Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Resident Evil Code Veronica 10 Yaşında


 
     Resident Evil serisi korku unsurları ile Playstation One'da oyuncuları büyülüyordu. Bu serinin PS1'deki son macerası Resident Evil 3: Nemesis'ten sonra deliler gibi yeni bir oyunun gelişini beklemiştik, ama bekleyişler nafileydi.
 
     2D arkaplanlara ve Playstation 1'e göre mükemmel grafiklere sahip bu serinin devam oyunu bambaşka bir konsola geldi. Sega Dreamcast artık serinin yeni mekanıydı. Resident Evil: Code Veronica 25 Mayıs 2000'de piyasaya çıktı.
 
     Dreamcast'in hayranı olan bir oyuncu olarak Playstation 1 ile kıyaslanamayacak derecede mükemmel grafiklerle karşılaşıyorduk. Resident Evil serisini de diğer oyunlar gibi mükemmel grafiklerle Dreamcast'te görme şansını yakaladık. PS1 versiyonuna göre inanılmaz derecede gelişmiş grafikler, seride ilk defa karşılaştığımız 3 boyutlu arka planlar bizi büyülemişti.
 
     Claire Redfield ve Steve Burnside'ın hikayesinin önplana çıktığı bu oyun Racoon City'deki olaylardan 3 yıl sonra geçiyordu. Bu defa cehennemin adı Rockfort Island'dı ve burada en az Racoon City kadar kabus vardı.
 
     Oyunun başını hatırlıyorum. Claire Redfield ile oyuna başlıyorduk. Rodrigo Juan Raval adlı hayattan bıkmış gibi bakışları olan birisi bizi serbest bırakıyordu. İşte korku o anda bile bizi sarıyordu. O karanlık atmosferi unutmak gerçekten mümkün değil.
 
     Zombilerle dolu bir adada dev solucanlar, hunter'lar ve onlarca farklı yaratık. Bunun yanı sıra Alfred Ashford, Alexia Ashford ve tabi ki Albert Wesker gibi zorlu düşmanlarımıza karşı hayatta kalma mücadelesi veriyorduk.
 
     Code Veronica benim gibi serinin eski hayranlarının çoğuna göre son Resident Evil oyunudur, çünkü daha sonraki Resident Evil oyunları serinin eski yapımlarıyla sadece isim olarak benzerlik taşıyordu. Açıkçası oyun hakkında yazdıkça anılar etrafımı sardığından daha fazla da bahsetmek istemiyorum. Eğer sizin de bu oyunla ilgili özel anılarınız varsa ben ve bir çok Resident Evil hayranı büyük bir zevkle dinlemeye hazırız.
 
     İyi ki yaşamımıza girdin Resident Evil: Code Veronica
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak code Veronica capcom resident Evil Dreamcast
Yakın Gelecekte Böyle Cihazlar Görebiliriz H.A.W.X. 2'nin İlk Ekran Görüntüleri de Geldi
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

27.5.2010 00:40:24

0
Heyt be bu efsaneyi kim unutabilir ki..Üstüne oyun tanımam bu serinin..

nty35

26.5.2010 22:32:59

0
Bu seriye ilk olarak bilmediğim için Resident Evil 3:Nemesis ile başlamıştım. Yaşımdan ötürü büyük bir korku ve stres içinde oynamıştım. Oyunu ilk bitirişim tam 11 saat sürmüştü :D:D Ne zaman karşıma bir nemesis çıksa elim ayağım birbirine dolanır yanımda da magnum olmadığı için muhtemelen de "you're dead" olurdum :D Hele o hunter'ların bize yaklaşırken çıkarttıkları ayak sesleri "dıp...dıp...dıp...." hiç unutamam :D Ne seriydi be resident evil 1-2-3. Keşke öle devam etseydi...
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Resident Evil : The Darkside Chronicles
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız