Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Star Trek: Discovery’nin son derece karmaşık görsel efektleri AMD'nin yardımıyla yapılıyor

 
 
Sanal prodüksiyon için donanım ve yazılım gereksinimleri inanılmaz derecede önemli bir yere sahip. ABD ve Avrupa'da stüdyoları bulunan Oscar ödüllü ünlü görsel efekt şirketi Pixomondo ise Star Trek: Discovery ve Star Trek: Strange New Worlds adlı televizyon dizilerinin gerçek zamanlı prodüksiyon ve VFX iş yükleri için AMD Ryzen Threadripper PRO ile güçlendirilmiş Lenovo P620 iş istasyonlarının performansına güveniyor.
 
Pixomondo yakın zamanda işleyişini geleneksel görsel efektlerden gerçek zamanlı sanal prodüksiyona çevirdi. Firma bunu yaparken artık yüksek çekirdek sayısı ve önemli miktarda bant genişliği gerektiren gerçek zamanlı prodüksiyon taleplerini karşılamak için teknolojisini yeniden ele almak zorunda kaldı.
 
 
 
Video oyunu ve yazılım geliştirme şirketi Epic Games ile ortaklık kurarak AMD Ryzen Threadripper PRO işlemcilerle donatılmış Lenovo P620 iş istasyonlarını kullanan Pixomondo, Star Trek: Discovery dizisi için gerçek zamanlı olarak karmaşık, gerçeğe yakın ortamlar oluşturmak için gereken performans yeteneklerine kavuşmuş oldu. Ayrıca teknolojik çekimler sırasında herhangi bir sorun olmadan güvenilir bir şekilde çalışılabileceğine dair güvenli ortam da sağlanmış oldu.
 

Bu durum karmaşık bir geometriye, 2 kilometre derinliğinde sahip olan ve yaratıcı ekip tarafından geliştirilen en büyük ortamlardan biri olan Moonlit Mausoleum mağarası gibi ortamların yaratılmasını da içeriyor.
 
 

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Epic Games Film ve Televizyon Sektör Müdürü Miles Perkins "Bu dünyalara girmek için arka planda çok fazla işlem yapılması gerekiyor. AMD Ryzen Threadripper PRO gibi ürünler bunun bir şekilde gerçekleşmesini sağlıyor. Yani içerik geliştiricilerimiz prodüksiyona katılabiliyor ve teknoloji hakkında endişelenmek zorunda kalmıyorlar" dedi.  
 
 

AMD'nin Pixomondo'nun çarpıcı, gerçek zamanlı görsel efektler yaratmasına nasıl yardımcı olduğunu buradan daha detaylı bir şekilde görebilirsiniz.
 
basın bülteni 

Bu haberin bağlantısı
URL
Star Trek: Discovery Pixomondo
Hitman geliştiricisi IO Interactive İstanbul'da yeni bir stüdyo açıyor! PlayStation Plus Oyun Kataloğuna Mart ayında gelecek oyunlar açıklandı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

16.3.2023 15:57:12

0
su dizideki cgi kalitesi marvelin sinema filmlerinden daha iyi

Fearless_tr

16.3.2023 11:15:26

0
Cogu film tirt Cgi ile yapildigi icin sinemada basarisizliga ugruyor , eskiden filmlerdeki sahnelerin cogu gercek patlamalar, minyatur gercegine bire bir benziyen maketlerle ve gercekci hazirlanmis setlerde cekilirdi.Simdi ise hersey yesil ekran önünde cekildigi icin gercekciligini yitirdi

wassuplaying

15.3.2023 23:41:54

0
Rezil bir dizi.

BSC Misafiri

15.3.2023 23:23:02

0
kanka video çekiyordunuz eskiden neden çekmiyonuz şimdi
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
AMD Radeon Software
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız