Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

PlayStation 5 Kontrolcüsü Patent Görselleri

 
 
Sony Interactive Entertainment'ın yeni PlayStation kontrolcüsü patenti Japonya Patent Ofisi üzerinde listelendi ve PlayStation 5'e ait gibi görünüyor.
 
Görsellere baktığımızda tasarım açısından DualShock 4'e göre çok büyük farklılıklar yok. Genel olarak daha kalın ve daha büyük tetik tuşları, biraz daha küçük yön çubukları ve USB port içeriyor. Ayrıca ışık barı kaldırılmış.
 
Henüz resmi bir açıklama yok fakat Sony Interactive Entertainment'tan Mark Cerny de geçtiğimiz ay Wired'a yaptığı açıklamada, PlayStation 5 kontrolcüsünün DualShock 4'e benzediğini belirtmişti.
 
"PlayStation 5 Kontrolcüsü Oyun Dünyasını Değiştirebilir" yazımızdan kontrolcü hakkında ilk bilgileri edinebilirsiniz.
 
PlayStation 5, 2020'nin sonlarında satışa sunulacak. 
 
 
 
Patent görsellerinden baz alınan taklit model:

Bu haberin bağlantısı
URL
sony playstation 5 ps5 playstation next gen
2010'lu Yılların En İyi 20 Oyunu - Bölüm 1 Kerbal Space Program: Breaking Ground Genişlemesi 5 Aralık'ta Konsollar için Çıkacak
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

alican88

19.11.2019 22:32:09

0
Helal olsun abi sende helal et iyi oyunlar :)

İdrak İstimlak

19.11.2019 22:30:39

0
Ya o işin esprisiydi, hakkını helal et. Senin yüzünden doğru dürüst oyun oynayamadım, gülmekten yarım kaldı yahu. Güme gitti Baldur's Gate akşamımız...

alican88

19.11.2019 22:23:17

0
Aynen abi bu aksam bu kadar eglence yeter..uzun zamandir girmiyordum foruma banada iyi geldi :) Allahtan ellerimiz simetrik yoksa ds4 un velinimetlerinden mahrum kalacaktik:)

İdrak İstimlak

19.11.2019 21:11:41

+1
Bende diyorumki nintendo bile taaki dreamcast te bile analogu ust tarafa yerlestiriyorsa bunlarinda bir bildikleri vardir diyorum..insanlar kesinlikle capraz analog kontrolculerini daha basarili ergonomik buluyorlar Yazdığın mesaj bu ve wiiu pro controller çapraz analog değil, simetrik ellere göre tasarlanmış. Ayrıca nedir bu çapraz analog sevdası anlayamadım, yahu iki nesil kafamızı bunlarla doldurmaya çalıştınız, biz iki nesildir diyoruz ki, aslolan oyundur, arayüzdür, koldur, grafiktir bunları geçeceksin. Bunu anladığın vakit ortada bir mesele kalmayacak senin için ama sen zamanında kol ile yarış oyunu oynamanın direksiyondan daha iyi olduğunu savunmuş birisin. Hatta GT direksiyonla daha iyi oynandığı için kötü bir oyun dediğin hala kulaklarım çınlanır... Velhasıl boşa nefes tükettik, bir dediğin, bir dediğini tutmuyor, bir çapraz diyorsun, bir yukarıda diyorsun. Neyse bakalım, bugünlük bu kadar eğlence bana bile fazla...

alican88

19.11.2019 21:02:22

0
Neyse abi ben hala yanlisimi goremiyorum kontroller hala iddaa ettigim gibi sol analoglar yukarda :)) wiiu da sol analog ustte,dreamcastte ustte,gamecube de ustte..switchte ustte yetmedigi gibi pro kontrollerde de ustte..xbox 360 ta ustte,kisaca hemen hemen butun kontrolcilerde ustte ama ds4 tek gercek dogru tasarima sahip dogrudur abi haklisin :)

İdrak İstimlak

19.11.2019 20:42:10

0
İllaki resim cektireceksin, bir çok doğru sandığın yanlışların gibi, bu da yanlış.
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın
Bunun da takıldığında böyle olabilmesi için, böyle tasarlanması gerekiyor. Bundan dolayı adamlar pro controller cihazı da buna göre yapmışlar.
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın

alican88

19.11.2019 20:10:19

0
Yanlis bilgimi? Abi wiiu pro kontrollerde analog sol ustte degilmi? Benmi yanlis hatirliyorum acaba bende wiiu kullanirken pro kontroller almistim ve analog ustteydi..swich pro kontrollerde de sol analog ustte..yanlis nerde anlayamadim

İdrak İstimlak

19.11.2019 19:50:34

0
Alican yanlış bilgi veriyorsun, bir önceki konsolların da çapraz analog yoktu, bende hala durur. Hem wiiu tabletinde hem de pro controller da analoglar çapraz değildi. Hatta wii de kullanılan normal kontrol cihazı da çapraz değildi. Switch te çapraz olmasının sebebi iki taraftaki joycon larin iki kişi tarafından kullanıldığı durumlarda çapraz analog tan başka bir seçenek olamıyor ki, sebebi daha çok sevilmesi değil budur. Ellerin simetrik olması ise çoğu oyunun kontrol map'inde ellerin simetrik düzenine daha uygun tuşların yerleşimi. Çapraz Xbox fanlarinin uydurduğu bir şey, ben burada çapraz anolog kafir işidir diye bir yorum yapmadım, konuyu o noktaya sen çekiyorsun.

Venomstr

19.11.2019 19:39:29

+1
Kesinlikle öyle. D-Pad kısmı XBOX 360'da kepazedir, rezilliktir. Aynı şekilde RT, RB, LT, LB tuşları da XBOX 360'da berbattır. 360 kolundaki D-Pad rezletken ve RB, RT tuşları kötüyken bu kola iyi diyebilmek skandal zaten. Bu kolla PES, FIFA oynayamıyorsun, dövüş oyunu oynayamıyorsun. Böyle gamepad mi olur? Benim XBOX 360'da, Mortal Kombat vs DC Universe, Tekken 6, Pro Evolution Soccer 6 var örneğin. Ben bu oyunları Xbox 360'da oynamıyorum. Neden? Çünkü Gamepad rezalet. Oynanmıyor...

alican88

19.11.2019 19:18:41

+1
Yani abi cok ozur dilerim ama allah elleri simetrik yaratmista parmak uzunlugu kisaligi gamepad tutus rahatligini hesaba katamamis ozaman ne diyeyim..yani sana israrla soyluyorum bugun nintendo bile capraz analog kullaniyor neden?? Cunku capraz analog cok daha rahat kolay ve ergonomik yani neden hala ds nin yanlis politika izledigini kabul etmiyorsunki?? Cok basit surda kucuk bir anket baslay bakalim kac kisi capraz analogu tercih edecek kac kisi etmeyecek..sony nin inatci politikasi baska hicbir izahi yok bunun.. Sundan da cokm eminim ki sen nintendo seven birisin ve basarili oldugunu dusunuyorsun eger ki nintendo ds4 gibi bir tasarimla ciksaydi sen "bak nintendo bile bu tasarimi kullaniyor" diyecektin.. Bende diyorumki nintendo bile taaki dreamcast te bile analogu ust tarafa yerlestiriyorsa bunlarinda bir bildikleri vardir diyorum..insanlar kesinlikle capraz analog kontrolculerini daha basarili ergonomik buluyorlar..ki bircok kontrolcu bu sekilde sadece nintendo ve microsoftta degil..sony nin ds teki tutumu sadece ve sadece gecmisten geldikleri tasarimi kendilerine has dusunup inat etmeleri.. Olayi Allaha baglayip allah elleri simetrik yaratmis bir aciklama degildir yani bu nasil birsey?? Allah elleri simetrik yaratti sony de Allaha karsi gelemedi iman gucu ile ds4 e bu tasarimi yaratti ve dogru tasarim budur neden cunku Allah elleri simetrik yaratti.......

Charles Bartowski

19.11.2019 19:08:19

0
Nintendo, Xbox - Çapraz Steam - Ters Çapraz Sony - Düz Çapraz analog yerleşimi ergonomik olduğu için birçok marka tarafından kullanılıyor ve kullanıcılar tarafından seviliyor ortada bir halk efsanesi yok. Burada konsol değil gamepad tartışıyoruz Sony başarısını gamepad ile değil oyunlarıyla sağlıyor o yüzden başarılı olması o gamepad'in daha iyi olduğu anlamına gelmiyor. 2 gamepad'i de denedim kurcaladım bol bol PC için gamepad alırken Xbox One gamepad tercih ettim çünkü ergonomisi DS4'ten çok daha iyi. Burada oyun türü de önemli tabii shooter, yarış ve 3D dövüş oyunlarında çaprazın rahatlığı ayrı. Spor ve 2.5D dövüş oyunları için yorumum yok çok oynadığım türler değil. Nintendo, Sony - Batarya Xbox - Pil* Steam - Mecburi pil Batarya konusu Xbox gamepadler için 2 nesilde de sorun ve bunu değiştireceklerini sanmıyorum. Orijinal batarya aparatı ile pil kısmına şarj edilebilir batarya takıp oynarken de şarj etmek mümkün olsa da bunu ayrıca satmaları yanlış bir politika. Dışarıdan alınan pil, ürünün şarj edilebilir bataryası kadar performans vermediği gibi güvenilir de değildir. Gamepad'e taktığınız orijinal batarya sorun çıkarıp gamepad'i bozsa sorumlu konsol firması olurken pilde konsol firması beni bağlamaz diye sıyrılabilir. Xbox, pil seçeneğinden memnunsa iç tasarımı değiştirmez ama gamepad satarken içine bataryayı da dahil eder böylece 2 tarafın da istediği olur bunu yapmak bu kadar zor olmamalı.

İdrak İstimlak

19.11.2019 18:54:49

+1
Ha şunu da söyleyelim, es kaza MS önümüzdeki nesil pili terk etsin, bak göreceksiniz bu fanboyların hepsi yeni sistemi kral ilan edecektir. Abicim bir de Sony pilli sisteme geçiyormuş, eğer buradan Sony ye küfür etmezse bu tipler ben bir şey bilmiyorum.

İdrak İstimlak

19.11.2019 17:55:58

+3
Kalem pille çalışan cep telefonlarının duyurulacağı muhteşem günleri bekliyoruz. Çıkart, yenisini tak, ne kadar devrimsel ve çevre dostu bir yenilik(!)

Insomniac34

19.11.2019 17:46:54

+2
Bu xbox ı savunanların ezikliği beni gülmekten öldürecek. Her alanda tokadı yiyince gamepad e sardı garipler. bu mutlak evde ekmek kemirmiyor muydu? Ne ara yemek betimlemesi yapıyon la sen?

rick dangerous

19.11.2019 17:34:36

+1
Xbox gamepadi dandik olduğu için, PS kullananlar iç geçirmediği için yaptı Razer firması Reiju gamepadi doğru Oyunun ortasında cart diye şarj bitince, eğer ikinci bir gamepad mevcut değilse, oyunu bırakıp şarj olsun da devam edeyim diye bekleme korkusu yok en azından. Altı üstü şarj aletinden yedek pili çıkarıp takmak zulüm geliyorsa bunun yerine, orasını bilemeyeceğim

-OdATA-

19.11.2019 17:20:48

+4
Düzgün konuş.Benim beyin sağlam. Rezalet ama x box'a göre rezalet mantığa gel. Bu arada benim fanboyluk içeren sözüm var mı? Tam tersi birini arşa çıkarıp diğerini gömmeyin diyorum.

Guest-AEF248198

19.11.2019 17:02:27

0
Ps4'ün gamepadi beğenmediğin ama karın doyurmak için yediğin yemek gibidir ama Xbox gamepadi hem karnın doyup hem de müthiş lezzet aldığın yemek gibidir.

İdrak İstimlak

19.11.2019 17:01:05

+1
Eger kolun büyüklüğünü ele oturma konusunda ima ediyorsan bak DS4 yine her iki koldan daha buyuk DS4: 6,4 inç × 2,0 inç × 3,9 inç Daha hafif olduğu için daha ergonomik. Çapraz analog işi için de benim yaptığım izah gibi bir izah bekliyorum. Allah simetrik olarak yaratmış bu elleri, neden simetriyi bozma gayesi içindesin ki, anlamıyorum?

Insomniac34

19.11.2019 16:36:46

+1
Ona göre de daha iyi olamaz mı? Senle aynı mı düşünecez? Terbiyesiz herif hakaret ediyorsun bir de. Senin gibi varlıkları temizlemek lazım bu forumdan.

İdrak İstimlak

19.11.2019 16:03:33

+1
Yahu Alican çapraz analogun neden gereksiz olduğunu uzun uzun izah ettim, bari sen de neden daha iyi olduğunu izah etseydin.

alican88

19.11.2019 14:26:26

0
Demekki ortadaki pil yuvasi x360 taki daha kucuk gosteriyor baam kucuk geliyordu ama sikinti yokki xbox one de x360 ta ds lerden cok daha iyi ele oturuyor bunu istedigin forumda yada cevrende sorabilirsin abi..umarim sony de inadindan vazgecerde ps5 te capraz analog sistemine gecer..biraz kullanicilari dusunmesi lazim diye dusunuyorum..

İdrak İstimlak

19.11.2019 14:11:53

0
Bak kolların farkını bile yanlış söylüyorsun, Wikipedia daki bilgilere göre, Xbox One kolu: 6.02in x 4.01in x 2.4in Xbox 360 kolu: 6.05 × 4.13 × 2.41 in Her halükarda 360 kolu daha büyük, aynen önceden saydığım üzere her şeyi ortada olan işlerin sana göresi, bana göresi olamayacağı gibi..

alican88

19.11.2019 14:02:56

0
Pili savunmadim ama ds4 unde sarj olayi cokta matah degil dedim abi..gece pil bitirse ve yedegi yoksa sizin gibi yapiyoruz abi kabloyla usb den bagliyoruz uclar ayni malum :) Diger konulardada dedigim gibi abi bende de ikisi ikisinide kullaniyorum ama cogu sahsi fikirler..sehir efsanesi olayida yine arkasindayim soyledigimin eger sehir efsanesi olsaydi bugun nintendo pro kontrollerinde ds4 gibi karsilikli yapardi ama onlarda xbox gibi capraz tercih ediyorlar ki bir bildikleri vardir diye dusunuyorum..

İdrak İstimlak

19.11.2019 13:44:56

+1
Alican 360 kolunda da, mevcut Xbox One kolunda da RB/LB tuşları ufacık, içe göçen ve zamanla hata veren düğmelerdi. O begenmedigin d-pad'e sahip kolların atası PS1 Dualshock ile profesyonel oyuncunun street fighter şampiyonu olduğunu biliyorsundur herhalde. Katır, kutur edene ABXY tuşlarını dünya alem biliyor ve sen hala düzgün bir açıklama yapamıyorsun. Bak evde iki cihazda var, evden birine ver iki kolu bu tuşların kalitesi hakkında ne diyorsunuz de, sana cevabını verirler. Bu arada Gamecube un analogu aşağıda, ortadaydı, yukarıda değildi ve farklı bir maksatla konulmuştu. Pil olayını savunuyor olman cidden enteresan, gece pilin bitince ve yedeğin olmayınca ne yapacaksın? Yoksa sne de dünyanın parasını verip şarjlı pil mi alıyorsun. Bırak kullanımını pil atiklarindan dolayı çevre kirliliğindeki katkisindan dolayı yine rezil bir yöntemdir. Bu arada hadi gözünle olcemedin ama yahu cetvelde mi yok abicim evde, nasıl aynı oluyor 360 kolu ile one kolunun boyutları?
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın

kaplan3461

19.11.2019 13:26:58

+1
Zaten ps4 kolu begeniliyordu üstüne ufak dokunmalar o dijital ekranda iş orayla neler görcez yada ps5 ilerde slim cikar koluda kuculturler

alican88

19.11.2019 13:08:38

+2
Kendimce aciklamaya calisayim abi ama bu siraladigin seylerin hepsi senin "sahsi" dusuncenden oteye gidemez..yoksa xbox 360 gamepadinin bir cok oyunda gerek editorler gerekse inceleme yapanlar tarafindan begenildigi ortada..sehir efsanesi dedigin yapi bugun nintendonunda kullandigi bir yapidir..eger sehir efsanesi olsaydi nintendo analoglari capraz koymak yerine ds3-4 gibi koyardi.. 1-D pad rezalet demissin kime gore neye gore? Dovus oyunlarindan street fightere baktigimizda turnuvalarda dahi fight stick haricinde x360 kolu kullaniliyordu dpad dolgun ve kalindi ds gibi ice coken bir yapisi yok.. 2-rb lb tuslari x360 doneminde en iyisiydi cunku direk elimizin altinda olan yine ice gocmeyen bir yapisi vardi..ds3 un r2 l2 gibi asaga kayan elimizin altindan kaydigi,yarim yamalak basilmasi facialirida unutulmamalidir.. 3-Her iki koluda kullanmis birisi olarak xayb tuslarinin hicbir kalitesizligi yoktur aksine ustteki maddelerde dile getirdigim gibi ice gocme durumu yoktur dolgun yumusak bir yapisi vardir.. 4-analoglar cok keskin evet dogru cok keskin ve ds nin analoglarindan daha hassas yani ornek vermem gerekirse "bence" xbox kolu ile 4000dpi hareket ozelligi varsa,ds analoglariyla 3000dpi hareket ozelligi var oyuzden ds4 le belli noktalara hareket sagladigindan daha kolay gelir.. 5-xbox one kolu xbox 360 kolundan daha kucuk degildir..dolayisiyla ele cok rahat sekilde oturup kavaranabiliyor..xbox360 ta zaten cok iyiydi.. 6-sehir efsanesi dedigin olay taa gamecubeden dahi gelmektedir..capraz analoglari bugun nintendo dahi pro kontrollerde kullaniyorsa bu bir sehir efsanesi degil ergonominin ve kalitenin bizzat o sistemde olsugunu gosterir..ayrica bas parmaklarimizi ds de analogu hareket ettirmek icin daha fazla kirdigimizdan uzun sure sonra agri sizi yaptigida oluyor(sahsen bende oluyor) yani capraz analog bugun en iyisi gosterilen nintendo pro kontrollerde dahi kullaniliyorsa sehir efsanesinden ziyade sony nin ps1 den beri inatci tutumundan vazgecmedigi icindir yoksa kaliteyle uzaktan yakindan alakasi yoktur.. 7-pil konusunda katiliyorum lakin ds4 un de 2 saatte sarji bitmesininde pekte elle tutulur bir yani yoktur..xboxa pil takarsin en az gunde 7-8 oynasana dahi 3 gunde biterken..ds ile 3 saatte sarja takmak zorunda kalirsin..

Mütercim Bey

19.11.2019 13:00:05

0
Ben de kullanıyorum ama her ele uygun bir tasarımı yok. Elimin içinde kayboluyor resmen küçüklüğünden, öyle çok büyük bir elim de yok halbuki. Bu nedenle de tuşlara erişmek için elimi tam oturtmamam gerekiyor kontrolcüye bu durum da tabii ki el ağrısını getiriyor.

-OdATA-

19.11.2019 12:50:49

+2
asıl troll sensin. "ps4 kontrolörü rezalet, x box muazzam" ortası yok değil mi? evrilmiş evet ama seninki rezalet ve muazzam şeklinde 2 kanal çalıştığı için fark edemezsin. abartma konusunda hiç durmak bilmiyorsunuz. bazıları abarttıkça abartıyor.utanmasalar "dualshock 4 kullandım elim kırıldı ameliyat geçirdim , x box kontrolörü muhteşem, harkulade, harika kullanırken zevkten baygınlık geçirdim, orgasm oldum" diyecekler. bu kadar abartan kitlenin yaş aralığı 7-12 falandır.

İdrak İstimlak

19.11.2019 11:53:35

+6
Bu Xbox kolları ile aşırı abartılmış ve artık şehir efsanesi haline dönüşmüş söylemlerin hepsi çok abartı ve saçma. Adama açıklıyorum, karşılığında tek bir cevap veremiyor ama en iyi kol Xbox kolu oluyor, nasıl bir mantık, nasıl bir kafa anlamak mümkün değil. Bir defa daha bilmeyenlere anlatalım, burada gereksiz ahkam kesilmesin. 1.D-pad tasarımı rezalettir, Dualshock tasarımının yanından bile gecemez. Özellikle dövüş oyunlarında bir işe yaramaz. 2.RB/LB tuşları önceki nesilde de, bu nesilde de şekilsiz ve dayanıksız bir yapıya sahiptir, uzun sayılmayacak kullanımlar sonrasında içeri göçme gibi bir kalitesizligi mevcut. 3. X/Y/A/B tuşları Dualshock tuşlarına göre cidden çok kalitesiz, her iki kolu kullanınca bunu fark edersiniz. 4. Analoglar çok keskin hareket ettiğinden, ince ayar vermek bayağı bir zordur, resmen kütük gibidir DS4 un yumuşak analogları karşısında. 5. Geçen nesil büyük kolun ergonomik olduğunu savunan Xboylar bu nesil daha küçük olan Xbox kolunu övüyor ama bu ufakligina ragmen daha ağır oluşunu aciklayamiyorlar. Ağır kol her şeyden önce ergonominin en temel ilkesine aykırı. 6. Çapraz analog kesinlikle şehir efsanesine dönüştürülmüş bir söylemdir. Elleri simetrik olan insanın neden bunu istediğinin mantıklı tek açıklaması yoktur. Ki aktif olarak kullanılan tuşlar tetik tuşları olduğundan yine gereksiz bir istektir. Eğer XYAB tuşları yoğun olarak kullanilsaydi, eskiden olduğu gibi el simetrisine uygun olacağından mantıklı olurdu ama o dönem de geçti. 7. Son olarak pil gibi çağdışı bir teknoloji kullandığından kesinlikle ofsayt duruma düşer. Tek olumlu yani tetik tuşlarındaki titreşim motorlarıdir ki, çok az oyun bunu kullandı, bu nesil DS5 ile bu özelliğin nasıl kullanıldığının dersini Sony verecektir. Ha bu arada yeni nesilde Sony nin kullanacağı haptick motorlar ile mevcut titreşim motorlarıni birbirine karıştırmayın. Yarış oyunlarında bu sistem ile aracınızın akslarini dahi hissedebileceksiniz. Öyle Xbox kolu daha iyidir demekle olmuyor bu işler, böyle tek tek üstün tarafı varsa yazın öyle gelin, yoksa boş yapmayın...

Thejoker58906

19.11.2019 11:23:24

+1
Aynısı pek bir değişiklik olmamış gerçi normal DS4 gayet iyi bir gamepad.

BSC Misafiri

19.11.2019 11:08:31

+1
Sen bi xbox one kolunu eline al diyen arkadaş aldım basit ve dandik DS nin yanına bile yaklaşamaz emin olabilirsin

OldGamers86

19.11.2019 08:44:06

+1
Ekran olmalı dokunmatik yerine.. ah dreamcast ah..

İdrak İstimlak

19.11.2019 08:41:53

+1
Bu yıl satana kadar yeterince kullandım. Rezil d-pad tasarımını, içeri göçen rb-lb tuşlarını, x/y/a/b tuşlarını kalitesizligini ve analogların kütüklüğünü bilecek kadar deneyimim var. Pil gibi cagdisi özelliklerine hiç girmiyorum...

Fearless_tr

19.11.2019 08:38:12

0
Yeni nesilden tek beklentim artik su kontrollerin analoglari cabuk bozulmasin bi nesilde 5 tane kontroller degisilirmi arkadas, kalite kontrol olayini pek tinlamiyor sanirim artik Sony.

alican88

19.11.2019 08:16:29

+2
Sony nin gereksiz inatlarindan birisidir bu gamepad olayi..rakibin xbox 360 ve xbox one gibi cihazlarda gelmis gecmis en iyi kontrolcuyu tasarliyor,nintendo yine pro kontrolcusunde xbox tasarima yakin bir tasarim tercih ediyor sen hala inatla hicbir sekilde rahat olmayan,benimsenmeyen,eziyet olan tasarimla geliyorsun..inat etmese su analoglarin ice dogru bombe yapmasi gerektigini ve capraz analog larin her oyunda daha kullanisli oldugunu kabul edip kontrolcusunu bu yonde gelistirse cok daha iyi olur..ps3 gamepad faciasindan sonra ps4 te biraz daha kabul edilebilir olsada ps5 te artik duzelik derken gene rezalet bir konsept..umarim boyle olmaz

BSC Misafiri

19.11.2019 07:17:30

+1
quote:

Orjinalden alıntı: -MoDeStUs- Ps4 pro kullanıyorum gamepad i rezalet.Sevmediğim özelliklerin başında bu gelir.Xbox gamepad muazzam ötesi iyi.Bazıları xbox a evrilmiş demişte benimmi gözlerim görmüyor neresi evrilmiş.Trollük olsun diye cevap vermişler sanırım.Bildiğin şimdikinin makyajlanmış aynısı.
Yani birini rezalet yapıyorsun, Birini muhteşem...Abartmanında bir ayarı var..

Dark matter

19.11.2019 02:33:39

+1
Ps4 pro kullanıyorum gamepad i rezalet.Sevmediğim özelliklerin başında bu gelir.Xbox gamepad muazzam ötesi iyi.Bazıları xbox a evrilmiş demişte benimmi gözlerim görmüyor neresi evrilmiş.Trollük olsun diye cevap vermişler sanırım.Bildiğin şimdikinin makyajlanmış aynısı.

EL TURKO

19.11.2019 01:36:35

+3
Sen bi xbox one kolunu bi eline al sonra konuş

EL TURKO

19.11.2019 01:33:08

0
Şunu yaşıyan yok xbox da

pislik77

19.11.2019 00:55:12

+3
ya seçenek sunabilirlerdi örneğin başka bir şirketin ps4 için yaptığı bir kol vardı yön tuşları ile analog yeri değişiyordu o sistem ile gelseydi sony için devrimsel olabilirdi ama eskisiyle aynı gibi görünüyor sadece sanırım daha hassaslaşması ve pil seviyesinin yüksek olması olabilir onun haricinde herşey aynı neyse ne diyelim bari pil yüksek seviyede olsun 8 saatte oynadığında pil bitiyor şarja tak sıkıcı bir durum keşke şöyle bir sistemde gelebilse direk konsolun üstüne koyarak şarj etmek hızlıca aynı telefonlarda kablosuz şarj olduğu gibi

William Munny

19.11.2019 00:14:10

+2
doğru çalışan bir şeyi düzeltmeye çalışıp bozmaya ne gerek var ufak dokunuşlarka ergonimisinde biraz değişiklikler yapması bence daha doğru..

BSC Misafiri

18.11.2019 21:07:39

+1
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri Devrimsel ddgisim var hakkaten,dunya sarsilacak su degisimden sonra.600 tl olur fiyati da oh misss.
600 olsun sana da alırım ben. En az 900 gör bak.

Mütercim Bey

18.11.2019 20:56:33

+7
quote:

Orjinalden alıntı: Müesses Nizam Başarısı kanıtlamış bir kontrol cihazının tabiki fazla değişmesi beklenmez. Adamlar üstüne koyarak kontrol cihazları piyasasında rakipsiz duruma geliyor. Rakiplerinin yüzünde tokat gibi patlayacak bir tasarım...
Ya arkadaş, insanlar şu PS4 kontrolcüsünü nasıl başarılı buluyorlar cidden anlamıyorum. Elimde hem PS4, hem PC var. PS4 için de 2 adet kontrolcü var ama sırf PC'de kullanmak için daha konforlu ve kullanımı kolay olduğunu düşündüğüm için Xbox One kontrolcüsü de aldım. Ancak şuan PS5 için görsele bakarsak alt taraftaki kıvrımlar sonunda yumuşatılmış biraz Xbox-vari olmuş. Ama olması gereken de bu. Sert kıvrımları 20-30 dk sonra elimde ağrı yapıyordu. Xbox kontrolcüde şunu yaşayan var mı acaba?

BSC Misafiri

18.11.2019 20:39:52

0
Devrimsel ddgisim var hakkaten,dunya sarsilacak su degisimden sonra.600 tl olur fiyati da oh misss.

Jack Rabbit Slims

18.11.2019 20:31:33

+1
Evet kesin belli değil doğru ama DS4 ve yeni gamepadin patent resimlerinde analog kısmını aynı çizmişler muhtemelen yine dışa bombeli analoglar geleceği için öyle dedim. Keşke evrilse, daha fazla evrilip birebir Xbox One gamepadi gibi olsa. Yeni nesilde PS5 alacağım çok büyük ihtimalle, geçen nesil sırf gamepadden dolayı Xbox One'la başlamıştım. Bir de şu bataryalı gamepad olmasını övüyorsunuz ama gerçekten ilkel gözükse de pilli gamepadin kullanımı daha iyi. Bir kere en başta batarya zamanla verimliliğini kaybedecek ve gamepadi daha sık şarj etmeniz gerekecek. Eninde sonunda da ölecek. Pilde böyle bir sorun yok. Alıyorsun bir Duracell CEF 14, bir de şarjlı pil 20 saat civarı oynuyorsun pil bitene kadar.

Shovel Knight

18.11.2019 20:04:50

0
tipinden çok xbox one ile elite arasındaki gibi bir değişim beni daha çok tatmin eder açıkçası

BSC Misafiri

18.11.2019 19:52:46

0
Tam istediğim gibi Kol daha büyümüş, Hoparlör yerinde duruyor..Işık barı artık arkada olmasada önde duruyor..Bataryada dayanıklıysa tamamdır...Zaten Klasik kontrol tipinin değişmesini falan bekleyen varmıydı bilmiyorum, PS ile özleşmiş olan budur..Eksi olarak iki şey sayarım.. Joystic tuşları tırtıklı olabilirdi..Ve şu Dokunmatik alanın üst tarafından biraz kısıp, Options ve Share tuşlarını daha büyük yapabilirlerdi, Bazen basmakta güçlük çekebiliyoruz..

Babblebabble

18.11.2019 19:37:45

+3
Keşke o analogu xbox gibi sol üste yapsalar.Herhangi bir DS ya da DS tipli kontrolcüde elim haşat oluyor yemin ederim.

ReflexAction

18.11.2019 18:52:37

+5
Kalıp olarak iyice xbox koluna benzemiş sonunda kabul ettiler o tasarımın ele çok güzel oturduğunu

BSC Misafiri

18.11.2019 18:44:30

+1
Umarım PS4 kolları PS5'e oluyordur..Yoksa çok büyük tantana çıkar..Çünkü Yeni Xbox destekliyor..

İdrak İstimlak

18.11.2019 17:59:20

+7
Başarısı kanıtlamış bir kontrol cihazının tabiki fazla değişmesi beklenmez. Adamlar üstüne koyarak kontrol cihazları piyasasında rakipsiz duruma geliyor. Rakiplerinin yüzünde tokat gibi patlayacak bir tasarım...

Dark-Samurai

18.11.2019 17:55:36

+11
Ps fani olmama ragmen benden daha cok giriyorsun ps haberlerine. O kadar baglisin ps konularina. Bir turlu ayrilamiyon yada yok sayamiyon. Bu aşk degil de nedir? [:'(]

-OdATA-

18.11.2019 17:55:10

0
Bombe konusunda haklısın ama bu görsellerde onu gösteren bir detay yok. Nasıl olacağı pek belli değil. Kontrolcü, x box one kontrolcüsüne doğru evrilmiş.

Guest-AEF248198

18.11.2019 17:42:56

+3
Çıkan haberler: Sektörü kökünden değiştirecek Çıkan ürün: La bu 4'ün aynısı.

BSC Misafiri

18.11.2019 17:42:09

0
Uuuf.. İnanılmaz devrimseeel :) Yav şaka maka tek istediğim bataryasının zırt diye bitmemesi. Gerisi ikinci plan benim için.

Jack Rabbit Slims

18.11.2019 17:38:47

0
YETER ARTIK KAÇ NESİL OLDU ŞU ANALOGLARIN DIŞA DEĞİL İÇE BOMBELİ OLMASI GEREKTİĞİNİ ANLAYIN.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
PlayStation 5
+ TAKİBE
AL
4 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız