Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Sega: "Gearbox CEO'su Canı Ne İsterse Onu Yapıyor"

 
      Aliens: Colonial Marines dağıtımcısı Sega, oyunun yapımcısı Gearbox Software ve özellikle CEO Randy Pitchford'u hedef alan açıklamalar yapmaya devam ediyor. Yayıncı firmadan gelen son şirket için mesajlaşmalara göre Gearbox tarafından gösterilen ve insanları yanlış yönlendiren reklamlarla durum bu hale geldi.
 
Polygon'un konu ile ilgili olarak yapmış olduğu araştırmaya göre Sega ve Gearbox arasında gerçekleşen anlaşmada Gearbox'ın Aliens: Colonial Marines'in market planlamasında herhangi bir söz sahibi olmadığı anlaşılıyor. Şirket içi mesajlaşmalarda da görünen o ki yanlış gerçekleştirilen market planlaması sonrası özür mesajları konu başlığı haline gelmiş. Sega aslında Gearbox'la yakından çalışıyor olmanın verdiği heyecan ve şirketin CEO'su Pitchford'un saygın yapımcı kimliği dolayısıyla dünya çapında basının ilgisini çekebilecek bir içerik çıkarabileceklerine inanmış. 
 
     Ancak E3 2011 fuarı ve hemen ardından gelen o meşhur yanıltıcı demo sonrasında işler ters gitmeye başlamış. Sega'nın söylediklerine göre demo tamamen Gearbox tarafından oluşturulmuş ve Gearbox, Segay'ya gösterilen demonun ürünün son hali olduğunu olduğunu belirtmiş. (Hatta aynı demoda Pitchford, gerçek oynanış videosu olduğunu vurgulamıştı.)
 
Bir diğer şirket içi mesajlaşmada Sega'dan Matt Powers, Gearbox'ın yayınladığı demonun gerçekliğini onadığını, tüm bir oyunun kalite barının bu demo olarak görülmesini ancak her ihtimale karşı durumun 2 kez kontrol edilmesi gerektiğini yazıyor.
 
Tüm bunların yanı sıra mesajlaşmalara göre Sega kendilerinden izin alınmadan Gearbox tarafından gerçekleştirilmiş 8 farklı reklam kampanyasından bahsediyor. Hatta bunların arasında Sega'nın çıkış tarihini hiç bir suretle açıklamamaları üzerine anlaşmış olmalarına rağmen Gearbox'ın çıkış tarihini duyurması  yer alıyor.
 
Bir diğer şirket içi mesajlaşmada Sega PR menajeri Matt Eyre, Gearbox'ın kafasına göre takılmasından duyduğu rahatsızlığı dile getiriyor ve bilgi sızdırmaya öncülük ettiğini dile getiriyor. Websitelerden yayınlanan bilgiler, panel sohbetleri ve daha pek çok anlaşma dışı hareketin Pitchford'un "canı ne isterse onu yapma" politikasından ileri geldiğini belirtiyor.
 
Görünüşe göre Sega bir noktada istemeden de olsa ipleri tamamen Gearbox'ın ellerine vermekten büyük pişmanlık duymuş. 
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak VG247 Aliens: Colonial Marines PC PS3 Xbox 360 Wii U Sega Gearbox FPS
"Call of Duty: Advanced Warfare Şüphesiz Hayatımızın En İyi Oyunu" FIFA 15'in En İyi 50 Futbolcusu Açıklanıyor
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

ShadowofDeath06

4.9.2014 18:31:16

0
3. paragraftaki yazım yanlışlarını düzeltin lütfen talha bey çok göze batıyor. Teşekkürler.

BSC Misafiri

4.9.2014 12:38:39

0
Kafa dengimi buldum
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Aliens: Colonial Marines ÇOKLU PLATFORM
+ TAKİBE
AL
15 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız