Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Pokémon Go: Yıl Dönümü Etkinlik Rehberi

 
 
Pokémon GO, Niantic tarafından geliştirilen ve The Pokémon Company tarafından yayımlanan, iOS ve Android tabanlı artırılmış gerçeklik oyunu olarak karşımıza çıkıyor. İlk olarak 6 Temmuz 2016 tarihinde piyasaya sürülen oyun, 6. yıl dönümünü kutlayacak. Bu kapsamda yıl dönümü etkinliği yapılacak ve oyunculara birçok oyun içi öğeler verilecek.
 
Bu yılki yıl dönümü etkinliğinde, hayranların favorisi olan Pokémon Charizard öne çıkıyor ve Charizard temalı bir etkinlik bizleri bekliyor. Buna ek olarak, bu etkinlik kapsamında çeşitli bonuslar ve yeni özellikler sunulacak. 
 
6 Haziran 2022 Çarşamba günü saat başlayan bu etkinlik 12 Temmuz 2022 Salı günü sona erecek. Bu zamana kadar oyuncular, Pokémon Go: Yıl Dönümü Etkinliği'nden tam olarak yaralanabilecek. Eğitmenler, etkinliğin keyfini çıkarmak için Pokémon Go uygulamasını kullanarak giriş yapması ve maceraya atılması gerekecek.
 
Yıl dönümü etkinliği kapsamında sunulan standart bonusların yanı sıra, oyunculara birkaç Üst Düzey bonuslara da erişim hakkı verilecek. Her etkinlik döneminde de olduğu gibi oyuncular, birçok içerik kazanabilecek ve çeşitli görevler yapabilecek.
 
Bu yazımızda sizlere Pokémon Go: Yıl Dönümü Etkinliği kapsamında oyunculara verilecek olan ödüllerden, ne yapılması gerektiğinden ve daha fazlasından bahsettik. İşte Pokémon Go: Yıl Dönümü Etkinlik Rehberi:
 
- Pokémon Go: Yıl Dönümü
 
 
 
Pokémon Go'da gerçekleşen diğer sınırlı süreli etkinliklere benzer şekilde bu etkinlikte de daha önce karşınıza çıkmayan Pokémon'lar yer alacak. Bu etkinlik kapsamında, daha önce karşılaşmadığınız Pokémon'lar ile mücadeleye girebilecek ve çeşitli ödüller kazanabileceksiniz. Her bir ödülü kazanmak için farklı farklı görevler yer alabilecek. İşte kazanılacak bazı ödüller:
 
- Charmeleon - Parti Şapkası
- Charizard - Parti Şapkası
- Pikachu - Kek Kostümü
 
Ek olarak oyuncular ilk kez Parti Şapkalı Charmander'ı geliştirebilecekler. Geliştirme yaptıktan sonra bile bu şapkayı kullanabileceksiniz.
 
- Karşılaşma görevleri
 
 
 
Bu etkinlik sırasında, vahşi doğada farklı farklı birçok Pokémon yer alacak. Aşağıdaki vahşi Pokémonlar ile karşılaşmak ve yakalamak için 12 Temmuz'a kadar giriş yaptığınızdan emin olun. İşte etkinlik kapsamında karşılaşacağınız Pokémonlar:
 
1- Bulbasaur - Squirtle - Machop
2- Ledyba - Ralts - Buneary
3- Pansear - Venipede - Chespin
4- Fennekin - Froakie - Bunnelby
5- Litleo - Pikipek - Gabite
6- Helioptile - Parti Şapkalı Charmander - Clauncher
7- Kek Kostümlü Pikachu
 
- Baskınlar 
 
 
 
Yıl Dönümü Etkinliği sırasında, Baskınlarda genellikle alışkın olduğunuzdan farklı Pokémonlar yer alacak. Aşağıdaki etkinlik temalı Pokemonlar, baskının zorluğuna bağlı olarak değişkenlik gösterecek.
 
Mega Charizard X, 6 Temmuz 2022 Çarşamba ve 7 Temmuz 2022 Perşembe günleri baskınlarda yer alacak. Mega Charizard Y, 7 Temmuz 2022 Perşembe ile 12 Temmuz 2022 Salı arasında gerçekleştirilen baskınlarda bulunacak.
 
 Kek Kostümlü Pikachu Tek Yıldızlı Baskınlar
 Dratini Tek Yıldızlı Baskınlar
 Unown E Tek Yıldızlı Baskınlar
 Pansear Tek Yıldızlı Baskınlar
 Venusaur Üç Yıldızlı Baskınlar
Parti Şapkalı CharizardÜç Yıldızlı Baskınlar
 BlastoiseÜç Yıldızlı Baskınlar
 TyranitarÜç Yıldızlı Baskınlar
 MetagrossÜç Yıldızlı Baskınlar
 ZapdosBeş Yıldızlı Baskınlar
 Mega Charizard XMega Baskınlar
 Mega Charizard YMega Baskınlar
 
- Saha araştırmaları
 
 
 
Pokémon Go: Yıl Dönümü Etkinliği sırasında, saha araştırma görevlerini tamamlarken belirli Pokémonlarla karşılaşacaksınız. Aşağıdaki Pokémon'lardan biriyle karşılaşma şansı elde etmek için etkinlik penceresinde bu görevleri alıp tamamladığınızdan emin olun. 
 
 Bulbasaur Charmander  Squirtle
 Chikorita Cyndaquil Totodile
 Treecko Torchic Mudkip
 Turtwig Chimchar Piplup
 Snivy Tepig Oshawott
 Chespin Fennekin Froakie
 Rowlet Litten Popplio
 
Bunlara ek olarak, etkinlik kapsamında özel ve Süreli Araştırma görevleri olacak. Oyuncular, Pokémon Wash Rotom ile karşılaşmak ve onu yakalamak için bu süreli araştırma görevlerini tamamlayabilir.
 
- Avatar Öğeleri ve Çıkartmalar 
 
 
 
Bu etkinliğin unutulmaz olması için oyun içi mağazasından satın alınabilecek Altıncı Yıl Dönümü avatar öğeleri yer alacak. Bu avatar öğeleri etkinliğin başlangıcında kullanılabilir hale gelecek ve sona erdikten sonra da kalıcı olarak sizin olacak.
 
Bu süre zarfında etkinlik temalı çıkartmalar da bulunacak. PokéStop'ları çevirdiğinizden, hediyeleri açtığınızdan veya fırsat varken bunları oyun içi mağazasından satın aldığınızdan emin olun. 
 
- Ultra kilitler: Hafta sonu
 
 
 
9 Temmuz 2022 Cumartesi ile 10 Temmuz 2022 Pazar günleri arasında gerçekleşecek olan Pokémon Go Ultra Unlock ile çeşitli özelliklerden ve bonuslardan yararlanabileceksiniz. 
 
Etkinlik Bonusları 
 
Hafta Sonu boyunca oyunculara aşağıdaki bonuslar sunulacak. 
 
- Team Go Rocket balonları iki saatte bir görünecek.
- Her gün ekstra bir Raid Pass.
- Baskınlardan ekstra yüzde 50 deneyim puanı kazanacaksınız.
- Team Go Rocket Grunts'u yenerek bir yerine iki Gizemli Bileşen elde edebileceksiniz. 
- Team Go Rocket Grunts'u yendikten sonra ekstra yüzde 50 Stardust iksiri.
- 16. Sıra ve üzeri için Go Battle League ödülü olarak Efsanevi Pokemon Karşılaşmaları kazanın. 
 
Hafta Sonu boyunca önceki etkinlikte yer alan saldırıları Pokémon'larınızı öğretebileceksiniz. Belirli Pokémon'ları geliştirerek yeni saldırılar kazanabileceksiniz. Bu nadir saldırıları öğretmek için Pokémon'larınızı bir sonraki aşamaya geliştirmeniz gerekecek.
 
Pokémonlar   -   Geliştirildiğinde öğrenilecek beceri 
 
 Charmander Blast Burn (Güçlü saldırı) ve Dragon Breath (Hızlı Saldırı)
 Cyndaquil Blast Burn (Güçlü saldırı)
 Torchic Blast Burn (Güçlü saldırı)
 Chimchar Blast Burn (Güçlü saldırı)
 Tepig Blast Burn (Güçlü saldırı)
 Bulbasaur Frenzy Plant (Güçlü saldırı)
 Chikorita Frenzy Plant (Güçlü saldırı)
 Treecko Frenzy Plant (Güçlü saldırı)
 Turtwig Frenzy Plant (Güçlü saldırı)
 Snivy Frenzy Plant (Güçlü saldırı)
 Squirtle  Hydro Cannon (Güçlü saldırı)
 Totodile  Hydro Cannon (Güçlü saldırı)
 Mudkip  Hydro Cannon (Güçlü saldırı)
 Piplup  Hydro Cannon (Güçlü saldırı)
 Oshawott  Hydro Cannon (Güçlü saldırı)
- Team Go Roketi 
 
Hafta Sonu boyunca, oyunculara sunulacak yeni bir Özel Araştırma görevi olacak. Bu Özel Araştırma görevi, Team Go Rocket Lideri Giovanni ve Efsanevi Pokémon Shadow Latios'u kurtarmaya odaklanacak. Buna ek olarak, bu Özel Araştırmayı tamamlarsanız Süper Roket Radarı kazanabileceksiniz. 
 
Bu Özel Araştırma görevi Hafta Sonu sona erdikten sonra bile talep yapılabilecek. Pokémon Go Sezonunun sonu olan 1 Eylül 2022'ye kadar bu göreve ve ödülüne ulaşabileceksiniz.
 
Bu hafta sonu boyunca Team Go Rocket Grunts ve Liderleri normalden farklı Shadow Pokémon'u kullanacak. Bu Shadow Pokemon ile karşılaşıp yakalamak için Team Go Rocket üyelerini alt etmeniz gerekecek. Alt etmeniz gereken üyeler arasında Geodude, Shinx, Purrloin ve çok daha fazlası yer alacak.
 
Öte yandan geçtiğimiz süreçte Go Battle Lig 11. Sezon programı açıklanmıştı. Tüm tarihler de açıklandı. İşte sezon programı: 
 
- Go Battle Lig 11. Sezon programı 
 
 
 
Go Battle League'in bu sezonu boyunca, sunulan yarışmalar haftalık olarak değişecek. Belirtilen süreçte aktif olan mücadeleleri bitirdiğinizden emin olun. Aşağıdaki mücadele programını inceleyebilirsiniz:

- 1 Haziran - 8 Haziran: Büyük Lig ve Büyük Lig Remix
- 8 Haziran - 15 Haziran: Ultra Lig ve Catch Cup - Go Fest Edition (Pokemon yakalama müsabakaları)
- 15 Haziran - 22 Haziran: Usta Lig ve Fosil Kupası
- 22 Haziran - 29 Haziran: Büyük Lig ve Retro Kupa
- 29 Haziran - 6 Temmuz: Ultra Lig ve Kanto Kupası
- 6 Temmuz - 13 Temmuz: Büyük Lig, Ultra Lig ve Usta Ligi
- 13 Temmuz - 20 Temmuz: Büyük Lig ve Flying Cup
- 20 Temmuz - 27 Temmuz: Ultra Lig ve Little Cup Remix
- 27 Temmuz - 3 Ağustos: Usta Ligi
- 3 Ağustos - 10 Ağustos: Büyük Lig ve Element Cup
- 10 Ağustos - 17 Ağustos: Ultra Lig ve Yaz Kupası
- 17 Ağustos - 24 Ağustos: Büyük Lig ve Fighting Cup
- 24 Ağustos - 1 Eylül: Büyük Lig, Ultra Ligi ve Usta Lig 
 
Sezon süresinde diğer oyunculara karşı savaşacak ve lig içerisinde sıralamanızı yükseltmeniz gerekecek. Bu oyunun PvP modu oyunculara diğer Eğitmenlere karşı savaşma fırsatı veriyor.

Bu sezonun başında her eğitmenin Battle League sıralaması sıfırlanıyor. Oyuncular, sıralamalarını yükseltmek ve bu sezonda sunulan yeni ödülleri kazanmak için diğer eğitmenlerle savaşması gerekiyor.
 
- Go Battle Weekend etkinliği (Gelecek etkinlik)

9 Temmuz Cumartesi ila 10 Temmuz arasında gerçekleşecek olan Go Battle Weekend etkinliği ile oyunculara birçok ödül verilecek. kutlayacak. Eğitmenler, aşağıdaki üç ligin aktif olmasıyla beraber mücadele dolu bir hafta sonu geçirebilir.

- Büyük Lig
- Ultra Lig
- Usta Lig

- Pokémon Go Dünya Şampiyonası Etkinliği

Pokémon Go, Dünya Şampiyonası finallerini kutlamak için bir etkinliğe ev sahipliği yapacak. Bu etkinlik sırasında aşağıdaki ligler aktif olacaktır:

- Büyük Lig
- Fighting Cup 
 
Go Battle League'in bu sezonunda belirli savaş derecelerine ulaşan oyunculara çeşitli ödüller veriliyor. Bu ödüller arasında Avatarınızı özelleştirmek ve değiştirmek için oyun içi kozmetikler ve öğeler bulunuyor. Ancak bunları kazanmak ve elde etmek için belirli rütbelere ve seviyelere ulaşmanız gerekiyor. Bunun için de oyunu oynamanız, görevleri tamamlamanız ve biraz zaman ayırmanız gerekiyor. İşte kazanabileceğiniz belli başlı ödüller:
 
1- Pikachu Libre Avatar Öğesi - 3. sıra
2- Elite Charged TM - 19. sıra (Elite Charged TM öğeleri ile Pokemonlarınızın saldırılarını değiştirebilir ve onları daha güçlü hale getirebilirsiniz. Ancak bu öğeler çok nadir bulunur.)
3- Bea Tarzı Eldivenler  - As sıralaması
4- Bea Tarzı Kafa Bandı - Kıdemli
5- Bea Tarzı Kıyafet - Uzman
6- Bea Tarzı Poz - Efsane
 
Pokémon Go eğitmenlere dönem dönem birçok etkinlik sunuyor ve bu kapsamda çeşitli ödüller ve bonuslar veriyor. Oyuncuların bu etkinlik dönemlerini kaçırmamasını öneriyoruz. Çünkü daha önce karşılaşılmayan Pokémon'lar ve çok daha fazlası bu etkinlik içerisinde yer alabiliyor. Bu etkinliklere katılarak verilen görevleri hızlı bir şekilde tamamlayın, Pokémon'larla karşılaşın ve onları yakalayarak daha da güçlü hale gelin. Sevdiğiniz ve favori Pokémon'larınızı da oyun içi öğeler ile geliştirerek daha güçlü hale getirin. Böylece rakiplerinize karşı daha avantajlı konuma gelebilirsiniz. 
 
 
 
Pokémon Go, oyunculara sonraki dönemlerde de yeni etkinlikler sunacak. Bu etkinliklerde de yeni Pokemonlar, görevler, oyun içi ödüller ve kozmetikler yer alacak. Daha önce gerçekleştirilen etkinlikler arasında ise Pokémon Go Sustainability Week Etkinliği, Pokémon Go: Spring Into Spring Etkinliği, Pokémon Go Lush Jungle Etkinliği, Pokémon GO Topluluk Günü Etkinliği, Pokémon Go Fest ve çok daha fazlası yer alıyor.
 
Pokémon Go Mega Evrimleştirme Rehberimize göz atmadıysanız buraya tıklayarak atabilirsiniz. Mega Evrimleştirme, hem güç ve hem de görsel anlamdaki değişiklikleri içerir. Bir Pokémon evrildiği zaman görsel anlamda değişiklik gösterdiği gibi gücünde de artış gerçekleşir. Gücün yanı sıra çeşitli bonusları da oyunculara sunar. Ek olarak normalde yapamayacağınız güçlü Baskınlar yapmanızı sağlar.

Bu haberin bağlantısı
URL
Pokémon GO Pokemon GO mobile ios android nintendo real life free to play ücretsiz
Rol Yapma Oyunu Sea of Stars'ın PS4 ve PS5 Sürümleri Onaylandı NBA 2K23’ün Kapağında All-Star Oyuncu Devin Booker Olacak!

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Pokémon GO
+ TAKİBE
AL
8 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız