Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Pokémon Go Community Day Etkinlik Rehberi

 
 
PokémonGo Topluluk Günleri (Community Day), oyunda gerçekleşen en iyi etkinliklerden bazıları olarak karşımıza çıkıyor. Öne çıkan Pokemonlar dışında bonuslar, yeni hamleler, görevler ve daha fazlası bu etkinlikte yer alıyor. Bu yüzden eğitmenler için dikkat edilmesi gereken çok şey olabilir. Topluluk Günü (CD) için ihtiyacınız olan tüm ayrıntılar, karşılaşacağınız bonuslar ve bunları nasıl elde etmeniz gerektiği bu rehberde bulunacak.
 
Bu rehberde ihtiyacınız olan tüm ayrıntıları bulabilirsiniz. Niantic tarafından oyunculara sunulacak olan her yeni Topluluk Günü etkinliği sizler için önemli.
 
- Pokémon Go Topluluk Günü: ROGGENROLA
 
 
 
18 Eylül 2022 Pazar. Bu Pokemon Go Topluluk Günü etkinliği, diğer birçok bonusa ek olarak Roggenrola adlı Pokémonu da içeriyor. Bu kaya benzeri Pokemon, sırasıyla Boldore ve Gigalith olmak üzere iki evrime sahiptir. Bu nedenle bu Pokémon'u son aşamasına dönüştürmek istiyorsanız birkaç Roggenrola Şekeri elde etmeniz gerekecek. Dolayısıyla oturum açtığınızdan ve Topluluk Günü boyunca Roggenrola'yı elde ettiğinizden emin olun. 
 
Etkinlik sırasında veya etkinlikten sonraki beş saat içinde Boldore'u (Roggenrola'nın Evrimleşmiş hali) evrimleştirerek Meteor Işını Güçlü Saldırısına sahip olan Gigalith'i elde edin. 
 
Özel hareket
 
Bu Pokemon Go Topluluk Günü etkinliğinde Roggenrola'yı yakaladığınızda özel bir hareket stiline sahip olmayacak. Bunun yerine bu eşsiz hareketi elde etmek için daha fazlasını yapmanız gerekecek. Etkinlik sırasında veya sonrasında beş saate kadar Roggenrola'nızı Boldore'a, ardından son evrimi olan Gigalith'e evrimleştirmeniz gerekecek. Bunu yapmak size Kaya tipi, Charged Attack Meteor Beam saldırı stiline sahip bir Gigalith Pokémonu'nu verecek. Bu saldırı için Pokemon Go oyun içi istatistikleri aşağıda verilmiştir. 
 
- PvE (Gyms and Raids) - 140 Güç
- PvP (Trainer Battles) - 120 Güç - Kullanıcının Saldırısını Artırır
 
Roggenrola'yı ilk evrimi Boldore'a dönüştürmek için 50 Roggenrola Şekeri, ardından onu Gigalith'e dönüştürmek için 200 Roggenrola Şekeri gerekir. Dolayısıyla Roggenrola'yı son evrime ulaştırmak için toplamda 250 Roggenrola Şekerine ihtiyacınız olacak ve bu ayın Öne Çıkan Saldırısını kazanacağınız anlamına geliyor.
 
Son evrim için 200 Roggenrola Şekeri harcamak istemiyorsanız, Boldore'u takas edebilirsiniz ve bu da alternatif olarak onu Gigalith'e dönüştürecektir. Bu, Pokémon'unuzun istatistiklerini değiştirecektir. Bu nedenle arzu edilen istatistiklere sahip bir Boldore'unuz varsa bundan kaçınmanız önerilir. 
 
Bonuslar
 
Topluluk Günleri etkinliği her zaman özel bonuslar içeriyordu ve Roggenrola'nınki de bunlardan farklı olmayacak. İşte bonuslar
 
- Etkinlik sırasında Kuluçka Makinelerine yerleştirilen Yumurtalar için 1/4 Kuluçka Mesafesi. (Oyundaki yumurtalar, yavru Pokemon'a dönüşene kadar elinize tuttuğunuz öğelerdir. Pokémon Go'da attığınız adım sayısı takip edilir ve yeterli miktarda adım attığınızda yumurta kuluçkadan çıkar. Bu, Pokemon Go'nun en temel özelliklerinden biri. Bu oyunu oynarken etrafta dolaşmayı ve yürümeyi gerçek hayatta yapmanız gerekiyor. Bu yüzden fiziksel olarak spor yapmış da olacaksınız. 
 
Yumurtalar kuluçka makinesindeyken yürüyerek kuluçka süresi kısaltılır. Pokémonu yumurtadan çıkarabilmek için belli bir kilometre yürümek gerekir ve her yumurtanın farklı gereksinimleri olabilir. Yumurta bir kuluçka makinesine girdikten sonra, Pokemon Go'yu normal şekilde oynayabilir ve arka planda adımlarınızı saymasına izin verebilirsiniz.
 
Yumurtadan çıkma hakkında aklınızda bulundurmanız gereken birkaç şey var: Elde ettiğiniz yumurtada hangi Pokémon olduğunu görürsünüz. Yumurta alındığında bu Pokemon belli olur ve daha sonra ilgili etkinlik sona ermiş, yeni bir etkinlik başlamış veya hareket etmişseniz bile bu içerisindeki Pokémon değişmez. 

- Pokemon yakalamak için 2x Şeker.
- Pokémon yakalarken 2 kat XL Şeker alma şansı.
- Etkinlik sırasında Aktif Edilen Tütsü üç saat sürecektir.
- Lure Modülleri de üç saat sürecek.
- Hem etkinlik sırasında hem de sona erdikten sonraki beş saat içinde ekstra özel bir takas yapılabilir.
- Etkinlik sırasında ve ondan sonraki beş saat içinde ticaret yapmak için yüzde 50 daha az Stardust'a ihtiyacınız olacak.
- Bu etkinlik sırasında çekilen anlık görüntülerin bir "sürpriz" verme şansı var.
Ek olarak, bu etkinliğin bitiminden sonraki beş saat özel bir Baskın Savaşı Etkinliğine yapılacak. Bu etkinlik sırasında Boldore, Dört Yıldızlı Baskınlarda görünecek. Bu Pokemon'u yenmek, Roggenrola'nın 300 metrelik bir yarıçap içinde görünmeye başlamasına neden olacak. Bu 30 dakika sürecektir. Bu Baskınlara yalnızca Baskın Biletleri veya Premium Savaş Biletleri kullanarak katılabileceksiniz.
 
Görevler 
 
İşte mevcut olacak araştırma görevleri:
 
Saha araştırması
 
Bu görevler etkinliğe dahil edilirse, muhtemelen her zaman olduğu gibi bu durumda Roggenrola'yı yakalamanız gerekecek. Geçmiş Topluluk Günlerinin ödüllerini göz önünde bulundurarak, ödül olarak muhtemelen şunları bekleyebilirsiniz:
 
- Büyük Toplar
- Ultra Toplar
- Yıldız Tozu (Stardust)
- Pinap Meyveleri
- Altın Razz Meyveleri
- Etkinlikte yer alan Pokémon ile karşılaşma
 
Özel Araştırma 
 
Eylül ayındaki bu Topluluk Günü etkinliğinde, Rock 'n' Roll adlı Özel Araştırma Hikayesi görev serisine erişmenizi sağlayan oyun içi mağazadan bir bilet satın alabilirsiniz. Bu bilet 1$'a veya yerel para biriminizdeki eş değer bir fiyata mal olacak. 
 
Season Of Light (1 Eylül - 1 Aralık)
 
 
 
Season of Light'ın tanıtımıyla birlikte birkaç yeni bonus ve özellik geliyor. Aşağıdaki özellikler Pokemon Go'nun bu sezonu boyunca tüm oyunculara sunulacak; bu ayki Topluluk Günü Etkinliği dahil. 
 
Vahşi Karşılaşmalar: Eğitmenlerin bu sezon Jigglypuff, Machop, Mareep, Sunkern, Sandslash, Clefairy, Seel, Staryu ve daha birçok Pokémon ile karşılaşma olasılığı çok daha yüksek olacak. 
 
Yumurtalar: Eğitmenler, Pichu, Cleffa, Tyrogue, Elekid, Tirtouga, Archen'in yanı sıra bu sezon Eggs'den birçok Pokemon'u yumurtadan çıkarabilecek.
 
Baskınlar: Season Of Light boyunca beş yıldızlı Baskınlarda Deoxys ve Yveltal dahil Efsanevi Pokémon ile karşılaşacaksınız. Ek olarak, Celesteela ve Kartana dahil Ultra Canavarlar da bu Pokemon Go Sezonu boyunca Baskınlarda görünecek. Bu savaşlar kolay olmayacak. Bu yüzden bu güçlü Pokémon'u başarılı bir şekilde yenmek için diğer Eğitmenlerle grup kurduğunuzdan emin olun. 
 
Topluluk Günü Etkinliklerine Nasıl Hazırlanılır?
 
 
 
Kolay Saha Araştırması görevleri tarafından verilen malzemeler, araştırma görevleri için verilen ödüller, Mağaza Kutularından çıkan ödüller ve daha fazlası sürekli olarak oyunculara sunulan çeşitli içeriklerdir. Bunları özel etkinlik günlerinde daha kolay kazanırsınız. Bu içeriklere erişmek her eğitmenin amacı ve bu özel etkinlikler gerçekten de güzel bonuslar sunuyor. 
 
Bununla beraber özellikle etkinliklerde öne çıkan Pokemonları (veya evrimleri) elde etmek istiyor ve son haline evrimleştirmek istiyorsanız Topluluk Günü etkinliklerine önceden hazırlanmak sizin için daha iyi olacaktır.
 
Bu süreçte ilk olarak tabii ki Poke Toplarını ve meyveleri stoklayın. Kullanışlı olabilecek ancak o kadar hayati olmayan diğer şeyleri de yanınızda bulundurun: Tütsü, Lure Modules, Yıldız Parçaları ve Şanslı Yumurtalar (özellikle etkinlik bonusu ekstra Stardust veya XP olduğunda).
 
Topluluk Günü için dışarı çıkacak ve biraz yürüyüş yapacaksanız, kesinlikle Kuluçka Makinelerinizi kurtarmak ve yumurta almak için uğraşmanız gerekecek. Ek olarak, bir miktar Pokémon depolama alanınız olduğundan emin olmanız gerekecek. Envanteriniz dolu veya buna yakınsa gün boyunca Pokemonları aktarmak oldukça sıkıcı olacaktır. Bu nedenle önceden biraz yer açarak hazırlanmak en iyisidir.
 
Gerçek dünyadaki hazırlıklara gelince, ev dışında geçireceğiniz bir gün için ihtiyacınız olan her şeye sahip olduğunuzdan veya evden oynamak için oyuna biraz zaman ayırdığınızdan emin olmak isteyeceksiniz. Dışarı çıkıyorsanız, hava koşullarına uygun giyindiğinizden ve rahat yürümek ve dolaşmak için rahat ayakkabılar ve giysiler giydiğinizden emin olun. Mümkünse yanınıza su alın. Bulunduğunuz yer güneşliyse, güneş kremi ve diğer güneş korumalarını kullandığınızdan/getirdiğinizden emin olun.
 
İhtiyacınız olabilecek tüm taşınabilir şarjları (ve telefonunuzu/cihazınızı!) önceden şarj edin. COVID-19'un yayılmasını azaltmak için ihtiyacınız olabilecek bir maske ve her türlü el dezenfektanını yanınıza alın. Tüm yerel yönergeleri izleyin ve önlem alın. Mümkün olduğunda evden oynamayı tercih edin.
 
Pek çok insan, özellikle kaç Pokémon yakalamak istediğini belirlemek için önceden bir rota çizmeyi sever. İyi yumurtlama alanlarının nerede olduğunu veya baskın yapmak istediğiniz spor salonlarının yerini biliyorsanız, nereye gitmek istediğinizi önceden planladığınızdan emin olun. 
 
Yeni insanlarla tanışmak veya bir baskın grubuna katılmak istiyorsanız, yerel bir Discord sunucusu, WhatsApp grubu, Facebook grubu veya topluluğunuz için başka bir sosyal grup türü olup olmadığını olarak kontrol edin. Çoğu yerde bu tür gruplar yer alıyor. 
 
Birlikte oynayacak başka Eğitmenler mi arıyorsunuz? 
 
Topluluk Gününde bölgenizde takas yapmak, maç yapmak veya akınlara katılmak için başka Eğitmenler arıyorsanız Topluluk Günü haritası haritasına göz atabilirsiniz.

Topluluk Parklarını arayarak, şehrinizde Topluluk Günü için tarihsel olarak popüler alanları bulabilirsiniz. Bu parklarda temiz havanın tadını çıkarırken yerel topluluğunuzla birlikte oynamanın keyfine varabilirsiniz. Bu haritanın diğer Eğitmenlerle tanışmak isteyenlere de yardımcı olacağı umuluyor.

Popüler konumlar yalnızca bilgi amaçlı olarak karşımıza çıkıyor. Niantic, bu konumlarda resmi veya resmi olmayan etkinliklere ev sahipliği yapmaz veya bu tür etkinlikleri düzenlemez.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Pokémon GO Pokemon GO mobile ios android nintendo real life free to play ücretsiz
Beacon Pines Oyununa Yeni Başlayanlar İçin 10 İpucu Pokémon Go Ekim Ayı Etkinlik Rehberi: Hangi Pokémonlar Yer Alacak

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Pokémon GO
+ TAKİBE
AL
8 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız