanlara karşı sergileyebileceğimiz ve aynı zamanda rastgele yaklaşımlarla beraber çeşitli becerilerimizi açığa çıkarabileceğimizi yapım, gerçekten de oynanması gereken platform aksiyon oyunları arasında yer alıyor. Son derece olumlu etiketi ile beraber oyuncular tarafından da beğenilen bu yapım, günümüze de popülerliğini sürdürüyor.
 
 

Oynanışınıza bağlı olarak 4 ila 7 saat arasında bir oyun deneyimini bizlere sunan bu yapımda, her bölümde farklı yaklaşımlar benimseyebiliyor ve burada geçmişi ortaya çıkarmak ve geçmişin sırlarını ortaya dökmek için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız elbette bu oyunu muhakkak bir göz atmalı ve bir şans vermelisiniz. Zaten oyun kendini kanıtlamış bir yapıyı bünyesinde barındırıyor ve burada yer aldığınız süre boyunca da güzel bir etkileyici bir deneyimle karşılaşabiliyorsunuz. Aynı zamanda hikaye içeriği sinematik frekanslarla beraber bizlere aktarılıyor ve ilgi çekici bir hikayenin de burada olduğunu doğrulayabiliyoruz.

Hemen hemen her PC sisteminde oynanabilen bu yapım şu anda Korsanlar vs Ninjalar etkinliği kapsamında Steam platformunda karşımıza çıkıyor. Oyunun normal fiyatı 8 dolarlık fiyat etiketine sahip. Dolayısıyla satın almak istiyorsanız şu anda hamle yapmanızın tam sırası diyebiliriz. Elbette dolar kuru üzerinden satın aldığımızdan dolayı ne yazık ki bazı bağımsız oyunlar bizlere büyük maliyetlerle geliyor ve bunun akabinde ise biz de elimizden geldiğince kütüphanemizi doldurmaya çalışıyoruz. Ancak bu oyun için hemen hemen herkes hiç pişman olmayacağınız bir aksiyon macerası sunduğunu aktarıyor. Dolayısıyla oyuncuların sesini dinleyerek siz de bu oyun içerisinde yer alabilir ve kendi platformasyon deneyiminizi burada yaşayabilirsiniz.
 
 

İç içe geçmiş hikayeleri deneyimleyebileceğiniz, düşmanların üzerine hızlı bir şekilde atlayabileceğiniz, düşmanların saldırılarından kaçınabileceğiniz ve aynı zamanda seri hareketler sergileyebileceğiniz bu yapımda gerçekten de üst düzey bir aksiyon sistemi bulunuyor. Bu sistem üzerinde ustalaşarak oyunda daha güçlü düşmanların üstesinden gelmeye çalışıyor ve aynı zamanda onların nasıl saldırdığını da bilmek oyun içerisinde büyük önem arz ediyor. Çünkü burada onların nasıl saldırdığını öğrenerek kendinize göre bir savunma sistemi ortaya çıkarabilir ve böylece kendinizi daha korumaya alabilirsiniz.
 
- ONE PIECE World Seeker (3.29 dolar) 
 
 
 
Dikkat çekici içeriği ve aksiyon şeması ile beraber karşımıza çıkan ONE PIECE World Seeker, Steam Korsanlar vs Ninjalar etkinliğinde 3,29 dolarlık bir fiyat etiketi ile beraber karşımıza çıkıyor. Oyunda belli başlı bölgeleri keşfetmeye çalışıyor, Luffy karakteri ile beraber ilerleyebilir ve yeni bir hikaye içerisinde kendimizi bulabiliriz. Aksiyon dolu içerikleri ile beraber karşımıza çıkan bu yapımda güzel bir maceraya atılabiliyor ve eleştiri ekibinin belirttiğine göre daha önce eşi benzeri görülmemiş bir adada ortaya çıkarılacak çeşitli gizemleri açığa çıkarmaya çalışıyoruz. Efsanevi içeriklerle beraber yer alabileceğimizi yapımda ortamların dikkat çekici olduğundan bahsedebiliyor ve çizgi tarzıyla beraber de oyun gerçekten ön plana çıkmayı başarıyor.

Steam platformundaki kullanıcı incelemelerine bakacak olursak çok olumlu bir şekilde karşımıza geldiğini görebiliriz. Çok olumlu etiketi ile beraber piyasadaki yerini koruyan ONE PIECE World Seeker, oynanması gereken aksiyon dolu oyunlar arasında yer alıyor. Aynı zamanda serinin hayranlarına da hitap edecek yapısıyla beraber aksiyona doyabilirsiniz. Gizli unsurlarla beraber saklı olan bu adayı keşfetmek, etraftaki karakterlerle beraber etkileşime geçmek, yolda ilerlerken aksiyon dolu hareketler sergilemek ve düşmanları ortadan kaldırmak tamamen bizim işimiz. Özgün bir hikaye de kendimizi bulabileceğimizi yapımda, Şapkalı Korsanlar olarak yer aldığımız bir ekipte kendimizi bulabiliyor ve bu gizemli adanın açığa çıkarılacak unsurlarına çözümlemeye çalışıyoruz.
 
 

Oyunun hikayesi boyunca elbette dikkat çekici unsurlarla beraber karşılaştığımızı da söyleyebiliriz. Şaşırtıcı sonuçlara ulaşabildiğimiz ve oyuncuların beklemediği anda beklenmedik olayların yer aldığı yapımda ikonik karakterlerin de burada bulunduğunu aktarabiliyoruz. Geniş kapsamlı bir ada olarak karşımıza çıkan bu yerde karakterimizin belli başlı yetenekleri bulunuyor. Bu yeteneklerle beraber düşmanları ortadan kaldırmak için istediğimiz şekilde komboları bir araya getirebilir ve yeni yeteneklerinin de burada kilidini açabiliriz. Karakterimizle beraber hoplayıp zıplayabiliyor, düşmanlara karşı da doğrudan atılabiliyor. Bu düşmanları ortadan kaldırmak için de farklı becerilerimizden faydalanabiliyoruz. Gum-Gum adında burada bir meyve bulunuyor. Bu meyvenin gücü elbette dillere destan olarak adadaki yerini koruyor. Biz de bu meyveyi kullanarak düşmanların üstesinden gelmeye çalışıyor ve kendi gücümüzün bu meyveyle beraber arttığını görebiliyoruz.

Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız elbette bu oyunu bir göz atmanızda ve bir şans vermenizde fayda var. Çünkü oyunda gerçekten de güzel bir aksiyon ve macera deneyimi bizlere sunuluyor ve ilgi çekici ortamlarla beraber karşılaşacağımızı da söyleyebiliyoruz. Hem atmosfer anlamında hem de karakterler anlamında ilgi çekici unsurların burada olduğunu doğrulayabiliyoruz. Elbette ön planda farklı bölgeler bulunuyor. Bu bölgelerin her birinin kendine ait atmosferi ve manzaraları yer alıyor. Bu unsurlarla beraber yer aldığımız yapımda her bölgede karşılaşacağımız çeşitli düşmanlar bulunuyor ve diğer taraftan ilgi çekici karakterlerinin burada olduğunu görebiliyoruz.
 
 
 
Bu karakterlerle etkileşime geçebiliyor, onlardan görevleri alabiliyor ve aramızı onlarla iyi tutabiliyoruz. Adanın saklı sırlarını açığa çıkarmak için atılacağımız bu macera yukarıda da bahsettiğimiz gibi 3,29 dolarlık bir fiyatla beraber karşımıza çıkıyor ve Steam etkinlikleri kapsamında alınacak oyunlar listesindeki yerini alıyor diyebiliriz. Elbette serinin diğer oyunlarında yer aldığını bu kapsamda söyleyebiliriz. Ancak listemiz içerisinde her birinin yer almadığını da belirtmekte fayda var. Çünkü burada oldukça fazla farklı oyun türüne yer vermeyi düşündük.

Kısaca toparlayacak olursak, Luffy ile beraber yeni ve aksiyon dolu bir maceraya atılmak istiyorsanız bu oyun tam size göre diyebiliriz.
 
- Shadow Tactics: Aiko's Choice (2.49 dolar) 
 
 
 
Gerçek zamanlı strateji unsurları ile beraber karşımıza çıkan Shadow Tactics: Aiko's Choice oyunu, Steam etkinlikleri kapsamında 2,49 dolarlık fiyat etiketi ile beraber karşımıza çıkıyor. Ana oyunun kahramanı kadın Ninja Aiko adlı karaktere dayanan bu yeni hikaye boyunca elbette düşmanları ortadan kaldırmaya çalışıyor, kendi taktiklerimizi oyuna dahil etmeye başlıyor ve burada her bir oyuncu yeni bir deneyime adım atabiliyor. Çünkü bu tarz strateji oyunlarında elbette yapabilecekleriniz oldukça fazla karşımıza çıkabilir ve burada birden fazla olasılıkla beraber yerimize alabiliriz. Dolayısıyla oyunda yer aldığınız süre boyunca kendinize ait stratejilerinizi ve planlamalarınızı doğrudan düşmanlara karşı kullanabilirsiniz.

Oyun içerisinde düşmanlara karşı uygulayabileceğimiz elbette farklı farklı etkileşim unsurları bulunuyor. Bu unsurlarla beraber düşmanları tuzak kurabiliyor, onları kendimize doğru çekebiliyor, bir anda üzerlerine doğru saldırabiliyor ve zehirleyebiliyoruz. Bu unsurlarla beraber farklı şekillerde taktikleri ön plana çıkarmaya çalışıyor ve her görevimizde farklı şekillerde yaklaşım benimseyebiliyoruz. Dolayısıyla oyunda yer aldığımız süre boyunca bu yaklaşımlarla beraber kendimize ait çeşitli planlamaları oyuna dahil edebiliyor ve nasıl davranacağımız konusunda tamamen kendi düşüncelerimizi oyuna aktarabiliyoruz. Burada farklı farklı görevler bizlere sunuluyor. Bu görevleri yaklaşım konusunda elbette çevre unsurlarını kullanmak oldukça önem arz ediyor. Çevre unsurlarını kendi lehimize kullanmak bu oyunun aslında temel amaçlarından biri olarak karşımıza çıkıyor.

Oyunda kullanabileceğiniz farklı şekillerde silahlar yer alıyor. Bu silahlar arasında keskin nişancı tüfekleri, yakın dövüş silahları ve daha fazlası yer alıyor. Takım içerisinde yer alan 5 farklı karakter bulunuyor. Bu karakterlerin her birinin kendine ait özellikleri ve becerileri bulunuyor. Bu karakterleri kullanmak ve onları doğru şekilde konumlandırmak sizin hamlelerinize göre değişkenlik gösteriyor. Örneğin uzaktan siper alıp düşmanları ortadan kaldırmak isterseniz, keskin nişancı tüfeğini taşıyan karakteri ön plana çıkarabilir ve bununla beraber düşmanı ortadan kaldırabilirsiniz. Diğer taraftan diğer karakterlerinizi de ön plana koyarak elbette keskin nişancı tüfeğine sahip karakterin açığa çıkmasını engelleyebilirsiniz. Dolayısıyla oyun içerisinde kendi hamlelerinizi bu şekilde gerçekleştirebilir ve planlarınızı oyuna dahil edebilirsiniz.
 
 

Diğer taraftan oyun içerisinde farklı bölgeler yer alıyor. Bu bölgelerde bulunan bölgeleri istediğiniz şekilde araştırabiliyor ve keşfedebiliyorsunuz. Bunun dışında oyun içerisinde bu bölgelerde elbette hem atmosferlerin hem de düşmanların çeşitliliğinin değiştiğini görebileceksiniz. Çevik bir Ninja olarak yer alabileceğiniz, Ninja yıldızlarını kullanabileceğiniz ve hatta kılıçlarınızı savurabileceğiniz yapımda kendi kaderinizi kendiniz yazmaya çalışıyor ve zorlu görevlerde elbette düşmanları saf dışı bırakmak için zekice planlamalar yapabiliyorsunuz. Düşmanlara karşı kendi yaklaşımınızı kendiniz belirleyebiliyor ve bu tarz Ninja tarzı strateji oyunlarından hoşlanıyorsanız elbette bu oyunu bir göz atmanızda, bir şans vermenizde fayda var diyebiliriz.

Ana oyunun hikayesinin dışında başka bir maceraya atılabileceğiniz ve favori karakterlerinizi burada yeniden bir araya getirebileceğiniz yapımda farklı bölgelere geçiş yapabilir, benzersiz yeteneklerden faydalanabilir ve yüzleşmeniz gereken burada zorlu düşmanların olduğundan bahsedebiliyoruz. Oyun yukarıda da bahsettiğimiz gibi etkinlikler kapsamında 2,49 dolarlık fiyatla karşımıza çıkıyor. Oyuna şans vermek istiyorsanız şu anda tam zamanı. Bunun dışında oyun içerisinde farklı modlar yer alıyor. Gölge modu ile beraber düşmanlara ani bir darbe vurmak için elinizden geleni yapmaya koyuluyor ve diğer modlarla beraber de oyundaki yerinizi alabiliyorsunuz. Bu tarz oyunlar tam olarak strateji severlere hitap ediyor ve oyun içerisinde 3 farklı zorluk seviyesinin olduğundan bahsedebiliyoruz. Bu zorluk seviyesinden birini seçerek oyuna giriş yapabiliyorsunuz.
 
- 9 Monkeys of Shaolin (3.14 dolar) 
 
 
 
Dikkat çekici dövüş mekanikleri ve kısa hikayesiyle beraber karşımıza çıkan bu yapım, oyuncular açısından gerçekten beğenilen bir proje olarak karşımızda yer alıyor. Steam indirimleri kapsamında 3,14 dolarlık bir fiyat etiketi ile beraber karşımıza çıkan bu yapım, kısa oynanış döngüsü ile beraber eleştirilerin odağında bulunuyor. Ancak her ne kadar kısa bir yapıya sahip olsa da oyuncular tarafından seviliyor ve çok olumlu etiketi ile beraber karşımıza çıkıyor.

Oyunda ikonik olarak sadece dövebileceğiniz ve ortadan kaldırabileceğiniz bir tür beraber düşmanlar bulunuyor. Sürekli olarak aksiyon içerisinde yer alabileceğiniz ve elinizdeki sopayı savurabileceğiniz yapım içerisinde farklı farklı becerilerin de kilidini açabiliyorsunuz. Oyunda yer aldığınız süre boyunca Steam kullanıcı incelemelerine bakacak olursak, gayet tatmin edici bir hikaye içeriğinin yer aldığından bahsediliyor ve bunun yanı sıra ilerleyişinize bağlı olarak farklı yeteneklerin kilidini de açabiliyorsunuz. Bu da gerçekten de tatmin edici bir deneyimi bizlere sunuyor diyebiliriz.

Oyunda sadece düşmanların üzerine gelmesini bekleyebilir ve eski dövüş sanatlarını bu düşmanlar üzerinde kullanabilirsiniz. Orta Çağ temasıyla beraber karşımıza çıkan oyun içerisinde Çin ülkesinde bulunuyor ve Çinli bir balıkçı olarak buradaki yerimizi alıyoruz. Hikayeden kısaca bahsedecek olursak, Çinli balıkçı olarak yer aldığımız süre boyunca huzurlu köyümüzde günümüzü gün ederken elbette bir korsan baskınına uğruyoruz. Bu korsan baskını ile beraber hem arkadaşlarımız hem de ailemiz katlediliyor. Biz de bunların intikamını almak için elbette büyük bir mücadeleye atılıyor ve böylece oyunun kahramanı olarak efsanevi bir şekilde yükselmeye başlıyoruz. Bu hikayeyi doğrultusunda intikam mücadelesine atılmayı bekliyor ve burada kısa bir hikaye içeriğinden bahsedebiliyoruz.
 
 

Yandan görünümlü kamera bakış açısı ile beraber yer aldığımız yapımda, kolay kontrollerin olduğundan da bahsediliyor ve Kung Fu filmlerinden ilham alınan yapısı ile beraber bizlere yeni bir deneyim sunuyor. Oyunda 70'li yılların filmlerinde yer alan dövüş mekanikleri yer alıyor ve aynı zamanda 3 benzersiz dövüş stili arasından seçiminizi gerçekleştirebiliyorsunuz. Bu kapsamda 3 benzersiz dövüş stili arasında yerde ve havada kapışabiliyor ve böylece sihirli mühürleri de kullanabiliyor ve yolunuza çıkan tüm düşmanları bu kapsamda ortadan kaldırabiliyorsunuz. Düşmanlara karşı farklı şekillerde kombolar gerçekleştirebiliyor ve onları ortadan kaldırarak da hamlelerinize daha da özgünleştirebiliyorsunuz.

Oyunda diğer taraftan farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, gece ve gündüz döngüsü ile beraber kendimizi farklı bölgelerde bulabiliyor ve böylece hem atmosferlerden hem de manzaralardan faydalanabiliyoruz. Oyunda yer aldığımız süre boyunca dövüş sanatları kapsamında ustalaşmaya çalışıyor ve kendi yükselişimizi burada takip etmeye koyuluyoruz. Elbette bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız ve kendinizi saf aksiyon içerisinde ve dövüş mekanikleri içerisinde bulmak istiyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyun zaten yukarıda da bahsettiğimiz gibi 3,14 dolarlık bir fiyat etiketi ile beraber karşımıza çıkıyor ve bunu şimdi satın almanızda fayda var diyebiliriz.
 
 

Hem hikayesiyle hem de dövüş mekanikleriyle beraber ön plana çıkmaya çalışan bu yapım, bağımsız bir geliştirici tarafından bizlere sunuluyor ve oynanması gereken yapımlar arasında bulunuyor. Her ne kadar kısa hikayesiyle ve oynanış unsurları ile beraber bizlere sunulsa da, elbette denenmesi ve oynanması gereken bir proje bu yönde. Diğer taraftan her bölgede farklı düşman çeşitlerini ve manzaraların karşısına çıktığını deneyimleyebiliyor ve bu manzaralar içerisinde de elbette güzel unsurlarla karşılaşabiliyoruz.
 
- NARUTO: Ultimate Ninja STORM (3.24 dolar) 
 
 
 
Naruto hayranları için gerçekten de güzel bir deneyimi bünyesinde barındıran ve açık dünyası ile beraber ilgiyi üzerine çeken NARUTO: Ultimate Ninja STORM, Steam korsanlar ve Ninjalar etkinliği kapsamında 3,24 dolarlık fiyat etiketi ile beraber karşımıza çıkıyor. Oyunda 3 boyutlu savaşlara doğru geçiş yapabiliyor, buralarda farklı saldırılarla beraber düşmanları ortadan kaldırmaya çalışıyor ve kaçış manevraları ile beraber düşmanların saldırılarından kendinizi savunabiliyorsunuz. Oyunda yer aldığınız süre boyunca sürekli olarak aksiyon dahilinde kendinizi bulabiliyor ve böylece aksiyonun dozunun gitgide daha da yükseldiğini deneyimleyebiliyorsunuz.

Bir Ninja olarak yer aldığınız yapım içerisinde elbette akrobatik hareketler yapmak ve çeşitli komboları düşmanlara karşı kullanmak oldukça önem arz ediyor. Çünkü burada düşmanların üzerine sürekli olarak gidebiliyor, düşmanların sizlere saldırdığını deneyimleyebilir ve onlara üstünlük sağlamak için de farklı şekillerde hareketler sergileyebiliyorsunuz. İşte bu noktada Ninja gibi hızlı olmaya çalışıyor ve böylece düşmanların üzerine giderek doğrudan hızlı hareketlerle beraber onlara sersemletebiliyor ve ortada kaldırabiliyorsunuz. Karakterinizin burada temel özelliklerini kullanmak oldukça önemli. Burada karakterinizle beraber sağa sola sıçrayabiliyor, hızlı bir şekilde düşmanların saldırılarından kaçınabiliyor ve kendinizi savunabilecek hamleleri gerçekleştirebiliyorsunuz.

Diğer taraftan, bu oyun temel oyunun HD paketi olarak karşımıza çıkıyor. Yani burada daha üst düzey grafikler, daha net bir şekilde görseller ve daha fazlası yer alıyor. Oyunda farklı şekillerde karakterler ön plana çıkıyor. Bu karakterlerin farklı yetenekleri ve becerileriyle beraber düşmanları ortadan kaldırabiliyorsunuz. Burada her karakterin dövüş tarzını kendinize göre kişiselleştirebilir ve özelleştirebiliyorsunuz. Dolayısıyla burada yer aldığınız süre boyunca her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve bu deneyiminizi kendinize göre özelleştirebiliyorsunuz. Burada dilediğiniz şekillerde destek karakterleri olarak oynayabiliyor, doğrudan savaşan karakterlerle beraber de yer alabiliyor ve bu şekilde kendi yeteneklerinizi düşmanlara karşı sergilemek tamamen sizin işiniz oluyor. Zaten oyunu içerisinde yer aldığınız süre boyunca tamamen aksiyon ve dövüş dahilinde kendinizi bulabilecek ve böylece yüksek aksiyon ile beraber burada anime dövüşlerini sergileyebileceksiniz.
 
 

Öte yandan, oyun içerisinde karşılaşmalar elbette anime dizisinden fırlamış gibi bir yapıyla beraber karşımıza çıkıyor ve karşılıklı olarak iki karakterin doğrudan dövüşleri ile beraber sonuçlanıyor. Burada karakterlerin bakış açıları elbette kamera değişikliği ile beraber değişkenlik gösterebilir ve burada gerçekten güzel bir anime dövüşü izleyebiliyoruz. Oyunda yer aldığınız süre boyunca aynı şekilde dövüşler esnasında üst köşede sağlık barımızı yani canımızı görebiliyor ve bu cana oldukça dikkat etmemiz gerekiyor. Çünkü can azaldıkça elbette düşmanların saldırılarından kaçınmamız ve ona göre de kendi savunmamızı arttırmamız lazım. Burada kullanabileceğiniz 4 farklı yetenek bulunuyor. Bu yeteneklerle beraber de doğru zamanda doğru şekilde tuşlara basarsanız elbette daha farklı kombolarla beraber karşılaşabilir ve böylece düşmanlara karşı aman vermeyebilirsiniz.

Anime severlere hitap eden ve Naruto hayranıysanız muhakkak oynamanız gereken dövüş oyunları arasında NARUTO: Ultimate Ninja STORM yer alıyor. Oyunda klasik olarak karşılıklı dövüşleri atılım sağlayabiliyor ve Steam etkinliği kapsamında da yukarıda bahsettiğimiz gibi 3,24 dolarlık fiyat etiketi ile beraber oyunu satın alabiliyorsunuz. Eğer ilerleyen süreçte oyunu satın almak gibi bir düşünceniz varsa elbette şu anda satın alıp daha ucuz bir şekilde elde edebilirsiniz ve kütüphanenize bu şekilde ekleyebilirsiniz. Kendinizi farklı karakterlerle, farklı dövüşlerle beraber yeni bir dövüş sistemi içerisinde bulmak istiyorsanız ve anime dövüşlerinden hoşlanıyorsanız bir göz atmanızı tavsiye ederiz.
 
- Aragami (1.57 dolar) 
 
 
 
Üçüncü şahıs kamera bakış açısı ile beraber atılabildiğimiz Aragami oyunu içerisinde gerçekten de gizlilik odaklı bir suikast Ninja temalı bir yapı yer alıyor. Oyun şu anda Korsanlar ve Ninjalar Etkinliği kapsamında 1,57 dolarlık bir fiyat etiketi ile beraber karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız Steam platformunda satın alabileceğiniz gizlilik odaklı Ninja oyunlarından biri diyebiliriz. Oyun içerisinde gölgelerden ilerleyebiliyor, gizlilik odaklı yapı ile beraber düşmanların arkasından onları indirebiliyor ve intikamcı bir ruh olarak burada büyük bir macera yaşayabiliyoruz.

Oyun içerisinde gizemli bir şehir bulunuyor. Bu şehri elbette karış karış gezebilir ve aynı zamanda karanlık sırlarla dolu bir hikayeyi burada açığa çıkarmaya çalışıyoruz. Sırlarla dolu karanlık bir ortamda yer aldığımız süre boyunca buralara aydınlatmak ve gölgelerden ilerlemek elbette tamamen bizim işimiz oluyor. Şehrin farklı bölgelerine doğru ilerleyerek buraları keşfederken doğaüstü güçlerle beraber burada karşılaşabiliyor ve aynı zamanda işgal altındaki bu şehri kurtarmaya başlıyoruz. Arka planda bir hikayenin yer aldığı bu yapımda gölgeleri kucaklayarak ilerleyebiliyor ve görünmez olmak için kendi gölgelerimizi yaratabileceğimiz bir mekanik de bulunuyor. Bu mekanik elbette dikkat çekici olarak karşımıza çıkıyor ve bunu oyunda kullanmak temel hedeflerimizden birkaç tanesi.
 
 

Diğer taraftan görünmez olabileceğimize, gölgelerle beraber ilerleyebileceğimize, belli başlı hedefler yer alır. Bu hedefleri ortadan kaldırmak elbette temel görevlerimiz arasında yer alır. Nitekim oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca düşmanlarımızı yaratıcı bir şekilde ortadan kaldırmak ve hamlelerimizi kendimiz tartmak tamamen bizim işimiz oluyor. Burada her bir oyuncu farklı bir deneyim elde ederek farklı şekillerde planlamalar ve stratejiler içerisine girebiliyor ve böylece oyunda farklı mücadelelere doğru yelken açabiliyorsunuz. Düşmanlarınızı ortadan kaldırabileceğiniz gölge yeteneklerinizle beraber de oyun stilinizi kendiniz seçebiliyor ve burada her senaryo içerisinde yer alan görevleri aşmak tamamen sizin yaklaşımınıza bağlı olarak değişkenlik gösterebiliyor.

Oyun içerisinde farklı farklı senaryo görevleri bulunuyor. Senaryo görevleri ile beraber her duruma farklı şekillerde yaklaşabiliyor ve birden fazla yolun bizlere sunulduğunu aktarabiliyoruz. Geliştirecek ekibin belirttiğine göre de zaten her bir görevi farklı şekillerde yaklaşabiliyor ve burada her bir oyuncu farklı noktaları değinebiliyor. Dolayısıyla oyunda bir göreve nasıl yaklaşacağını ve o görevi nasıl bitirebileceğiniz tamamen sizin bakış açınıza göre değişkenlik gösterebiliyor. Birden fazla yolu ile beraber bitirebileceğiniz bu yapım içerisinde bir hayalet olarak oynayabiliyor ve bir hayalet olarak oynadığımız esnada elbette onlara karşı görünmememiz gerekiyor. Hikayemizle beraber atılabileceğimiz yapımında aynı zamanda seçimlerimize burada oldukça önem arz ediyor. Yaptığımız seçimlerle beraber de burada farklı şekillerde hikayenin gidişatına dokunabiliyor, hangi yöne gitmek istersek oraya doğru geçiş yapabiliyoruz ve bu seçimlerin sonucunda da burada katlanabiliyoruz. Dolayısıyla burada farklı seçimler yaparak gidişata yön verebiliyoruz.
 
 

Oyun stilimizi kendimiz belirlemekten ziyade, burada diğer taraftan ışığın ordusuyla beraber savaşmaya başlıyor ve bu ışıkları ortadan kaldırmak ve aynı zamanda şehrin aslında temel ışıklarını açmak tamamen bizim işimiz oluyor. Kendi varlığımızın anahtarı ve bizi sürekli olarak çağıran bir varlık olan Yamiko burada kurtarılmayı bekliyor ve bu kız karakteri kurtarmak için büyük bir mücadeleye katılıyoruz. Ve hikayenin aslında temel hedefi bu kız etrafında dönüyor. Hikaye kapsamında Yamiko adlı kız bizi sürekli olarak çağırıyor, belirli oranlarda rehberlik ediyor ve aynı zamanda burada yer aldığımız süre boyunca bizleri zor duruma koyan da bu kızın ta kendisi oluyor.
 
- The LEGO NINJAGO Movie Video Game (4.99 dolar) 
 
 
 
Lego temalı yapımlardan hoşlanıyorsanız, şu anda Steam'deki Korsanlar ve Ninjalar temalı etkinlik kapsamında The LEGO NINJAGO Movie Video Game, 4,99 dolarlık bir fiyat etiketi ile karşımıza çıkıyor. Oyun içerisinde içimizdeki ninjayı açığa çıkarabileceğimiz bir yapı yer alıyor ve Lego tasarımı ile ve temasıyla beraber oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Elbette oyunda yer aldığımız süre boyunca farklı şekillerde Ninja'lar karşımıza geliyor ve burada sevdiğiniz Ninja karakterlerini görebiliyorsunuz. Nitekim oyun içerisinde Lloyd, Kai, Jay, Cole, Zane, Nya ve Master Wu karakterlerinin olduğunu görebiliyor ve bu karakterleri dilediğimiz şekilde kullanabiliyoruz.

Her bir karakterin burada farklı yetenekleri ve becerileri bulunuyor. Bu karakterlerin dinamik hareket kombinasyonları ve daha farklı sistemler de yer alıyor. Oyunda yer aldığınız süre boyunca yukarıda bahsettiğimiz karakterlerle beraber duvarlarda koşabiliyor, yükseklerden atlayabiliyor ve daha farklı Ninja hareketlerini gerçekleştirebiliyorsunuz. Karşınıza burada irili ufaklı düşmanların çıktığını görebiliyor, bu düşmanları kendi taktiklerinizle ve planlarınızla ortadan kaldırmaya çalışıyor ve böylece Ninja çevikliği kapsamında ustalaşmaya çalışıyorsunuz. Oyunda elbette ne kadar usta olursanız ve ne kadar oyun içerisinde yer alırsanız, o kadar çok usta olma yolunda ilerleyebilir ve oyunda karakterinizi ne kadar stabil bir şekilde kontrol ederseniz, o kadar çok düşmanın üstesinden gelebilirsiniz.

Oyunda geliştirir ekibinin belirttiğine göre 8 farklı bölgenin olduğundan bahsedebilir ve bu 8 farklı bölgenin de yaşayan bir ortamı bizlere sunduğuna aktarabiliriz. O anda yer aldığınız o süre boyunca bu bölgeleri keşfedebilir ve keşif unsurları dışında elbette etkileşim detaylarıyla karşılaşabilirsiniz. Ek olarak her bölgenin farklı şekillerde atmosferleri ve manzaraları bulunuyor. Bu manzaraları keşfederek ve ilgi çekici detayları açığa çıkararak elbette tamamen ortaya çıkarılmayan sırları ortaya dökebilirsiniz.
 
 

Kötü karakterlerin herhalde oyunda köpek balığı ordusuna karşı ve kötü Lord Garmadon'a karşı büyük bir mücadele vermeye başlar ve temel amacımız bu kötüleri elbette ortadan kaldırmak olur. Ninjago adasında yer aldığımız yapımda kendimize ait bir haritamız da bulunuyor. Bu haritamızla beraber 8 farklı bölgeyi keşfetmeye çalışıyor ve her bölge içerisinde farklı düşman çeşitliliği ile beraber karşılaşabiliyoruz. Aynı şekilde bu bölgelerde ortaya çıkarılacak çeşitli keşifleri de bulunuyor ve bu unsurları da tamamen açığa çıkarmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Diğer taraftan oyunda istersek tek, istersek de en fazla 4 oyunculuğu bir şekilde arkadaşlarla beraber yarışmalara katılabilir, arkadaşlarımızla beraber burada mücadeleye girişebilir ve daha fazla oyun içeriği ile beraber de ilerleme katledebiliyoruz.

Bunun dışında bu karakterlerle beraber elbette platform unsurları karşımıza çıkıyor ve platform sürülerini karakterimizin becerileriyle beraber aşabiliyoruz. O kapsamda düşmanların üstesinden gelmek ve platform unsurları açmak için duvarlardan koşabiliyor, yürüyebiliyor, yukarılara doğru atlayabiliyor ve yükseklerden aşağıya doğru fırlayabiliyoruz. Ek olarak burada karakterlerimizle beraber seri hareketler yapabilir ve nice hareketlerini bu oyunda sergileyebiliyoruz.

Kısaca toparlayacak olursak, Lego temalı bir Ninja oyunundan hoşlanıyorsanız ve bu oyunda bir göz atmak istiyorsanız, şu anda tam sırası diyebiliriz. Nitekim oyun yukarıda da bahsettiğimiz gibi 4,99 dolarlık bir fiyatla beraber karşımıza çıkıyor ve bununla beraber de korsanlar ve Ninjalar temalı yapımlar arasında bu listeye yer verebiliyoruz. Oyun tamamen Lego teması ile beraber karşımıza çıktığından dolayı elbette sizlere bazı noktalarda çocukça gelebilir. Ancak bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız, buna göz atmanızda fayda var diyebiliriz.
 
- Pillars of Eternity II: Deadfire (4.74 dolar) 
 
 
 
Ödüllü bir yapım olarak karşımızda bulunan ve devam oyunu olarak nitelendirilen Pillars of Eternity II: Deadfire, Steam etkinliği kapsamında 4,74 dolarlık bir fiyat etiketi ile beraber karşımıza çıkıyor. Oyun içerisinde üstten görünümlü bir yapı ile beraber karşılaşabiliyor ve burada rol yapma deneyimiyle beraber yerimizi alabiliyoruz. Gemimize kaptanlık yapabileceğimiz uçsuz bucaksız Adalar boyunca dolanabileceğimiz ve etrafa keşfedebileceğiniz yapımda karakter özelleştirme ile beraber farklı şekillerde yer alabiliyor ve keşif özgürlüğü ile beraber oyundaki yerimizi alabiliyoruz.

Oyunda tek oyunculu bir rol yapma deneyimi bulunuyor ve bununla beraber de kendimizi bu deneyime kaptırabiliyoruz. Elbette yeni deneyimlerle beraber yer aldığımız süre boyunca farklı hikaye noktalarına doğru geçiş yapabiliyor ve arka planda yer alan hikayeye kapsamında da neler olup bittiğini öğrenmeye çalışıyoruz. Oyun içerisinde farklı bölgelere ve adalara doğru ilerleyebiliyor, etrafı keşfedebiliyor, kaptanlık ettiğimiz gemiyle beraber farklı sulara doğru açılabiliyor ve burada etkileşime geçebileceğimiz karakterlerle karşılaşabiliyoruz. Yeni bölgeleri keşfedebileceğimiz yapımda gemiyle beraber kendi rotamızı belirleyebiliyor ve bölgelerdeki hazineleri ortaya çıkarabiliyoruz. Geliştirici ekibin belirttiğine göre oyunda el yapımı bölgeler bulunuyor ve bununla beraber de sanatsal tasarımların ve manzaraların burada olduğunu doğrulayabiliyoruz.

Grupumuzu oluşturabileceğimiz ve tek başımıza ilerleyebileceğimiz yapımda, elbette ekip odaklı yapımla beraber kendimize daha güçlü duruma getirmeye çalışıyoruz. Grubumuzu oluştururken elbette her bir karakteri burada farklı şekillerde dokunabiliyor, her karakteri özelleştirebilir ve kişiselleştirebiliyoruz. Macera arayışımızı elbette farklı karakterleri bünyemizde dahil edebiliyor, ekibimizi burada geliştirebiliyor ve 7 farklı yol arasında seçim yaparak istediğimiz şekilde kendi planımızı ve stratejimizi oyuna dahil edebiliyoruz. Oyunda diğer taraftan farklı sınıflar bulunuyor. Bu karakter sınıflarıyla beraber de farklı şekillerde düşmanların üstesinden gelmeye çalışıyoruz. Hayatta kalma mekanikleriyle beraber burada karşılaşabiliyor ve etkileşime geçebileceğimiz çeşitli gruplarla beraber ilerlemeye başlıyoruz.
 
 

Diğer taraftan oyun içerisinde farklı adaları ve egzotik kısımları keşfetmeye çalışırken, elbette yukarıda da bahsettiğimiz gibi etkileşime girebileceğimiz çeşitli karakterlerin olduğundan bahsedebiliyor ve bu karakterlerle beraber de farklı görevler elde edebiliyoruz. Bu karakterlerle aramızdaki ilişkiyi tamamen biz belirleyebilir, yaptığımız seçimlerle beraber gidişatına yön verebiliyor ve aynı zamanda elde ettiğimiz görevlerden de çeşitli kaynaklar ve hazineler elde edebiliyoruz. Farklı donanımları ve silahları elimize alabileceğimiz ve farklı şekillerde rol yapma unsurlarını kullanabileceğimiz yapımında yaptığımız seçimler burada oldukça önem arz ediyor. Geliştirici ekibin belirttiğine göre oyunda sonsuz olasılıklar bulunuyor ve bu olasılıklarla beraber her bir oyuncu burada farklı bir deneyim elde edebiliyor. Çünkü burada her bir oyuncu farklı seçimlerle beraber ilerleyiş gösterebiliyor ve bununla beraber de hikayenin gidişatına yön verebiliyor.
 
Oyunda aynı zamanda etkileşime girdiğimiz karakterlerle beraber ilişki sisteminin olduğundan bahsediyorum ve refakatçi sistemi ile beraber de burada karakterlerimizi aramızdaki ilişkiyi biz belirleyebiliyoruz. Elbette bazı noktalarda soğuk, bazı noktalarda ise daha sıcakkanlı olabiliyoruz. Denizlerdeki kalemizi gemimiz olarak belirlediğimiz bu yapım, yukarıda da bahsettiğimiz gibi 4,74 dolarlık bir fiyat etiketi ile beraber karşımıza çıkıyor. Bu tarz rol yapma oyunlarından hoşlanıyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Bu oyunu daha önceden istek listenize eklediyseniz de elbette şu anda satın almanın tam sırası diyebiliriz.

Bu oyunla beraber listemizin sonuna gelmiş bulunuyoruz. Listede yer almayan oyunlardan ilginizi çekenleri veya deneyimlemek istediğinizi ve hatta deneyimlediğinizi yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.
 
- Trek to Yomi (4.19 dolar)
 
 
 
Dikkat çekici ortamları ile beraber karşımıza çıkan ve genç kılıç ustası Hiroki adlı karakteri kontrol ettiğimiz yapımda hem ortamların hem de atmosferlerin gerçekten de oldukça harika gözüktüğünü itiraf etmeliyiz. Elbette oyun ilk etapta bu atmosferi ile beraber ön plana çıkmıştı ve bu tarz özellikleri ile beraber tanıtılmıştı. Ancak geldiğimiz noktada, her ne kadar bazı durumlarda kullanıcıların yani oyuncuların incelemeleri ve fikirleri karışık olsa da genel olarak oyuncular tarafından beğenilen bir yapım olarak karşımıza çıkıyor. Akıllıca ustası olarak geri aldığımız oyunda bazı aksiyon mekaniklerinin hantal olduğu ve yavaş kaldığını da belirtmek gerekiyor.

Oyununun arka planında bir hikaye anlatılıyor ve bu hikayeyi kapsamında da kasabamıza döndüğümüzde sevdiklerimizin büyük bir tehlikeyle karşı karşıya kaldığını görüyoruz. Elbette daha önceden verdiğimiz sözlerle beraber tüm insanlığı ve sevdiklerimizi tüm tehlikelere karşı koruyacağımıza da söz veriyoruz. Yaşadığımız trajedi sonrası olaylardan sonra elbette görevimize sıkı sıkıya bağlı olarak bir samuray olarak yer aldığımız yapımda ilerleyen süreçte türlü tehlikelerle beraber karşılaşabiliyor ve bu tehlikeleri aşmak için de elimizdeki kılıcımızı kullanabiliyoruz. Kılıcımızla beraber burada aksiyon dahiline geçiş yapabilir, karşımıza gelen düşmanları kılıcımızla beraber kesip biçebilir ve kendimize ait savunma sistemini oyuna dahil edebiliyoruz.

Oyunda farklı farklı aksiyon şemaları ile beraber karşılaşabilir ve kendi planımızı ve stratejimizi aslında oyuna dahil edebiliyoruz. Nitekim oyunda yer aldığımız süre boyunca düşmanların nasıl saldırdığını öncelikli olarak kestirmek elbette oldukça önem arz ediyor. Onların saldırdığını boşa çıkararak elimizdeki kılıcımızla doğrudan saldırıya karşı kendimizi savunarak, karşı saldırıya geçtiğimiz esnada elbette daha düzgün bir şekilde kılıcımızı kullanabilir ve böylece oyundaki yerimize alabiliyoruz. Bu sayede farklı aksiyon şemaları ile beraber karşılaşabilir, kendimizi savunmak için kılıcımızı kullanabilir ve karakterin temel hareketlerinden de faydalanabiliyoruz. Bu sistemlerle beraber de yer aldığımız yapımda hem düşmanlarla beraber yüzleşebilir hem de sinematik bir deneyimle beraber buradaki yerimize alabiliyoruz. Nitekim oyunda yukarıda da bahsettiğimiz gibi arka planda bir hikaye anlatılıyor. Bu hikayeyi kapsamında elbette biz de hem yaşamın hem de ölümün farklı yüzünü görmeye başlıyor ve genç kılıç ustası olarak burada büyük bir mücadeleye atılabiliyoruz.
 
 

Yandan görünümlü kamera bakış açısıyla beraber atmosferleri deneyimleyebildiğimiz ve atmosferler içerisinde daha çok karanlık tarzını yer aldığı oyunda, yolculuğumuzun ötesine ilerlemek ve burada dikkat çekici karakterlerle beraber karşılaşmakta oyundaki içerikler olarak karşımıza çıkıyor. Klasik samuray filmlerinden yapısıyla beraber bizlere sunulan yapımda elbette kamera açılarının gerçekten de oldukça güzel bir şekilde bizlere sunulduğu ve bu açılarla beraber atmosferleri ve manzaralara göz atabildiğimizi belirtmekte fayda var. Zaten oyunun özünde bu atmosferler oldukça dikkat çekiyor ve farklı bölgelere doğru ilerleyerek de bu manzaraları açığa çıkarabiliyoruz. Dolayısıyla oyunda yer aldığımız süre boyunca bu manzaralarla beraber sürekli olarak karşılaşabilir ve bu manzaraları keşfetmek ve adeta atmosferler içerisinde kendimizi kaybetmek oldukça güzel bir deneyimin kapısını aralıyor diyebiliriz.
 
Çarpıcı animasyonların ve görsellerin yer aldığı yapımda diğer taraftan kamera açıları yukarıda da bahsettiğimiz gibi büyük önem arz ediyor. Bu açılarla beraber de hem karakterimizi daha güzel bir şekilde kontrol ediyor hem de atmosfere ve manzaralara kendimizi kaptırabiliyoruz. Sinematik bir deneyimle beraber yer aldığımız yapımda bu atmosferler sürekli olarak değişkenlik gösterebiliyor.
 
Diğer taraftan ölümün ötesine doğru yolculuk ettiğimiz esnada elbette kendimize ait bir yol belirleyebiliyor ve kendi seçimlerimize göre gidişatımıza yön verebiliyoruz. Zarif dövüş sahneleri ve dikkat çekici animasyonlarla beraber yer aldığımız yapımda samuray filmlerinden esinlenilen aksiyon sistemi ve film efektleri yer alıyor. Elbette siyah beyaz efektlerle ve diğer efektlerle beraber yer alabileceğimizi yapımda kamera açılarının ve çarpıcı görsellerin ön plana çıktığını deneyimleyebiliyor ve dövüş sistemi ile beraber de oyun modern bir mekanik sunmaya hedefler.
 
 

Oyunda geleneksel samuray silahlarının bizlere sunulduğunu aktarabiliyor ve bu geleneksel sistemlerin elbette teknolojik desteklerle beraber modernleştirilmiş sürümlerine de bizlere sunuyor. Dolayısıyla oyunda yer aldığım süre boyunca dövüş sistemi ile beraber kılıç ustalığımızı daha da geliştirebiliyor ve burada doğaüstü varlıklarla yani düşmanlarla savaşabiliyoruz. Elbette onları ortadan kaldırmak için elimizdeki becerilerin hepsini kullanmaya çalışıyor ve bu becerilerle beraber de kılıcımızı daha keskin hale getirebiliyoruz.

Dövüş sistemlerinin büyük oranda önem arz ettiği yapımda diğer taraftan samuray silahlarının farklı stilleri ile beraber karşılaşabilir ve hızlı samuray stili ile beraber de oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Arka planda yer alan hikaye gerçekten de güzel bir şekilde bizlere aktarılıyor ve kötülüğün karşısında biz de burada adeta bir iyilik meleği olarak yer almaya çalışıyoruz.
 
Hayatta kalmaya çalışabileceğimiz ve Hiroki adlı karakteri kontrol edebileceğimiz yapımda hem insanlığı koruma hem de diğer canlıları koruma görevini üstlenebiliyor ve yemin ettiğimiz insanları kurtarmak için de burada büyük bir mücadele edebiliriz. Cesurca yaptığımız hamlelerle beraber yeminli bir savaşçı olarak atıldığımız oyunda büyüleyici bir hikaye içeriği ile beraber karşılaşabiliyor ve aynı zamanda arka planda bir müzik şöleni olduğundan da bahsedebiliyoruz.
 
 

Elbette bu tarz oyunlarda arka planda yer alan müzikler ve şarkılar gerçekten de önem arz ediyor. Bu oyun özelinde de bu tarz içeriklerin yer aldığından bahsedebilir ve ortamlara kendimizi kaptırırken elbette arka planda yer alan müziklerin kulağımıza çalındığını deneyimleyebiliyoruz. Bu müzikler bizleri oyuna kısa sürede dahil etmeyi kolaylaştırıyor ve böylece oyundaki verimi daha da arttıran ve oyundaki içeriği daha da güzelleştiren unsurlar arasında bulunuyor.

Kendimizi tam anlamıyla feda Japonya dönemine atabileceğimiz ve burada ilgi çekici unsurlarla beraber karşılaşabileceğimiz yapım gerçekten de listede yer alması gereken ve oynanması gereken oyunlar arasında bulunuyor. Zaten daha önceden de birçok tanıtım fragmanı ile beraber karşımıza çıkan ve bir hayli büyük beklentiyle beraber beklediğimiz bu yapım şu anda elbette Steam'deki yerini koruyor. Steam Korsanlar vs Ninjalar etkinliği kapsamında karşımıza çıkan bu oyun 4.19 dolarlık bir fiyat etiketi ile beraber bizlere sunuluyor ve bu fiyat etiketi gerçekten de ucuz bir şekilde karşımıza çıkıyor. Her ne kadar dolar kuru üzerinden satın aldığımız bu oyunlar gün geçtikçe daha da fiyatı artsa da bu tarz etkinlikler boyunca oyunları daha fazla ucuza alma imkanımız oluyor.

Dolayısıyla bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız gerçekten bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyun özünde yukarıda da bahsettiğimiz gibi samuray tarzı bir yapıyı bünyesinde barındırıyor ve eski zaman samuray filmlerinden sinematik bir deneyimi bizlere sunuyor diyebiliriz. Dolayısıyla bu tarzı hayranlığınız varsa gerçekten de denenmesi ve oynanması gereken projeler arasında diyebiliriz. Ancak her oyuncu kesimine hitap etmeyebilir. Elbette iki saatlik deneme sürümünden sonra oyunu tekrar geri iade etme şansınız bulunuyor. Dolayısıyla samuray severler için gayet ideal bir deneyim sunuyor diyebiliriz.
 
- Risen 2: Dark Waters (1.44 dolar) 
 
 
 
Korsan teması ile beraber karşımıza çıkan ve serinin 2. oyunu olarak yer alan Risen 2: Dark Waters, Steam Korsanlar vs Ninjalar etkinliği kapsamında 1.44 dolarlık bir fiyatla karşımıza çıkıyor. Serinin devam oyunu olarak karşımıza çıkan bu oyunda hem farklı bir tema ile beraber bizlere farklı mekanikler sunuluyor ve genel olarak oyuncular tarafından sevilen bir yapıyı bünyesinde barındırıyor. Ancak serinin hayranları bir noktada oyunun korsan temasına çevrilmesinden pek hoşnut olmuyor. Dolayısıyla bu oyundan hoşlanırsınız veya hoşlanmazsınız, size hitap etmeyeceğini elbette etkinlik kapsamında ucuz bir şekilde sunulan oyunu satın alarak deneyebilirsiniz. Zaten bildiğiniz üzere Steam platform üzerinde oyunları ilk iki saate kadar oynayabilir ve daha sonrasında ise 2 saate geçmeden iade etme şansını elde edebiliyorsunuz. Bu oyunu satın alarak oyunun nasıl bir yapıya sahip olduğunu görebilir ve böylece siz de kararınızı verebilirsiniz.

İlk oyunun bitiminden yaklaşık birkaç yıl sonrasını temel alan bu oyun içerisinde öfkeli Titanların dünyayı mahvettiğini görebilir ve hikaye kapsamında da elbette geri kalan deneyimi bir göz atabiliyoruz. Öncelikli olarak kendimizi bir adada bulduğumuz ve bu adayı keşfettiğimiz yapımda etkileşime girebileceğimiz çeşitli karakterler bulunuyor. Bu karakterlerle beraber dilediğimiz şekilde etkileşime girebilir, onlarla çeşitli görevler alabilir ve daha sonrasında ise onlardan bir noktada görevler elde edebiliriz. Bu görevleri elde ederek hem elimize farklı kaynaklar alabilir hem de bu kaynaklarla beraber dilediğimiz şekilde oyundaki ilerleyişimizi sürdürebiliriz. Denizlerin ötesine geçebildiğimiz, farklı silahları kullanabildiğimiz yapımda elbette bildiğiniz üzere aksiyon ve rol yapma unsurları bir hayli ön plana çıkıyor ve aynı zamanda oyunda açık bir dünya yer alıyor. Bu açık dünyayı haritamızla beraber keşfedebilir, açık dünya içerisinde yer alan etkileşim unsurlarını öne çıkarabilir ve daha fazlasını bu oyun özelliğini gerçekleştirebiliriz. Denizin derinliklerine inebileceğimiz ve korkunç yaratıkların ortaya çıktığı bu yapımda elbette onları ortadan kaldırmak ve Titanların oluşturduğu bu boşluğu doldurmak tamamen bizim işimiz oluyor.
 
 

Engizisyonun bir üyesi olarak yer aldığımız yapımda bu yaratıkların nereden geldiğini elbette ortaya çıkarmaya çalışıyor ve neden olan bu kaosu tamamen söküp almaya çalışıyoruz. Oyunda yer aldığımız süre boyunca farklı şekillerde karakterlere yardım edebiliyor, bu yardımlarla beraber dünyanın bu kaosu sürükleyen yapısını ortadan kaldırmaya çalışır ve terör saltanatına burada son vermenin yollarını arıyoruz. Bu kapsamda bizlere açık dünya içerisinde farklı bölgelere doğru gitmemiz gereken bir rota oluyor ve aynı zamanda korsanların ve yaratıkların bir araya geldiğini burada deneyimliyoruz. Denizciliğin durma noktasına geldiği bu yapımda elbette denize artık ilerleme sağlanamıyor. Çünkü denizler içerisinde gerçekten de korkunç yaratıkların ne olduğundan bahsedebiliyoruz. Oyunda işte bu yaratıkların ve deniz canlarının olduğu bir yapı ile beraber yer alabiliyor ve Güney adalarına doğru sık sık uğramak durumunda kalıyoruz. Adalar içerisinde yer alan korsanları bu kapsamda araştırabiliyor ve araştırırken de elbette etkileşime girebileceğimiz karakterlerle tanışabiliyoruz. Bu karakterlerle tanışarak elbette buralarda neler olup bittiğini öğrenebiliyor ve aynı zamanda elde ettiğimiz görevlerle beraber de kendimizi geliştirebiliyoruz.

Nitekim serinin ilk oyununda olduğu gibi bu oyun özelliğinde de karakterimizin seviyesini atlatabileceğimiz ve farklı donanımları elimize alabileceğimiz bir yapı yer alıyor. Ne kadar çok seviye atarsak o kadar çok karakterimizi geliştirebilir ve daha güçlü bir konuma gelebiliriz. Aynı zamanda burada elde ettiğimiz silahların bazı noktalarında seviye sistemi kullanıyor ve bazı seviye sistemi ile beraber de belli bir seviyeye ulaşmadan o donanımı takamıyor ve silahı kullanamıyoruz. Dolayısıyla oyunda yer aldığımız müşteriler boyunca hem düşmanları keserek hem de yol boyunca tehlikeleri ortadan kaldırarak seviye atlamaya başlayabilir ve böylece kendimize daha güçlü bir konuma getirebiliriz. Oyunda diğer taraftan türlü türlü düşman çeşitleri bulunuyor. Bu düşman çeşitlerini ortadan kaldırmak tamamen bizim işimiz oluyor. İstersek menzilli istersek de yakın dövüş sistemine dahil olarak burada dilediğimiz şekilde ilerleyebiliriz. Korkunç yaratıkların yer aldığı yapımda türlü düşmanlık çeşitlerinde olduğu bir yapı bizlere aktarılıyor. Onları ortadan kaldırarak elimizdeki silahları kullanabiliyor ve böylece korsanların burada yaşamasında bir nevi sağlayabiliyoruz.
 
 
 
Korsan temalı yapım içerisinde elbette sevilen klasik rol yapma unsurları bulunuyor. Bu rol yapma unsurlarıyla beraber yine diyalog temelli bir yapıyla karşılaşabilir ve yaptığımız seçimlerle beraber de gidişatı yön verebiliyoruz. Örneğin bir görev almadan önce o görevi alıp almama şansı tamamen bize bırakılıyor ve yaptığımız seçimlerle beraber de o karakterle aramızdaki diyalogları ilerletebiliyor veya tamamen bozabiliyoruz. Seçim odaklı diyalog sistemi ile beraber gidişatımıza yön verebildiğimiz yapımında çok çeşitli ada temalarına geçiş yapabiliriz. Bazı adalar tamamen korsan şehrine adapte edilmişken, bazı adalar ise korkunç düşmanların yer aldığı ve adım atılamayan bir bölgenin olduğundan bahsedebiliyoruz. 3. şahıs kamera bakış açısıyla beraber yer aldığımız yapımda elbette ilk oyundan bu yana daha da geliştirilmiş sistemler ve daha farklı bir aksiyon sistemi bulunuyor. İlk oyunda yer aldığımız süre boyunca aksiyon sisteminin daha farklı işlediğini ancak bu oyunla beraber aksiyon sistemine daha da farklı bir bakış açısı getirdiğini aktarabiliyoruz.

Bu noktada bazı oyuncular elbette ikinci oyunla beraber aksiyon sisteminin oldukça kötü olduğunu ve ilk oyundaki sistemi bozduğunu aktarıyor. Bazı noktalarda elbette sevilmeyen hususların yer aldığından bahsedebilir ve burada aslında korsan temasıyla beraber de farklı bir yere evrildiğini söyleyebiliyoruz. İlk oyunu oynamış biri olarak şunu söyleyebilirim ki elbette ikinci oyunla beraber korsan temasının benimsenmesi ve iyi işlenen sistemlerin bozulması gerçekten de benim de hoşuma gitmeyen unsurlar arasında yer alıyor. Öncelikle temanın tamamen değişmesi gerçekten de oyunu bozan ve hayranları kızdıran unsurlar arasında yer alıyor ve daha sonrasında ise aksiyon sistemine ne değişiklik göstermesi ve çok daha iyi bir seviyeye gelmemesi de bizleri üzüyor.
 
 

Diğer taraftan oyun içerisinde yukarıda da bahsettiğimiz gibi seçim odaklı bir yapı yer alıyor. Bu seçimlerle beraber karakterimizi güçlendirebiliyor ve karakterimizin nereye gideceği konusunda tamamen seçimleri biz yapabiliyoruz. Farklı zorluklarla beraber yer alabileceğimiz olaylara ve görevleri farklı şekillerde yaklaşabileceğimizi yapımda her bir oyuncu burada farklı bir deneyim elde edebiliyor. Karanlık bir evrene geçiş yapabileceğimizi, zorlu düşmanlarla beraber karşılaşabileceğimizi, yapımda irili ufaklı düşmanların haricinde bir de patron savaşları bulunuyor. Bu patron savaşları ile beraber elbette zorlu bir arena bölgesine geçiş yapabilir ve onları ortadan kaldırmak için de elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Onları ortadan kaldırmak için elbette bazı planları ortaya atabilir ve karakterimizin temel özelliklerinden faydalanabiliyoruz. Dolayısıyla oyunda yer aldığımız süre boyunca onları indirerek çeşitli kaynakların ve donanımların sahibi olabiliyor ve ayrıca adaya hakim olmak için elimizden geleni yapmaya koyuyoruz.

Nitekim serinin ilk oyununu oynadıysanız ve ikinci oyunu yer vermek istiyorsanız şu anda tam sırası diyebiliriz. Aynı zamanda üçüncü oyununun da piyasada olduğunu söyleyelim. Çünkü bu oyundan sonrasını yine bir devam oyununda da buluşabileceğinizi ve bu oyunun devamını da deneyimleyebileceğinizi aktaralım. Üç öğünlü bir seri adım atmak istiyorsanız elbette ilk oyunla beraber bu oyunu da satın alabilir ve böylece kendinize güzel bir deneyime kaptırabilirsiniz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Steam Valve Oyun Half Life Mağaza Store Portal Steam Haberleri
Neversoft'un İptal Edilen Call of Duty Oyunundan Görüntüler Yayınlandı The Inquisitor, 8 Şubat'ta Geliyor

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Steam
+ TAKİBE
AL
3 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız