Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Prey for the Gods Oyununun İsmi Bethesda Yüzünden Değiştirildi

 
   2005'te PlayStation 2 için çıkış yapan Shadow of the Colossus'tan esinlenerek geliştirilen Prey for the Gods oyununun ismi Bethesda ile yaşanan bir isim hakkı anlaşmazlığı sebebiyle Praey for the Gods olarak değiştirildi.
 
   Üç kişiden oluşan geliştirici No Matter Studios websitesi üzerinden yayınladığı açıklamada Prey for the Gods isim hakkı başvurusundan sonra Bethesda'nın ana şirketi Zenimax'ın bu isim hakkı talebine karşı çıktığını ve bu sebeple oyunun adını Praey for the Gods olarak değiştirmek durumunda kaldıklarını belirtti. No Matter Studios'un belirttiğine göre Zenimax Prey for the Gods isminin Prey markasına çok benzediğini düşünüyor.
 
   No Matter Studios,

"Değerli Kickstarter fonlarımızı harcamak ve mahkemede bununla mücadele için ek kaynaklardan yararlanmak istemedik. Destekçilerimizin parasının oyunun geliştirilmesi dışında kullanmamız bizi kötü hissettirirdi. Eğer mahkemeyi kazansaydık bile fonlarımızdan sağlam bir miktar harcamak zorunda kalırdık ve buna değeceğini düşünmüyoruz."
 
   Bethesda Temsilcisi,

"Gerçekten çok fazla seçeneğimiz yoktu. Eğer isim hakkına karşı çıkmasaydık Prey isim hakkını kaybedebilirdik ve bu kabul edilemez. Ne yazık ki, isim hakkı kanunları böyle işliyor."
 
   Praey for the Gods Aralık 2017'de PS4, Xbox One ve PC için çıkış yapacak.

Bu haberin bağlantısı
URL
Prey For Gods Bağımsız No Matter Studios macera aksiyon indie shadow of colossus
Teknosa ve Aral İşbirliği ile Ödüllü PES Turnuvası Başlıyor PS4 500GB + Horizon Zero Dawn + Driveclub + Ratchet & Clank + 3 Aylık PS Plus = 1499 TL
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

5.5.2017 19:50:59

0
Prey i alacaktım. Ama bu saatten sonra korsan akar. Böyle birsey olabilir mi ya

Dhalsim

5.5.2017 08:38:30

0
quote:

Orjinalden alıntı: Jack Rabbit Slims
quote:

Orijinalden alıntı: TearsForFears Adamlara bir şeyde diyemeyiz çünkü haklılar, aynı ismi kullanmasalarmış isimmi kalmamış.
Bence Prey'le Prey For The Gods arasında dağlar kadar fark var. Prey bir özel isim değil sonuçta, bundan sonra içinde Prey geçen her oyuna böyle mi olacak? Saçmalık.
Belirli bir süre için prey ismini kullandırtmaz..satışlar yavaşlayınca zaten onlarında umrunda olmaz

Jack Rabbit Slims

4.5.2017 22:11:58

0
quote:

Orijinalden alıntı: TearsForFears prey diye aratıcak millet o oyunuda görecek ben olsam bende engelletirim kullanmasın benim ismimi gitsin başka isim bulsun. Telif isim hakları önemlidir saçmalık diyerek geçme
Ya önemli zaten de isimler çok farklı diyorum ben. Mesela Prey: The Gods falan olsaydı oyunun adı tamam Prey'in yeni oyunu çıkmış sanabilirdi insanlar ama böyle dağlar kadar fark var bence isimler arasında.

Guest-BB2CECC18

4.5.2017 22:09:16

0
prey diye aratıcak millet o oyunuda görecek ben olsam bende engelletirim kullanmasın benim ismimi gitsin başka isim bulsun. Telif isim hakları önemlidir saçmalık diyerek geçme

Jack Rabbit Slims

4.5.2017 19:59:15

+1
quote:

Orijinalden alıntı: TearsForFears Adamlara bir şeyde diyemeyiz çünkü haklılar, aynı ismi kullanmasalarmış isimmi kalmamış.
Bence Prey'le Prey For The Gods arasında dağlar kadar fark var. Prey bir özel isim değil sonuçta, bundan sonra içinde Prey geçen her oyuna böyle mi olacak? Saçmalık.

BSC Misafiri

4.5.2017 19:14:53

+1
quote:

Orjinalden alıntı: i_lenker Ulan bethesda hahah batmadın gitti, bakalım prey kaç milyar satacak ahahahah
Bethesda batmışta sana batmış anlaşılan, tescilini yaptıkları uluslararası marka adını koruyor adamlar. Bir şirketin kendine ait olanı korumasından bile rahatsız oluyorsan çıkan oyunlarını da oynamaman gerekir, eğer böyle laf edipte çıkan Bethesda oyununu oynarsan senden yüzsüzü de yok demektir.

Guest-BB2CECC18

4.5.2017 17:41:40

+1
Adamlara bir şeyde diyemeyiz çünkü haklılar, aynı ismi kullanmasalarmış isimmi kalmamış.

i_lenker

4.5.2017 17:35:39

0
Ulan bethesda hahah batmadın gitti, bakalım prey kaç milyar satacak ahahahah

Wayward Son

4.5.2017 17:27:35

0
İsmi yan sanayi Adidas gibi olmuş.

Dhalsim

4.5.2017 17:23:04

0
İsmini komple değiştirseymiş. Şaptı şeker oldu.

Lord Melkor

4.5.2017 16:40:59

0
SotC un çeyreği bile zevk verse yeter. Böyle bir oyundan haberdar değildim. Sevindim.
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Prey For Gods
+ TAKİBE
AL
6 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız