Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Steam Kış İndirimleri Bitmeden: 10 Dolar Altı Oyun Önerileri

 
 
Steam kapsamında kış indirimleri şu anda devam ediyor ve oynayabileceğiniz birçok oyun bulunuyor. Aynı zamanda indirimler kapsamında birçok oyuna ucuz bir şekilde ulaşabiliyorsunuz. Geçtiğimiz süreçte dolar kuruna geçiş ile beraber bir hayli eleştiriler odağında bulunan ve ülkemizde dolar kurunun sürekli yükseldiği bir senaryoda oyunların fiyatlarının da yükseldiği süreçte bu tarz indirimler elbette oyuncuların işine yarayabilir. Ancak nihayetinde birçok oyun burada ne yazık ki yüksek fiyatlandırma ile beraber karşımıza çıkıyor.

Epic Games'in aksine Steam kapsamında dolar kuru ile beraber satın alabileceğimiz oyunlar yer alıyor. Gerçekten yüksek fiyatlandırma ile beraber karşılaşabiliyoruz. Ancak burada önerebileceğimiz ve oynayabileceğimiz birçok oyun bulunuyor. Daha önce oluşturduğumuz 5 dolar ve altı satın alabileceğiniz oyunlar dışında şimdi ise 10 dolar altındaki oyunlara göz atıyor ve oynayabileceğiniz yapımları burada derliyoruz. Elbette bu liste dışında birçok oyun bulunuyor. Bu listede yer vermediğimiz oyunları yorumlarda belirtebilirsiniz. Bu liste dışında yorumlar kısmında da arkadaşlarınıza çeşitli fırsatları sunabilirsiniz. Şimdi geçelim listemize.
 

The Witcher 3: Wild Hunt (7.49 dolar)
 
 

Açık dünya aksiyon, macera ve rol yapma deneyimini bünyesinde barındıran The Witcher® 3: Wild Hunt oyununu hemen hemen hepiniz duymuş veya oynamışsınızdır. Bu oyun serisinde elbette bir seri olduğunu da biliyor ve 3 oyunluk bir seriden oluştuğunu aktarabiliriz. Oyun içerisinde Geralt adlı bir Witcher karakterini kontrol ediyor ve burada bir yandan sevdiğimiz kadını bulmaya çalışırken diğer yandan ise tuhaf güçlerle beraber kapışabiliyoruz. Açık dünya içerisinde sağa sola keşfettiğimiz ve gezip tozabildiğimiz yapımda atımızla beraber istediğimiz yere doğru geçiş yapabiliyor, hızlı seyahat sistemi ile beraber ilerleyebiliyor ve keşfettiğimiz bölgelerde tuhaf sırları ve gizemleri açığa çıkarabiliyoruz. Güzel bir açık dünya deneyimine atılmak istiyorsanız bu oyun şu anda Steam sayfası üzerinde 7.49 dolarlık bir fiyat etiketi ile beraber karşımıza çıkıyor ve gerçekten uzun soluklu bir deneyime adım atabiliyorsunuz. Oyunda aynı zamanda Türkçe dil desteği yer alıyor ve bu destekle beraber güzel bir oyun deneyimini elde edebiliyorsunuz.

Kiralık yaratık avcısı olarak geri aldığımız yapımda savaştan harap olmuş bir dünya içerisinde yer alıyor ve aynı zamanda oyun içerisinde iki farklı ek paketinin de yer aldığını aktarabiliyoruz. Bu ek paketler gerçekten de ana hikayeye bağlanan ve gerçekten de güzel bir içeriği bizlere sunan bir deneyime bünyesinde barındırıyor. Hem ek paketlerle hem de orijinal yapı ile beraber oyuncuların gözünde gözde haline gelen bu yapım muhakkak oynanması gereken ve kütüphanenizde olması gereken oyunlar arasında bulunuyor. Oyun içerisinde ikonik karakterler karşımıza çıkıyor. Bu karakterlerle beraber diyalogları içerisine geçiş yapabiliyor ve aynı zamanda bu karakterlerden çeşitli görevler elde edebiliyoruz.
 
 
 
Özelleştirme ve kişiselleştirme seçenekleri ile beraber de karakterimize farklı şekillerde dokunabiliyor ve üst düzey animasyon ve grafik tarzı ile beraber de yeni nesil güncelleme ile beraber oyunda ilerleyebiliyoruz. Oyun bildiğiniz üzere geçtiğimiz süreçte yeni nesil bir güncelleme aldı. Bu güncelleme ile aynı zamanda Netflix temalı ek hikaye geçişleri oyuna aktarıldı. Bunun dışında görsellik ve ortam bakımından da güzel eklemeler yapıldı. Diğer taraftan fotoğraf modu ile beraber de manzaraları farklı şekillerde göz atabilirsiniz.

Fantezi dünyası içerisinde yer aldığımız yapımda güncelleme ile beraber iyileştirilmiş ayrıntılar, daha hızlı yükleme süreleri, topluluk tarafından geliştirilen ve üretilen modlar, ışın izleme teknoloji desteği ve çok daha fazlası yer alıyor. Görsel iyileştirmeler ve teknik iyileştirmelerle beraber oyun artık karşımıza daha iyi bir şekilde yer alıyor. O yüzden önceki sürümünü oynadıysanız ve yeni sürüme de göz atmak istiyorsanız gerçekten de güzel bir deneyim sunuyor diyebiliriz.
 
Detroit: Become Human (8,79 dolar)
 
 
Quantic Dream ekibi tarafından oyunculara sunulan ve ödüllü bir oyun olan Detroit: Become Human, Steam kış indirimleri kapsamında 8,79 dolarlık bir fiyat etiketi ile karşımıza çıkıyor. Oyun içerisinde sinematik bir deneyim sunar ve seçimlerinizle beraber yön verebileceğiniz bir hikaye içeriği bizlere aktarılıyor. İlgi çekici ve ikonik karakterlerle beraber karşımıza çıkan oyun içerisinde 2038 yılında yer alıyor ve teknolojinin tepe noktasında burada yer buluyoruz. Oyunda Android olarak geliştirilen ve yapay zekaya sahip robotlar karşımıza çıkıyor. Bu robotlar insanlığa hizmet olarak oluşturuluyor. Ancak bu robotlar ilerleyen süreçte yapay zeka teknolojisi sebebiyle kendi varlığını ve benliğini kabul edebiliyor ve kendine özgü bir düşünce yapısını ortaya çıkarabiliyor. Gerçekten de güzel bir hikaye içeriğiyle ve seçim unsurlarıyla beraber karşımıza çıkan bu oyunu muhakkak oynamanız ve yer vermeniz gerekiyor.

Hemen hemen her Steam oyuncusunun yer vermesi gerektiği ve muhakkak kütüphanesinde yer bulması lazım gelen bir oyun olan bu yapım içerisinde dünyanın geleceği tamamen bizim elimizde. Yaptığımız seçimlerle beraber hikayenin gidişatına tamamen biz karar verebiliyor ve aynı zamanda hangi karakterin yaşayacağını, hangi karakterin ise öleceğini tamamen biz belirleyebiliyoruz. İnsanlığa hizmet eden makineler olarak yer aldığımız yapının farklı karakterlerini kontrol edebiliyor, bu karakterlerle beraber ilerleyebilir ve ilerleyen süreçte daha farklı seçimlerle ve aksiyon içeriği ile beraber yer bulabiliyorsunuz.
 
Oyunda farklı karakterlerin gözünden hikayeyi deneyimleyebiliyor ve gerçekten de merak edebileceğimiz bir hikaye içeriği bizlere aktarılıyor. Sinematik bir deneyim olarak karşımıza çıkan bu yapım içerisinde ara sahnelerle beraber sürekli olarak haşır neşeli olabiliyor, hem animasyon hem de yüz kalitesi olarak da gerçekten üst düzey bir yapıyla beraber burada karşılaşabiliyoruz. Oyunda etrafı iyi bir şekilde analiz etmemiz gerekiyor. Etrafı araştırarak buralarda neler olup bittiğini görebiliyor ve karakterleri tanımak için de onları dilediğimiz şekilde analiz edebiliyoruz. Hangi karaktere güveneceğimize, hangi karakteri ise temkinli davranacağımıza tamamen biz karar verebiliyoruz.
 
 

Bu tarz oyunlarda oynanış unsurları oldukça kısıtlı olarak karşımıza çıkıyor. Ancak oyunu zaten sadece sinematik deneyimle beraber ön plana çıkıyor ve üç Android robot ile beraber buradaki yerimizi alabiliyoruz. Üç farklı Android robotu elbette burada hayatta tutmaya çalışıyoruz.
 
Yaptığımız seçimlerle beraber ilerlemeye çalışıyoruz, farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, tamamen çizgisel bir yapıyla beraber burada karşılaşabiliyoruz ve her bir Android robotun burada farklı kişilik, karakter ve duygulara sahip olduğunu deneyimleyebiliyoruz. Bu tarz sinematik oyunlardan hoşlanıyorsanız ve yer vermek istiyorsanız muhakkak bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyun gerçekten de oyuncular tarafından sevilen ve ödül alan bir yapım olarak bizlere sunuluyor. Steam sayfasına bakacak olursanız da çoğunlukla olumlu bir inceleme ile karşılaşabilir ve olumlu etiketlerle beraber de oyuncuları ne kadar beğendiğini görebilirsiniz.
 
Oyunun aynı zamanda PC sürümünde gerçekten de yüksek performansla beraber oynayabilir, 4K çözünürlük desteği ile beraber aynı zamanda 60 fps bir performansı oyun içerisinde elde edebilirsiniz. Eksiksiz bir oyun deneyimiyle beraber dilediğiniz şekilde hem klavye fareyle hem de oyun kontrolcüsüyle beraber dilediğiniz şekilde oyunu deneyimleyebilir ve hangi ekipmanlarla beraber oynamak istiyorsanız onunla beraber ilerleyebilirsiniz. Yukarıda da bahsedildiği gibi gerçekten de güzel bir deneyimi bu oyunla beraber elde edebilir ve sinematik oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyun tam size göre diyebiliriz.
 
Phasmophobia (6.23 dolar)
 
 
 
Çevrimiçi olarak arkadaşlarınızla beraber işbirliği içerisinde oynayabileceğiniz korku odaklı bu yapım içerisinde paranormal olaylarla karşılaşabiliyor ve gerçekten de korkutucu unsurlarla beraber oyundaki yerinizi alabiliyorsunuz. Oyunda arkadaşınızla beraber arkanızı kollayabiliyor, paranormal araştırmacılardan oluşan ekibinizle beraber etrafı araştırabiliyor ve etrafta neler olup bittiğini öğrenmeye çalışabiliyorsunuz. Yapımda çeşitli ipuçları toplamaya başlıyorsunuz. Bu ipuçları ile beraber neler olup bittiğini öğrenirken bir yandan korkutucu unsurlarla beraber karşılaşabiliyor ve hayalet temizleme ekibinize güven vermeniz gerekiyor. Oyunda sürekli olarak kanıtlar toplamak için etrafı keşfedebiliyorsunuz. Etrafı keşfederken elbette gerilebiliyor ve burada yer aldığınız süre boyunca sürükleyici bir deneyim elde edebiliyorsunuz.

Soruşturma yapabileceğiniz ve ekipmanlarınızı seçebileceğiniz yapımda farklı ekipmanlarla beraber ipuçları toplamak için elinizden geleni yapmaya koyuluyorsunuz. Oyunda ruh kutuları, okuyucular, gece görüş kameraları, termometreler ve daha fazlası yer alıyor. Bunları dilediğiniz gibi elinize alabiliyor ve dilediğiniz şekilde akıl sağlığınızı burada üst seviyede tutmanız gerekiyor. Lanetli eşyaları bulmak için elinizden geleni yapmaya koyuluyorsunuz. Oyunda bir ritüel gerçekleştirmek durumunda kalıyorsunuz. Bunu gerçekleştirmek için elbette etrafta bulunan nesneleri toplamanız gerekiyor ve belirli nesnelerle beraber de oyundaki görevleri tamamlamaya çalışıyorsunuz. Arkadaşlarla beraber etrafı keşfedebileceğiniz ve nesneleri toplayabileceğiniz yapımda sürekli olarak etkileşimde kalmanız gerekiyor. Yaptığınız hamlelerin burada oldukça önemli olduğuna vurgulayabiliyoruz. Sesli tanıma sistemi ile beraber hayaletlerin üzerine geldiğini görebiliyorsunuz. Hayaletten kaçmak için etrafa saklanabiliyor ve kendinizi başka odalara doğru kilitleyebiliyorsunuz. Hayaletlerle beraber etkileşime geçmek için de aynı zamanda gerçek sesinizi kullanabiliyor ve verdiğiniz direktiflerle beraber de ona nasıl bir hayalet olduğunu bulabiliyorsunuz.
 
 

Kendi oynanış stilinizi seçebileceğiniz ve kendi planlarınızı oyuna dahil edebileceğiniz yapımda farklı farklı mekanlar bulunuyor. Her mekanı seçerek geçiş yapabiliyorsunuz. Öncelikli olarak bir lobi oluşturabiliyor, bu lobi içerisinde kendi ekibinizi toplayabiliyor ve yanınızda arkadaşlarınızı çağırabiliyorsunuz. Bu mekanların farklı olarak karşınıza çıktığını görebiliyorsunuz. Mekanlar içerisinde farklı sürprizlerle, saklama noktalarıyla, farklı unsurlarla ve daha fazlasıyla beraber karşılaşabiliyor ve farklı oyun modları ile beraber de oyundaki zorluk seviyenizi dilediğiniz gibi ayarlayabiliyorsunuz.
 
5 farklı zorluk seviyesiyle beraber yer alabildiğiniz yapımda becerilerinizi test edebiliyor, bir yandan bu bölge içerisinden kaçmaya çalışıyor, takım çalışması yaparak hayalet için savaşabiliyor ve kana taramak için ellerinizi sağa sola koyabiliyorsunuz. Risklerden uzak durabileceğiniz ve korkutucu unsurlarla ve karanlık atmosferleriyle beraber karşılaşabileceğiniz yapımda hem eğlenceli hem de ürkütücü bir deneyimle beraber karşılaşabiliyor ve hayaletin üzerinize geldiği durumda elbette takım arkadaşınızın kaçışına burada seyredebiliyorsunuz. Bunun dışında eğlenceli ortam elbette arkadaşlarla beraber olabiliyor. Yanınıza sevdiğiniz arkadaşlarınızı alarak bu yapımın içerisinde güzel bir deneyim elde edebilir ve bunlarla beraber de oyundaki yerinize alabilirsiniz.

Steam kış indirimleri kapsamında alabileceğiniz ve arkadaşlarınızla beraber güzel vakitler geçirebileceğiniz bu yapım genel olarak korkutucu ve hayatta kalma deneyimi sunuyor. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız ve arkadaşlarınızla beraber vakit geçirmek istiyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyun yukarıda da bahsettiğimiz gibi 10 dolar altı oyun kategorisinde bulunuyor. Türk Lirası ile beraber oyunu bir hayli ucuza satın alabiliyorduk. Ancak dolarla beraber bunun fiyatının arttığını söyleyebiliyoruz. Fakat yine de kütüphanenizde olması ve arkadaşınızla beraber oynamanız gereken yapımlar arasında bulunuyor. Bağımsız bir geliştirici tarafından oyunculara sunulan bu oyun aynı zamanda oyuncular tarafından sevilmiş durumda. Steam sayfası üzerinden de kullanıcı incelemeleri çok olumlu etiketine sahip olarak karşımıza çıkıyor.
 
Dying Light (5.84 dolar)
 
 
 
Dead Island ve Call of Juarez gibi oyunların geliştiricisi Techland tarafından oyunculara sunulan Dying Light, Steam kış indirimleri kapsamında alabileceğiniz ve uzunca vakitler geçirebileceğiniz bir yapıyı bünyesinde barındırıyor. Açık dünya içerisinde yer alabileceğiniz zombi temalı yapım içerisinde bir yandan hayatta kalmaya çalışırken diğer yandan ise insanlığın burada kurtarmak durumunda kalıyor ve elinize alabildiğiniz yakın dövüş ve menzilli dövüş silahları ile beraber de hayatta kalmanın ne kadar zor olduğunu görebiliyorsunuz. Etkileşimli bir yapıyla beraber karşılaşabileceğiniz yapım içerisinde farklı binalara doğru geçiş yapabilir, buralarda kaynakları toplayabilir, farklı zombi türleri ile beraber karşılaşabilir ve gece ve gündüz döngüsünün ne olduğunu burada görebilirsiniz. Oyunda gece daha fazla zombinin üzerimize geldiğini ve zombilerin çıldırdığını deneyimlerken gündüzleri ise daha sakin bir yapıyla beraber karşılaşabiliyoruz. Dolayısıyla oyunda yer aldığınız süre boyunca işlerinizi gündüz yapmanıza fayda var.

Çıkışından yıllar sonra bile hala ücretsiz ve topluluk etkinlikleri ile beraber çok oynanmaya devam eden yapım, oyuncular tarafından sevilen ve gerçekten de güzel bir hikaye ve açık dünya dizaynıyla beraber karşılaştığımız bir yapıyı bünyesinde barındırıyor. Oynayış anlamında güzel bir yaklaşımla beraber karşılaştığımız yapım içerisinde farklı farklı ödüller alınmış durumda. Oyun içerisinde farklı hayatta kalan gruplarıyla beraber karşılaşabilir, onlardan çeşitli görevler alabilir, farklı gruplarla beraber karşılaşırken elbette onlara karşı yaklaşımımızı benimseyebilir ve görevleri tamamlayarak da oyunda yeni ödüllerle ve kaynaklarla karşılaşabiliyoruz. Bunun dışında oyunda hem ana görevler hem de yan görevler bulunuyor. Bu görevlerle beraber de karakterimizi güçlendirebilir ve aynı zamanda farklı yeteneklerin kilidini de açabiliyoruz. Oyunda bir teknoloji ağacımız bulunuyor. Bu teknoloji ağacı ile beraber de farklı yeteneklerin kilidini açabilir ve aynı zamanda karakterimizi bu kapsamında güçlendirebilir ve böylece zombilere karşı daha güçlü bir şekilde yer alabiliyoruz.
 
 

Geniş bir açık dünyanın yer aldığı yapımda aynı zamanda parkur elementleri bulunuyor ve karakterimizin burada hızlı bir şekilde hareket ettiğini deneyimleyebiliyoruz. Sağa sola doğru kaçabileceğimiz ve zombilerin saldırılarından kendimizi kurtarabileceğimiz yapımda hızlı ataklarla ve hamlelerle beraber onlardan kaçabiliyor ve zombi virüsüyle beraber tehdit altında olan bir şehirde hayatta kalmaya çalışıyoruz. Serinin ilk oyunu olarak karşımıza çıkan bu yapımın elbette ikinci oyunu da şu anda mevcut durumda. Ancak ikinci oyunu Steam kış indirimleri kapsamında 45 dolarlık bir fiyat etiketiyle beraber karşımıza çıkıyor. Fakat ilk oyunu denemediyseniz oldukça ucuz bir şekilde karşımıza çıkan bu yapıyı şu anda oynayabilir ve kütüphanenizi ekleyebilirsiniz.
 
Birinci şahıs kamera bakış açısıyla beraber yer aldığımız yapım gerçekten de güzel bir zombi deneyimini bizlere sunuyor ve uzun soluklu bir deneyimle beraber de hikaye odaklı bir yapıyla karşılaşabiliyoruz. Bu tarz oyunlardan hoşlanırsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyun gerçekten de oyuncular tarafından sevilen ve büyük kapsamlı ödüller alan bir proje olarak karşımıza çıkıyor. Kurgulanmış Harran şehrinde yer aldığımız oyunda bir yandan hayatta kalmaya çalışırken diğer yandan bir virüsünü ortadan kaldırmaya ve zombi virüsünün tedavisini bulmaya çalışıyoruz.

Diğer taraftan oyunu hem tek oyunculu hem de arkadaşınızla beraber oynayabiliyor ve farklı modlara geçiş yapabiliyorsunuz. Bu tarz oyunlarda elbette arkadaşlarla beraber oynamak daha eğlenceli bir deneyimin kilidini açabiliyor ve tüm ana hikayeyi arkadaşınızla beraber deneyimleyebiliyor ve düşmanları ve zombilere karşı da beraber ortak oynayabiliyorsunuz. Bu da gerçekten güzel eklemelerden ve mekaniklerden birkaç tanesi diyebiliriz.
Hunt: Showdown (6.64 dolar) 
 
 
 
Yerli kardeşler tarafından kurulan Crytek ekibi tarafından geliştirilen ve oyunculara sunulan rekabet odaklı Hunt: Showdown, 6.64 dolarlık fiyat etiketi ile beraber Steam kış indirimlerindeki yerini alıyor. Türkçe dil desteği ile beraber karşımızda bulunan bu yapım içerisinde hem PvP hem de PvE modları yer alıyor. Bu modlarla beraber dilediğiniz gibi kendi arkadaşlarınızı yanınıza çağırabilir, oyunda yer alan zombilerle ve ölümsüzlerle beraber kapışabilir. Bunun dışında ekibinizi toplayarak diğer oyuncularla beraber de kapışabiliyorsunuz. Ödül avcılığı konusunda üst düzey bir yapım sunan bu oyun içerisinde hem tek başınıza hem de takımınızla beraber canavarlarla veya boss savaşlarıyla beraber deneyiminizi yükseltebilir ve ilgi çekici ödüllerle beraber de oyundaki yerinizi alabilirsiniz.

Her bir oyun içerisinde en fazla 12 kişilik haritalarda tek başınıza veya 2-3 kişilik takımla beraber oyuna geçiş yapabilir ve burada etrafta ipuçlarını toplayarak da hedeflerinizin izini sürmeye çalışırsınız. İlgi çekici ortamları ve manzaraların yer aldığı yapımda etrafı keşfetmek tamamen sizin işiniz oluyor ve burada hem yakın dövüş hem de menzilli dövüşlerle beraber de aksiyonun tadına varmaya çalışıyorsunuz. Yakın dövüş silahları arasında baltalar, bıçaklar ve daha fazlası yer alırken, menzilli dövüşlerde sessiz silahlar, tüfekler ve daha fazla silah kütüphanesi bulunuyor. Bunlara seçim ise tamamen size ait olurken, dehşet verici yaratıkların ve ölümcül canavarların burada olduğunu aktarabiliyoruz. Oyunda yapacağınız her hamle de oldukça önem arz ediyor. Çünkü hedefi bulup öldüren ilk kişi olduktan sonra güzel ödüllerle ve kaynaklarla beraber de harita içerisinde üstünlüğünüzü garantileyebiliyorsunuz. Diğer taraftan ödülünüzü çalmak isteyen diğer oyuncular da sizin peşinize düşebiliyor ve ödül avcılığı temasını burada görebiliyoruz. Ek olarak elde ettiğiniz bu ödülle beraber tahliye noktasına ulaşmanız gerekiyor. Tahliye noktasına ulaşmadan önce de diğer oyuncular ve ölümcül yaratıklar sizin peşinize düşer ve burada bir hayatta kalma mücadelesi verebiliyorsunuz.
 
 

Bu tarz oyunlar elbette arkadaşlarla beraber oynanması ve arkadaşlarla beraber sohbet ederek deneyimlenmesi daha fazla eğlenceli içeriği bünyesinde barındırıyor. Elbette tek başınıza oynamayı seviyorsanız da dilediğiniz şekilde tek başınıza oynayabilir ve mücadeledeki yerinizi alabilirsiniz. Oyunda aynı zamanda hızlı modlar yer alıyor ve hızlı modlarla beraber ilk etapta oyunda yeniyseniz etkileşimli ve sesli rehberle beraber karşılaşabilir ve bu rehber dahilinde oyunun temel noktalarını öğrenebiliyorsunuz. Oyunda aynı zamanda hızlı senaryolar ile beraber kısa görevlere atılabiliyor ve görev odaklı bu yapımda ödüllerin ve kaynakların sahibi olabiliyorsunuz. Oyunda diğer taraftan karakter odaklı bir yapı yer alıyor.
 
Burada karakterinizi dilediğiniz gibi özelleştirebilir ve farklı donanımlarla beraber diğer oyunculardan farklı olabilirsiniz. Ek olarak çeşitli etkinliklerin yer aldığı yapımda ilgi çekici ödülleri ve kaynakların sahibi olabiliyor ve bu etkinliklerle beraber de diğer oyuncuların önüne geçmeye çalışıyorsunuz. Ek olarak burada karakter odaklı bir yapının yanı sıra seviyenizi arttırabileceğiniz bir sistem yer alıyor. Seviye arttırmak için elbette çeşitli oyun modlarına geçiş yapabilir, burada görevleri tamamlayarak en iyi şekilde oyundaki yerinizi alabilir ve seviyeniz ne kadar yüksek olursa o kadar çok usta oyuncuyla beraber karşılaşabilirsiniz. Bu tarz oyunlardan hoşlanırsanız bu oyunu bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz.
 
Stray (9.23 dolar) 
 
 
 
İlgi çekici detaylarla beraber karşımıza çıkan yapım içerisinde bir sokak kedisi olarak yer alıyoruz ve aynı zamanda burada dikkat çekici manzaralarla karşılaşabiliyoruz. Hem platform hem bulmaca hem de macera içeriği ile beraber yer aldığımız yapımda unutup gidilmiş bir şehirde yer alıyoruz ve buradan kurtulmak için elbette bir çeşit gizemi çözmek durumunda kalıyoruz. Çürümekte olan bir siber şehir içerisinde yer aldığımız yapımında, yanlışlıkların altında farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, boruların üzerinden zıplayabiliyor, miyavlayabiliyor, robotlarla beraber karşılaşabiliyor, dar sokaklardan geçiş yapabiliyor, düşmanlarla dolu ve tekinsiz semtlerde dolaşabiliyor ve daha fazlasını burada gerçekleştirebiliyoruz. Oyunda aynı zamanda üçüncü şahıs kamera bakış açısıyla beraber bir kediyi kontrol ediyor ve kedi macerasında biz de yerimizi alabiliyoruz. İlgi çekici mekanikleriyle ve gerçekten de bu zamana kadar çıkmış kedi oyunlarının en iyisiyle beraber karşılaştığımız yapımda, hiç beklemediğimiz anlarda dikkat çekici tehlikeler karşımıza çıkıyor ve bunlara kendimize hazırlamamız gerekiyor.

Dünyayı bir sokak kedisinin gözünden görebileceğimiz yapımda, çevremizdekilerle beraber etkileşime geçebileceğimiz bir yapı yer alıyor. Aynı zamanda burada türlü şapşallıklar yapabiliyoruz. Kediyle beraber sağa sola doğru yuvarlanabiliyor, miyavlayabiliyor, başka karakterlerin dikkatini çekebiliyor, gizlice arkadan yanaşabiliyor, gizlilik unsurlarını kullanabiliyor, atik olup birden üstlerine atlayabiliyor ve bazen de bu yabancı tuhaf sakinleri tamamen çileden çıkarabiliyoruz. Burada yapabileceğimiz oldukça fazla etkileşim unsuru bulunuyor. Bu etkileşim unsurları ile beraber de gerçekten güzel bir deneyim elde edebiliyoruz.
Oyun içerisinde diğer taraftan arka planda bir hikaye anlatılıyor. Bu hikaye kapsamında, B12 adında uçan bir drone ile beraber arkadaş olabiliriz. Bu drone ile beraber arkadaş olduğumuz esnada, elbette ilerleyen süreçte birbirimizden düzgün bir şekilde faydalanabiliyoruz. Bu ikili yeni yoldaşlıkla beraber farklı bölgelere doğru adım atabilir, yeni görevleri tamamlayabilir, bu bölgelerdeki zorlukları aşmak için birbirlerinden yardım alabilir ve yardımlarla beraber kedi çıkış yolunu bulmaya çalışır. Dolayısıyla bu oyunda yer aldığınız ikili boyunca güzel bir deneyim elde edebiliyorsunuz.
 
 

Antik bir gizemi çözmeye çalıştığımız yapımda, Fransa'nın güneyindeki bir şehir içerisinde yani kasabada yer alan ve bir avuç insandan oluşan küçük bir ekip tarafından bu oyun geliştirilmiş durumda. BlueTwelve ekibi gerçekten de güzel bir iş başardığını söyleyebiliriz. Çünkü Steam platformu üzerinde kullanıcı incelemelerin çoğunlukla olumlu bir şekilde olduğunu görebilir ve gerçekten de oynanması gereken oyunlar arasında yer aldığını söyleyebiliriz. Oyun zaten ilgi çekici kedi mekaniği ile beraber ön plana çıkmış durumda ve bu zamana kadar dikkat çekici yapısı ile beraber hala oynanmaya ve satmaya devam ediyor. Belli bir başarıya ulaşan yapım piyasadaki yerini koruyor ve bununla beraber de Steam Kış İndirimleri kapsamında oynanması gereken ve kütüphanenize eklenmesi gereken yapımlar arasında bulunuyor diyebiliriz. Dolayısıyla bu listede yer vermek istedik. Çünkü gerçekten de farklı bir şeyler başarmak isteyen bir yapım olarak bizlere sunuluyor. Ancak bu tarz oyunlardan elbette hoşlanmayabilir ve farklı bir oyuna adım atabilirsiniz. Bu tarz oyunlara ve yeni bir deneyimi adım atmak istiyorsanız ve kedileri de seviyorsanız bu oyuna muhakkak bir göz atmanızda fayda var.

Oyunda aynı zamanda Türkçe dil desteği yer alıyor. Bu destekle beraber oyunda dilediğiniz gibi ilerleyebiliyor, hikayeyi anlayabiliyor ve tamamen Türkçe etkileşimli bir şekilde oyunu bitirmeye çalışabiliyorsunuz. Bu tarz oyunlarda Türkçe dil destekleri elbette oldukça önemli bir şekilde karşımıza çıkıyor ve oyunu anlamakla beraber daha fazla zevk alabiliyorsunuz.
 
The Long Dark (7.34 dolar) 
 
 
 
Kendi hikayeni yazabileceğin ve soğuk havalarda gerçekten de içini titreten bir yapım olarak karşımıza çıkan The Long Dark, Steam Kış İndirimleri kapsamında 7.34 dolarlık bir fiyat etiketi ile beraber karşımıza çıkıyor. Elbette Türk Lirası desteğinin kalkması ile beraber yüksek bir fiyatlandırma ile beraber karşımızda olan bu yapım, hemen hemen her kütüphanede olması gereken ve oyuncuların oynaması gereken yapımlardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Oyuncular buzlu bir doğayı burada keşfetmeye çalışıyor, hayatta kalma unsurlarını sonuna kadar hissediyor ve karakterin her türlü ihtiyacından sorumlu tutuluyor. Burada karakterimizi soğuk havalardan korumak için elimizden geleni yapıyoruz, barınaklarda yer bulmaya çalışıyoruz, kendimizi ısıtacak materyalleri bulmaya çalışıyoruz ve aynı zamanda burada gerçek hayatta nasıl bir yapı sergileniyorsa bu oyunda da aynı şekilde çeşitli mekanikler bulunuyor.

Bu mekaniklerle beraber karakterimizin yemesinden içmesinden üşümesinden yaralanmasına ve daha fazlasından sorumlu oluyoruz ve tüm bu detaylara oldukça dikkat etmemiz gerekiyor. Oyunda zaten bu durumları gösteren simgeler yer alıyor. Bu simgelere sürekli olarak göz atmamız gerekiyor. Bunlarla beraber de karakterimizi hayatta tutarak belirli bölgelere doğru ilerleyebiliyor ve buraları keşfetmeye çalışıyoruz. Oyun içerisinde açık bir dünyada yer alıyor ve açık dünya içerisinde yapmamız gereken çeşitli görevler bulunuyor. Aynı zamanda arka planda yer alan hikaye içeriğini burada keşfetmeye çalışıyoruz. Oyunda yer aldığımız süre boyunca bu açık dünya içerisinde yer alan bölgeler farklılık gösteriyor ve gideceğimiz bölge elbette ilk etapta kafamıza yazılabiliyor ve o bölgeye ulaşmaya çalışarak da elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz.
 
 

Oyun içerisinde ilerlerken elbette vahşi doğa ile beraber karşılaşabiliriz. Vahşi doğa sadece soğuktan ibaret olarak karşımıza çıkmıyor, aynı zamanda burada kurtların ve diğer yırtıcı hayvanların da olduğunu görebiliyoruz. Bu kurtlardan ve diğer yırtıcı hayvanlardan korunmak için de elimize sağdan soldan bulduğumuz silahları ve diğer materyalleri kullanabiliyoruz. Bunları kullanarak da elimizde kısıtlı kaynakların olduğunu görebiliyoruz. Aynı zamanda burada farklı bölgelere ilerleyerek buraları keşfedebiliyor, binaların içlerine geçiş yapabilir, envanter sistemimizdeki kaynakları dilediğimiz gibi yönetebiliyor ve daha fazlası ile burada karşılaşabiliyoruz. Oyunda gece ile gündüz döngüsü bulunuyor. Geceleri daha fazla yırtıcının dışarıda olduğunu görebilir ve aynı zamanda kar fırtınalarında arttığını görebiliyoruz. Bu fırtınalarda elbette kapalı yerlerde olmamız gerekiyor ve ısınmak için de ateş yakmamız gerekiyor. Tüm bu materyallere sahip olduktan sonra ateşin süresini ayarlayabiliyor ve ateşin yanına kıvrılarak uyuyabiliyor da biliyorsunuz. Bu sayede hem ısınabiliyor hem de yorgunluğunuzu atabiliyorsunuz.

Farklı farklı oyun modlarının yer aldığı yapımda gerçekten de ilgi çekici bir hayatta kalma deneyimi sizleri bekliyor ve her oyuncunun denemesi gereken bir yapı burada yer alıyor diyebiliriz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız muhakkak bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Tabii ki diğer platformlarda varsa oradan da elde edebilirsiniz ancak sitemizde Steam Kış İndirimleri kapsamındaki bu listeye yer vermek istedim. Bu oyun önceden elbette daha ucuz bir şekilde karşımıza çıkıyordu ve birçok oyuncu buna Türk Lirası ile beraber Steam platformunda satın aldı. Ancak şimdi dolar kurunda geçtikten sonra elbette birçok bağımsız yapım fiyatının arttığını görebiliyor ve birçok oyuna ne yazık ki daha fazla para ödeyerek ulaşabiliyoruz. Her geçen gün oyun fiyatlarının da arttığını burada deneyimleyebiliyor ve alabileceğiniz oyunlar varsa şu anki kış indirimlerinden faydalanarak satın almanızı tavsiye ediyoruz. 

Bu haberin bağlantısı
URL
steam
Star Wars Outlaws için Yeni Çıkış Aralığı Ortaya Çıktı CD Projekt Red Herhangi Bir Satın Alınmayla İlgilenmiyor
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

5.1.2024 11:56:04

0
steam dolara geçtikten sonra ciddi oranda satışları tr de düşmüştür, onların için daha kârlı bir kararmı oldu bunu zaman gösterecek.Artık kimse kolay kolay steam oyun almaz en uygun hangi platformda varsa herkes oraya yönelir.

mehmetalpertr

4.1.2024 01:14:27

0
TL'ye dönmeden Steam'den birşey alacağımı sanmıyorum. Çok çok çok özel bir şey olursa o da indirimde.

BSC Misafiri

3.1.2024 20:53:36

0
tl görmedikçe orada artık steamden alışveriş yapasım gelmiyor valla 30 ile çarpmak gözümü korkutuyor. terk edilmiş sevgili gibi hissediyorum kendisine karşı

CrrystaL

3.1.2024 18:25:01

0
Steam artık TÜRK oyuncuları için ölüdür toprağı attık maalesef ne zaman TL'ye geçer o zaman oyuncularda toprağı kazmaya başlar şu an Epic gamese para akıtıyoruz indirim döneminde 1500 tllik alım yaptım epicten devam şu anda

alex59

3.1.2024 16:53:16

0
Dolarda kaldıkça hiç bir indirim artık beni ilgilendirmiyor.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
S E V E R A N C E
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız