Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Platform Macera Oyunu The Mobius Machine Ortamlarıyla Dikkat Çekiyor

 
 
Bilim kurgu temasıyla karşımıza çıkmaya hazırlanan oyun, Mart ayının ilk gününde bizlere sunulmak isteniyor. Geniş bir uzaylı dünyasını keşfedebileceğimiz yapım içerisinde dikkat çekici ortamlara geçiş yapabiliyoruz. Astronot kıyafetiyle beraber ilerletebildiğimiz karakterimizle 2 boyutlu bir maceraya atılabiliyor ve yandan görünümlü kamera bakış açısıyla beraber ortamları keşfetmeye çalışıyoruz.
 
Gerçekten dikkat çekici ortamların ve canlı atmosferlerin yer aldığı yapımda, buraları keşfederek dilediğimiz şekilde ilerlemeye çalışıyor ve aynı zamanda çizgisel olmayan bir yapı ile buradaki yerimizi alıyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca her bir oyuncu farklı bir deneyim elde ediyor ve bununla beraber de dikkat çekici atmosferlerde karakterinizi hayatta tutmaya çalışıyorsunuz. Kendi oyun tarzınızı keşfedebileceğiniz ve oyuna adapte edebileceğinizi yapımda, farklı şekillerde platform unsurlarının da olduğundan bahsedebiliyoruz ve burada platform zorluklarını aşmak için de etkileşim içerisine geçiş yapabiliyoruz.
 
Uzaylı dünyasına geçiş yapabildiğimiz ve buralarda doğal afetlerin meydana geldiği yapımda, öncelikle ortamın nasıl şekillendiği konusunda bilgi sahibi olmamız gerekiyor. Nitekim oyunda yer aldığımız süre boyunca arka planda yer alan yıkımların ve hasarların nasıl olduğunu görebiliyor ve buraların adeta terk edilmiş bir şehir olduğu kanaatine varabiliyoruz. Birbirine bağlı farklı dünyaları keşfedebileceğiniz yapımda, her bir dünya içerisinde farklı şekillerde yer alabiliyor, buralardaki atmosferleri keşfedebiliyor ve aynı zamanda bu bölgelerdeki detayları açığa çıkarmaya çalışıyorsunuz.
 
Geliştirici ekibin belirttiğine göre oyunda yer alan ortamların gerçekten de dikkat çekici olduğu ve aynı zamanda buralardaki dikkat çekici ortamları keşfedebildiğiniz takdirde ilgi çekici içeriklerle beraber karşılaşabileceğinizi aktarıyor. Bunun dışında bu bölgeler içerisinde farklı düşmanlarla ve etkileşim unsurlarıyla beraber karşılaşabiliyor ve buraları tamamen keşfederek elimizden geleni yapmaya koyuluyor ve aynı zamanda karakterimizi burada ilerletmeye çalışıyoruz. Arka planda bir hikayenin yer aldığı yapımda, bu hikayenin geri kalan kısmını ortaya çıkarmaya çalışıyor ve sırlarla dolu bir dünya içerisinde buralarda yerimizi alıyoruz.
 
 
 
3 boyutlu görsellere sahip yapım içerisinde farklı şekillerde düşmanca yaşam formları karşımıza çıkabiliyor. Bu yaşam formları elbette farklı şekillerde bizlere sunuluyor ve onları ortadan kaldırmak için de farklı hamlelerde bulunabiliyoruz. Yüzeyin derinliklerine inebildiğimiz veya yukarılara doğru çıkabildiğimiz yapımda aksiyon, macera ve platform unsurları bir hayli ön plana çıkıyor. Zaten oyun özünde bu türleri barındırıyor. Birçok oyun türünün harmanlandığı bu yapımda, elbette dinamik savaş sisteminin yer aldığından da bahsedebiliyoruz. Ancak bunun dışında oyunda keşfi açık bir açık dünyanın bizlere sunulduğunu aktarabiliyoruz. Açık dünya elbette çizgisel olmayan bir yapıya bünyesinde barındırıyor.
 
Yani burada istediğiniz bölgeye doğru gidebiliyor, burada hangi görevi tamamlamak istiyorsanız o görevi seçebiliyor ve daha fazla seçenekle beraber de kendinizi özelleştirebiliyor ve kişiselleştirebiliyorsunuz. Dolayısıyla burada öncelikli olarak kendi yolunuzu kendiniz belirleyebiliyor ve diğer oyunculardan farklı olarak farklı deneyimler içerisine geçiş yapabiliyorsunuz. Sağa veya sola gidebileceğiniz bir yolda istediğiniz yola geçiş yapabilir ve farklı bir deneyimle beraber buradaki yerinizi alabilirsiniz. Dolayısıyla oyunda bizlere sunulan özgürlüklerden bir tanesinin bu olduğunu söyleyebiliriz.
 
Gizemli unsurların yer aldığı yapımda uzaylı dünyalarını keşfetmeye çalışıyoruz. Yukarıda bahsettiğimiz gibi farklı dünyalar birbirine farklı şekillerde bağlı olarak karşımıza çıkıyor. Uzak yabancı gezegenlerde yer aldığımız süre boyunca buraları keşfetmeye hazırlanıyor ve buralardaki ilginç olayları açığa çıkarmak tamamen bizim işimiz oluyor. Oyunda yüzeyin derinliklerine inebiliyor, terk edilmiş tesislerde ve diğer tehlikeli ortamlarda kendimizi bulabiliyoruz. Buraları tamamen keşfetmek karakterimize bağlı olarak değişkenlik gösteriyor. Elbette hangi bölgeye doğru ilerleyebileceğimiz ve hangi bölgelerden geçebileceğimiz tamamen bizim hamlelerimize bağlı. Dolayısıyla oyunda yer aldığımız süre boyunca bağlı dünyalara ilerlemek, bu dünyaları keşfetmek ve arka planda yer alan canlı atmosferlere geçiş yapmak bizim seçimlerimizle değişiyor.
 
 

Aksiyon ve platform unsurları ile beraber sunulan yapımda kendi yolumuzu kendimiz seçiyor ve karmaşık bir açık dünya sistemi ile beraber burada karşılaşıyoruz. Elbette oyunun ilk kısmında kafamızın karışacağı bir yapıyla karşılaşabilir, ancak ilerleyen süreçte bu yapıya alıştıktan sonra elbette daha kolay ve daha sistematik bir yapıyı burada görebiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde bu sistematik deneyimi daha da genişletmek ve geliştirmek için farklı hamlelerde bulunabiliyor ve bununla beraber de kendi yolculuğumuzu burada özelleştirebiliyoruz.

Diğer taraftan ayrıntılı ortamlarla beraber yer aldığımız yapımda farklı yaşam formlarının burada olduğunu görebiliyor ve arızalı makinelerin olduğunu deneyimleyebiliyoruz. Elbette bunları ortadan kaldırmak ve farklı yaşam formlarını keşfetmek yapacağımız hamlelerle ve hikayenin gidişatıyla beraber değişkenlik gösterebiliyor.

Oyunda yukarıda bahsettiğimiz gibi dinamik bir savaş sistemi yer alıyor. Bu dinamik savaş sistemi ile beraber kendimizi koruyabiliyor, kollayabilir ve düşmanların saldırılarından kaçınabiliyoruz. Elbette burada hayatta kalmanın temel hedeflerinden ve mekaniklerinden biri de bu aksiyon sistemi. Aksiyon sistemi dahilinde farklı şekillerde hamleler gerçekleştirebiliyor, farklı hareketleri ve komboları burada yapmaya koyuluyor ve aynı zamanda platform unsurları ile beraber de düşmanları ortadan kaldırabiliyoruz. Nitekim karakterimizle beraber atlayıp zıplayabiliyor, sırtımıza yer alan jetpack ile beraber yukarılara doğru uçabiliyor, farklı şekillerde çift zıplama veya üçlü zıplamalar gerçekleştirebilir ve düşmanlara yakın saldırılar yapabiliyoruz. Elimize farklı silahlar alabildiğimiz ve farklı donanımlardan yararlanabildiğimiz yapım gerçekten de güzel bir deneyimi bizlere aktarmak istiyor.

Kendi yolumuzu seçebileceğimiz ve kendi tarzımızla beraber oyuna dahil olacağımız yapıda farklı kolonilerin burada bulunduğunu görebiliyor ve bu kolonileri keşfetmek tamamen bizim işimiz oluyor. Oyunda derinliklere indikçe buralarda neler olup bittiğini öğrenmeye çalışıyor ve aynı zamanda etrafı keşfederek farklı alanlara doğru kesintisiz bir şekilde ilerleyebiliyoruz. Geliştirici ekibin belirttiğine göre oyunda herhangi bir yükleme ekranı bulunmuyor. Dolayısıyla herhangi bir kesinti olmadan ve yükleme ekranı olmadan doğrudan farklı dünyalara, yani bağlı olan dünyalara geçiş yapabiliyor ve buraları direkt olarak keşfedebiliyoruz. Dolayısıyla oyunda yer aldığımız süre boyunca herhangi bir yükleme ekranı ile beraber karşılaşmıyor ve bu da oyundaki akıcılığımızı daha da ilerleten ve genişleten unsurlar arasında bulunuyor diyebiliriz.
 
 
Elbette birçok oyun bazı mekanikleri ve özellikleri ile beraber ön plana çıkmaya hazırlanıyor. Bu oyun içerisinde de yükleme ekranının olmadığını ve bu tarzı ile beraber ön plana çıkmaya hazırlandığını belirtebiliriz. İlerleyen süreçte belki de geliştirici ekipler yükleme ekranları durumuna tamamen bir el atacak ve böylece oyunda yer aldığımız süre boyunca yükleme ekranları ile beraber artık karşılaşmayacağız. Durum böyle olunca elbette oyundaki deneyimimiz hiçbir kesintiye uğramayacak ve biz de oyundaki akıcılığa kendimizi kaptırabileceğiz. Teknolojinin geliştiği bu süreçte elbette yavaş yavaş bu döneme geçiş yapıldığından da altını çizelim.
 
Sorunsuzca etrafı keşfedebileceğimiz ve kesintisiz olarak farklı bölgelere geçiş yapabileceğimiz yapımda, açık dünyayı yaptığımız hamlelerle beraber arşınlayabiliyor ve bir dizi ölümcül düşmanla beraber burada karşılaşabiliyoruz. Burada farklı şekillerde karşımıza gelen düşmanların bizlere sunulduğunu söyleyebiliriz. Aynı zamanda irili ufaklı düşmanların haricinde bir de patron savaşları buradaki yerini alıyor. Patron savaşları elbette belli bir arena içerisinde, yani belli bir bölge içerisinde zorlu bir mücadeleye bünyesinde barındırıyor. Diğer oyunlarda olduğu gibi aynı şekilde burada patronların farklı şekillerde karşımıza çıktığını ve her bir patronun burada farklı saldırı stillerine ve savunma mekanizmalarına sahip olduğunu belirtebiliriz. Elbette oyunda yer aldığımız süre boyunca öncelikli olarak patronların nasıl saldırdığını görmeye çalışabilir, onların saldırma şekillerini ezberlemeye başlayabilir ve daha sonrasında ise kendimizce saldırı stilimizi oyuna dahil edebiliriz. Onların hamlelerini boşa çıkardıktan sonra karşı saldırıya geçebiliriz. Dolayısıyla oyun içerisinde bu tarz patronlarla beraber de karşılaşacağımızı aktarabilir ve aynı zamanda bu patronları ortadan kaldırmak için de elimizden geleni yapmaya koyulabiliriz.
 
Oyunda enfeksiyon kapmış kolonilerden farklı düşmanlara kadar oldukça dikkat çekici düşmanların bizlere sunulduğunu aktarabiliriz. Dolayısıyla oyun içerisinde duvarlardan uzanan yırtıcılardan üzerimize doğru gelen solucanlara kadar çok farklı şekilde enfeksiyon kapmış canlılarla ve düşmanlarla karşılaşabiliyoruz. Bunları ortadan kaldırmak için elbette elimizdeki silahı ateşleyebiliyoruz. Silahımızın belli bir bölgeye kadar, yani belli bir menzile kadar işleyebildiğini aktarabiliriz. Üçlü saldırılardan tekli saldırılara kadar farklı şekillerde saldırı stillerimizi de özelleştirebiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde bu tarz saldırı stillerinin yer aldığından bahsedebiliriz. Toplu bir şekilde üzerimize gelen düşmanları ortadan kaldırmak için elbette üçlü saldırılara geçiş yapabilir ve diğer taraftan tekli saldırılarla beraber de hem menzilimizi arttırabilir hem de düşmanların yanımıza yaklaşmasını engelleyebiliriz. Dolayısıyla bunları kullanmak tamamen sizin işiniz oluyor ve saldırı stillerine geçiş yapabileceğiniz esnada hangi saldırı stillerini seçtiğiniz size bağlı olarak değişiyor.
 
 
 
Terk edilmiş madenlerden tesislere, fabrika tarzı bölgelerden yıkık dökük harabelere kadar farklı bölgelere doğru ilerleyebildiğimiz yapımda, geliştirici ekibin belirttiğine göre hem klavye ve fare desteği hem de kontrolcü desteği bulunuyor. İstediğiniz şekilde yer alabildiğiniz yapımda elbette bunların kullanımı da tamamen sizin işiniz oluyor. Kontrol konusunda elbette basit kontrollerin yer aldığını söylemekte fayda var. Oyunda aynı zamanda yer çekimine meydan okuyabileceğimiz bir jetpack'imiz bulunuyor.
Bununla beraber karakterimizi yukarılara doğru zıplatabiliyor, çift zıplama ile üçlü zıplama arasında geçiş yapabiliyor, koşabiliyor ve daha fazlasını gerçekleştirebiliyoruz. Geliştirici ekibin belirttiğine göre karakterimiz iki farklı silah taşıyabiliyor ve bu iki farklı silah arasında da geçiş yapabiliyoruz, bunları ihtiyaç duyduğumuz anda kullanabiliyoruz. Yeni donanımların kilidini açabileceğimiz ve bu yeni donanımlarla beraber farklı şekillerde hamleler yapabileceğimiz yapımda aynı zamanda duvarlara tırmanabiliyor, hızlıca duvarlardan geçiş yapabiliyor, havada süzülebiliyor ve dünya içerisinde farklı şekillerde etkileşim unsurlarıyla beraber karşılaşabiliyoruz. Dolayısıyla oyunda yapabileceğimiz hamleler değişkenlik gösterebilir ve her bölge içerisinde de aldığımız çeşitli planlar bulunuyor.
 
Daha etkili bir şekilde düşmanlarla beraber savaşmak için etrafta bulunan planları toplayabiliyor, bu sayede yeni silahların ve yükseltmelerin kilidini açabiliyoruz. Oyunda yer aldığımız süre boyunca hem yükseltme sistemi ile hem de yeni silahları açığa çıkarma sistemi ile beraber kendimizi geliştirebilir ve düşmanlara karşı daha etkili bir şekilde savaşabiliyoruz.
 
 

Kısaca toparlayacak olursak, oyunda aksiyon, platform ve macera deneyimi bulunuyor. Bunun yanı sıra aksiyon sisteminin de ön plana çıktığını söyleyebiliriz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız, oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda. Dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilirsiniz.

Bu haberin bağlantısı
URL
The Mobius Machine
Marvel’s Spider-Man 2 İçin Yeni Oyun + Modu Geliyor: İşte Tarih Disney'den Epic Games 1.5 Milyar Dolarlık Yatırım

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız