Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Sony: "3DS Fiyatı Vita için Bizi Etkilemedi"

PS Vita, Şubat 2012'de Türkiye çıkışını yapacak.

     El konsolu piyasası PS Vita'nın çıkışı ile iyice kızışacağa benziyor. PSP'den gerekli dersleri çıkaran Sony, PS Vita ile oldukça iddialı bir şekilde piyasaya giriş yapmaya hazırlanıyor. Tabi 3DS'den dolayı arada bir rekabetin olması kaçınılmaz. İşte bu rekabet ile alakalı son açıklama ise Gamescom fuarında PS Vita'nın fiyatını açıklayan Sony'den geldi. Yapılan bu açıklamaya göre PS Vita'nın fiyatında 3DS'in rolü hiç olmamış.
 
     Sony, Gamescom fuarında yaptığı açıklama ile PS Vita'nın Wi-Fi versiyonu €249.99 ve 3G ile Wi-Fi içeren modelinin fiyatını ise €299.99 olarak belirtmişti. Şubat 2012'de Türkiye satışına başlanacak olan konsolun 749 TL ve 899 TL fiyat etiketlerine sahip olacağını da hatırlatalım.
 
     Konumuza dönecek olur isek geçtiğimiz ay bazı analistçiler Sony'nin 3DS fiyat indiriminden sonra PS Vita'da bazı oynamalara gideceğini belirtmişti. Hatta Ace Securities'ten Hideki Yasuda "Oyuncular Sony'den PS Vita fiyatı konusunda düşük fiyat bekliyor, özellikle 3DS'deki fiyat indiriminden sonra" açıklamasını yapmış ve Sony'nin fiyat indirimi yapmaması sonucunda büyük hayal kırıklığına uğrayabileceğini belirtmişti.
 
     Yapılan bu açıklamalar sonrasında PS Vita'nın fiyatının da belirlenmesi ile Sony'den beklenen cevap geldi. Sony'den Shuhei Yoshida, Eurogamer ile yaptığı söyleşide yapılan bu açıklamalar ve konsolun fiyatı ile ilgili açıklamalarda bulunmuş.

     Duyurdukları fiyattan son derece memnun olduklarını belirten Shuhei Yoshida, "Şahsen Nintendo'dan fiyat konusunda bir hareket bekliyordum fakat bu hareketin bu dönemde olacağını tahmin etmemiştim. Biz Vita'nın fiyatını belirlerken 3DS veya diğer cihaları göz önüne almadık." diyerek PS Vita'nın fiyatında insanların konsola biçebileceği fiyatı göz önüne aldıklarını ve konsolun duyurusundan beri hiçbirşeyin değişmediğini belirterek açıklanan bu fiyattan memnun olduklarını bir kez daha yinelemiş.


Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Eurogamer Sony Vita Vita Playstation Vita Next Gen Portable PSP 2 Sony PSN
FIFA 12'nin Takım ve Oyuncu Güçleri Sony'den Konsolları ile İlgili Bolca Ayrıntı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

rambocuk

26.8.2011 12:17:32

0
arkadaş bir tarafta mükemmel vita bir tarafta psp nin 3d olmuş hali 3 ds var şimdi bana deseler 3 ds 100 dolar vita 500 dolar ben iyi olan şeyi almadıktan sonra 100 doları niye vereyim3ds ye biriktiririm iyi olanı alırım

=lachesis=

25.8.2011 04:55:33

0
vita mükemmel olabilir.ama unutulmamalı...nintendo ıphone ve android oyunları ve uygulamalarıyla neredeyse çöküyordu.aynı şey vita içinde olabilir..
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Playstation Vita
+ TAKİBE
AL
60 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız