Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Quantum Break, DirectX 11 ile Daha İyi Bir Performans Veriyor

 
 
   Quantum Break, bildiğiniz üzere 5 Nisan 2016'da PC'de Windows 10 ve DirectX 12 ile birlikte çıkış yapmıştı. Geçtiğimiz günlerde Steam çıkışını da gerçekleştiren oyun Windows 7-8 işletim sistemlerinde çalışırken sadece DirectX 11 destekleyerek sunuldu.
 
   Eurogamer'ın teknik analiz kısmı DigitalFoundry de oyunun Steam ve Windows 10 üzerindeki performanslarını çeşitli ekran kartları ile test etti. Yapılan teste baktığımızda oyun GTX 970/1060 ile DirectX 11'de DirectX 12'den daha iyi bir performans veriyor. RX 480'de ise değişen bir durum olmadığını söyleyebiliriz.
 
   Paylaşılan videodan siz de durumu daha iyi görebilirsiniz. İyi seyirler. 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Quantum Break Remedy Microsoft Xbox One Action PC
Battlefield 1'in Tek Oyunculu Modundan 12 Dakikalık Oynanış Videosu Resident Evil 7'nin VR İşlevi 12 Ay PlayStation VR'a Özel Kalacak
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

16.12.2016 19:08:01

0
Gears 4 un videosunu izleyen arkadas akk li internetiyle 360 p de izlemistir kesin .videosunu izlemiste uncharted daha iyiymis.

Metal-Gear

3.10.2016 20:03:14

0
Öyle abi biraz erken davranıldı sevinmek için. Ama DX12, tıpkı DX11 gibi yoğun bir kullanım dönemi geçirmeden DX13 gelmez ona kesin gözüyle bakıyorum. DX12 dediğim gibi adapte olması çok zor değil DX10'dan sonra eklenen yeniliklerin üzerine katılarak gidildi şu ana kadar, tanıdık sistem yani ama zaman lazım mı lazım orası kesin. Zaten DX12'nin getirilerinden faydalanılmadan DX13 üzerinde çalışmaya gerek yok. Şu an örnek veriyorum DX11 ile per-vertex light kodları ile obje yüzü render ediliyorsa, DX12'de de aynı yöntemle edilecek, DX13'de de aynı yöntemle edilecek. Biri diğerinden daha hızlıdır, daha pratiktir farklar buralarda çıkar daha çok. O yüzden DX12'yi sabırla bekleyin, güzelleşecektir mutlaka. Şu anki hali yanıltıcı, Microsoft'un tanıtımı da biraz yanıltıcı oldu. Tabi bir taraftan hak vermiyor değilim, sonuçta arayüze her şey adapte edildikten sonra ortaya çıkacak olan teorik sonuçları tanıttılar, mecburen ileriye yönelik yapmak lazımdı tanıtımı. İşi bozan Microsoft'tan ziyade insanlar oluyor o yüzden. Aha geliyor, aha süper oldu, aha muhteşem şeyler olacak ağızlarımızın suyu akacak aha Xbox şöyle muhteşemleşecek vs. Ya hele bi durun arkadaş n'oluyonuz iki dakkada. :)

İdrak İstimlak

3.10.2016 16:58:03

0
Hocam gelmiş geçmiş en grafikli oyun denildiğinde, bu tip cevaplar da elzem oluyor. Aslında söyleyene değil, söyletene kızmak gerekmiyor mu?

Lord Joker.

3.10.2016 14:56:34

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Xbox fanları da ayrı bir şey. Kalkmış Gears of War 4 e neslin en iyi grafikli oyunu diyor. Son çıkan gameplay videosunu izledikten sonra Xbox 360 a da mı çıkarmışlar dedim ama Xbone ın verdiği grafiklermiş. Şaka gibi.
bir şeyi de abartmayın be kardeşim,tamam en iyi grafikli oyun değil ama 360'a mı çıktı falan bunlar gülünç şeyler

firebird1150

3.10.2016 12:11:46

0
Ben xbox one ve microsoftun basarisini tebrik ediyorun, adamlar ps4 culer gibi ayrimcilik yapmiyor en azindan. Konsollara getirmis olduklari cogu exclusive oyunlari pc platformunada getiriyorlar ama bakin ps platformuna cikan tek bir tane oyun bile pcde yok. Ps platformu microsofta ve xboxone karsi kotu politika gelistoriyor, artik politikasini degistirip oyun dunyasinda yeni fikirler uretemesi gerekmekte bence ve ayrimciligindan vazgecip pc platformunada oyun getirmeli

wolferto

3.10.2016 12:05:27

0
suan sadece d11 zorlamasini nvidia yapiyor aman d11 de olsun gtx 970 yalpaliyor yapmayin abiler etmeyin abiler demis ne olacakti nvidianin yeni nesil kartlari okadar degilde eskileri dx 12 nerdese cop. bu yuzde oyunlari dx11 tabaninda yap ama dx 12 destegide ver diyince yapacak bisi kalmiyor amdye bnde su asiri fps ziplamasini bikac oyunda farkediyirum hatta bazi oyunlarin dx 11 de uzaktaki nesnelerin ekrana gelmesinin cok gec oldugunu farkettim dx 12 ye gore bariz fark var apiler arasi ama resmen bunu kullanmada bir sknti yada engel var

BSC Misafiri

3.10.2016 11:42:32

0
Yahu bilip bilmeden sallamayin. Su an piyasada PC kanadinda FH3 haric gercek dx12 oyunu yok. Olanlarsa zaten sonradan yama ile geldi. MS bunu üstüne basa basa vurguladi. DX12 den performans almaniz icin,oyun motorlarinin basdan asaagiya dx12 kodlari ile yazilmasi lazim diye ama MS düsmanlari,felaket tellallari,olaI carpitmakdan Baska bisey yapmiyor. Adamin tek derdi MS ve Xbox. Baska bi ilgi alani yok. Taptigin konsolda bana bir tane FH3 ayarinda oyun gösterdim,elini ayagino öperim.

BSC Misafiri

3.10.2016 10:53:09

0
quote:

Orjinalden alıntı: d3vstator DX12 ile ilerde elbette güzel oyunlar yapılacak ama bundan 1-2 sene önce DX12 hakkında mevcut ekran kartları ile çok daha iyi performans alınacağına yönelik tüm haberlerin de yalan çıktığını gördük. Bırakın daha iyi performans vermeyi, mevcut kartlar DX12 ile resmen oyunları sürünür hale getirdi. Özellikle Nvidia tarafında DX12 performansı hakkında olumlu bir şeyler söyleyebilmek için bence mevcut 10 serisi kartlardan sonra çıkacak kartları beklemek lazım. Yani DX12 ile yazılmış oyunlardan performans alabilmek için önümüzde daha 2 yıl olduğunu söyleyebiliriz, belki o zaman DX12'nin yeni bir sürümünü veya DX13'ün çıktığını da görebiliriz. Hatırlarsan burada malum kişiler aylarca başımızın etini yemişti DX12'nin oyunlarda nasıl bir devrim yapıp, mevcut kartları uçuracağı hakkında. Bırak şimdi 10 serisi kartları, o dönem piyasada olan 7 ve 9 serisi kartlarda bile nasıl bir performans sağlayacağı hakkında az atılıp tutulmadı, sonuç ortada, koca bir balon. Tabii bir de bunun Xbox One ayağı vardı, sözde oyunlar 1080p uçup kaçacaktı ama millet hala 720p BF1'e mahkum.
la olm dx12 neden cıktı ? neden bu kadar boş yorum yazıyorsun grafik kartının tüm nimetlerinden faydalanacaktı yamaları saymassan sadece dx12 ile geliştirilmiş kaçtane oyun varki bu konsol portlarını saymassan hiç çıkmadı deus ex hitman tomb raider bir kaç tane daha oyun var hepsine yama ile geldi destek

İdrak İstimlak

3.10.2016 07:53:07

+1
DX12 ile ilerde elbette güzel oyunlar yapılacak ama bundan 1-2 sene önce DX12 hakkında mevcut ekran kartları ile çok daha iyi performans alınacağına yönelik tüm haberlerin de yalan çıktığını gördük. Bırakın daha iyi performans vermeyi, mevcut kartlar DX12 ile resmen oyunları sürünür hale getirdi. Özellikle Nvidia tarafında DX12 performansı hakkında olumlu bir şeyler söyleyebilmek için bence mevcut 10 serisi kartlardan sonra çıkacak kartları beklemek lazım. Yani DX12 ile yazılmış oyunlardan performans alabilmek için önümüzde daha 2 yıl olduğunu söyleyebiliriz, belki o zaman DX12'nin yeni bir sürümünü veya DX13'ün çıktığını da görebiliriz. Hatırlarsan burada malum kişiler aylarca başımızın etini yemişti DX12'nin oyunlarda nasıl bir devrim yapıp, mevcut kartları uçuracağı hakkında. Bırak şimdi 10 serisi kartları, o dönem piyasada olan 7 ve 9 serisi kartlarda bile nasıl bir performans sağlayacağı hakkında az atılıp tutulmadı, sonuç ortada, koca bir balon. Tabii bir de bunun Xbox One ayağı vardı, sözde oyunlar 1080p uçup kaçacaktı ama millet hala 720p BF1'e mahkum.

gerçekoyuncu11

3.10.2016 01:07:22

0
quote:

Orjinalden alıntı: Metal-Gear
quote:

Orjinalden alıntı: gerçekoyuncu11 Beyler oyun çok zevkli aksiyon oyunu seviyorsanız bence beğenirsiniz remedy bana kalırsa bu işten çok iyi anlıyor nedense oynamadan önce bende de bir ön yargı vardı fakat oynadıktan sonra uzun süredir almadığım zevki aldım 59 tl ye kesinlikle alınıp oynanmalı bence konuda iyi e tabi bir max payne veya bir alen wake değil fakat zamnı manüpüle edebildiğimiz yeteneklerimiz çok iyi olmuş efektler çok ,y, zaten oyunun her anında efektler kendini gösteriyor remedy nin tek hatası yaptıkları oyunlarda şöyle ilk çıktığı an iyi bir optimize yapmayı becerememesi oldu bu qb nin kötü anılmasını sağladı bence remedy bu oyunuda seri yapabilir oyun ve yeteneklerimiz gerçekten çok zevkli geldi bana en azından farklı bir şey deneyebilen bir şirket.
Aksine efektlerden yana çok şikayetçiydim. Sürekli ortamın çizilip - bozulması, sürekli bir twitch efekti, sürekli görüntüdeki frekans kaymaları insanı yoruyordu. Zaman bir anlığına normale dönsün de temiz - temiz oynayayım diye bekliyordum artık. Rahatsız ediciydi yani bu kadarda bokunu çıkarmaya gerek yok. Film sektöründe asla bu kadar uzun süreli efekt tekrarına girmezler mesela, izleyici kopmasın ve efektlere karşı nötrleşmeye başlamasın diye yönetmenler, vfx sanatçıları her şeye bir süre ya da farklılaşma belirler. Oyunlarda da tıpkı filmlerde kullanılan 3D yöntem ve programların aynısı kullanıldığı için, aynı ayar mekanizması oyunlarda da geçerlidir normalde. Ancak QB'de gelişine vurmuşlar oyunun her tarafı kurt kazanı gibi kaynıyordu. Beklentim büyüktü çıkmadan önce ama oynadıkça hayal kırıklığı olmuştu bende.
Hocam renkler zevkler olayı bence zaten bir şeyi beğenip beğenmeme tamamen beklentiyle ilgil sizin beklentiniz yüksekmiş beğenmemişsiniz ben önyargılıydım beğendim ben dediğim gibi efektleride beğendim bence efektin fazlalığı veya azlığından çok efekt eğer film veya oyunun konusunu tamamlar veya betimler dercede olması önemli bu oyunda zaman kırılmaları ve zaman üzarinde yaptığimız manipülasyon yeteneklerimizi efektler olmadan nasıl betimleyeceklerdi ki zaten senaryonun %99 bunun üzerine bu oyunda efekt yoğunluğu kaçınılmaz ve bence gayet hoşta olmuş

BSC Misafiri

3.10.2016 00:45:22

0
go go go 2018-2020

BSC Misafiri

3.10.2016 00:45:19

0
DX 12 ADAAMMMM MIDIR?

BSC Misafiri

3.10.2016 00:16:54

0
Haberde konsolla ilgili bir kelime bile geçmiyorken yorumlarda ps 4/xbox kavgası çıkmış ve quantum breakle çok ilgili olan (!) yarış oyunları kategorisiyle ilgili videolar falan paylaşılmış. Yani bu çekememezlik nedir anlamıyorum, birbirinizi mi çekemiyorsunuz yoksa PC MASTER RACE i mi çekemiyorsunuz?

BSC Misafiri

3.10.2016 00:16:14

+2
d3vstator cok fena rüyalara dalmis. Yahu bi insan DC,FH3 den dahaiyi grafikleri var diyorsan acilen göz doktoruna görünmeli. Bende 2 oyunda var ve DC,FH3'ün yanina yaklasamaz yaw. Bu bu kadar acik ve net. Adamin fanligi gözlerinde vurmus.

Metal-Gear

3.10.2016 00:02:48

0
quote:

Orjinalden alıntı: gerçekoyuncu11 Beyler oyun çok zevkli aksiyon oyunu seviyorsanız bence beğenirsiniz remedy bana kalırsa bu işten çok iyi anlıyor nedense oynamadan önce bende de bir ön yargı vardı fakat oynadıktan sonra uzun süredir almadığım zevki aldım 59 tl ye kesinlikle alınıp oynanmalı bence konuda iyi e tabi bir max payne veya bir alen wake değil fakat zamnı manüpüle edebildiğimiz yeteneklerimiz çok iyi olmuş efektler çok ,y, zaten oyunun her anında efektler kendini gösteriyor remedy nin tek hatası yaptıkları oyunlarda şöyle ilk çıktığı an iyi bir optimize yapmayı becerememesi oldu bu qb nin kötü anılmasını sağladı bence remedy bu oyunuda seri yapabilir oyun ve yeteneklerimiz gerçekten çok zevkli geldi bana en azından farklı bir şey deneyebilen bir şirket.
Aksine efektlerden yana çok şikayetçiydim. Sürekli ortamın çizilip - bozulması, sürekli bir twitch efekti, sürekli görüntüdeki frekans kaymaları insanı yoruyordu. Zaman bir anlığına normale dönsün de temiz - temiz oynayayım diye bekliyordum artık. Rahatsız ediciydi yani bu kadarda bokunu çıkarmaya gerek yok. Film sektöründe asla bu kadar uzun süreli efekt tekrarına girmezler mesela, izleyici kopmasın ve efektlere karşı nötrleşmeye başlamasın diye yönetmenler, vfx sanatçıları her şeye bir süre ya da farklılaşma belirler. Oyunlarda da tıpkı filmlerde kullanılan 3D yöntem ve programların aynısı kullanıldığı için, aynı ayar mekanizması oyunlarda da geçerlidir normalde. Ancak QB'de gelişine vurmuşlar oyunun her tarafı kurt kazanı gibi kaynıyordu. Beklentim büyüktü çıkmadan önce ama oynadıkça hayal kırıklığı olmuştu bende.

Data Transfer

2.10.2016 23:21:05

0
quote:

Orjinalden alıntı: d3vstator Bu videolara bakınca ağzının üstüne tokadı yiyen oyunun Forza olduğu anlaşılıyor ama... Cidden bazılarımızın göz doktoruna görünmesinde fayda olduğunu olduğunu düşünüyorum.
söylediğine katılmıyorum ama en güzel yağmur driver club da gibi geldi bana.

gerçekoyuncu11

2.10.2016 23:12:30

0
Beyler oyun çok zevkli aksiyon oyunu seviyorsanız bence beğenirsiniz remedy bana kalırsa bu işten çok iyi anlıyor nedense oynamadan önce bende de bir ön yargı vardı fakat oynadıktan sonra uzun süredir almadığım zevki aldım 59 tl ye kesinlikle alınıp oynanmalı bence konuda iyi e tabi bir max payne veya bir alen wake değil fakat zamnı manüpüle edebildiğimiz yeteneklerimiz çok iyi olmuş efektler çok ,y, zaten oyunun her anında efektler kendini gösteriyor remedy nin tek hatası yaptıkları oyunlarda şöyle ilk çıktığı an iyi bir optimize yapmayı becerememesi oldu bu qb nin kötü anılmasını sağladı bence remedy bu oyunuda seri yapabilir oyun ve yeteneklerimiz gerçekten çok zevkli geldi bana en azından farklı bir şey deneyebilen bir şirket.

Dictattor

2.10.2016 21:04:31

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri FH3 oynayan, DC'yi daha dünya gözüyle görmeyen biri olarak
Fixed.

İdrak İstimlak

2.10.2016 21:00:25

0
Bu videolara bakınca ağzının üstüne tokadı yiyen oyunun Forza olduğu anlaşılıyor ama... Cidden bazılarımızın göz doktoruna görünmesinde fayda olduğunu olduğunu düşünüyorum.

BSC Misafiri

2.10.2016 20:31:04

0
FH3 ve DC oynayan biri olarak:FH3 OW olmasina ragmen DC'i cok feci tokatliyor. DX12 Play Ground'in kullandigi gibi kullanildiginda,olay bam baska yerlere gelecektir.

BSC Misafiri

2.10.2016 20:30:12

0
quote:

Orjinalden alıntı: xunap
quote:

Orjinalden alıntı: Halleluja Xbox exclusive'lerde yardırıyor. Quantum Break, Forza 6, Forza Horizon 3, Gears Of War 4, Recore. Playstation tayfa ise 2018'i bekliyor, Gran Turismo Sport çıkacak.
SİNİR olduğun nokta xbox haberlerın atında trolluyorlar banlanana xbox cılar ilginc nerde o talha nerde ersin saygılarımla zaten yakında burdan kacarım böyle devam ederse
sen zaten boyunun ölçüsünü alıp kendi kendini banlatmadın mı? Sonra fake üyelikler açıp yine sınırsızı yedin, şimdi bu üyeliğine de bye bye de mximus.

BSC Misafiri

2.10.2016 20:29:12

0
quote:

Orjinalden alıntı: Metal-Gear DX12 kütüphanesi aslen 11'den daha üst seviye işler için elverişli de zaman ihtiyacı var. Tanıtılırken her şey aniden süper olacakmış gibi tanıttılar o yüzden şimdi havası çabuk söndü. Klasik Microsoft tanıtım işleri işte, şişirilmiş reklamlarla geliyor, potansiyeline hemen ulaşamayınca havası sönüyor çabuk sönüyor. Scorpio için de sükseli bir tanıtım yaptılar, bir kaç yapımcı ve programlamacıdan övgülü sözlerle tanıtıldı konsol. Kesinlikle uncompress 4K'dan gram taviz verilmeyecek şeklinde duyuruldu, bunlar iddialı ve sevindirici şeyler. Ama tıpkı DX12 olayı gibi potansiyeli kullanılamazsa havası çabuk söner, çok alay edilir, Micro gibi bir firma şu tanıtım politikalarını daha gerçekçi yapsa böyle olmaz aslında. Hiç bir geniş ölçekli yerleşik yazılım türü ilk çıktığında tas tamam olmaz zaten, donanım uyumu için donanım üreticisine zaman vereceksin, yazılımları geliştirmek için üçüncü parti yazılımcılara zaman vereceksin, zaman şart yani. Sonrasında potansiyel açığa çıkar, DX12 mutlaka büyür ama ne zaman büyür bilmiyorum.
Dostum dedilerinde cok haklisin dx 12 bence cok abarttilar umarim iyilesirde herkes oynar

Dictattor

2.10.2016 19:45:46

0
quote:

Orijinalden alıntı: Halleluja Oo sen hala buralardamısın. Nasıl gidiyor Gran Turismo Sport. Ekle Live'dan.
PS4'üm var yalanını bırakmışız galiba. Senin adına büyük gelişme.

Guest-1E1FC651D

2.10.2016 19:30:55

0
quote:

Orijinalden alıntı: Borgess

İlk okuldaki İngilizce öğretmenin aradı, yıllarca daha exclusive'in anlamını öğretemediği için özür diledi.
Oo sen hala buralardamısın. Nasıl gidiyor Gran Turismo Sport. Ekle Live'dan.

Dictattor

2.10.2016 19:26:04

0
quote:

Orijinalden alıntı: Halleluja Xbox exclusive'lerde yardırıyor. Quantum Break, Forza 6, Forza Horizon 3, Gears Of War 4, Recore.
İlk okuldaki İngilizce öğretmenin aradı, yıllarca daha exclusive'in anlamını öğretemediği için özür diledi.

xunap

2.10.2016 19:02:34

+1
sonucta oyun yapıyor ve satıyor steam bak yorumlara Qunatum break için nasıl yorum alıyorun 59 tl güzel bi fiyat ama SİZ PS4 CÜLER her xbox haberi altına trolluyun ban yememeniz tuhaf bi taraf olduğu belli xbox oyun cıkartıyor millet oynuyor bi sıkıntı yok grafikler anlı sanlımı yok değil ama oyun cıkıyor su anda sony yaptığı oyunlar 2017 den sonra oynama imkanı kim öle kım kala bunu inka edemezsin bunuda inkar edemezsiniz remeterd oyunları bu da bi gercek ps4 pro ve ps5 uc4 kakalıcaklar yenı oyun ve tarif yok ? ADAMLAR dediği ister xbox oyna ister pc oyna grafik farkı ne kadar var fazla yok bu doğru bunuda biz inkar edemeyiz SONY SU AN VR ODAKLANDI VE ona oyun cıkarcak BENİM GÖRÜŞÜM BALON ps4 pro alacaksın 1850 tl VR 2000 tl vereceksın ütüne PS MOVE YENI cıkadan olcak kesın 250 tl desen vay babam vay 4k TV bassetmiyorum bile VR HEM PS4 PRO HEM VALVE CIKARDIĞI VR balon dediğim gibi OYUN gamepad ve klavye ve fare oynanır gerisi boş

İdrak İstimlak

2.10.2016 18:50:48

0
Yahu sen ciddi ciddi ortalaması 60 civarı olan Quantum Break, Recore gibi oyunların yardırdığına inanıyor musun, yoksa inanıyormuş gibi yapıp troll taklidi yapıp komiklik çabalarına mı girdin? Gözünüzü seveyim şuraya yazıyorsanız, azıcık mantık dairesi çerçevesinde yazın, insanların zekaları ile dalga geçmeyin.

Metal-Gear

2.10.2016 18:43:01

0
Aynen no mans sky iğrenç bir oyun, çıkmadan patladı üstelik benim gözümde. Problem ne ben onu anlamadım? Ben ne yazmışım sen ne anlamışsın, heralde sen şu ban yiyen sıkıntılı bebesin şu yazıyla kekemelik yapmaya çalışan. Gene üyelik açmış gelmiş, ossuruktan nem kapmaya devam. Hadi bakalım, bu arada böyle devam ederse ben buralardan giderim demişsin, gardaş sen git diye millet dua ediyor senin haberin yok. Sen git diye site seni sürekli banlıyor, site zaten seni alenen kovuyor buradan. Sen daha kime artislik yapıyorsun? Topluluktan dışlanmışsın zaten, bi de sanki sevilen sayılan biriymiş gibi buralardan gidecem demesi yok mu. :D Az ve öz güldürdün beni harbiden.

xunap

2.10.2016 18:26:46

0
quote:

Orjinalden alıntı: Halleluja Xbox exclusive'lerde yardırıyor. Quantum Break, Forza 6, Forza Horizon 3, Gears Of War 4, Recore. Playstation tayfa ise 2018'i bekliyor, Gran Turismo Sport çıkacak.
SİNİR olduğun nokta xbox haberlerın atında trolluyorlar banlanana xbox cılar ilginc nerde o talha nerde ersin saygılarımla zaten yakında burdan kacarım böyle devam ederse

xunap

2.10.2016 18:21:12

0
quote:

Orjinalden alıntı: Metal-Gear DX12 kütüphanesi aslen 11'den daha üst seviye işler için elverişli de zaman ihtiyacı var. Tanıtılırken her şey aniden süper olacakmış gibi tanıttılar o yüzden şimdi havası çabuk söndü. Klasik Microsoft tanıtım işleri işte, şişirilmiş reklamlarla geliyor, potansiyeline hemen ulaşamayınca havası sönüyor çabuk sönüyor. Scorpio için de sükseli bir tanıtım yaptılar, bir kaç yapımcı ve programlamacıdan övgülü sözlerle tanıtıldı konsol. Kesinlikle uncompress 4K'dan gram taviz verilmeyecek şeklinde duyuruldu, bunlar iddialı ve sevindirici şeyler. Ama tıpkı DX12 olayı gibi potansiyeli kullanılamazsa havası çabuk söner, çok alay edilir, Micro gibi bir firma şu tanıtım politikalarını daha gerçekçi yapsa böyle olmaz aslında. Hiç bir geniş ölçekli yerleşik yazılım türü ilk çıktığında tas tamam olmaz zaten, donanım uyumu için donanım üreticisine zaman vereceksin, yazılımları geliştirmek için üçüncü parti yazılımcılara zaman vereceksin, zaman şart yani. Sonrasında potansiyel açığa çıkar, DX12 mutlaka büyür ama ne zaman büyür bilmiyorum.
No Man's Sky bişi hatırlattımı sony reklamlarla ondan sonra 30 tl oyunu 150 tl puf puflattı sadece xbox kalma ilk önce kendine konslunuza bakın PS4 PRO VR buda aynısı oyun sadece gamepad ve klavye fare işlemi böyle geldi böyle gider VR BALON

Guest-1E1FC651D

2.10.2016 18:21:08

0
Xbox exclusive'lerde yardırıyor. Quantum Break, Forza 6, Forza Horizon 3, Gears Of War 4, Recore. Playstation tayfa ise 2018'i bekliyor, Gran Turismo Sport çıkacak.

Metal-Gear

2.10.2016 18:07:43

+1
DX12 kütüphanesi aslen 11'den daha üst seviye işler için elverişli de zaman ihtiyacı var. Tanıtılırken her şey aniden süper olacakmış gibi tanıttılar o yüzden şimdi havası çabuk söndü. Klasik Microsoft tanıtım işleri işte, şişirilmiş reklamlarla geliyor, potansiyeline hemen ulaşamayınca havası sönüyor çabuk sönüyor. Scorpio için de sükseli bir tanıtım yaptılar, bir kaç yapımcı ve programlamacıdan övgülü sözlerle tanıtıldı konsol. Kesinlikle uncompress 4K'dan gram taviz verilmeyecek şeklinde duyuruldu, bunlar iddialı ve sevindirici şeyler. Ama tıpkı DX12 olayı gibi potansiyeli kullanılamazsa havası çabuk söner, çok alay edilir, Micro gibi bir firma şu tanıtım politikalarını daha gerçekçi yapsa böyle olmaz aslında. Hiç bir geniş ölçekli yerleşik yazılım türü ilk çıktığında tas tamam olmaz zaten, donanım uyumu için donanım üreticisine zaman vereceksin, yazılımları geliştirmek için üçüncü parti yazılımcılara zaman vereceksin, zaman şart yani. Sonrasında potansiyel açığa çıkar, DX12 mutlaka büyür ama ne zaman büyür bilmiyorum.

F13

2.10.2016 17:37:49

0
neden bir şeyin taraftarlığını yapmak zorundasınız ki. İki tarafında diğer taraftan çok üstün yerleri var. Saygı duyun karşı tarafa. Bence taraftarlık yapanlar parası ikisine yetmediği için içinde ukte kalıp aldığı cihazı savunmak zorunda hissedenler. Eminim zengin olsa hepsinden alır sadece savunduğu cihazı oynamaz :)

xunap

2.10.2016 17:27:37

0
o değilde su ps4 cüler nerde oyunları ne zaman cıkıyor hacım onu söyleyn yıl bitiyor :D BU ATADA UC4 DEMİLER PİŞİRİP PİŞİRİP PS4 PRO PS5 CIKARACAKLAR SAYGILARIMLA YENI OYUNLAR 2020 AŞA olmaz saygılarımla bence ps4 cüler bu ara susmalı sonucta Quantum break hikaye oynanıs olayı güzel steamde bile olumlu cevap verilmiş burdakiler zaten ps4 cü bu oyun onlarda olsa böyle çirkin sözler söylerlermı yooo kral gibi tutarlar anladılar onlar

xunap

2.10.2016 17:23:11

0
birazda ps4 oyun haberi verin bıktık artık xbox xbox

Dictattor

2.10.2016 17:05:32

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri @Borgess Gercekler acidir hemde cok aci.
Bilinen şeyi niye tekrar yazıyorsun? O dediğin laftaki acının senin bağışıklık sisteminde yaptığı hazımsızlıkları bilmeyen var diyorsan tabii bir kaç kere daha yaz. Ama bilenleri alıntılayıp yapma.

2K

2.10.2016 17:01:12

0
Windows Store versiyonu zaten almadım ama oyunu oynamayan herkese tavsiye ederim taş gibi aksiyon oyunu, puanlarına aldırış etmeyin.

ButcherofBlaviken

2.10.2016 16:50:37

0
Hem Driveclub hem de Forza Horizon 3 oynamış biri olarak şunu net bir şekilde söyleyebilirim ki bu nesilde ki en iyi grafikli araba yarışı "Driveclub" çünkü açık dünya yok ve yarış pistleri olabildiğince sade ve pek etkileyici bir izlenime sahip değil adamlarda abanmışlar grafiğe.Forza Horizon 3 ise bir tık aşağıda diyebilirim hemde harika bir açık dünya ve atmosferiyle.O yüzden Forza Horizon 3'ten daha fazla keyif aldığımı belirteyim.Bu arada en gerçekçi araba sesleri de Forza Horizon 3'te.

BSC Misafiri

2.10.2016 16:37:00

+1
@Borgess Gercekler acidir hemde cok aci. Birde entel ayaklari cekiyor. Yazik zavallima.

BSC Misafiri

2.10.2016 16:36:49

+1
Xbox fanları da ayrı bir şey. Kalkmış Gears of War 4 e neslin en iyi grafikli oyunu diyor. Son çıkan gameplay videosunu izledikten sonra Xbox 360 a da mı çıkarmışlar dedim ama Xbone ın verdiği grafiklermiş. Şaka gibi.

BSC Misafiri

2.10.2016 16:35:56

+1
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri @d3vstator Bi isden anlamadigin burdan belli.dx12 henüz cok yeni. Ne oyun motorlari ne de hali hazirda donanimlar daha hala tam destek sunamiyor bu teknolojiye. Cag disi Kalmis XO da bile full dx12 oyunlari olan FH3 ve Gears 4 bu nesli en iyi grafikli 2 oyunu. Fanatikligin bu kadarida da olmaz. Madem bilmiyorsun konusma. U4 MP 900p/60fps Gears 4 1080p/60fps. Demkki ise yaramis.
gears 4 en iyi grafikli oyun mu? Ahahahahahaha, bu gözler konsolda Uncharted 4, the order 1886, drlveclub ı görmese bekli yerdik be koç.

BSC Misafiri

2.10.2016 16:35:29

0
Hazır başlamışken ps4ede getirin bari Quantum breaki ne anlamı kaldı ki zaten güya önce xbox one exclusivedi sonra windows exclusive oldu şimdide steame geldi birileri bu adamları yanıltıcı reklamdan dolayı dava falan edemezmi hem sony yem msu birileri şunları korkutsunda rahat davranmayı kessinler azıcık

BSC Misafiri

2.10.2016 16:35:14

0
U4 nesil ötesi grafiklerden sonrasini okumaya gerek yok. Zaten masal anlatmis. @Kasatka Hadi G4 dar alanlardan geliyor ya FH3? Oyunun haritasi Skyrim'e kafa tutuyor ve grafiklerin asmis oglu asmis. Nasil kafa bu yaw? PS4 yol verip XOS almisim. Tek yol Xbox. Lan bi konsol bu kadar güzel olurmu yaw?

BSC Misafiri

2.10.2016 16:34:52

0
quote:

Orjinalden alıntı: Ustanak 1920-1080 de tüm ayarlar en yüksekte ve upscale açık halde (böylece 1440p çözünürlüğünde oluyor) oynadım bitirdim şu an. Şahane stabil idi, en ufak takılma, fps düşüşü yaşatmadı bana. Bug ve crash yemeden bitirdim kendilerini. GTX 1070 ile bir önceki sürümünü denemiştim, içler acısıydı.. DX11 olsun adam olsun, bana yetiyor
ahaha iyi güldüm ama upscale o anlama gelmiyor upscale açık demek oyunu 1920 1080p de oynuyorsan eğer oyunu daha düşük bir çözünürlükten yani 720p den 1080p ye yazılımsal çıkarıyor demek yani eğer upscale açık oynadıysan native 1080p oynamamışsın demektir upscale kapalı 1080p de oyna bakalım kaç alacaksın bir de oyunun ne kadar netleştiğini gör.Yani upscale kapatmak daha net demek oluyor bu oyunda fakat oyun daha yavaş çalışıyor tx 1070 de upscale kapalı yine oynarsın zaten gtx1070 niye upscale açık oynadın onu anlayamadım açıkçası upscale açmak daha düşük sistemler için geçerli.

BSC Misafiri

2.10.2016 16:34:31

0
DX12 destekli ekran kartım var gerçekte bir terslik olduğunu düşünmeye başladım ne zaman destekli oyunda dx12 açsam ya çok az yada hiçbirşey farketmiyor. En son Doom'u Vulkan destekli oynayında Dx11'e nazaran dağlar kadar farkı gördüm resmen vulkanda yüksek ayarlarda sistem yağ gibi akıyor. dx11de ise orta ayarlarda ölmek veya ölmek arasında gidip geliyor. bence dx12 gelen güncellemelerle gittikçe bitiyor. ilk w10 sürümde testlerde iyi idi ama sonraki güncellemelerle çokta fark yok. zaten ms bile sadece gears of war vb bir iki oyunu makyajlayıp dx12 diye sundu.

KuvvetMira27

2.10.2016 16:18:24

0
özellikle nedense nvidia kartlarda diretx 12 daha beter fps düşmeye neden olur rıse of tomb raider aynı bu şekilde oldu dx 11 de daha iyi performans veriyor

İdrak İstimlak

2.10.2016 16:04:41

0
UC4 single 1080p/30fps, üstelik nesil ötesi manyak grafiklerle, GeoW4, geçen nesilden fırlamış grafikleri ile ancak o performansa ulaşabiliyor. Eshkioyuncu kardeşim, biliyorum banlısın ama yorumlarında mantık olmasını geçtim, önce bir göz doktoruna görünmen gerekiyor. DX12'nin önceki bir çok MS vaadi gibi balon olduğunu da görmüş olduk. Zamanında RotTR exc. kalacak, DX12 uçacak, XBox One DX12 ile 1080p/60fps kaçacak, 300K server ile oyunlar manyak gibi performans gösterecek gibi boş muhabbetlerinin üstüne şimdi de GeoW4 gibi grafikleri tırt bir oyunu UC4 gibi bir sanat eseri ile yan yana koyuyorsun. Lütfen azıcık izan... Not: İzan kelimesinin belki anlamını bilmeyebilirsin; "İzan: Bir şeyin göz ve akıl yoluyla anlaşılacağını anlatan bir söz"

Kasatka

2.10.2016 16:00:37

0
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri @d3vstator Bi isden anlamadigin burdan belli.dx12 henüz cok yeni. Ne oyun motorlari ne de hali hazirda donanimlar daha hala tam destek sunamiyor bu teknolojiye. Cag disi Kalmis XO da bile full dx12 oyunlari olan FH3 ve Gears 4 bu nesli en iyi grafikli 2 oyunu. Fanatikligin bu kadarida da olmaz. Madem bilmiyorsun konusma. U4 MP 900p/60fps Gears 4 1080p/60fps. Demkki ise yaramis.
Directx 12 ne zaman hazir olucak direct 13 cikmaya yakin mi >>??? Bide en iyi grafikli oyun Gears 4 demez mi Telliogullari nin yeşil vadi bizim demesi gibi :) Komiksiniz diycem ama gülünmeyen cinsinden. Oyunda her seyi kisip cozunurluge ve fps ye oynamislar hala uyanamadin mi. Oyunun ilk 20 dakikasini izledim yaw bu kadar mi dar alan olur ben bu kadar dar alanlari ancak ps2 zamanindan hatirliyorum. Hele bi kale savubmasi vardi bi sahnede kalenin dişi alev almis yaniyor direkt scrip bile degl GIF yav. bide en iyi grafikli oyun diyor.. Odunu agina hakettinde odun yok dua et doğal gaza geçtik.

wolferto

2.10.2016 15:51:06

0
bu oyun zaten dx 12 degildiki:) bu neyin kafasi dx 12 de oynanabilir dx11 bir oyun ve oyun steam da daha optimize caliştiriliyor bu bir gercek farkli oyunlardada denedim steam her oyunda uyumsuzluk sorunlarını driver sorunlarini gideriyor hatta oyun acilmadan gerekli paketleri yukluyor windowsunuzda eksik olanlarida bu haber nvidia övme cabasindan baska bişi değil:)

Ustanak

2.10.2016 15:44:03

+1
1920-1080 de tüm ayarlar en yüksekte ve upscale açık halde (böylece 1440p çözünürlüğünde oluyor) oynadım bitirdim şu an. Şahane stabil idi, en ufak takılma, fps düşüşü yaşatmadı bana. Bug ve crash yemeden bitirdim kendilerini. GTX 1070 ile bir önceki sürümünü denemiştim, içler acısıydı.. DX11 olsun adam olsun, bana yetiyor

veterangamer

2.10.2016 15:42:12

0
Cloud ve 300k server ile ucacagız yakında sorun yok

Dictattor

2.10.2016 15:29:11

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Bi isden anlamadigin burdan belli.dx12 henüz cok yeni. Ne oyun motorlari ne de hali hazirda donanimlar daha hala tam destek sunamiyor bu teknolojiye. Cag disi Kalmis XO da bile full dx12 oyunlari olan FH3 ve Gears 4 bu nesli en iyi grafikli 2 oyunu. Fanatikligin bu kadarida da olmaz. Madem bilmiyorsun konusma. U4 MP 900p/60fps Gears 4 1080p/60fps. Demkki ise yaramis.
Hangi dünya da en iyi grafikli iki oyun diye geçiyor; senin kafatasında hala Tomb Raider'ın Xbone exc olduğu dünya da mı? DX'den anlamıyor derken aynı zamanda Unch4'ün yanından geçemeyen oyunları yanyana koyup ''60 fps yeaaaa'' demekle voltaire ironilerine de yenisini ekledin.

BSC Misafiri

2.10.2016 15:21:14

0
59 tl etmez diyenlere selam olsun

BSC Misafiri

2.10.2016 15:08:48

0
@d3vstator Bi isden anlamadigin burdan belli.dx12 henüz cok yeni. Ne oyun motorlari ne de hali hazirda donanimlar daha hala tam destek sunamiyor bu teknolojiye. Cag disi Kalmis XO da bile full dx12 oyunlari olan FH3 ve Gears 4 bu nesli en iyi grafikli 2 oyunu. Fanatikligin bu kadarida da olmaz. Madem bilmiyorsun konusma. U4 MP 900p/60fps Gears 4 1080p/60fps. Demkki ise yaramis.

İdrak İstimlak

2.10.2016 14:54:58

0
Bir ara ciddi ciddi DX12'nin oyunlarda %50'den fazla performans getireceğine inanıyorduk, hatta onu da geçtim, bazı xbox fanatikleri de Xbox One gibi çağ dışı bir donanımla gelen konsolda bile oyunların 720p'den, 1080p/60 fps'ye göz alıcı grafiklerle terfi edeceğini düşünüyor, foruma da dikte ediyorlardı. Konsol ayağını geçtim, PC'de bile DX12 bildiğin faciaya dönmüş durumda, daha fazla performansı geçtim, mevcut performansı baltalamasın yeter diyorum artık. Microsoft oyun pazarının truva atı olarak anlamsız, saçma sapan işlerine devam ediyor, son dönemde bir tane faydalı işlerini görsem etli pide, ayran dağıtacağım...

BRNSpawn

2.10.2016 14:54:40

0
Önemli olan nokta, acaba Dx12'de bi grafiksel gelişme var mı? Yoksa sadece işlemci performansı konusunda mı? bi gelişme sağlıyor.

Guest-AEF248198

2.10.2016 14:42:01

0
Amd'nin Dx 12'de ne kadar doğru işler yaptığını bir kez daha görmüş olduk.

R-10

2.10.2016 14:26:26

0
Tek bu oyunda değil DX 12 desteği ile gelen her oyunda sıkıntılar mevcut.DX 12 o vaat edilen seviyeye henüz ulaşamadı veya ulaşamayacak bir balon gibi.

Kasatka

2.10.2016 14:20:55

0
Sebebi Oyunun zaten Directx 11 üzerinde geliştirilmesi. Oyunun uzun bir geliştirme surecinden geçtiğini hepimiz biliyoruz ve tahminim oyun geliştirilmeye ilk baslandiginda directx 11 temelleri üzerine insaa edildi. Sonrasinda MS nin her exc oyunu pc ye de win 10 da cikarma politikasi yüzünden directx 12 ye uyumlu hale getirildi.Kisaca oyun direct 12 skini giydirilmiş directx 11.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Quantum Break
+ TAKİBE
AL
36 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız