Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Sony CEO'su Microsoft ve Nintendo'yu Topa Tuttu!

NGP, bir avuç içi konsola göre üstün sistem özellikleri ve başarılı bir kontrol yapısıyla oyunseverlerin beğenisine sunulacak.
 
    Fortune ile yaptığı son söyleşide Sony Playstation'ın 'büyük patronu' Jack Tretton, firmasının bu sene sonunda çıkarmayı planladığı yeni nesil avuç içi konsolu NGP'ye ve rakiplerinin durumuna değindi.
 
     Konsol döngüsünden bahseden Tretton, Microsoft ve Nintendo'ya göndermede bulundu:
 
     "Eğer gerçekten 10 yıllık bir teknolojiyi oluşturmak istiyorsanız, bu konuda elinizden gelenin en iyisini ortaya koymalısınız. Microsoft ve Nintendo, 2011 ve ötesine devam edebilmek için enerjilerini kaybediyor."
 
    "İçinde sabit disk olmayan bir oyun sistemini artık niye satın alayım ki? Bu şu anki duruma uygun bir şey mi? Harekete duyarlı oynanış eğlenceli, ama kollarımı sadece 15 cm sallayabiliyorsam, bu bana nasıl doğru hareket algılama deneyimini sunacak?"
 
    "Nintendo'nun avuç içi konsolları bebek bakıcılarının işine yarayabilir" diyen Tretton, Nintendo'ya son füzesini şu cümleyle yolladı:
 
    "20 yaşından büyük ve kendine saygı duyan hiç kimse bir uçakta bu cihazı kullanmaz, çünkü o kişi artık o konsol için çok yaşlı"
 
     Tretton'un eleştirilerinin biraz ağır kaçtığını söylemek mümkün, ya yatağından ters kalkmış ya da rakipleri kızdırarak nabızlarını yoklamak istemiş olabilir. Unutmayın bir CEO kolay kolay bu tarz göndermelerde bulunmaz, buna pazarlama stratejisi de diyebiliriz.
 
    Sony CEO'su Jack Tretton'ın Microsoft ve Nintendo için kullandığı sözleri doğru buluyor musunuz?

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Joystiq PSP 2 Sony PSN Microsoft Nintendo Kinect Xbox 360 PS3 DS Jack Tretton gönderme
Mega Man Legends 3 Yapımına Kaldığı Yerden Devam Funcom: Yeni Bir Longest Journey Oyunu Mümkün
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

wictoRy

29.5.2011 21:06:54

0
@daredeviled olmadı konu aç abi o ne öyle :D

BSC Misafiri

3.5.2011 12:21:33

0
nintendo zaten daha çok teenager'ları hedef alıyorki siz hiç mortal kombat'i veyahut killzone 3 gibi oyunları nintendo konsolunda gördünüzmü ? göreceğiniz en kanlı oyun tatsunoko vs capcom gibi oyunlar olur...

daredeviled

12.4.2011 04:28:06

0
acıkcası sony gibi buyuk bi firmanın ceo sunun boyle bi üslup kullanacagını sanmıyorum. ama konuyla ilgili dusuncesi olan arkadaslara bi kac sey soylemek isterim. 1. bu sonucta bi pazarlama politikasıdır ve firmaların amacı para kazanmaktır ve esas amac asla tek bir tarza yönelik oyun ve konsol üretmek degildir. sonucta dunyada bi cok farklı tarzda ihtiyaca sahip insan var ve hepsinin yeri farlıdır. biri hardcore oyun oynar, biri esiyle birlikte hosca vakit gecirmek ister digeri cocuklarını düsünerek bi yol izler digeri zaten cocuktur. ama sonucta bu insanlar oyun oynayıp eglenmek icin farklı seyler ister. oyuzden bu konsol suna hitap etmiyo konsol degil yada bunun sunu yok bunu alanlar adam degildir kendine saygısı yoktur diye dusunmek kesinlikle sacmadır. bi konsol sadece hardcore oyuna yonelik olsa sevgilisiyle esiyle oyun oynamak eglenmek isteyen kişinin işineyaramaz belki. yada sadece kinect baska bi hardcore oyuncuya yetersiz olur her acıdan dusunup insanların birbirine biraz daha saygı göstermesi gerektigini dusunuyorum. renkler zevkler yaslar ihtiyaclar vs farkldır ve herbiri farklı bi ihtiyacı karsılamak için pazarlanıyor sonucta. biri 41gb biri 7.8 gb beni guldurmeyin diyenn arkadasa da sunu soyleyeyim evet haklısın oyle ama multiplatform oyunlarda da göruldugu uzere o 41gblık BR D 7.8gblık dvd nın verdigi görüntü kalitesini veremiyor ozaman ben ne anladım o 41 gb dan 1tb olsa ne olur. ama diger yandan xbox a da BR bi film takayım izleyeyim demek gibi bi imkan da yok.. yanlıs anlasılmasın herhangi birini digerine göre savunmuyorum ama sonucta hepsinin farklı özellikleri oldugunu soylemeye calısıyorum. nintende urunleri dısındada hepsinin kullanıcısıyım sony i ayrı microsoft u ayrı taktir edip begenmekteyim ama birini kullananın digerini asagılamasına da anlam veremiyorum..

BSC Misafiri

10.4.2011 02:34:20

+1
Nintendo'nun da Sony'nin de Microsoft'un da fanboyuyum... Neden...? Çünkü her platformun kendine has bir tarzı, tadı var.... DS de bir Zelda.... PSP de bir FF Crisis Core.... Bunların tadı bir olabilir mi..? BMW - Mercedes - Audi karşılaştırması gibi birşey.... Ayrıca ne kadar rekabet varsa, o kadar son kullanıcı güler....

tym

10.4.2011 02:32:49

+1
Türkiye de olmasa playstation satılmayacak, gidin nintendo dan cakma dokunmatik ekranlı ngp nizi oynayin. 3 fps oynadiniz diye kendinize hardcore oyuncu diyin. Surekli nintendonun urettigi seyleri kopyalayan ustune bide hakaret eden bir firmanin urununu ben almam. 6 sene sonra bakariz 3ds kaç kat fark atmış ngp ye diye.

The_Rahip

10.4.2011 01:33:06

0
Tretton boş konuşmuşsun. Bazı şeyleri hazmedemeyen birinin saldırışından öte birşey değil. Soda iç belki hazmını kolaylıştırır.

laserion

10.4.2011 00:36:42

+1
Arkadaşlar ben ilk yorumumda Nintendo 3DS' i kötülemek amaçlı yazmadım fakat 18 yaş ve üzeri pek çok insan bu cihazın yüzüne bile bakmıyor. Nintendo oyun dünyasına çok büyük yenilikler katmış bir markadır fakat ürettikleri özellikle el konsollarında(Taşınabilir) küçücük ekranlı cihazlar üretiyor zaten Nintendo DSi XL nin çıkışıda Nintendo DS 'in Ekran boyutundan şikayetçi kullanıcıların arz ve talebi göz önünde bulundurularak çıkarılmıştır. Cihazı çok uzun bir süre inceledim Eğlence vaad eden bir cihaz fakat kesinlikle Hardcore oyunculara hitap etmiyor NGP pek çok yönden yeniliklerle geliyor ben Sony fanı değilim fakat cihaz piyasaya çıktığında ve teknoloji marketlerde boy gösterdiğinde 3DS çoktan unutulmuş olacağına iddaa ya girerim sonuçda cihazı sattıran oyundur ve Sony'nin NGP si çok sağlam oyunlarla geleceği kesin malesef tasarımı ve ekran boyutu ile 3DS'in işi zor.

farul

9.4.2011 23:49:34

-2
bu demek oluyor ki jack abi hiç nintendo konsolu oynamamış. süper mario, pokemon oyunlarını görüp bebek konsolu yakıştırması yapmış. fakat bilmiyor ki nintendo'daki metroid'in, star fox'un içerdiği aksiyon ve heyecanı play station'da bulamayacağını. herkes nintendo'lara bebek konsolu diyor nintendo oynamaya utanır hâle geldik yeter artık ! play station'u da nintendo'yu da xbox'ı da severek oynuyorum benim için hepsinin yeri farklı fakat maalesef insanoğlu kıymet bilmiyor. xbox'a gelince, evet maalesef sony'nin aşırı popülerliği yüzünden kimse xbox'ın yüzüne bakmıyor. xbox nedir onu bile bilmiyorlar. sokaktan geçen birine sorun, "xbox nedir?" diye. bursaspor'un yeni transferi der. yanlış anlamayın gerçekten play station'ı çok severim fakat xbox'a ve nintendo'ya lâf ettirmem efendim kusura bakmayın.

BSC Misafiri

9.4.2011 23:39:34

0
[***] at, izi kalsın!

muhammedDURGUN

9.4.2011 22:42:54

0
quote:

Orijinalden alıntı: Subject.16 tretton a aynen katılıyorum. sadece DS ler için değil wii için de aynısını söyleyebilirim. 20 değil, 17 yaşından büyük , kendine saygısı olan hiç kimse gidip de wii gibi bir konsolu almamalı. çocuk oyuncağı üreticisidir nintendo... bu kadar.
abi onu bırak 3ds in görüntüleri bile wii den iyi 3d de cabası :D

HellPatrol1997TR

9.4.2011 22:07:02

+2
Beyler size bişi diyim kısacası ngp ortamın a... koyacak :D :D

natalian_hawk

9.4.2011 21:42:14

+2
Nintendo DS'nin PSP'den bilmem kaç kat daha fazla satması ölçü değil bir kere DS'de dokunmatiklik hareket sensörü vs vardı PSP'de yoktu eğer sağlam bir ölçüm yapacaksak hemen hemen eşit şartlarda olan NGP ve 3DS'ye bakmak lâzım. Nintendo çocuk konsolu mudur? Hiç oynamadım bir yorum yapmam haksızlık olur ancak birçok sitede hatta bütün sitelerde PSP'nin DS'den daha iyi görüntü sağladığı yazıyor. Şimdi elimdeki PSP 2006'nın görüntü kalitesini düşünüyorum da daha kötüsünü aklıma getirmek bile istemiyorum :D :D gözlüksüz 3 boyut yabana atılacak birşey değil ama 3DS'nin gameboy gibi dizayn edilmiş olması beni DS'den soğuttu onu söyleyeyim.Sony fanı değilim hatta xbox'ı playstation'a tercih eden biriyim ama Türkiye'de her yere ulaşmış( Antep'te bile var) PSP ile görmek için ta İstanbul'a gitmek zorunda kaldığım 3DS arasında tercihim NGP olacaktır...

BSC Misafiri

9.4.2011 21:29:43

0
lan vallahi acıdım hepinize tamam Sony büyük :D

qoweq2

9.4.2011 20:16:58

0
Bence kendine yedirememis Ps3de okadar teknoloji dururken gidip nedn Wii alınıyor die . Teknoloji herşey değildir bence

laserion

9.4.2011 20:14:42

-1
Bugün İstiklal Caddesindeki Demirören Alışveriş Merkezine gittim Saturn'e uğradım ve Nintendo 3DS'in nasıl bir cihaz olduğunu görmek için uzun uzun inceleme şansı yakaladım ve o kadar da büyütülecek gibi bir cihaz olmadığını anladım gerçektende adama hak veriyorum 800 TL etmeyecek bir cihaz olmuş getirdiği yenilikler balon gibi büyütülüyor eğlence konusuna gelince yetişkinlere hitap edemez değil ama daha çok çocuklara hitap ediyor bu cihaz. Menüsünden oyunlarına kadar çocuk oyuncağı olduğunu belli ediyor içinde yüklü olan oyunlardan bir kaçını denedim ekran daha büyük olabilirdi ekranı küçük olmuş 3D derinliğinin ayarlanabilmesi iyi ama ekran oranı hiç olmamış. NGP ile yarışamaz gibi görünüyor.

Haykıran Bıngıldak

9.4.2011 19:38:39

+2
Aptalca bi yorum asıl şu açıklamadan sonra sony marka birşeyi oynamaktan insan utanır. Dar görüşlü bir beyinden ancak bu kadar sığ bi düşünce meydana gelir. Bu yorumu destekleyenler de mümkünse oyun dünyasında daha fazla durmasın. Yazıktır günahtır. Komik ya yemin ediyorum. Allahım bide savunanlar olmuş. Daha oyun dünyasından bi haber kişiler gelmiş yorum yapıyor ya.

BSC Misafiri

9.4.2011 16:26:44

0
Sony her yaptigi bu tarz aciklama ile ne kadar dar kafali oldugunu ortaya koymaya devam ediyor. Sony'nin nasil bir firma oldugunu anlamak icin cok uzaga degil, su sitede sony fani olarak takilan, yobazlara bakmak yeterli. Neyseki nintendo gibi bir firma varda sony gibi kabadayilikla is yapabilecegini sanan firmalara kalmiyor oyun dunyasi. Bir yandan microsoft obur yandan nintendo agzina agzina cakti su nesilde hala konusuyorlar. Dildo movela tatmin olur o tretton anca.

BSC Misafiri

9.4.2011 15:55:05

0
DS çocuk konsoluysa alın bi professor layton oynayın yada bi zelda oynayında goreyim. Yine saçmalamış sony. 3DS de streetfighter , Resident avil , Metal gear solid , Tom Clancy's Ghost Recon , Ridge Racer gibi bir çok hardcore oyun mevcut bunlar çocuk oyunuysa eğer hiçbirşey söylemiyorum yani. Aynı şekilde wii için çocuk konsolu deyip sonrada tukurduğunu yalayan ve wii nin çok çok benzeri aparatı çıkartan firma hangi hakla gelip bu kadar sert konuşabiliyor ki ? Nintendo ne zaman yeni bir konsol çıkarsa beraberinde buyuk bir yenilikle ve farklı ozelliklerle geliyor ve bununda hakkını veriyorlar. Ayrıca Lost powerjaponlara b*k atıyorsunda onlar olmasa oynayacak oyun konsolu olmazdı adam gibi. Playstation ve nintendo japon firması ve çok sağlam oyunları var . Sen oyun dunyasını iyi bi araştır herşeyi öğren öyle gel burda atıp tutma.

BSC Misafiri

9.4.2011 14:29:28

+2
Ps3 exc oyunlarının xboxta yapıldığını söyleyen kişiye bir şey diyemiyorum.Multiplatform oyunlar demek istedin herhalde.Yada sony yanlış biliyor.Doğru ya bütün exc oyunlar xboxın üzerinden yapılıyor.Hatta wii bile xboxa yapıp sonra wii ye portluyorlar.Bir siz akıllısınız.Bari bir şey ortaya koyacaksan adam gibi araştır öyle yaz buraya.Bilinçli kişiler xbox ile ps3 ü karşılaştırırken böyle saçma yorumlar yapmıyor işte.Multiplatform oyunların çokğu xbox için yapılıp sonra ps3 e port edilebilir, ama exc oyunlar da böyle birşey olması saçmalık.Madem xboxta yapılıyor xboxın exc oyunu olsun o zaman.Biraz mantıklı düşünün ya.BNu arada da xboxta yapılmasının nedeni de programlama dilinin daha yaygın ve bilindik olmasıdır.

No-One

9.4.2011 14:25:25

0
DS konusunda hem fikirim ama saygı duymak lazım. Bu kadar kızmaya gerek de yok yani.

.ProtoN.

9.4.2011 13:58:46

+3
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri sony fanları detected.Türkiyede çoğu kişi x-box un ne demmek oldugunu bilmiyor bile.Onlara göre en iyisi playstation.Microsoft un burada cok büyük hatası var.Dünyaya tam olarak hizmet vermiyor xbox.Ama playstation türkçe oyunlar cıkarıyor diye bukadarda fanatik olmak gereksiz.Bilin ki bu dünyada playstationdan farklı şeylerde var. Bunları Playstation en iyisi kimse gecemez diyenlere söylüyorum.
daha Türkiye'ye resmi olarak gelmemiş şeyin, Türkiye'de resmi olarak satılmayan şeyin fanboyluğunu yapmaktan iyidir..

encuni

9.4.2011 13:46:16

-1
herhalde eline yeni satış rapoları geçmiş oda kriz geçirmiş :D

BSC Misafiri

9.4.2011 12:28:35

-1
sony fanları detected.Türkiyede çoğu kişi x-box un ne demmek oldugunu bilmiyor bile.Onlara göre en iyisi playstation.Microsoft un burada cok büyük hatası var.Dünyaya tam olarak hizmet vermiyor xbox.Ama playstation türkçe oyunlar cıkarıyor diye bukadarda fanatik olmak gereksiz.Bilin ki bu dünyada playstationdan farklı şeylerde var. Bunları Playstation en iyisi kimse gecemez diyenlere söylüyorum.

Subject.16

9.4.2011 11:26:39

+10
tretton a aynen katılıyorum. sadece DS ler için değil wii için de aynısını söyleyebilirim. 20 değil, 17 yaşından büyük , kendine saygısı olan hiç kimse gidip de wii gibi bir konsolu almamalı. çocuk oyuncağı üreticisidir nintendo... bu kadar.

TangoEchoKilo

9.4.2011 10:57:58

+2
adam haklı dogru soyluyor bu 3ds ne bıcım tasarım ya takoz gıbı yapmıslar bıde jonjonlu parlatmıslar bebe oyuncagı gıbı olmus.alıcıyı dusundurucu ve kendıne getırecek sozler soylemıs ıyı bır stratejı ve cıhazın eksı yanlarını soylemıs 3d 3d de oyle ahım sahım bır seymı 10 20 dk sonra gozlerın pörtler valla.

Project Scorpio

9.4.2011 10:39:18

0
Şu Microsoft el konsoluna bir el atsa ne NGP kalır ne 3DS

tuzluca076

9.4.2011 10:36:00

+1
Bence Nintendo İçin Çok Doğru Konuşmş Çocuk Aleti :) El Konsolu PSP2 (NGP)'yi Ev Konsolu Olarakda Xbox360 (720 :P) Forever :)

9Tales

9.4.2011 10:17:15

-3
Fanboy gibi konuşup durmuş :)

Smalltime

9.4.2011 09:17:52

-2
"Xbox 360 ile Ps3'ü kıyaslarsın '' neyini kıyaslıcaksın anlamadım 2 cihazda elimde mevcut biri bluray 41 gb oyunu var biri dvd-dl 7.8gb yapma nesi kıyas götürür. " İyi güldüm sabah sabah, uykum açıldı, sağolasın.

BSC Misafiri

9.4.2011 08:14:05

-2
3DS için adama hak veriyorum ama Microsoft'a sen kimsinde laf ediyorsun? Senin o Exclusive oyunlarını Microsoft'un programlarıyla yapıyorlar. Ayrıca PSMove sadece Sport Champions Oyunuyla iyi gider...onun haricinde MOVE da da bi cacık yok...(Karşılaştırma yapabildiğim için yazıyorum.)

BSC Misafiri

9.4.2011 08:13:52

+2
Az bile demiş :) Sony dedin mi akan sular durur.

BSC Misafiri

9.4.2011 08:13:49

+7
Bu durum aynen justin bieber bebesinin Jimmy Hendrix `ler Micheal jackson Thriller vs varken 500 kusur milyon izlenmesi gibi . Yeni nesil cocuklar internet caginin tam gobegindeler ve teknoloji ile ic iceler Nintendo el konsollarinda dunya lideri olsa da yaptigi cihazlar stil ve tasarim olarak cocukca oyunlar ise alabildigine zevkli fakat 20 yas ustu kitleyi hedefleyen oyun sayisi Playstation oyunlarina nispeten az cocuklarin rahatca oyniyabilecegi ayni zamanda brain age ve nintendogs gibi oyunlarla yetiskin ve bayanlara da hitab edip fiyatida ortalamada tutunca peynir ekmek gibi satti ve satiyor . Acikcasi soylemlerde yanlislik gormuyorum PSP ds e oranla daha agir basli bir cihazdi ve yeni cikacak NGP eglence formatinda yeni bir boyuta gecirecek teknoloji severleri fakat sizi PSP nin 67 milyon satisi (ki sony nin ilk el konsolu deneyimine gore super bir rakam) sasirtmasin NGP de dogru fiyat ve justin bieber fanlarini da :D kapsama alanina alacak oyunlar ile Sony bu isi goturur ....

BSC Misafiri

9.4.2011 08:13:09

+1
sony patronunda tecrübe var playstation marka olmuş bu yeterli

BSC Misafiri

9.4.2011 08:13:04

-1
adam resmen hakaret etmiş yuh yani çingen alert:)

BSC Misafiri

9.4.2011 08:13:00

+1
@aygun61:Xbox 360 ile Ps3'ü kıyaslarsın '' neyini kıyaslıcaksın anlamadım 2 cihazda elimde mevcut biri bluray 41 gb oyunu var biri dvd-dl 7.8gb yapma nesi kıyas götürür.

Bernhard

9.4.2011 08:11:48

0
Bu nesilde Nintendo'nun bu kadar gerisinde kalmak zoruna gitmiş galiba. Sinirleri çok bozulmuş. Sakin ol Şampiyon :) Ayrıca oyun oynama konusunu, kendine saygı duymak ile özdeşleştiren bir insanın akıl sağlığından şüphe ederim.

.ProtoN.

9.4.2011 07:16:45

+2
adamın bi küfür etmediği kalmış

aygun61

9.4.2011 04:29:43

-1
Aslında söyledikleri bir bakıma doğru ama bence bu kadar ağır sözler sarfetmesi yanlış bir hareket. İki konsolunda yeri ayrı, Xbox 360 ile Ps3'ü kıyaslarsın ama Nintendo ile bunları kıyaslıyamazsın. Aynı şey NGP ile 3DS için de geçerli. Her iki el konsolu da ayrı kişilere hitab eden cihazlar.

ShafakCool

9.4.2011 04:16:36

0
Ballz to You!!!

ByKryL

9.4.2011 03:55:55

0
Her ne kadar pazarlama stratejisi de olsa etik bulmuyorum.

encuni

9.4.2011 03:46:01

0
Move un ustune oturmasında :) Yalnız ortalık karışacak gibi :()

takami_59

9.4.2011 03:25:27

0
quote:

"20 yaşından büyük ve kendine saygı duyan hiç kimse bir uçakta bu cihazı kullanmaz"
Herifler neleri düşünüyor yav Nintendo'da 20 yaşından küçük ve 20 yaşından büyük kendine saygı duymayanlar uçakta oynarlar diye düşünmüş heralde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Playstation Vita
+ TAKİBE
AL
60 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız