Resident Evil 6 Hakkındaki Bütün Ayrıntılar

Alkan Adakaner

Leon S. Kennedy, Resident Evil 6'da da karşımıza çıkıyor

 
      Resident Evil 6'nın duyurulması hiç de sürpriz olmadı. Capcom'un bu oyunun duyurusunu yapabileceği konusunda daha önce çok sayıda söylenti ortaya çıkmıştı. Sonunda beklenen oldu ve oyunun Playstation 3 ve Xbox 360 için 20 Kasım 2012'de çıkacağı bir video ile açıklandı. Resident Evil 6'nın PC sürümü ise daha sonraki bir tarihte (açıklanmadı) karşımıza çıkacak.
 
     Peki şu ana kadar ortaya çıkan bilgilere bakacak olursak Resident Evil 6'da bizi neler bekliyor. Serinin bazı eski hayranlarının "Gears of Resident Evil" adıyla eleştirdiği, bazı hayranlarının ise ilk videosunu çok beğendiği oyun hakkında ortaya çıkan bilgileri bir araya toplayalım. Bakalım bizi neler bekliyor
Dev Bir Geliştirici Ekip
 
       Öncelikle Resident Evil 6'nın geliştirici kadrosundaki önemli isimlere bakacak olursak yönetmeninin Biohazard Outbreak oyunlarından tanıdığımız Eiichiro Sasaki olduğunu görüyoruz. Sasaki şu ana kadar çok önemli projelerde yer almış bir isim değil. Oyunun yönetmeni ise Resident Evil 4'ün Assignment Ada modunun baş tasarımcısı ve Resident Evil 5'in senaryo yazarı Yoshiaki Hirabayashi olacak. Diğer taraftan Resident Evil ve Devil May Cry'da çok önemli roller oynayan tecrübeli isim Hiroyuki Kobayashi'nin de danışman yapımcı olarak kadroda yer alması ümitlerimizi daha da arttırıyor.
 
       Capcom'un açıklamalarına göre Japonya'daki geliştirici ekip yaklaşık 150 kişiden oluşuyor. Bu sayıda Batılı geliştirici ortaklarla birlikte 600'e ulaşıyormuş. Yani Capcom Resident Evil oyunlarında şu ana kadarki en geniş kadrosuna bu oyunda ulaştı. Şunu da belirtmekte fayda var ki bu 600 kişilik ekip Resident Evil 6 üzerinde yaklaşık 2 yıldır çalışıyormuş.
 
      Peki bu yeni oyun bize tam olarak neler sunma amacında. Capcom bu konuda da net bilgiler vermekten kaçınmıyor. Öncelikle Resident Evil 6'da iki ana konuya odaklandığını belirtelim. Bunlardan bir tanesi her en köşeden ne çıkacak korkusunu hissettirmek, diğeri ise yoğun, geniş dünyanın sunacağı ezici atmosfermiş. Söylenenlere göre Capcom korku ve aksiyon öğelerini bir arada sunmak istiyor; böylece hem serinin eski hayranları, hem de yeni hayranları tatmin edilmeye çalışılacak.  Hiroyuki Kobayashi, Resident Evil 6'yı "korku-eğlence sektörünün nihai noktası" olarak tanımlıyor.
 
       Korku ve aksiyondan bahsetmişken oyunda yer alacak düşmanlara değinmemek olmaz. Capcom zombilerin şu ana kadarkilerden çok daha farklı olduğunu söylüyor. Bu konuda "daha kötüsüne ve fazlasına hazır olun" diyorlar. Yani daha zorlu ve sayıca çok zombiyle karşılaşacağız. Yine de tek düşmanımızın zombiler olmayacağının siz de farkındasınızdır. Henüz detayları verilmeyen "Javo" adlı bir düşman da başımıza bela olacakmış.
 
 Senaryo ve Karakterler
 
      Capcom'dan gelen bilgilere göre oyunumuz Beyaz Saray'da ABD başkanını Raccoon City'deki facianın arkasındaki olaylar konusunda bilgilendirmek isteyen Leon S. Kennedy'nin başkanla görüşmek istemesi sırasında başlıyor. Zaten videoda ABD başkanının zombiye dönüştüğünü görmüştük. Resident Evil 4'te başkanın kızını kurtaran Leon şimdi başkanı öldürmek zorunda kalıyor, ne trajik öyle değil mi?
 
      ABD'nin her tarafının büyük bir tehditle karşı karşıya olduğu bu anlarda Leon ve başkanın güvenliğini sağlayan elemanlardan birisi olan Helena Harper bu olaydan sonra birlikte hareket edip olayları durdurmak için mücadele edeceklermiş.
 
     Diğer taraftan diğer oynanabilir karakterimiz olan Chris Redfield ise Çin'de zombilerle mücadeleye başlayacak. Zaten oyunun videosunda da Chris'i Çin sokaklarında görmüştük. Bioterör burada Çin'i de vuruyor ve Chris bir bakıma dünyayı kurtarmak için görevini Uzakdoğu'da yapıyor. İşin ilginç yanı duyurudan haftalar önce Resident Evil 6'nın Çin'de geçeceğine yönelik söylentiler ortaya çıkmıştı, bu söylentiler böylece doğrulandı.
 
      Bu arada yukarıda resmini gördüğünüz karakterin kim olduğu hakkında ise malesef şu ana kadar herhangi bir açıklama yapılmadı. Tek bildiğimiz kendisinin Resident Evil dünyasına yeni katıldığı ve "dünyayı kurtaracak olan kişi" olarak lanse edildiği. Hatırlarsanız oyunun duyuru videosunda ortağı ona "Sana bir şey olmasına izin vermeyeceğim, dünyanın sana ihtiyacı var" şeklinde seslenmişti. Onun senaryoda çok önemli bir rolünün olduğunu bu sözlere bakarak anlamak mümkün.
 
      Son olarak oyunun görselleri ve kontrolleri ile ilgili konuşmak gerekirse Capcom'un bu konuda mükemmel bir iş çıkarmayı amaçladığını söyleyebiliriz. Bu nesildeki konsollarda karşılaşacağımız en iyi grafiklerden birinin bu oyunda olacağını tahmin etmek hiç de güç değil. Eminim Capcom akıcı ve görsel olarak üst düzeyde bir oyunla karşımıza çıkacaktır.
 
        Resident Evil 6'nın kontrol yapısı ile ilgili çok ayrıntıya girmeyen Capcom, "Yeni oynanış elementleri içeren kontrol sistemi elden geçirildi" sözleriyle bu konuda bizi rahatlatmaya çalışıyor. Gerçekten de oyunun videosu bile bizi ne kadar büyük bir aksiyonun beklediğini gösteriyor.
 
     Sonuç olarak Resident Evil 6'dan beklentilerin bir hayli büyük olduğunu belirtmeliyiz. Capcom cephesi Resident Evil 6'da aksiyon ve korkunun içiçe geçtiği üst düzey bir oyun geliştirmek istiyor. Oyuncular ise uzun bir senaryo, korku unsurlarından uzaklaşmamış ve tabi ki yüksek kalitede grafikler sunan birinci sınıf bir oyun beklentisinde. Şu ana kadarki bilgiler de her iki tarafın bu işten kârlı çıkacağına işaret ediyor.