Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Sony sürpriz şekilde bir stüdyosunu kapatma kararı aldı!

 
Sony Interactive Entertainment, 2 Haziran'da Concrete Genie geliştiricisi PixelOpus stüdyosunu kapatacağını duyurdu. Sony, IGN'ye yaptığı açıklamada PlayStation Studios bünyesinde yer alan ve çeşitli oyunların gelişimine katkı veren PixelOpus stüdyosunun stratejik hedefler doğrultusunda kapatılacağını belirtti.
 
PixelOpus'un kapatılması hakkında çeşitli açıklamalar yapıldı
 
 
 
Pixelopus tarafından geliştirilen aksiyon macera oyunu Concrete Genie geliştiricisi PixelOpus stüdyosunun kapatılacağı haberine üzerine Sony, çeşitli açıklamalarda bulundu ve şunları aktardı: "PlayStation Studios'un kuruluşundan bu yana kısa ve uzun vadeli stratejik hedefler belirliyoruz ve buna göre hareket ediyoruz. Kendi kalitemizi sunabildiğimizden emin olmak istiyor ve mevcut projelerin durumunu düzenli olarak değerlendiriyoruz. Yakın zamanda yapılan inceleme sürecinin bir parçası olarak da PixelOpus'un 2 Haziran'da kapatılma kararını sizlere aktarıyoruz."
 
San Mateo stüdyosu 2014'teki kuruluşundan bu yana iki oyunu piyasaya sürdü. Entwined adlı oyun ritim tabanlı olarak karşımıza çıktı ve 9 Haziran 2014'te PlayStation 4 için yayınlandı. Ardından oyun 22 Temmuz 2014'te PlayStation 3 ve PS Vita'ya geldi.
 
İkinci oyun ve ekibin daha büyük oyunu Concrete Genie aksiyon macera oyunu olarak karşımıza çıktı ve 8 Ekim 2019'da PlayStation 4 için piyasaya sürüldü. 
 
Öte yandan Haziran 2021'de PixelOpus, Sony Pictures Animation ile iş birliği içerisinde girdi. Bu iş birliği kapsamında "heyecan verici yeni bir PlayStation 5 oyunu" geliştirdiklerini açıkladı. Bu projenin iptal edilip edilmediği veya başka bir stüdyoya devredilip devredilmediği şu anda belli değil. 
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Gematsu oyun geliştirme stüdyo firma sony
Hogwarts Legacy'de artık örümcek korkusuna son! Resmi mod yayınlandı! Metal Gear Solid 3 Remake Playstation etkinliğinde gösterilebilir!

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Sony
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız