Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Remnant 2'nin Yeni Güncellemesi Çapraz Platform Desteğini Getirdi

 
 
Gearbox Publishing ve geliştirici Gunfire Games tarafından oyunculara sunulan hayatta kalma nişancı aksiyon oyunu Remnant II için yeni bir güncelleme yayınlandı. Yayınlanan yeni güncelleme ile beraber oyun tüm platformlarda çapraz oyun desteğine sahip oldu ve böylece istediğiniz platformdan oyunda ilerleyebilirsiniz.
 
Remnant 2 için yeni içerikler yolda
 
 
 
Gunfire Games başkanı ve Remnant II yönetmeni David Adams bir basın açıklamasında yeni güncelleme hakkında çeşitli söylemlerde bulundu ve şunları söyledi: “Çapraz oyun desteği şu anda oyuna dahil oldu ve bu oyuncuların bir hayli beklediği bir şeydi. Bu özelliğin kullanıma sunulmasını sabırla beklediğiniz için teşekkür ediyoruz. Ekibimiz bu güncellemeyi gerçeğe dönüştürmek ve sizlere sunmak için oldukça hızlı bir şekilde çalıştı. Diğer DLC içerikleri de dahil olmak üzere daha fazla deneyimi sizlere sunmayı bekliyoruz.”
 
Remnant II içerisinde aynı zamanda sınırlı süreli bir oyun içi etkinlik başladı. Bu etkinlik bugünden 5 Mart tarihine kadar Aberration ordularını ortaya çıkaracak ve bu düşmanları yenen oyuncular çeşitli parçalar elde edebilecek ve bu parçaları yeni silahlar kullanmak için harcayacak. Oyun şu anda PlayStation 5, Xbox Series ve PC için mevcut durumda; PC sürümü ise Steam ve Epic Games Store üzerinden erişilebilir.
 

 
Oyun bizlere neler sunuyor?
 
 İlk oyunun ardından ikinci oyunla beraber çıtayı biraz daha yükselten bu yapım içerisinde dikkat çekici bir yapı olduğundan bahsedebiliyoruz. Oyunda farklı silahlarla beraber ilerleyebiliyor, farklı sınıflara ait karakterlerle düşmanları ortadan kaldırabiliyoruz ve aynı zamanda düşmanların üstesinden gelmek için elimizdeki becerileri kullanabiliyoruz. Dehşet verici dünyalarda yer aldığımız yapımda ölümcül yaratıklarla karşılaşabiliyor, kötülüklerle yüzleşmek için burada hem kendimize hem de ekibimize aslanabiliyor ve aynı zamanda bilinmezliğin ortasında kendimizi bulabiliyoruz. Arka planda bir hikaye anlatıldığı ve bu hikayeyi kapsamında farklı görevlere doğru atılabildiğimiz yapımın ilk oyunun devamı niteliğinde bir yapıp bizlere sunuluyor ve aynı zamanda hem tek başımıza hem de iki arkadaşımızla beraber dünyayı keşfetmeye hazırlanıyoruz.
 
Ölümcül yaratıklar burada farklı şekillerde ortadan kaldırılabiliyor ve her bir yaratığın ve canavarın burada zayıf noktaları bulunuyor. O zayıf noktalarını vurarak daha kolay bir şekilde ortadan kaldırabilir ve böylece görevimize kaldığımız yerden devam edebiliriz. Hem farklı bölgeleri keşfedebildiğimiz hem de bu bölgelerde yer alan düşman çeşitliliğini azaltabildiğimiz yapımda başarılı olmak için zorlukların üstesinden gelmeye çalışıyor ve zorlukları aşarken de insanlığın soyunu tükenmemesine özen göstermeye hazırlanıyoruz. Zaten oyunun arka plandaki hikayede insanlığın soyunun tükenmiş olduğunu ve artık son kırıntılarının ise biz olduğunun farkına varabiliyor ve böylece biz de insanlığı harekete geçirmek ve tekrardan bir medeniyet kurmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz.

Farklı bölgelere doğru ilerleyebildiğimiz ve bu bölgeleri keşfedebildiğimiz yapımda her bir bölgenin kendine özgü biyomları bulunuyor ve düşman çeşitliliği ile beraber de burada değişkenlik gösteren bir ortamın olduğundan bahsedebiliyoruz. Kadim bir kötülüğü ortadan kaldırmaya çalıştığımız yapımda onları ortadan kaldırmak için elbette elimizdeki silahlara ve yeteneklerimize davranabiliyoruz. Başarılı olmak için zorlukları aşmaya çalıştığımız bu yapımda bir yandan kendimize, diğer yandan ise takım arkadaşlarımıza güvenmeye hazırlanıyor ve elimizdeki silahları hem irili ufaklı düşmanlara karşı hem de patronlara karşı kullanmaya hazırlanıyoruz.
 
 
 
Oyunda yer aldığımız süre boyunca irili ufaklı düşmanların haricinde bir de patron savaşları bulunuyor ve bu patron savaşları gerçekten de zorlu bir yapıyı bünyesinde barındırıyor. Çünkü diğer oyunlarda olduğu gibi aynı zamanda bu aksiyon rol yapma oyunu içerisinde de bu patronlar oldukça ön plana çıkıyor ve her bir faturanın burada farklı saldırı stilleri ve zayıf noktaları bulunuyor. Burada her bir patron düşmandan zayıf noktası yer alır ve zayıf noktalardan vurarak onları ortadan kaldırmak için elinizden geleni yapmaya koyuluyorsunuz.
 
Hem menzilli hem de yakın dövüş silahları ile beraber yer alabildiğiniz yapımda bu patronları ortadan kaldırmak için öncelikle onların nasıl saldırdığını öğrenmek ve daha sonrasında ise o saldırıları boşa çıkarmak için güzel bir plan yapabilirsiniz. Saldırılarını boşa çıkardıktan sonra elbette saldırı sırası size geliyor ve karşı saldırı ile beraber de onların zayıf noktaları ile gafil avlayabiliyorsunuz. Bu şekilde kendinize özgü stratejileri ve planları oluşturabilir ve oyuna dahil edebilirsiniz.
 
Yoğun bir savaş deneyimini adım atabildiğiniz ve bu savaş deneyiminden elbette olarak ayrılmaya çalıştığınız yapımda kendinize özgü dövüş stilinizi özelleştirebiliyor ve kişiselleştirebiliyorsunuz. Yapacağınız hamlelerin değişiklik gösterdiği ve her bir oyuncunun burada farklı bir deneyim elde ettiği yapımda elbette oldukça özgürlük sunulan bir yapıyla karşılaşabilir ve istediğiniz şekilde burada yerinizi alabiliyorsunuz. Hangi dövüş sistemleriyle ve hangi sınıfla beraber ilerlemek istiyorsanız o sınıfa doğru yönelebiliyor, onun becerilerini arttırabilir ve güçlendirebilirsiniz. Hangi silahı kullanmak istiyorsanız ve ona doğru yönelebiliyorsunuz. Dolayısıyla tüm bunları seçimi tamamen size ait oluyor ve bu seçimlerle beraber de istediğin şekilde kendi aksiyon sisteminizi oyuna dahil edebilir ve görevleri yaklaşımınıza da ona göre belirleyebilirsiniz.
 
Elbette burada yukarıda bahsettiğimiz gibi hem tek oyunculu hem de arkadaşlarınızla beraber oynayabileceğiniz bir yapı bulunuyor. Bu tarz oyunlarda eşli oyun modu desteği bulunduğundan dolayı bu modla beraber oyunu oynamanızı tavsiye ediyoruz. Hem bununla beraber arkadaşlarınızla sohbet edebilir kendi planlarınızı oyna dahil edebilir, düşmanları daha kolay bir şekilde ortadan kaldırabilir ve böylece sırtınızı ekip arkadaşlarınıza yaslayabilirsiniz. Diğer taraftan oyunda yer aldığınız süre boyunca dilediğiniz şekilde ilerleyebilir, görevleri yaklaşacağınız konusunda arkadaşlarınızdan yardım alabilir ve diğer taraftan kaynak toplama konusunda da yine arkadaşlarınız sizlere yardımcı olabilir. Dolayısıyla bu tarz oyunlarda bu destek varsa arkadaşlarla beraber daha eğlenceli bir deneyimin kilidini açabilir diyebiliriz ve bizim de tavsiyemiz bu tarz oyunları eşli mod desteği ile beraber oynamanız.
 
 

Dikkat çekici sistemlerle beraber karşılaşabileceğiniz bu yapımda özel ekipmanlar ve donanımlar arasında seçim yapabiliyor ve büyük ödüllerle beraber karşılaşabileceğinizi bu oyun içerisinde düşmanları ortadan kaldırmak için elinizdeki silahlara davranabiliyorsunuz. Örneğin, oyun içerisinde alan hasarlı bomba atarla beraber elinizdeki silahı ateşleyebiliyor, saldırı tüfeği ile beraber düşmanlara karşı elinizdeki mermileri fırlatabiliyor ve yüksek seviyeli oyuncular ile beraber daha kolay bir şekilde düşmanları ortadan kaldırabiliyorsunuz. Patronların üstesinden gelmek için de bu silahları kullanarak elbette onları yok edebiliyorsunuz.
 
Savaş deneyimi içerisinde hem menzilli hem de yakın dövüş sisteminin olduğundan bahsettik. Bu sistemle beraber istediğiniz gibi kurnaz düşmanlara karşı kendinizi kanıtlayabilir ve onların üstesinden gelmek için de farklı noktalara bakabilirsiniz. Çevre unsurlarını kendi lehinize kullanabileceğinizi büyük ölçekli patron savaşlarında yer alabileceğiniz bu yapımda onları ortadan kaldırmak için çevre unsurlarını kendi faydanıza kullanmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyor ve ona göre çevreyi analiz etmek burada oldukça önem arz ediyor. Çünkü kaçış noktaları olarak belirlediğimiz bu esnada düşmanlara saldırılarından kaçabiliyor ve kendimizi burada daha korunaklı ve savunma durumunda bırakabiliyoruz.

Oyunda yakın dövüş sistemi ile beraber elimizdeki silahı düşmanlara karşı savurabiliyor, üzerimize doğru koşan ve üzerimize doğru gelen düşmanı burada sersemletmek için elimizdeki silahı veya yumruğu düşmana karşı yollayabiliyor ve böylece onları kısa süreliğine sersemletip ortadan kaldırabiliyoruz. Daha sonrasında ise elimizdeki silahı ateşleyebiliyor ve böylece düşmana karşı hem yakın hem de menzilli dövüş silahları ile beraber davranabiliyoruz.
 
Keşfedilecek yeni dünyaların olduğu ve kendi başımıza ve arkadaşımızla beraber bu ortamlara geçiş yapabileceğimiz yapımda mitolojik yaratıkların olduğundan bahsedebilir ve ölümcül düşmanların burada olduğunu da aktarabiliyoruz. Dolayısıyla çeşitli mitolojilerden ilham almış bu yapımda dikkat çekici yaratık stillerden ve çeşitliliklerden bahsedebiliyor ve hayatta kalma mücadelesi içerisinde de garip dünyalara doğru geçiş yapabiliyoruz. Bu garip dünyaların ve bölgelerin her birinin kendine özgü düşman çeşitliliği, atmosferi, manzaraları bulunuyor. Buraları keşfetmek tamamen bize ait oluyor. Buralarda istediğimiz şekilde gizemli unsurları açığa çıkarabiliyor, bu gizemli unsurları açığa çıkarmak için de çevreyi ilgi çekici bir şekilde keşfetmemiz gerekiyor ve gözümüzü dört açarak bu keşif unsurları ile beraber de oyunda en ilerlemeye çalışıyoruz. Aynı zamanda keşfederek yeni donanımların ve ilgi çekici mitolojik unsurların kilidini de açabiliyoruz.
 
 
 
Farklı türde yaratıkların yer aldığı ve her bir tür içerisinde farklı şekillerde saldırdıkları yapım içerisinde hayatta kalma mücadelesi ile beraber burada silahları ve eşyaları kullanabiliyor ve daha birçok dünyanın burada olduğundan bahsedebiliyoruz. Her bir dünyanın farklı atmosferi ve teması bulunuyor ve buralara kendimizi aslında bir nevi kaptırabiliyoruz, diyebiliriz. Zorlu mücadelelerin üstesinden gelmek için elimizden geleni yapmaya koyulduğumuz bu yapımda eşyaları bir yandan yükseltebiliyor, diğer yandan ise yeni becerilerin ve eşyaların kilidini açabiliyoruz. İşte durum böyle olunca yapabileceklerimiz oldukça fazla değişkenlik gösterebiliyor ve bu değişkenliklerle beraber kendimize özgü saldırı stillerini benimseyebiliyoruz. Farklı türde yaratıkların elbette her birinin kendine özgü saldırı stilleri bulunuyor ve ona göre de kendi savunmamızı burada oluşturmaya çalışıyoruz. Bazı dünyaları içerisinde yanan bir ortamla karşılaşırken, diğer yandan ise tamamen harap olmuş bir dünya içerisinde kendimizi bulabiliyor veya kızıl bir gezegenin içerisinde burada yerimizi alabiliyoruz.
 
Gerçekten de dikkat çekici ortamların bulunduğu bu yapımda yer aldığımız süre boyunca buraları keşfetmeye hazırlanıyor ortamlar içerisinde kendimizi kaybedebiliyor, belki de sürekli olarak ekran görüntüsü almak durumunda kalıyoruz. Hem atmosferin hem de ortamların dikkat çekici olduğu bu yapımda bir yandan düşmanları ortadan kaldırırken diğer yandan da bu yerleri keşfetmek ve aynı zamanda buralarda yer almak oldukça önem arz ediyor. Oyunda gittiğimiz yerlerin elbette farklı gizemli unsurları bulunuyor ve aynı zamanda dallanıp budaklanan bir görev dizisiyle beraber de buradaki yerimizi alabiliyoruz. Geliştirmelerin, üretim unsurlarının ve daha fazlasının yer aldığı bu yapımda her bölge içerisinde elimize geçebilecek farklı donanımları ve kaynakların olduğundan da bahsedebiliyoruz.

Dallanıp odaklanan görev zincirleri ile beraber yer alabileceğimiz yapımda hem geliştirmeler yapabiliyor, hem üretim elde edebiliyor, hem de ganimet ödülleri ile beraber oyunda ilerleyişimize daha fazla ilerleme katabiliyoruz. Dolayısıyla oyunda yer aldığı bu süre boyunca tekrar tekrar oynanabilirlik açısından geliştirici ekibin belirttiğine göre gerçekten üst düzey bir yapının olduğundan bahsedebiliyor ve her bir oynayışımızda burada farklı bir deneyim elde edebiliyoruz.
 
 
 
Zaten oyunda yer aldığı müşteriler boyunca çeşitli ve ödüllendirici sistemlerin olduğundan bahsedebilir ve farklı dünyalara geçiş yaptığımız zaman burada yeni hikayelerle, gizemli unsurlarla ve düşmanlarla karşılaşabiliyoruz. Oyuncular aslında burada daha çok keşif unsurlarıyla beraber karşılaşabilir ve hem tek başına hem de arkadaşlarıyla beraber buradaki yerine alabilir. Dolayısıyla oyunda yer aldığımız süre boyunca zorlu mücadelelerin üstesinden gelmek için hem buraları keşfetmeye hazırlanıyor hem de acımasız şartların üstesinden gelmek için her bir noktaya hazır olmak durumunda kalıyoruz. Çeşitli ve ödüllendirici sistemlerin yer aldığı bu yapım genel olarak bu şekilde bize bir deneyim sunuyor ve bu oyun gerçekten de devam oyunu olarak hem gelişmiş sistemleri hem de gelişmiş mekanikleri bünyesinde barındırıyor.

Oyunda aynı zamanda yukarıda bahsettiğimiz gibi farklı sınıflar bulunuyor ve her sınıfın kendine özgü yetenekleri, becerileri ve kullanabileceği silahları yer alıyor. Hem aktif hem de pasif bonusların yer aldığı bu yapımda ilgi çekici güçlerle karşılaşabiliyor, bu güçleri istediğimiz şekilde kullanabiliyor ve yeni sınıfların kilidini açabilir, aynı zamanda bu karakterlerin seviyesini arttırabiliriz. Seviye arttırmaya ile beraber hem yeni becerilerin kilidini açabilir hem de farklı oyun stilleri için farklı kombinasyonları içerisinde bulunabiliriz.
 
 
 
Dolayısıyla oyun içerisinde geniş bir sistem bulunuyor ve bu yeni sistem içerisinde elbette bir nevi kendimizi kaybetme noktasına ulaşabiliyoruz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız, bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyunu hem tek başınıza hem de arkadaşınızla beraber oynayabilir ve bu yapım içerisinde farklı dünyaları ve atmosferleri keşfedebilirsiniz. Nişancı ve aksiyon unsurlarının büyük oranda ön planda olduğu bu yapım tamamen aksiyon ve rol yapma deneyimini severlere hitap ediyor ve yeni dünyalara atılmak isteyen oyuncuların karşısına çıkıyor.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Gematsu aksiyon macera rpg
Biomutant'ın Switch Çıkış Tarihi Belli Oldu GreedFall II: The Dying World Erken Erişim Olarak Geliyor

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Remnant II
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız