Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Point and click oyunu Lucy Dreaming bu ay sonunda Xbox konsollarına geliyor

 
 
Tall Story Games tarafından geliştirilen ve aynı ekip tarafından yayınlanacak olan point and click, gizem, macera oyunu Lucy Dreaming, 31 Mayıs tarihinde Xbox Series ve Xbox One konsollarına geliyor. Farklı farklı ipuçlarını bulabileceğimiz ve etrafı araştırabileceğimiz yapım içerisinde arka planda bizlere bir hikaye anlatılıyor. Bu hikaye kapsamında derin sırları açığa çıkarabileceğimiz bir yapı bizlere sunuluyor. Bu yapı ile beraber de karanlık bir aile sırrını keşfedebileceğimiz bir ortam ortaya çıkıyor. Oyun içerisinde karanlık bir atmosfer bizleri bekliyor ve bu atmosfer içerisinde farklı farklı bölgelere doğru adım atabiliyor ve karşımıza çıkan çeşitli bulmacaları çözebiliyoruz. Oyun içerisinde zaten bulmaca odaklı ve etrafı keşfetme odaklı bir yapı bir bizlere aktarılıyor. Biz de bu kapsamda çeşitli hamleler yapabiliyor ve diğer bölgelere doğru adımımızı atabiliyoruz.

Oyunda Lucy adlı bir kadın karakteri kontrol ediyor ve bu karakterle beraber maceramıza başlıyoruz. Oyun içerisinde bu karakteri dilediğimiz gibi kontrol edebiliyor, sağa sola doğru ilerlemesi için ekrana tıklayabiliyor ve daha fazlasını oyun içerisinde gerçekleştirebiliyoruz. Oyun içerisinde kontrol ettiğimiz karakter zeki biri olarak karşımıza çıkıyor ve etrafı keşfetmekle beraber farklı ipuçlarını bir araya getirmede usta olarak bu oyunda bulunuyor. Oyunda derin bir aile sırrını keşfetmeye çalışırken arka planda bir katilin olduğunu anlayabiliyor ve biz de bu katilin kim olduğunu ve neden böyle bir olaya giriştiğini bulmaya çalışıyoruz. Olay tamamen bunun etrafında dönüyor ve biz de bu kapsamında çeşitli hamleler gerçekleştirebiliyor ve karşımıza çıkan gizemli olayları ortaya çıkarmaya çalışıyoruz.
 
 

Oyunda farklı bölgelere doğru ilerlerken buraları keşfedebiliyor, atmosferlerine bakabiliyor ve buraların farklı teması olduğunu görebiliyoruz. Buralarda gezinirken ve etrafı keşfederken çeşitli ipuçlarının olduğunu görebiliyor ve bu ipuçlarını toplayarak daha sonra birleştirebiliyoruz. Oyun içerisinde sadece farklı bölgelere doğru ilerlemiyor ve farklı karakterlerle beraber de tanışma fırsatı bulabiliyoruz. Bu karakterlerle tanışarak da olayların gidişatının nasıl gerçekleştiğini öğrenebiliyor ve bu kapsamda çeşitli araştırmalarımızı yapabiliyoruz.

Oyunda bir yandan kendi araştırmamız ve soruşturmamızı yaparken diğer yandan ise her köşeyi ve her kuytuyu araştırmak için haritamızı kullanabiliyor ve bu haritamızla beraber sağı solu keşfedebiliyoruz. Oyun içerisinde kolaydan zora doğru bir bulmaca sistemi yer alıyor ve ilk olarak kolay bulmacalar karşımıza çıkıyor. Daha sonrasında ise zorlu bulmacalarla beraber bu bulmacaların seviyesi daha da artış gösterebiliyor. Oyun içerisinde şehir merkezlerinden antik bölgelere kadar birçok bölgeyi bulunuyor ve bu bölgelerin her birini kendine ait teması, yapısı ve ipuçları yer alıyor. Burada etrafı iyice araştırmalı, burada bulunan gizemleri açığa çıkarmalı ve eğer bulmaca varsa bulmacaları da çözmeli.
 
 

Lucy Dreaming içerisinde arka planda rüya kontrolü denen bir mekanik yer alıyor ve bu mekanikle beraber karakterimizin farklı bir evrene doğru geçiş yaptığını ve bu rüya teknikleri üzerinde ustalaştığını görebiliyoruz. Oyun içerisinde bu rüya tekniği ile beraber gizli anıların kilidini açabiliyor ve böylece geçmişe doğru yol alabiliyoruz. Hem geçmişi bu sayede keşfedebiliyor hem de bazı sırları ortaya çıkarmak için bu rüya tekniğini kullanabiliyoruz. Oyun içerisinde sürekli olarak kendimizi kabusların içinde görebiliyor ve bu kabuslardan uyanmak için de gerçeği açığa çıkarmamız gerekiyor. Dolayısıyla oyun içerisinde bazı durumlarda kendimizi gergin hissedecek, bu durumlarda ise etrafı iyice araştırmak ve bulmacaları bir an önce çözmek isteyeceğiz.

Oyun içerisinde karakterin kontrolleri tamamen fare tıklamalarıyla beraber gerçekleşiyor yani bu fare tıklamalarını yaptığımız sürece karakterimizi hareket ettirebiliyor, etraftaki bulmacaları çözebiliyor ve eğer ipuçları varsa ipuçlarını bu sayede toplayabiliyoruz. Point and click yapısını bizlere aktaran bu yapım içerisinde karşımıza farklı tarzda bulmacalar geliyor ve bu bulmacaları çözmek için de hem gözlem yeteneğimizi hem mantık yeteneğimizi hem de diğer yeteneklerimizi kullanmamız gerekiyor. Yani oyun içerisinde çok çeşitli bulmaca türleri bulunuyor ve her bulmaca farklı bir şekilde çözülüyor. Dolayısıyla oyundaki bulmacaların mantığının ne olduğunu öğrenmemiz gerek ve tabii ki öncelikle bu bulmacanın temel yapısını bulmamız lazım.
 
 

Bulmacaları ile ve içerisinde bulunan gizemleri ile beraber ön plana çıkmaya çalışan bu yapım içerisinde bir yandan karakterimizle beraber derin rüyalara doğru dalabiliyor, geçmişi bu sayede keşfedebiliyor ve birçok sırrı burada açığa çıkarabiliyoruz. Kabuslarla doğru bir gecede uyandığımız bu yapım içerisinde kabuslardan uyanmanın yollarını arıyor ve karşımıza çıkan çeşitli bulmacaları da çözmeye çalışıyoruz. Oyun içerisinde arka planda bizlere bir hikaye anlatılıyor ve bu hikaye kapsamında farklı bölgelere doğru ilerliyor ve diğer taraftan ise farklı karakterlerle beraber tanışabiliyoruz. Bu karakterlerle beraber diyaloglar içerisine girebiliyor ve onlardan çeşitli bilgileri edinebiliyoruz.
 
Oyun içerisinde bir yandan farklı bölgelere doğru ilerlerken diğer yandan ise bu bölgelerin gerçek konumlara dayanmış olduğunu görebiliyor ve geliştirici ekip  de bu yapı üzerinde oldukça çalıştığını ortaya koyuyor. Oyunda kendi faremizle beraber istediğimiz şekilde karakterimizi yönlendirebiliyor ve bu kapsamda çeşitli ipuçlarını açığa çıkarabiliyoruz. Oyun içerisinde tanışabileceğimiz çeşitli ve renkli karakterler bulunuyor ve bu karakterlerle tanışmak ve onlarla diyaloglar içerisine girmek oldukça önem arz ediyor. Oyunda iki farklı dil desteği bulunuyor ve dil destekleriyle beraber oyunu tamamlayabiliyoruz. Oyun içerisinde İngilizce ve Almanca dil desteği bulunuyor ve daha önce PC platformuna çıkış yapmış olan bir yapım şimdi ise Xbox Series ve Xbox One konsollarına gelmeye hazırlanıyor.
 
 

Oyun bu konsollara 31 Mayıs tarihinde çıkmayı bekliyor ve bu kapsamda artık konsol oyuncularının da bu yapımı deneyimlemesi hedefleniyor. Oyunun şu anda Steam sayfası üzerinde de ücretsiz bir demo sürümü bulunuyor. Bu demo sürümüyle beraber oyunu oynayabilir ve oyunun bir kısmını deneyimleyebilirsiniz. Elbette satın almadan önce bir bilgisayarınız varsa bunu bilgisayar üzerinden ücretsiz bir şekilde deneyebilirsiniz ve karar verdiyseniz de konsol sürümünü satın alabilirsiniz.

Oyunun şu anda Steam fiyatı 30 Türk lirasından satışta. Xbox konsolları için fiyatı ise 16 dolardan satışta ancak Türkiye fiyatı henüz belli değil. Türkiye fiyatını çıkış yaptığı gün öğrenebiliriz. Siz de bu tarz bulmaca çözmeli ve tıklamalı oyunlardan hoşlanıyorsanız bu yapıma bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Elbette oyun içerisinde arka planda aktarılan hikaye  bizi içine çekecek bir yapıyı sunmuyor. Dolayısıyla boş zamanlarımızda bu oyunu oynayabilir ve çeşitli bulmacaları bu kapsamda çözebiliriz.
 
Oynanış videosu
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
macera pc Lucy Dreaming
Yarış Oyunu F1 Manager 2023, Konsollar ve PC için Duyuruldu Epic Games Mega indirimler kapsamında alabileceğiniz oyunlar

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Lucy Dreaming
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız