Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Söylenti: Homefront: The Revolution'un Yönetmeni Crytek'ten Ayrıldı


    Türk oyuncuları için de önemli bir yere sahip olan Crytek adına endişe verici haberler gelmeye devam ediyor. Firmanın finansal durumuyla ilgili başlayan söylentiler, daha ciddi bir boyuta girmeye başladı. 
 
    Önemli sitelerden Kotaku'nun iki farklı kaynaktan onaylayarak edindiği bilgilere göre Homefront: The Revolution'un yönetmeni Hasit Zala, bu hafta itibariyle Crytek'le bağlarını kopardı. Zala, daha önce firmanın Free to Play oyunu Warface'in yönetmenliğini de yapmıştı.
 
Konuyla ilgili resmi ağızdan bir açıklama gelmiş değil.

Bu haberin bağlantısı
URL
Crytek Homefront Homefront 2 CryEngine FPS THQ
Mortal Kombat X İçin Raiden Onaylandı Ubisoft, The Crew İçin Ücretsiz DLC'ler Sunacak
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

einhander

21.7.2014 13:29:17

0
hatalardan ders cıkartılırsa bır daha boyle sıkıntılı durumlar yasanmaz

Master_Evil

15.7.2014 23:18:23

0
crytek iflas edebilir yakında

BSC Misafiri

15.7.2014 21:12:20

+2
Yav crytek düsmanlari öncede demistim . Sosyete pazarinda kina fiyatlari ucuzlamis . Gidin yakin o kururken " kahrolsun Crytek " diyede slogan atin . Bu arada bilin diye yaziyorum crytek merkezi Almanyada olan , Gresunlu 3 TÜRK kardesin kurdugu ( Avni Yerli , Cevat Yerli ve Murat Yerli ) öz ve öz hakiki TÜRK FIRMASIDIR . Bill Gates in bile " en büyük hatam onlari Microsoft Games e almamak " dedigi firma yani . ( ATV HABER 2012 ) . Bebelere duyrulur . ( Yasim 37 , Almanyada yasiyorum . )

moveboy_61

15.7.2014 20:29:19

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri @moveboy_61 Evet daha yazdıklarıma cevap veremeden "umutsuz vaka" sıfatına sığınmışsın bunu yaşına veriyorum tabiki ortaokulda muhabbetleriniz bu şekilde gerçekleşiyor olabilir… bence çok saçmalama ve dükkanın önünü kapatma abisi hadi hadeeee…
evet yaşıma vermelisin zira bana ortaokul diyorsun ama belli ki sen daha ilk okulu bitirmemişsin. Zor oldu mu okuma yazmayı öğrenmek baya geliştirmişsin bakıyorum?

BSC Misafiri

15.7.2014 12:10:04

0
@moveboy_61 Evet daha yazdıklarıma cevap veremeden "umutsuz vaka" sıfatına sığınmışsın bunu yaşına veriyorum tabiki ortaokulda muhabbetleriniz bu şekilde gerçekleşiyor olabilir… bence çok saçmalama ve dükkanın önünü kapatma abisi hadi hadeeee…

moveboy_61

15.7.2014 05:24:01

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri @moveboy_61 Arkadaşım Sony nasıl Türk oyun sektörüne katkıda bulunmuyor ? Türkçe. Oyun çıkması demek diğer şirketlerinde (EA,Ubi) oyunlarına Türkçe dublaj veya altyazı koyarak daha çok kazanabileceklerini varsayıp piyasaya oyunlarını böyle sunmaları demek bu sayede oyun sektöründe Türkiyenin bir yere adını yazdırmadı demek.Anladım sen aşırı Crytek fanboyusun … ama olaya biraz objektif yaklaş Crytekin son çıkarttığı oyun türkçe bile değilken sen burda gelmiş Cevat Bey Türk sektörüne yardım ediyor gibi komik laflar ediyorsun yukarıdaki arkadaşında söylediği gibi Crytek Alman asıllı bir firmadır başında Türk olsa bile ve son hamleleriyle ve başka grafik motorlarına karşı ön yargılı sözlerle hiç kusura bakma ama batmayı çoktan haketmiştir… THEBIGBADWOLF
Crytek in mevcut hiçbir oyununu oynamıyorum, en son crysis 3 ü oynamıştım, Crytek ile ilgili haberleri bile şu haberler çıkana kadar takip etmiyordum, paragrafta fanboy değilim dememe rağmen çıkıp bana fanboy diyorsan seninle konuşmaya bile gerek yok umutsuz vakasın çünkü.

BSC Misafiri

15.7.2014 02:12:44

0
@moveboy_61 Arkadaşım Sony nasıl Türk oyun sektörüne katkıda bulunmuyor ? Türkçe. Oyun çıkması demek diğer şirketlerinde (EA,Ubi) oyunlarına Türkçe dublaj veya altyazı koyarak daha çok kazanabileceklerini varsayıp piyasaya oyunlarını böyle sunmaları demek bu sayede oyun sektöründe Türkiyenin bir yere adını yazdırmadı demek.Anladım sen aşırı Crytek fanboyusun … ama olaya biraz objektif yaklaş Crytekin son çıkarttığı oyun türkçe bile değilken sen burda gelmiş Cevat Bey Türk sektörüne yardım ediyor gibi komik laflar ediyorsun yukarıdaki arkadaşında söylediği gibi Crytek Alman asıllı bir firmadır başında Türk olsa bile ve son hamleleriyle ve başka grafik motorlarına karşı ön yargılı sözlerle hiç kusura bakma ama batmayı çoktan haketmiştir… THEBIGBADWOLF

moveboy_61

14.7.2014 22:14:17

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri
alıntı:

Orijinalden alıntı: moveboy_61

alıntı:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri

Sen rahat ol kardeşim Sony oldukça Türkçe ve Türkçe altyazılı oyunlar gelicek ;) Ryse son of rome ne türkçe dublajlıydı nede altyazılıydı … o yüzden saçmalamadan dur saygılar.


Asıl konu oyunların Türkçe gelmesi değil kardeşim. Asıl konu Crytek in bir Türk firması olması ve bizi temsil etmesi. Var mı Crytek kadar Türk oyun sektörünün adını duyuran bir firma?


Sevgili kardeşim bilgilendirmek için söyleyeyim.Crytek Türk-Alman ortak şirketidir.Yöneticileri Türk'tür.Lakin çalışanlar Almandır ( genel anlamda çoğunluk ).Ayrıca Crytek genel stüdyosu falan Almanya'da dır.Tabi ki biz Türk stüdyosu diyebiliriz.Bunda bir sakınca yok ama % 100 Türk Stüdyosu değil.Zaten çoğu oyun stüdyosu'da Crytek gibi çok uluslu stüdyo çalışanlarından oluşuyor.Neyse yani yönetiminde Türk olunca Türk stüdyosu olmaması gerek bence.Bu sebepten örnek vererek bitireyim.Mesela Türkiye'deki x televizyonunun patronu İngiliz ama o kanal İngiliz kanal olamaz.Türk kanalıdır.Bunun gibi Crytek'te Almanya'da kuruldu ve Alman oyun şirketidir.

Not = Ben kendi görüşümü sundum olaya bence diyerek anlatmaya çalıştım kardeşim.Yanlış biliyor olursam aydınlat.Ayrıca mesajında alıntı yaptığım zaman orada yazan BSC Misafiri değilim, bi dost diyelim biz :)
Anladım ne demek istediğini ama benim söylemek istediğim o değil. Crytek bir oyun geliştirdiğinde ve bu oyun grafikleriyle v.s. öne çıktığında (örn Crysis serisi) oyunu yapan şirketin programcılarından çok şirket başkanının ve Ceo sunun adı öne çıkar ve bu hep özellikle Crytek te böyle olmuştur. Sen hiç hatırlıyo musun Crysis animasyon tasarımcısının, grafikerinin v.s. çıkıp öyle böyle yaptık, biz yaptık dediğini? Hayır değil mi hatta Cevat Yerli konuşmaları yüzünden çok eleştirildi mesela şimdi o konulara girmeyeceğim. Demek istediğim şu, bir şirket dünyada ses getiren bir oyun ortaya koyduğu zaman adından çok söz ettirir. Ve Crytek dendiği zaman akla Cevat Yeri geliyor ister istemez çok konuşkan biri çünkü. İşte bu da bizim Türk milletinin adını oyun dünyasına duyurmak için elindeki ender fırsatlardan biri bence. Yani ben Crytek e bu gözle bakıyorum önceden söylediğim gibi Crytek fanboyu değilim ama Crytek kesinlikle batmamalı.

BSC Misafiri

14.7.2014 20:02:20

0
quote:

Orijinalden alıntı: moveboy_61
alıntı:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri

Sen rahat ol kardeşim Sony oldukça Türkçe ve Türkçe altyazılı oyunlar gelicek ;) Ryse son of rome ne türkçe dublajlıydı nede altyazılıydı … o yüzden saçmalamadan dur saygılar.


Asıl konu oyunların Türkçe gelmesi değil kardeşim. Asıl konu Crytek in bir Türk firması olması ve bizi temsil etmesi. Var mı Crytek kadar Türk oyun sektörünün adını duyuran bir firma?
Sevgili kardeşim bilgilendirmek için söyleyeyim.Crytek Türk-Alman ortak şirketidir.Yöneticileri Türk'tür.Lakin çalışanlar Almandır ( genel anlamda çoğunluk ).Ayrıca Crytek genel stüdyosu falan Almanya'da dır.Tabi ki biz Türk stüdyosu diyebiliriz.Bunda bir sakınca yok ama % 100 Türk Stüdyosu değil.Zaten çoğu oyun stüdyosu'da Crytek gibi çok uluslu stüdyo çalışanlarından oluşuyor.Neyse yani yönetiminde Türk olunca Türk stüdyosu olmaması gerek bence.Bu sebepten örnek vererek bitireyim.Mesela Türkiye'deki x televizyonunun patronu İngiliz ama o kanal İngiliz kanal olamaz.Türk kanalıdır.Bunun gibi Crytek'te Almanya'da kuruldu ve Alman oyun şirketidir. Not = Ben kendi görüşümü sundum olaya bence diyerek anlatmaya çalıştım kardeşim.Yanlış biliyor olursam aydınlat.Ayrıca mesajında alıntı yaptığım zaman orada yazan BSC Misafiri değilim, bi dost diyelim biz :)

moveboy_61

14.7.2014 19:23:38

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri @moveboy_61
Bak 1- Crytek her ne kadar türk asıllı bir kurucuya sahip olsada alman asıllı bir firmadır. Evet Türkiyenin oyun sektöründe gelişmesine yardımcı oluyor fakat son yaptığı oyunla Türkiyeye geç gelen ve daha Türkçe altyapısı olmayan bir cihaza Türkçe olmayan bir oyun çıkartıyor buda Crytekin hedefinden şaştığına bir örnektir. Eğer gerçekten türkiyedeki sektörü geliştirmek isteseydi Sony ile anlaşıp türkçe bir oyun çıkarırdı şimdi sen söyle Sony Türkçeleştirmede büyük bir adım atmıyorumu ör.( Killzone Shadow Fall İnfamous 2- Second Son Bloodborne …)
Konu Sony değil ve asıl meselenin Türkçe oyun çıkarmak olmadığını söyledim. Bunu istese her firma yapabilir çok da zor birşey değil, Sony ede lafım yok zaten. Ama Sony nin oyunları Türkçe yapmasının Türk oyun sektörüne hiçbir yararı olmuyor her ne kadar Türkçe oynamak daha güzel olsa bile. Ama Crytek oyunları Türkçe yapmasa bile Türk oyunculuğuna katkı sağlayan bir firma. Ayrıca sen hem Türk asıllı hem Alman asıllı tabirlerini bir arada kullanmışsın istersen hangisi olduğuna bir karar ver önce. Eğer karar veremiyorsan söyliyim. Cevat Yerli ve Avni Yerli ikisi de Türk asıllıdır her ne kadar şu anda Türklükle pek alakaları kalmamış olsa bile. Ama adları anıldığında Türkler akla geliyor zaten mesele de bu, ben Crytek fanboyu değilim ben sadece oyun sektörümüze katkıda bulundukları için batmamalarını istiyorum. Senin dediğin Alman asıllı olanlar oyunun animasyonlarıyla sesleriyle uğraşan elemanlar şirketin kurucusu veya Ceo su değil.

BSC Misafiri

14.7.2014 15:08:20

0
@moveboy_61 Bak 1- Crytek her ne kadar türk asıllı bir kurucuya sahip olsada alman asıllı bir firmadır. Evet Türkiyenin oyun sektöründe gelişmesine yardımcı oluyor fakat son yaptığı oyunla Türkiyeye geç gelen ve daha Türkçe altyapısı olmayan bir cihaza Türkçe olmayan bir oyun çıkartıyor buda Crytekin hedefinden şaştığına bir örnektir. Eğer gerçekten türkiyedeki sektörü geliştirmek isteseydi Sony ile anlaşıp türkçe bir oyun çıkarırdı şimdi sen söyle Sony Türkçeleştirmede büyük bir adım atmıyorumu ör.( Killzone Shadow Fall İnfamous 2- Second Son Bloodborne …)

moveboy_61

14.7.2014 13:22:10

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Sen rahat ol kardeşim Sony oldukça Türkçe ve Türkçe altyazılı oyunlar gelicek ;) Ryse son of rome ne türkçe dublajlıydı nede altyazılıydı … o yüzden saçmalamadan dur saygılar.
Asıl konu oyunların Türkçe gelmesi değil kardeşim. Asıl konu Crytek in bir Türk firması olması ve bizi temsil etmesi. Var mı Crytek kadar Türk oyun sektörünün adını duyuran bir firma?

BSC Misafiri

14.7.2014 12:58:28

0
Yazdıklarımı doğru yerinle okusaydın benim Crytek'in batmasını istemediğimi fakat yaptığı bu kadar hatadan sonra bu olan kötü olayı hakettiğini söylediğimi anlardın. Tabi Türk mantığı işte illahi bir laf sokma cabası içindesin yaşına göre davranıyorsun gerçi kızmamak gerek… Bu arada yine Sony'nin batmasını istersiniz gibi saçma bir cümle kurmuşsun çok bonzai kullanma kardeş beyin hücrelerini öldürüyor. Bu arada kınayı aldım seni bekliyorum sen ne yapacağını iyi bilirsin…

BSC Misafiri

14.7.2014 10:00:50

0
Kickstarter kampanyası düzenleyebilirler.

BSC Misafiri

13.7.2014 21:19:15

+1
Ryse son of rome oyunu VCD playerle mi oynayacaksin . XKUTU BIR resmi olarak Türkiye ye geldide Crytek in türkce dublajsiz olusu mu rahatsiz etti .Merak ettigim crytek in batmasini niye bu kadar istiyorsunuz . Almayin oyununu grafik cöpüyse . Zaten bir sony kaldi Türk oyuncularini düsünen yakinda onunda batmasini istersiniz artik . Affina siginarak gene sacmaladim ama kusura bakmassin artik . SAYGILAR ( Sosyete pazarinda kina fiyatlari ucuzlukdaymis bu hafta .)
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Sen rahat ol kardeşim Sony oldukça Türkçe ve Türkçe altyazılı oyunlar gelicek ;) Ryse son of rome ne türkçe dublajlıydı nede altyazılıydı … o yüzden saçmalamadan dur saygılar.

PHO3N1X

13.7.2014 19:51:05

0
Bu tip haberlerin ardı arkası kesilmediğine göre demekki gerçekten birşeyler yanlış gidiyor firmada.Umarım en kısa sürede üstesinden gelirler.

BSC Misafiri

13.7.2014 16:44:53

-1
Sen rahat ol kardeşim Sony oldukça Türkçe ve Türkçe altyazılı oyunlar gelicek ;) Ryse son of rome ne türkçe dublajlıydı nede altyazılıydı … o yüzden saçmalamadan dur saygılar.

ultralisan

13.7.2014 13:10:45

+2
Aslında pek şaşırtıcı değil,Crysis 3 bütçe olarak büyük bir oyundu ama oyun satmadı başarısız oldu oradan bir cepte para kalmadı. Sonra MC için oyun yaptılar oda hiç tutmadı, ve eksiye düştüler. Şimdide para yokken AAA bütçeli oyun yapıyolar eğer oyunu bitirebilirse ve oyun satarsa paçayı kurtarırlar gerisi zor.

BSC Misafiri

13.7.2014 12:28:22

+1
Kina yakarlar artik bizim yazilim ve oyun profesörleri . Ondan sonra vay bizde neden oyun firmalari cikmiyor , neden Türkce oyun cikmiyor , vay efendim bari ikisatir altyazi ... Al iste batiyormus crytek kurtuluyorsunuz cektiginiz eziyetten . Yasasin UBI ve EA degil mi yabanci hayranlari .

BSC Misafiri

13.7.2014 12:27:10

-2
Ee Cevat efendi gidersen milletin grafik motoruna laf edersem bir dediğin bir değini tutmazsa tek platformluk ruhsuz oyun çıkarırsan Microsoft ile takım olma gibide bir hata yaptıysan kusura bakma gardaş sen zaten batmayı hak etmişsin hadi yolun açık olsun…

skullomania

13.7.2014 12:22:21

0
Bakalım crytek i ; batarsa kim satın alacak

imakenya dragons

13.7.2014 11:57:32

0
Cry engıne gıbı bı saheserlerı var. Bagımsız yapımcıların kurtarıcı motoru. Crytek gıbı bı fırma batmamalı ve de batmaz. Ancak Sony bunyesı altına gecse tadından yenmeyen oyunlar ortaya cıkar.

ankara

13.7.2014 11:48:05

0
Bir kaç oyun çıkarsalardı firma rahatlardı.

Sir Maximus is BACK

13.7.2014 03:55:44

-3
Neymiş,herşey grafik değilmiş cevat efendi

alito

13.7.2014 03:49:04

0
Aslında Sony Crytek'i gerçekten satın alıp kendi stüdyolarına katsa çok iyi işler çıkarabilirler. Crytek'te potansiyel var ama yol gösteren yok.

Guest-C8DDC600D

13.7.2014 02:55:33

+1
Hepte olan Homefront'a oluyor . Bu oyunun kaderi buymuş :D

StrangerLovely

13.7.2014 02:02:15

0
Bence hazır olmalıyız, batma haberini yalanlamaları düzeltmeye çalıştıkları ve düzelene kadar hisselerin düşmesini istemediklerinden olabilir.

İdrak İstimlak

13.7.2014 01:58:36

0
MS'a bulaşan iflah olmuyor, kim dedi size Ryse'ı MS exc. yapın diye...

gesso

13.7.2014 01:51:53

0
Crytek Homefront'un tüm haklarını satın alınca ilk iş oyunu Steam sayfasından çıkartmıştı. Bu uygulama ile oyun bir anda Steam Vac korumasından mahrum bırakıldığı gibi indirilebilir içeriklerin satışınıda imkansız hale getirmişti. Ekonomik buhran haberlerinden sonra çok geçmeden Homefront yeniden Steam'e gedi. Geçenlerde duyduk ki Warface'de Steam'e geldi. Demek oluyor ki hatalar geriye doğru bir dönüş var. Hasit Zala denen zat belki de bu hatalı kararların sorumlusuydu. Hayılısı olsun.

OldGamers86

13.7.2014 01:19:43

+2
Batan gemiden ayrılıklar mı acep...
  • 1
  • 2
  • 3
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Homefront: The Revolution
+ TAKİBE
AL
27 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız