Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Simülasyon Yönetim Oyunu News Tower Yakında Geliyor

 
 
Sparrow Night tarafından geliştirilen ve Twin Sails Interactive tarafından yayınlanacak olan yönetim, taktik, strateji oyunu News Tower, 13 Şubat tarihinde çıkış yapmaya hazırlanıyor.
 
Dikkat çekici içeriği ile karşımıza çıkacak olan oyunda tam bir gazetecilik görevine soyunuyor ve burada bir gazeteci olma ve gazete üretme yoluna geçiş yapabiliyoruz. Gazetecilik şirketini yönetebildiğimiz ve New York'un yeni medya kralı olabileceğimiz yapımda hem şirketi yönetebiliyor hem de farklı stratejiler benimseyebilir ve kendi planımızı oyuna dahil etmeye çalışıyoruz. Ekonomik yönden oldukça sıkı bir şekilde ilerlemeye başlayacağımız yapımda bir yandan iş adamı olmak için elimizden geleni yaparken diğer yandan ise gazetemizi diğer şirketlerden daha fazla ön plana çıkarmaya çalışıyoruz. Yaptığımız reklamlarla hem şirketimizin gelirini arttırmaya başlıyor hem de gazetecilik satış hattımızı oluşturmaya başlıyoruz. Dikkat çekici temasıyla beraber yapım yandan görünümlü bir kamera bakış açısına sahip.
 
Kamerayı dilediğimiz gibi oynatabildiğimiz ve şirketin her bir bölümüne tek tek bakabildiğimiz ve aynı zamanda burada farklı farklı işler yapabildiğimiz yapımda haber niteliği taşıyan haberleri gazeteye yazmaya başlıyor ve işe alımla beraber yeni gazetecileri şirkete dahil edebiliyoruz. Personel alımları ile ilgilenebildiğimiz, şirketin karını arttırmaya çalıştığımız ve günlük olarak gazete üretmeye başladığımız yapımda tüm yönetimsel detaylar elimizde bulunuyor. Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca diğer şirketler bizim önümüze geçmeye çalışıyor ve burada bir yandan zamanla yarışabiliyoruz. Çünkü gündem olan konuları en hızlı bir şekilde gazetelere yazmaya hazırlandığımız yapımda en son gelişmeleri araştırabiliyor ve benzer hikayeleri aktarabiliyoruz. 1930'lu yıllarda geçen bu yapım içerisinde New York şehri içerisinde yer alıyor ve buradaki insanlara gazetelerle buluşturmaya hazırlanıyoruz. Sosyal medyanın olmadığı ve haberleşmenin gazeteye mektupla sağlandığı bu yıllarda gerçekten de üst düzey bir deneyim elde edebiliyor ve burada iletişimin kralı olmaya geliyoruz.
 
 
 
Gazetemizi geliştirebileceğimiz ve yeni medya kralı olabileceğimiz yapımda bir yayıncının hayatını yaşayabiliyor ve burada yayıncılık hayatımızla beraber en iyi şekilde kariyer basamaklarını yükseklere tırmandırmaya başlıyoruz. Haber niteliği taşıyan her bir hikayeyi burada yer verebiliyor ve aynı zamanda burada kayıp kedilerden büyük buhrana, yasaklardan sınırlandırmalara kadar birçok çeşitli kategorilerde yazılar kaleme alabiliyoruz. Bu yazılarla beraber hem kullanıcıların dikkatini çekmeye hem de şirketin daha da fazla kar sağlamasını hedefliyoruz. Böyle bir ortamda yer aldığımız süre boyunca hem kariyer basamaklarını yukarıya doğru çıkıyor hem de yaptığımız işlerin ne kadar doğru olduğuna görebiliyor hem de kendi gerçeklerimizi burada halka sunmayı hedefliyoruz. Elbette doğru habercilik her zaman en iyi şekilde yer bulan bir sistem bünyesinde barındırıyor. Ne kadar çok doğru haber yaparsak ve ne kadar çok kullanıcıların ve halkın dikkatini çekecek olan haberler yayınlarsak o denli satış sayımızı arttırabiliyoruz.
 
Oyun içerisinde aynı zamanda basın ve yayın kısımları ile uğraşabiliyor ve geçmişi araştırarak çeşitli gizemleri de açığa çıkarabiliyoruz. Ancak burada dikkat etmemiz gereken bir takım konular bulunuyor ve mafya tarzı işler de karşımıza çıkabiliyor. Dolayısıyla geçmiş olayları değiştirmeye çalıştığımız esnada karşımıza betondan duvar çıkabiliyor ve sıkıntılı işlerle uğraştığımız zaman da karşımıza mafya tarzı düşmanlar gelebiliyor. Dolayısıyla bunlar bizim önümüzü kesebiliyor ve diğer gruplar da aynı zamanda New York şehri içerisinde yer bulabiliyor.
 
Elbette sadece mafya bulunmuyor; belediye başkanları, siyasi kişiler ve daha fazlası da buradaki yerini koruyor. Bunlarla beraber baş etmek bir hayli zor olabiliyor. Çünkü arkasında yer alan güçlerle uğraşmak bildiğiniz üzere oldukça zor bir şekilde karşımıza çıkıyor ve biz de burada kendi kariyerimizi korumak ve aynı zamanda şirketin adına ayaklar altına almamak için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Dolayısıyla oyunda gerçekten de güzel ve ilgi çekici bir şekilde dengelenmiş oyun mekanikleri yer alıyor ve bu dengeyi sağlamak da tamamen bizim işimiz oluyor. Oyunda bazı durumlarda elbette yüksek iradelere boyun eğmek durumunda kalıyoruz. Ancak sonrasında ise ne yapacağımızı tamamen kendimiz karar veriyoruz. Dolayısıyla ipin ucunda tamamen sizin kararlarınız ve siz bulunuyorsunuz.
 
 
 
Oyunda ilerledikçe farklı farklı unsurların karşımıza çıkacağını görebiliyor ve buralarda gazete basımı ile beraber ilgilenebiliyoruz. Hem gazete hem dergi işleri ile beraber ilgileneceğimiz yapımda çalışanları işe alabiliyor, burada farklı hikayeler aktarabilir ve en son gelişmeleri yayınlamaya çalışıyoruz. Bunun dışında özgürlükçü bir basın ve yayın sistemi yakalamak istiyorsanız elbette ona göre hareketler yapabilir ve buna göre de seçimlerinizi beraber ilerletebilirsiniz. Benzersiz ödüller kazanmak için elbette bir yandan görevleri yapmaya koyulur, bir yandan ise belirli basım sayısına ulaşmanız gerekiyor. Oyunda yer aldığınız süre boyunca siz de göreceksiniz ki halkın bazı konuları ele almanızı isteyecek ve burada halka yönelik çeşitli gazete küpürleri yayınlamak durumunda kalacaksınız. Bunun dışında hep diğer taraftan siyasi güçlerin ve diğer güçlerin burada olduğunu görebilecek ve aynı zamanda onların iradesine boyun eğecek veya kendi basın özgürlüğünüze önem vererek istediğinizi yayınlama fırsatını yakalayabileceksiniz. Dolayısıyla ne pahasına olsun onlara yayınlayabilecek ve onlardan korkmadığınızı gazete kapsamında gösterebileceksiniz. Bu da size benzersiz ödüller sunacak. 
Oyun içerisinde ne kadar özgürlükçü bir yapıyla karşılaşırsanız ve ne kadar bu yapıyla ilerlemeye koyulursanız, elbette hem halk bundan hoşnut olacak hem de gerçekleri yazdığınız için şirketiniz daha da ilerlemeye başlayacak. Yukarıda bahsettiğimiz gibi oyunda 1930'ların bir teması bizlere sunacak ve bunlarla beraber haber yapıp yapmamak, onları etkilememek veya etkilemek tamamen bize kalmış olacak. Oyunda yer aldığımız süre boyunca çeşitli döngüler bulunacak. Örneğin belli bir haber konusu karşımıza çıkacak. Bu haberi bir gün içerisinde yayınlamamız gerekecek ancak yayınlayıp yayınlamamak tamamen size kalmış durumda. Bunun dışında muhabirlerinizi işe yollayabilecek ve bu şekilde birinci elden kaynaklarla beraber çeşitli haberler elde edebileceksiniz.

Haber kulesi içerisinde burada vaktin nakit olduğunda görebilecek ve gerçekten de hızlı hareket etmenin, hızlı bir şekilde gündem konularına derlemenin ne kadar önemli olduğu burada vurgulanacak. Bununla beraber ne kadar hızlı bir şekilde gündem haberlerini yakalarsanız ve gazete basarsanız o kadar çok para kazanabilecek ve bu paralarla beraber daha da gelişmiş bir gazete sistemiyle beraber karşılaşabileceksiniz. Oyundaki bu paraları düzgün bir şekilde kullanmanız gerekecek ve ek olarak bu gazete basımıyla beraber sürekli olarak ilgilenebileceksiniz. Halkın kontrolünün elinde olduğu bu gazetelerle beraber sürekli olarak okunmak isteyecek ve onunla beraber de diğer taraftan ünlü olmaya başlayacaksınız.
 
 

İnsanların hikayeleri ile beraber farklı yönlere doğru ulaşabileceğinizi yapımda muhabirlerinizi burada yönetebilecek ve onların nereye gitmek istediğine tamamen siz karar verebileceksiniz. Muhabirlerinizle beraber favori konular belirleyebilecek, onları kullanarak doğru haberi yayınlamaya çalışacak ve daha hızlı bir şekilde elbette muhabirlerden haber almaya çalışacaksınız. Muhabirler aynı zamanda olay yerine intikal edecek ve bununla beraber doğru haberi doğru şekilde bizlere sunmaya başlayacak ve böylece biz de gazete basımlarıyla beraber ilgilenerek onların haberlerine de oradan halka göndereceğiz. Aksi takdirde elbette haberler geri döndüğünde biraz eskimiş olacak. Bunun dışında ise doğru şekilde, doğru zamanda haberleri yaymak gerekecek.
 
Yukarıda da bahsettiğimiz gibi ve tekrar tekrar vurguladığımız gibi burada vakit oldukça önem arz ediyor. Çünkü gündem haberlerini bunun içinde ve saatler içerisinde yakalamamız ve yayınlamamız gerekiyor. Hal böyle olunca sürekli olarak çeşitli konulara ve günden başlıklarına dikkat etmemiz gerekiyor ve bununla beraber de kendi personellerimizi ve muhabirlerimizi eğitmemiz lazım. Aynı şekilde bizim de bu konuda elbette hızlı davranmamız ve hızlı bir şekilde basın ve yayın işlerine geçiş yapmamız gerekiyor. Bu tarz durumları ve detayları dikkat ederseniz hızlı bir şekilde yükselebilir ve kariyer basamaklarını çabuk çıkabilirsiniz.

Bir konu ne kadar çok ele alınırsa o kadar çok gündem konusu olmuş demektir. Bununla beraber ne kadar çok haber yayınlarsanız o kadar çok kazancınıza kazanç eklemiş olursunuz. Bununla beraber bazı önemli anları takip edecek, bunların haberini yapıp yapmamak tamamen size kalacak ve çeşitli seçeneklerle beraber de gidişatınıza yön verebileceksiniz. ABD ve dünya genelinde burada okuyucularınız bulunacak. Bu okuyuculara erişmek ve ulaşmak için elbette gazete yayınlamaya devam edebilecek ve konuları ve gündemi takip etmeye başlayacaksınız. Elbette burada yer aldığınız süre boyunca çeşitli dedikoduları da burada yayınlama fırsatı elde edeceksiniz. Ancak bu dedikoduları yayınlayıp yayınlama fırsatı tamamen sizin elinizde olacak. Bunun dışında resmi olayları, konuları ve daha fazlasını gazetelerinizle beraber halka sunabileceksiniz.
 
 
 
Oyunda gerçek hayatta nasıl bir yer alıyorsa burada da bu tarz detaylar olacak. Bu detaylarla beraber kendi dergilerimizi, gazetelerimizi ve daha fazlasını yayınlayabilecek ve burada attığımız ilgi çekici başlıklarla beraber de gerçekten okuyucuların dikkatini çekmeye çalışabileceğiz. Bildiğiniz üzere gazete başlıklarında ve diğer küpürlerde bunlar oldukça önem arz ediyor. Bu başlıklarla beraber ne kadar çok dikkat çekebilirsek yazının içeriği de o kadar ilgi çekici bir şekilde okunabilir ve rağbet görebilir. Dolayısıyla burada başlıkları önemli bir şekilde atmak oldukça önem arz ediyor ve bu da sizin satışlarınızı arttırmanızı ve aynı zamanda okuyucu sayınızı yükseltmeniz de oldukça önemli bir etken.
 
Okurlarınıza farklı haberler paylaştığınız ve hikayenin farklı versiyonlarını kullanıcılara sunmaya başladığınız yapımda istediğiniz şekilde araştırmalar yapabiliyor ve bu araştırmalarla beraber dilediğiniz şekilde hikayeleri ortaya çıkarmaya çalışıyorsunuz. Farklı araştırma yolları ile beraber elbette ilgi çekici hikayeler yayınlayabiliyor, muhabirinizi bir habere doğru yollayabilir ve o haberi yakından ve bizzat birinci elden kaynak ile beraber öğrenebiliyorsunuz. Bunun dışında her bir haberin burada farklı riskleri bulunuyor. Bu risklerle beraber de ne kadar çok riske girdiğiniz, o kadar çok kazanç elde edebilirsiniz. Bunun dışında yukarıda da bahsettiğimiz gibi her bir haber içerisinde elbette burnunuzu soktuğunuz zaman farklı farklı musibetler karşınıza çıkabiliyor. Dolayısıyla burada yer aldığınız süre boyunca ilgi çekici detayların olduğunu görebilir ve aynı zamanda farklı sıkıntıların ve sorunlarında baş başa olduğumuzu deneyimleyebiliyoruz. Dolayısıyla burada her bir haberi aslında gidip gitmemek tamamen size kalmış ve muhabirleri dilediğiniz gibi yollayıp yollamamak da sizin seçimlerinize bağlı olabiliyor. Ancak yolladığınız zaman elbette farklı sorunlarla beraber karşılaşabiliyor veya bu sorunlarla karşılaşmadan da oradan düzgün bir şekilde haberleri ele alabiliyoruz. Bunun seçimi de tamamen size ait durumda.

Bazı durumlarda haberlerin gerçek içeriğine ulaşmak zor olabiliyor. Bu yüzden farklı tekliflerle beraber karşılaşabilir ve bazı konularda ise verilen para ile beraber çeşitli haberler yayınlatılabiliyor. Rüşvetleri kabul edip etmemek yine tamamen size kalmış durumda. Burada bu tekniklerle beraber elbette kendi kazancınıza kazanç ekleyebiliyorsunuz. Ancak burada yalan haber yaptığınız ortaya çıkarsa ve rüşvete aldığınız ortaya çıkarsa elbette daha zor bir durumda kalabiliyorsunuz. Herkes basın özgürlüğünden yana olmadığını burada söyleyebiliyor ve kendi işinizi burada istediğiniz gibi yerine getirmeye çalışıyorsunuz. Oyunda yer aldığınız süre boyunca bu tekniklerden istediğiniz gibi yararlanabiliyor. Bu teklifleri değerlendirmek tamamen size kalıyor ve basın özgürlüğünüzü kullanmak veya kullanmamak tamamen sizin bakış açınıza göre değişkenlik gösteriyor.
 
 

Burada bir gazetecilik kulesini kontrol eder ve istediğiniz şekilde gazetenin her bir noktasına dokunabilirsiniz. Gazetenin başını nereye atılması gerektiğini, çalışanların nasıl bir şekilde çalıştığı, hangi gündem konularının yer aldığı, gazetenin teması ve daha fazlasını burada istediğiniz şekilde ayarlayabilirsiniz. İlgi çekici detayların ve gerçekten üst düzey detayların yer aldığı yapımda elbette ilk etapta zorluk sizi bekler. Çünkü bu kadar çok detayın olması ve yönetim unsurlarının karşısında çıkarsa elbette kafa karışıklığını da beraberinde getirebiliyor. Ancak ilerleyen süreçte bu detaylara alışabiliyor ve daha hızlı bir şekilde yönetimsel unsurları düzenleyebiliyor ve böylece daha hızlı bir şekilde para kazanabiliyorsunuz.

Ek olarak oyun içerisinde elbette farklı tarihlerde çalışabilirsiniz. Hangi tarihlerde çalışabileceğinizi tamamen siz karar veriyorsunuz ve oyunda yer aldığınız süre boyunca ofisinizi istediğiniz gibi yönetebiliyor ve tasarlayabiliyorsunuz. Bunun dışında reklam satış elemanlarını ve farklı personelleri oyundaki iş yerindeki sürece dahil edebilirsiniz. Bunlarla beraber işe alım sürecini yönetebiliyor, muhabirleri, fotoğrafçıları, kapıcıları ve diğer personelleri istediğiniz şekilde alabiliyorsunuz. Bunlarla beraber güzel bir sistem yakalayabilir ve aynı şekilde bu sisteme devam ettirmek için elinizden geleni yapmaya koyuluyorsunuz.
 
Bununla beraber elbette aldığınız her bir çalışanla beraber maaş sistemini ortaya koymanız gerekiyor ve çalışanlar da bu kapsamda mutlu etmeniz lazım. Bu çalışanları istediğiniz gibi yönetebiliyor, her bir çalışanla tek tek ilgilenebiliyor, hangi çalışan ne yapması gerektiğini tamamen siz karar veriyor ve işe alım sürecinde hangi kişilerin alınacağını tamamen siz belirleyebiliyorsunuz. Dolayısıyla oyunda bu tarz detayların olduğundan bahsedebiliyor ve tüm detaylı yönetim unsurlarının elinizde olduğunu belirtebiliyorsunuz.
 
 
 
Oyun içerisinde aynı zamanda farklı makineleri ofisinizi alabiliyorsunuz. Bu makineleri istediğiniz gibi kullanabilir ve bunların elbette belli bir maliyeti bulunuyor. Bazı durumlarda etrafın makinelerle dolu olması ve gürültülü bir ortamın içerisinde çalışanların yer alması onların da sinirlerini bozabilir ve bu da çalışanlarınızın sinirini yükselten unsurlar arasında bulunuyor. Dolayısıyla onlar da odaklarını kaybedebilir ve çeşitli yanlışlarda yapabilir. Bu da sizin firma olarak ilerleyişinizi duraklatabilir veya geri çekebilir. Dolayısıyla satışların etkileneceği ve böyle kötü bir duruma geçmek istemiyorsanız elbette çalışanlarınızın durumuna da ve aynı zamanda onların iyi bir şekilde odaklanması için ayıracağımız bir bölge yani alan bulunması gerekiyor. Bunlarla beraber de oyunda dilediğiniz gibi yer alabiliyor ve istediğiniz şekilde onların ihtiyaçlarını karşılayabiliyorsunuz. 
 
Oyun içerisinde aynı zamanda farklı makineleri ofisinize alabiliyorsunuz. Bu makineleri istediğiniz gibi kullanabilir ve bunların elbette belli bir maliyeti bulunuyor. Bazı durumlarda etrafın makinelerle dolu olması ve gürültülü bir ortamın içerisinde çalışanların yer alması onların da sinirlerini bozabilir ve bu da çalışanlarınızın sinirini yükselten unsurlar arasında bulunuyor. Dolayısıyla onlar da odaklarını kaybedebilir ve çeşitli yanlışlarda yapabilir. Bu da sizin firma olarak ilerleyişinizi duraklatabilir veya geri çekebilir. Dolayısıyla satışların etkileneceği ve böyle kötü bir duruma geçmek istemiyorsanız elbette çalışanlarınızın durumuna da ve aynı zamanda onların iyi bir şekilde odaklanması için ayıracağımız bir bölge yani alan bulunması gerekiyor. Bunlarla beraber de oyunda dilediğiniz gibi yer alabiliyor ve istediğiniz şekilde onların ihtiyaçlarını karşılayabiliyoruz.
 
 

İhtiyaçlarını karşılarsak ve doğru şekilde onlara çalışma imkanı sunarsak elbette doğru habercilik ile beraber karşılaşabiliriz. Eğer yanlış bir şekilde onları yönetmeye çalışırsak, etrafın ne kadar gürültülü olduğunu görebilirsek ve aynı zamanda onlara kötü davranırsak bu da kötü yazılmış makalelere yol açabilir. Bu da satışlarımızın düşmesine sebebiyet verebilir. Dolayısıyla burada yaptığımız her bir hamle oldukça önem arz eder. Bu hamleleri de elbette çalışanlarımızın sağlığı ve iyiliği için kullanmamız gerekiyor. Böyle olunca da satış başarımızı daha da yukarılara çıkartabiliyoruz.

Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyun gerçekten de güzel bir deneyime bünyesinde barındırır. Bu tarz oyunlarda tüm detaylar sizin elinizde yer alıyor. Oyunda tüm yönetim unsurları elinizde bulunuyor. Bu yönetim unsurlarıyla beraber istediğiniz şekilde ofislerinizi yani şirketinizi yönetebilir, satışlarınızı arttırmaya çalışır, gazeteleri yayınlayabilir, günlük hangi haberlerin yayınlanması gerektiğini siz karar verebilir ve çalışanlara sağladığı imkanlar tamamen sizin elinizde bulunuyor. Oyun gerçekten de güzel bir yönetim simülasyon deneyimini bizlere sunmak istiyor. Bakalım oyun nasıl bir şekilde karşımıza çıkacak hep birlikte göreceğiz.

Bu haberin bağlantısı
URL
News Tower
Xbox, Baldur’s Gate 3'ten +18 İçerik Yükleyen Oyuncuyu Banladığını Doğruladı Tekken 8 için Yeni Fragman Oyunun Hikayesine Odaklanıyor

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız