Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Rovio : "Korsan Her Zaman Kötü Birşey Değil"

Daha önce Minecraft yapımcıları da korsan oyunculuk hakkında yumuşak bir tavır takınmışlardı.
 
    Angry Birds yapımcısı Rovio'nun patronuna göre korsan yazılım her zaman için sektör adına kötü bir etkinlik değil. Hatta eğlence sektörünün gelişmesinde rol oynayan bir olay.
 
    The Guardian tarafından yayınlanan habere göre Rovio patronu Mikael Hed, Cannes'da düzenlenen Midem konferansında, eğlence sektörünün müşterilere bakış açısını değiştirme vaktinin geldiğini belirtti:
 
"Müzik sektöründen pek çok şey öğrenebilirdik; müzik sektörünün korsanla nasıl korkunç bir yolla mücadele ettiğinden. O sektörden bizim sektörümüze birşeyler geçti. Artık müşterilerimizi "kullanıcı" olarak adlandırmıyoruz, onları hayranlarımız olarak görüyoruz. Bugün geldiğimiz noktada ne kadar hayranımız olduğu hakkında konuşuyoruz. İşte bu hayran kitlesini kaybedersek, işimizi kaybederiz. Bu hayran kitlesini genişletebilirsek, işimizi büyütebiliriz. Korsan yazılım kötü birşey olmayabilir. Günün sonunda bu bize daha çok iş getirebilir."
 
    Tabii bu yorumun devamında çok önemli bir noktaya değinen Hed, bahsettiği şemaya oyunun imajına zarar veren veya yazılımı çalarak meşrulaştıranların  insanların dahil olmadığını belirtti.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Eurogamer Angry Birds Rovio Chillingo iPhone Apple Store Puzzle PSN PC 3DS korsan oyunculuk korsan oyun illegal yazılım
PSN Bu Hafta Bakıma Alınıyor ! 2.000 $'lık Resident Evil ROM'u !
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

xBy_KeTo

1.2.2012 00:37:18

0
quote:

Orijinalden alıntı: oyuncu11790 bu sitede de bizim ülkemizde de %100 orjinal kullanan çok azdır arkadaşlar illa bir şeyi korsan kullanıyordur bunu çalmak sıfatı altında mı yapıyor asla öyle düşünmüyorum maddi gücün biyerden sonra yetmemesi ve o ürüne ulaşmanın başka yolu olması cezbediyor.
Kardeşim sözüm sana değil ama bu konuda haksızsın çünkü eminim çoğu insanın elinde dokunmatik telefon vardır.Telefona verecekleri parayı buluyorlarda 100 TL iyimi bulamıyorlar.Ayrıca çoğu mağazada indirim yapıyor hemen hemen fiyatın yarısına satıyorlar oyunları.Bide şunu diyim KORSANLIK EMEK HIRSIZLIĞIDIR!!!!

Farwynd

31.1.2012 20:27:25

0
Rovio'da korsan sayesinde kazandı çünkü. Tamamiyle free Angry Birds'e geçmeden önce parayla satılıyordu. Eğer korsan olmasaydı bu kadar büyük patlama gerçekleştiremezdi Rovio.

Quadhros

31.1.2012 19:06:08

0
Korsan ile Orjinal birbirini dengeler arkadaşlar.. Biri olmadan diğeri olmaz..

alito

31.1.2012 17:38:23

0
korsan bana göre bir kalite kontrol ordusudur, ürünü illegal olarak denerler ve hak ettiği yere koyarlar. hak ettiği yer iyi bir mertebe ise, duyarlı ama daha çok ekonomik özgürlüğü olan bir kitle tarafından satın alınarak ödüllendirilir yada bir çukura gömülerek unutulur.

BSC Misafiri

31.1.2012 14:02:55

0
Şimdi böyle diyor bu adam ama kendi oyunları korsan indirilebiliyor mu ki, indirilebilse bile yüzde kaçı korsan? Ubisoft ayda bir ağlıyor korsan dan dolayı, çünkü adamların belki 50% oranlarında korsan kullanıcısı var(belki daha fazla). Bunların korsan kullanıcı oranı iki haneli bile değildir. Kendilerini rahatsız etmezken atıp tutmak kolay...

- The Stig -

31.1.2012 11:22:04

-3
ya bi git lan Rovio

skullomania

31.1.2012 11:07:23

0
korsancılarla mücadele edenler para kazanamayanlar,call of duty mw 3 de milyonlarca adet korsan olarak indirildi ama tüm zamanların en çok satan oyunu oldu.yani kısacası iş korsanla alakalı değil.sen kaliteli oyun yap yeterki adam sırf sana destek olmak için orjinal oyunu alır,olay budur resmen

Last Peony

31.1.2012 10:29:28

+1
Korsan aslında bazen faydalı da olabiliyor. Mesela ben PC ye oyun satın almadan önce çoğu zaman korsanını denerim. Buda oyunun tanınmasını sağlayabilir.

BSC Misafiri

31.1.2012 10:21:00

0
Mikael Hed sen hangi korsanlıktan bahsediyorsun reyiz

senseman62

31.1.2012 10:11:44

0
quote:

Orijinalden alıntı: Stygián Her firma Allah belasını versin diyo diye bir şey yok arkadaşlar.Korsanın tamamen ortadan kalkmasını bir iki firma dışında emin olun kimse istemez.Korsan bu oyun sektörünün başından beri hep vardı.Ve bir anda ortadan kalkınca kimse ne olacağını bilemez.Sektörde nasıl bir afallama yaşanacağı kestirilemez.


quote:

Orijinalden alıntı: Quadhros Korsan olmak zorunda olan bir şey kesinlikle, diyelim ki korsan tamamen yok oldu.. Eh peki sonra insanoğlunda ki bu paraya olan açgözlülüğü nasıl ve neyle frenleyeceksiniz?.. Korsan yok diye oyunlar olacak 60$'dan 100$-200$.. Korsanı falan savunmuyorum tabii ki, tüm oyunlarımı PS3'te orjinal olarak kullanıyorum.. Fakat korsan bu sektörde olmak zorunda.. Çünkü korsan ve orjinal kullanım birbirini dengeleyen şeyler..

Stygián

31.1.2012 09:54:56

0
Her firma Allah belasını versin diyo diye bir şey yok arkadaşlar.Korsanın tamamen ortadan kalkmasını bir iki firma dışında emin olun kimse istemez.Korsan bu oyun sektörünün başından beri hep vardı.Ve bir anda ortadan kalkınca kimse ne olacağını bilemez.Sektörde nasıl bir afallama yaşanacağı kestirilemez.Bu konuyu basit düşünmeyin işte yapılan oyunların çalınıp bedava oynanması ve o firmanın zarar etmesi gibi düşünmeyin.İşin diğer boyutunda çok şey var.En basitinden yukarıda bir arkadaş demiş korsan en iyi rekkamdır diye....

oyuncu11790

31.1.2012 09:28:08

+2
bu sitede de bizim ülkemizde de %100 orjinal kullanan çok azdır arkadaşlar illa bir şeyi korsan kullanıyordur bunu çalmak sıfatı altında mı yapıyor asla öyle düşünmüyorum maddi gücün biyerden sonra yetmemesi ve o ürüne ulaşmanın başka yolu olması cezbediyor...korsanı savunmak değil amacım firmalar sürekli korsanı eleştiriyor ama kalkıp çözüm olarak ortaya sundukları net bir şey yok...şöyle bir örnekle bitirmek istiyorum 3DS çıkış fiyatıyla şimdiki fiyatı arasında indirim yapıldı ve hala satıyor hala kazandırıyor ama üretilen teknoloji aynı ama fiyat düşük ?

Haykıran Bıngıldak

31.1.2012 03:23:02

-2
Bu rovioda bi oyun çıkarttı sanarsın küçük dağları o yaratmış.

orfur

31.1.2012 03:20:37

0
Aslında korsandan iyi reklam var mı ki

DeathLive

31.1.2012 02:33:21

0
quote:

Orijinalden alıntı: wichtking aslında korsan oyuncuları kendi tarafına çekmeye çalışmış sonuçta hemen hemen her firma korsancıların Allah b. versin gibisinden laflar ediyor bu da inatlaşmaya yol açıyor bu iyi taktik bence
hemen hemen her firma korsancıların Allah b. versin gibisinden laflar ediyor Haklısın :D

wichtking

31.1.2012 02:29:15

0
aslında korsan oyuncuları kendi tarafına çekmeye çalışmış sonuçta hemen hemen her firma korsancıların Allah b. versin gibisinden laflar ediyor bu da inatlaşmaya yol açıyor bu iyi taktik bence

AzepTR

31.1.2012 02:26:27

-1
Böyle yorumlarıda hep binler satıp parayı bulanlar yapıyor.
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Angry Birds ÇOKLU PLATFORM
+ TAKİBE
AL
8 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız