Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Resident Evil 6 Hakkındaki Bütün Ayrıntılar

Leon S. Kennedy, Resident Evil 6'da da karşımıza çıkıyor
 
      Resident Evil 6'nın duyurulması hiç de sürpriz olmadı. Capcom'un bu oyunun duyurusunu yapabileceği konusunda daha önce çok sayıda söylenti ortaya çıkmıştı. Sonunda beklenen oldu ve oyunun Playstation 3 ve Xbox 360 için 20 Kasım 2012'de çıkacağı bir video ile açıklandı. Resident Evil 6'nın PC sürümü ise daha sonraki bir tarihte (açıklanmadı) karşımıza çıkacak.
 
     Peki şu ana kadar ortaya çıkan bilgilere bakacak olursak Resident Evil 6'da bizi neler bekliyor. Serinin bazı eski hayranlarının "Gears of Resident Evil" adıyla eleştirdiği, bazı hayranlarının ise ilk videosunu çok beğendiği oyun hakkında ortaya çıkan bilgileri bir araya toplayalım. Bakalım bizi neler bekliyor
Dev Bir Geliştirici Ekip
 
       Öncelikle Resident Evil 6'nın geliştirici kadrosundaki önemli isimlere bakacak olursak yönetmeninin Biohazard Outbreak oyunlarından tanıdığımız Eiichiro Sasaki olduğunu görüyoruz. Sasaki şu ana kadar çok önemli projelerde yer almış bir isim değil. Oyunun yönetmeni ise Resident Evil 4'ün Assignment Ada modunun baş tasarımcısı ve Resident Evil 5'in senaryo yazarı Yoshiaki Hirabayashi olacak. Diğer taraftan Resident Evil ve Devil May Cry'da çok önemli roller oynayan tecrübeli isim Hiroyuki Kobayashi'nin de danışman yapımcı olarak kadroda yer alması ümitlerimizi daha da arttırıyor.
 
       Capcom'un açıklamalarına göre Japonya'daki geliştirici ekip yaklaşık 150 kişiden oluşuyor. Bu sayıda Batılı geliştirici ortaklarla birlikte 600'e ulaşıyormuş. Yani Capcom Resident Evil oyunlarında şu ana kadarki en geniş kadrosuna bu oyunda ulaştı. Şunu da belirtmekte fayda var ki bu 600 kişilik ekip Resident Evil 6 üzerinde yaklaşık 2 yıldır çalışıyormuş.
 
      Peki bu yeni oyun bize tam olarak neler sunma amacında. Capcom bu konuda da net bilgiler vermekten kaçınmıyor. Öncelikle Resident Evil 6'da iki ana konuya odaklandığını belirtelim. Bunlardan bir tanesi her en köşeden ne çıkacak korkusunu hissettirmek, diğeri ise yoğun, geniş dünyanın sunacağı ezici atmosfermiş. Söylenenlere göre Capcom korku ve aksiyon öğelerini bir arada sunmak istiyor; böylece hem serinin eski hayranları, hem de yeni hayranları tatmin edilmeye çalışılacak.  Hiroyuki Kobayashi, Resident Evil 6'yı "korku-eğlence sektörünün nihai noktası" olarak tanımlıyor.
 
       Korku ve aksiyondan bahsetmişken oyunda yer alacak düşmanlara değinmemek olmaz. Capcom zombilerin şu ana kadarkilerden çok daha farklı olduğunu söylüyor. Bu konuda "daha kötüsüne ve fazlasına hazır olun" diyorlar. Yani daha zorlu ve sayıca çok zombiyle karşılaşacağız. Yine de tek düşmanımızın zombiler olmayacağının siz de farkındasınızdır. Henüz detayları verilmeyen "Javo" adlı bir düşman da başımıza bela olacakmış.
 
 Senaryo ve Karakterler
 
      Capcom'dan gelen bilgilere göre oyunumuz Beyaz Saray'da ABD başkanını Raccoon City'deki facianın arkasındaki olaylar konusunda bilgilendirmek isteyen Leon S. Kennedy'nin başkanla görüşmek istemesi sırasında başlıyor. Zaten videoda ABD başkanının zombiye dönüştüğünü görmüştük. Resident Evil 4'te başkanın kızını kurtaran Leon şimdi başkanı öldürmek zorunda kalıyor, ne trajik öyle değil mi?
 
      ABD'nin her tarafının büyük bir tehditle karşı karşıya olduğu bu anlarda Leon ve başkanın güvenliğini sağlayan elemanlardan birisi olan Helena Harper bu olaydan sonra birlikte hareket edip olayları durdurmak için mücadele edeceklermiş.
 
     Diğer taraftan diğer oynanabilir karakterimiz olan Chris Redfield ise Çin'de zombilerle mücadeleye başlayacak. Zaten oyunun videosunda da Chris'i Çin sokaklarında görmüştük. Bioterör burada Çin'i de vuruyor ve Chris bir bakıma dünyayı kurtarmak için görevini Uzakdoğu'da yapıyor. İşin ilginç yanı duyurudan haftalar önce Resident Evil 6'nın Çin'de geçeceğine yönelik söylentiler ortaya çıkmıştı, bu söylentiler böylece doğrulandı.
 
      Bu arada yukarıda resmini gördüğünüz karakterin kim olduğu hakkında ise malesef şu ana kadar herhangi bir açıklama yapılmadı. Tek bildiğimiz kendisinin Resident Evil dünyasına yeni katıldığı ve "dünyayı kurtaracak olan kişi" olarak lanse edildiği. Hatırlarsanız oyunun duyuru videosunda ortağı ona "Sana bir şey olmasına izin vermeyeceğim, dünyanın sana ihtiyacı var" şeklinde seslenmişti. Onun senaryoda çok önemli bir rolünün olduğunu bu sözlere bakarak anlamak mümkün.
 
      Son olarak oyunun görselleri ve kontrolleri ile ilgili konuşmak gerekirse Capcom'un bu konuda mükemmel bir iş çıkarmayı amaçladığını söyleyebiliriz. Bu nesildeki konsollarda karşılaşacağımız en iyi grafiklerden birinin bu oyunda olacağını tahmin etmek hiç de güç değil. Eminim Capcom akıcı ve görsel olarak üst düzeyde bir oyunla karşımıza çıkacaktır.
 
        Resident Evil 6'nın kontrol yapısı ile ilgili çok ayrıntıya girmeyen Capcom, "Yeni oynanış elementleri içeren kontrol sistemi elden geçirildi" sözleriyle bu konuda bizi rahatlatmaya çalışıyor. Gerçekten de oyunun videosu bile bizi ne kadar büyük bir aksiyonun beklediğini gösteriyor.
 
     Sonuç olarak Resident Evil 6'dan beklentilerin bir hayli büyük olduğunu belirtmeliyiz. Capcom cephesi Resident Evil 6'da aksiyon ve korkunun içiçe geçtiği üst düzey bir oyun geliştirmek istiyor. Oyuncular ise uzun bir senaryo, korku unsurlarından uzaklaşmamış ve tabi ki yüksek kalitede grafikler sunan birinci sınıf bir oyun beklentisinde. Şu ana kadarki bilgiler de her iki tarafın bu işten kârlı çıkacağına işaret ediyor.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Resident Evil Capcom Korku PS3 Xbox 360 PC
"Nintendo Network" Logosu Ortaya Çıktı Kid Icarus Uprising Tamamlandı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

27.9.2012 17:51:14

0
ben eski resident evil (1 - 2 - 3 ) oynamadım ama gameplaylarını izledim 4ü oynadığımda gerçekten çok başarılıydı 5 te 4 ten bir farkı yoktu sadece grafikler - kaplamalar ve az da olsa mekanikler geliştirilmişti. 6 çıkınca direk alıcam tabi ki ( PC ver. :( ) sonuçta en sevdiğim serilerden, ekip sağlam, senaryo sağlam, görseller sağlam bakalım ne çıkacak

BSC Misafiri

5.5.2012 01:01:07

0
Ben korkmak istiyorum, çatışmak isteseydim Cod, battlefield yada mofh fln oynardım. Umarım 6 ilk üç serideki gibi korku dolu, zeka isteyen ve zevk veren bir oyun olur.

chris123

23.1.2012 22:09:16

+1
quote:

Orijinalden alıntı: artenis

jpeg üstüne 3D karakter değil elbette, demek istediğim 2 ve 3 deki atmosfer hangisinde vardı? 4de yenibirşeyler denediler orta oldu, 5 de Oyun RE değildi resmen ama kendi içinde başarılıydı vs vs.. zaten bu yorumu yaptığınıza göre o donemlerde PS1 de oynamışsınız , o atmosferi bir hatırlayın, perdeli kapatır arkadaşlarla yan yana biri oynardı 4ü akıl yürütürdü...sandelyeden düşen düşene... gece kapı kilitlerdi herkes, haksızmıyım ? ambiance......... ;)
resident evıldan kasstımız tabıkı 2boyut yada dar alanlar degıl ama korku ogelerı oncelıgınde ve haytat kalma ıcerıklı bı oyun olsun mumkunse oldur geç olmasın oyun aklımıza bısıler kazınsın .... zombıler roket atar kullanmasın

artenis

22.1.2012 01:39:45

0
quote:

Orijinalden alıntı: aykut291

Allah aşkına Resident Evil 2 gibi nasıl yapacaklar.Buseferde kimse beyenmeski.Herşey zamanında güzel.Teknoloji gelişti artık.İnsanların beklentileri daha fazla.Sadece korku olup vede 2 boyutlu olsa yine dar sokalarda gezip mermi sıkıntısı falan çeksek buseferde kimse beyenmiycek oyunu.Bu bir yapım adamlar neden zarar etmek istesinlerki.
jpeg üstüne 3D karakter değil elbette, demek istediğim 2 ve 3 deki atmosfer hangisinde vardı? 4de yenibirşeyler denediler orta oldu, 5 de Oyun RE değildi resmen ama kendi içinde başarılıydı vs vs.. zaten bu yorumu yaptığınıza göre o donemlerde PS1 de oynamışsınız , o atmosferi bir hatırlayın, perdeli kapatır arkadaşlarla yan yana biri oynardı 4ü akıl yürütürdü...sandelyeden düşen düşene... gece kapı kilitlerdi herkes, haksızmıyım ? ambiance......... ;)

aykut291

22.1.2012 01:27:39

0
quote:

Orijinalden alıntı: artenis RE 2 gibi birşey gelsin bakın neler oluyor ;)
Allah aşkına Resident Evil 2 gibi nasıl yapacaklar.Buseferde kimse beyenmeski.Herşey zamanında güzel.Teknoloji gelişti artık.İnsanların beklentileri daha fazla.Sadece korku olup vede 2 boyutlu olsa yine dar sokalarda gezip mermi sıkıntısı falan çeksek buseferde kimse beyenmiycek oyunu.Bu bir yapım adamlar neden zarar etmek istesinlerki.

Quadhros

21.1.2012 22:23:27

0
quote:

Orijinalden alıntı: artenis RE 2 gibi birşey gelsin bakın neler oluyor ;)
Hehe sen buna inanıyor musun şimdi?

BSC Misafiri

21.1.2012 21:23:41

0
residetn evil böyle olmaz.bu oyun tamamen ticaret ve para amaçlı yapılıyor.eskiden sanatla oyun karıştımı ortaya ne çıkar dendimi survivor horror denirdi.bu oyun bir residetn evil deil.

The_Rahip

21.1.2012 17:34:23

0
Beşinci oyundan sonra inşallah adam gibi bir oyunla karşımıza çıkarlar. Ekip sağlam, pek umudum olmasada sabırsızlıkla bekleyeceğim.

artenis

21.1.2012 17:31:59

0
RE 2 gibi birşey gelsin bakın neler oluyor ;)

BSC Misafiri

21.1.2012 15:35:36

0
Ne kadar eleştirsekte paşa paşa oynayacağız oyunu. Çünkü RESİDENT EVİL yinede RESİDENT EVİL'dir.

BSC Misafiri

21.1.2012 15:35:15

0
Bence oyun flashback şeklinde ilerleyecek. Bir leon bir chris olarak... Batman AC'daki catwoman gibi.

.:SyLaR:.

21.1.2012 13:36:43

0
Resident Evıl 5 faciasından sonra adını unuttum şimdi oyunu yapan gerizekalının kovulması işe yaramış anlaşılan.Umarım bu sefer mariovari aksiyon gelmez.Leon'un görevleri mükemmel olacak gibi.

İyi İsim

21.1.2012 13:03:12

0
Grafikler bi gıdım ileri gitmemiş. Çevredeki kaplamalar çözünürlük 2007 den kalma adeta. Konsollar sağolsun.

L.axzby

21.1.2012 12:51:32

0
Yine hayal kırıklığı yaşamayalım da.

ygs-psn

21.1.2012 12:09:40

0
aynen hocam uğramıyalım resident evil 5 grafik açısından o dönemde gayet başarılıydı ama birazda ben resident evile sinamatik sahne eklesinler ne bilim araca binme olsun hep şehirde geçiyor adada farklı mesela bi çöl veya farklı bir ülke görmediğimiz hep çin abd ırak arap ülkeleri biraz farklı senaryoyu dengelesinler tamam konu amerika ama atıyorum adam eskiyi hatırlasın farlı şehirler onlarda süpriz olsun biz oyunseverle

BSC Misafiri

21.1.2012 11:55:39

0
nolur bu sefer hayal kırıklığına uğramayalım...

oyuncu11790

21.1.2012 11:53:26

0
oyunda önemli olan korku ve hayatta kalma unsurları arka plana atmışlar gibi geldi bazıları aksiyonun artmasından şikayetçi değil bazıları tam tersi bence işin korku kısmına yönelmeleri güzel olurdu

ygs-psn

21.1.2012 10:13:29

-2
grafikler yeterlide hep kendini tekrar ediyor yani şehir ada biraz değişik olsa çöl mesala orman yani biraz daha farklı hep şehirde karanlık ortam kendini tekrar eden mekanlar çıkmaz inşallah inşallah değişik araçlar kullanabiliriz gelişmiş senaryo iyi daha iyi olmuş

Venom Snake

21.1.2012 09:23:38

+4
İlk fragmana göre Leon'u kontrol ettiğimiz görevler korku,Chris'i kontrol ettiğimiz görevler aksiyon ağırlıklı olacak gibi görünüyor.Sizi bilmem ama ben çok heyenanlandım :)
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Resident Evil 6
+ TAKİBE
AL
59 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız