Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Planetiles ile Kendi Dünyanızı Oluşturabilirsiniz

 
 
Dikkat çekici inşa etme mekanikleri ile beraber bizlere sunulacak olan bu yapımda gezegenler arası geçiş yapabiliyor, her bir gezegeni burada dilediğimiz şekilde yönetebiliyor ve farklı dünyalar oluşturma konusunda burada kendimize güvenmek durumunda kalıyoruz. Uzak gezegenler boyunca farklı maceralara atılabileceğimiz ve aynı zamanda doğal yaşam alanları oluşturabileceğimiz bu yapımda aslında bir uzay dünyası oluşturmaya başlıyor ve istediğimiz şekilde bu dünyaya yaşam sağlayabiliyoruz.
 
Oyunda yer aldığımız süre boyunca dilediğimiz şekilde bu dünyalara karışabiliyor, nerelerde hangi unsurların olabileceğine biz karar verebiliyor ve rahatlatıcı bir şehir kurma macerası ile buradaki yerimizi almaya koyuluyoruz. Aynı zamanda oyun bizleri çeşitli görevler sunuyor ve bu görevleri tamamlamak ve aynı zamanda yapmak için de burada farklı hamlelerde bulunabiliyoruz. Yeni inşa etme sistemlerinin karşımıza çıktığı, benzersiz biyomlar oluşturabileceğimiz ve ilgi çekici bonuslarla beraber karşılaşabileceğimiz bu yapımda gerçekten de eğlenceli ve rahatlatıcı bir deneyimle yer alabiliyoruz.
 
Arkamızı yaslayabileceğimiz aynı zamanda uzay içerisinde dilediğimiz şekilde farklı dünyalar oluşturabileceğimiz ve bu dünya içerisinde canlı bir biyom oluşturabileceğimiz yapımda aynı zamanda burada bulunan canlılığı elbette bir yerde korumamız gerekiyor ve doğal afetler de burada ön plana çıkmaya hazırlanıyor diyebiliriz. Bu doğal afetlerden korunmak ve aynı zamanda buraları yaşanabilir kılmak tamamen bizim işimiz oluyor.
 
 
 
Eğlenceli sistemleri ile ve animasyonları ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan oyunda doğal yaşam alanlarını oluşturmaya başlıyor ve sakin bir şehir koruma macerasıyla buradaki yerimizi almaya hazırlanıyoruz. Oyunda yeni biyomlar keşfedebiliyor, elde ettiğimiz kaynaklarla beraber buralarda ilgi çekici detaylarla karşılaşabiliyor, yeni döşeme türlerini ortaya çıkarabiliyor ve görevleri tamamlamak için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Sürekli olarak denemeler yapabileceğimiz ve bu denemeleri özelleştirebileceğimiz yapımda çeşitli bonuslar kazanmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyor ve etrafta bulunan her bir noktayı burada kendimize göre ayarlayabiliyoruz. Dolayısıyla burada her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve deneyiminizi burada kendinize göre özelleştirip sistemleştirebiliyorsunuz.
 
Oyunda yer aldığınız süre boyunca her bir noktaya farklı şekillerde dokunabiliyor, bu noktalamalarla beraber farklı biyomları açığa çıkarabilir ve aynı zamanda hangi unsurun hangi yere konuşlandırılacağına tamamen siz karar verebiliyorsunuz. Bu sistemlerle beraber yer alabildiğiniz yapımını dilediğiniz şekilde oyundaki hamlelerinizi kendinize göre ayarlayabiliyor ve bu hamlelere özelleştirebiliyorsunuz. Bu özelleştirme sistemleri ile beraber farklı özellikleri ve yapıların kilidini açabiliyor, bu yapıları dilediğiniz şekilde yönetebiliyor ve bu yapılarla beraber de neyin nasıl olması gerektiğini tamamen siz karar verebiliyorsunuz.
 
Farklı ekosistemler oluşturabileceğiniz ve bu ekosistemleri özelleştirebileceğiniz yapıda bizlere bonuslar veren ve döşeme özellikleri ile beraber ön plana çıkan çeşitli yapılar yer alıyor. Kilidi açılabilir bu yapılarla beraber hem yeni içeriklerin kilidini açabiliyor hem de yeni becerilerle beraber daha güzel bir ortam oluşturmaya başlayabiliyorsunuz. Bu kapsamda elbette oyunda öncelikle farklı hamleleri yapmak ve stratejik olarak bu dünyalar oluşturmak tamamen sizin işiniz oluyor. Ancak bu şekilde farklı gezegen boyutlarında oluşturabilir, en iyi şekilde düzenleyebilir ve etrafı ne kadar düzenli ve düzgün olduğunu da tamamen siz karar verebilirsiniz.
 
 
 
Döşeme yerleştirme sistemleri ile beraber yer alabildiğiniz bu yapılar strateji unsurlarıyla beraber karşılaşabilir ve bu stratejik unsurlarını kendimize göre özelleştirebiliyoruz. Açılabilir özelliklerle ve kullanılabilir bu özellikleri ile beraber ilerleyebildiğimiz yapımda farklı özellikleri inşa etmek görevlilerimize kaldığımız yerden devam etmek ve oyun ilerlememize bağlı olarak değişkenlik gösteren bir seçim sisteminin olduğunu da aktarabiliyoruz.
 
Her bir ilerleme ile ve seçimle beraber aslında farklı faydalar ve bonuslar elde edebiliyor ve her bir oyuncu burada farklı denemeler yapabiliyor, dolayısıyla bir oyuncu farklı biyomlar oluşturmak için ağaçlara veya diğer yapılara yönelirken, siz bu biyomları oluşturmak ve özelleştirmek için de diğer unsurlara yönelebiliyorsunuz. Dolayısıyla burada yer aldığınız süre boyunca her bir oyuncu farklı bir deneme yapabilir ve görevleri farklı şekillerde yaklaşabiliyor. Bu da oyun içerisinde yer alan çeşitli özgürlükler arasında yer alıyor ve bu özgürlükleri de kendimize göre kullanabiliyoruz, hangisi size mantıklı geliyorsa veya hangi unsur sizlere daha çok bonus veriyorsa elbette o sisteme doğru yönelebilir ve siz de oyundaki tüm inşa etme ve unsurlarına kendi stratejinizi ve planınıza göre kullanabilirsiniz.
Oyunda her bir dünyayı farklı şekillerde yönetebiliyor ve dünya içerisinde olması gereken unsurları tamamen siz belirleyebiliyorsunuz. Kare kare yerleştirebileceğiniz ve adeta Lego parçalarını yan yana koyabileceğiniz bu yapımda her bir unsurla beraber kendi biyomunuzu oluşturabiliyorsunuz. Örneğin, ormanlık alanları buraya dikebiliyor veya tarla detayını buraya dahil edebiliyorsunuz. Bunların yerleştirilmesi tamamen size ait oluyor ve sular altında kalan veya karlar içerisinde kalan bu kısımları dilediğiniz şekilde yönetebiliyorsunuz. Dünyayı büyütebileceğiniz, birbirinden farklı biyomları geliştirebileceğiniz bu yapımda inşa edebileceğiniz kaynaklar burada sürekli olarak karşınıza çıkıyor ve bunları daha gelişmiş bir sisteme getirebiliyorsunuz.
 
Seçimlerinize bağlı olarak değişkenlik gösteren bir içeriğin burada olduğundan bahsedebiliyor ve dünyalar arasında genişlemeye ve daha da büyümeye başlayabiliyorsunuz. Oyun içerisinde aynı zamanda genişlemeye devam etmek için malzemeleri ve kaynakları toparlamanız gerekiyor ve bu malzemelerle ve kaynaklarla beraber de elbette oyunda ilerleyişinize ekleyebiliyorsunuz. Malzemelerinizi yenileyebileceğiniz görevleri tamamlayarak daha fazla kaynağa sahip olabileceğiniz bu yapımda parça rezervlerini arttırmaya çalışıyor ve bu rezervleri ne kadar çok yüksek tutarsanız, o kadar çok gelişmiş bir dünyada kendinizi bulabilirsiniz. Dolayısıyla oyunda yer aldığınız süre boyunca bu dünyaları kendinize göre yükseltebiliyor ve geliştirebiliyorsunuz.
 
 

İlgi çekici ortamlarda ve manzaralarda kendimizi bulabileceğimiz bu yapımda her biri seçimimize bağlı olarak farklı tepkilerle beraber bize sunuluyor. Örneğin, manzara seçimlerimize göre tepki veriyor ve istediğimiz şekilde burada yer aldığımız süre boyunca yaptığımız her hamleye karşı arka plan unsurlarının değiştiğini deneyimleyebiliyoruz. Dağınık ağaçların, yeşil alanların, çiftlik alanlarının ve daha fazlasını buraya yerleştirildiğini elbette tamamen biz sağlayabiliyoruz.
 
Bu sağlamayla beraber arka plan unsurlarının tamamen değiştiğini ve aynı zamanda görevleri yerine getirmek için elimizden geleni yaptığını da görebiliyoruz. Oyunda farklı güçlendirmeler ve bonuslar da bulunuyor. Bu güçlendirmeler ve bonuslarla beraber parçaları bir araya getirebilir, yerleştirebilir ve farklı biyomları burada oluşturabiliriz. 3 farklı gezegen boyutu içerisinde yer alabileceğimiz ve aynı zamanda geliştirici ekibin bedelini göre oyunda oyunun sonunun olmadığı bir yapı yer alıyor ve gezegenler arasında dilediğiniz şekilde hareket edebiliyorsunuz. Aynı zamanda biyomları dilediğiniz şekilde oluşturabiliyor, yönetebiliyor ve bunları daha fazla harmanlayabilir ve inşa etme mekanikleriyle beraber de dilediğiniz şekilde oyunda ilerlemenizi sağlayabiliyorsunuz. Bu biyomlarda gezip tozabileceğiniz ve aynı zamanda dünyayı şekillendirebileceğiniz yapımda elbette bazı noktaları daha da geliştirebilir ve diğer taraftan ilk olarak yerleştirdiğiniz kısımları daha da fazla geliştirerek farklı şekillere büründürebilirsiniz.

Oyunda diğer taraftan keşif unsurları bulunuyor ve keşif unsurları ile beraber de ön plana çıkan özel yapıları açığa çıkarabiliyorsunuz. Bu benzersiz özelliklerle beraber yer alabileceğiniz yapıda her bir gezegenin burada benzersiz bir nesne yerleştirme sistemi ve mekaniği bulunuyor. Özel eylemlerinizi ve tıklamalarınızla beraber yer alabileceğiniz yapımda bu benzersiz özelliklerden yararlanarak daha fazla geliştirmenizi ve becerinin kilidini açabilir ve böylece daha hızlı bir şekilde ilerlemeye çalışabilirsiniz. Özel yapıları açığa çıkarabileceğiniz ve bu özel yapılarla beraber sonraki şekilleri karıştırabileceğiniz yapıda aslında bir nevi yerleştirme sisteminin olduğundan bahsedebiliyoruz.
 
 
 
Örneğin, üçlü veya ikili yerleştirebileceğiniz bu kısımlarda daha çok Tetris gibi bir yapı yer alıyor. Tetris oyununda olduğu gibi her bir kareyi doldurmak tamamen bizim işimiz oluyor. Aynı şekilde bu oyunda da üçlü veya ikili şekillerde oyunda kareleri doldurabiliyor, en iyi şekilde doldurduğunuz bu kareleri daha sonra üzerine tıklayarak geliştirebiliyor ve daha farklı animasyon sistemleri ile ve gelişmişlik sistemleri ile karşılaşabiliyorsunuz.
 
Oyunda yer aldığınız süre boyunca tüm bu unsurlara dikkat edebiliyor ve gerçekten de güzel bir deneyimle beraber oyundaki yerinizi alabiliyorsunuz. Aynı zamanda dünyayı istediğiniz şekilde farklı açılardan görebiliyor, farenizle beraber dünyayı tuttuktan sonra sağını solunu araştırabiliyor ve dilediğiniz şekilde oyunda ilerlemenizi sağlayabiliyorsunuz. Zaten oyunda farklı görevler bulunur ve bu görevlerle beraber de oyunda nasıl yer almak istiyorsanız ona göre de ilerlemeye başlayabiliyorsunuz.
 
Döşeme yerleştirme sistemi ile beraber yer alabildiğimiz bu yapımla özel yapıları ortaya çıkarabilir ve yaptığımız hamlelere göre değişkenlik gösteren bir sistemin olduğundan bahsedebiliyoruz. Sonraki şekilleri karıştırmak için burada elbette dünyayı istediğimiz şekilde yönetebiliyoruz. Benzersiz bir nesne yerleştirme sistemi ile karşılaşabileceğimiz ve oyunun kendine has mekanikleriyle beraber yer aldığımız bu yapımda özel eylemlerimize farklı şekillerde bulunabiliyoruz ve bu hamleleri kendimize göre özelleştirebiliyoruz.
 
Dilediğimiz şekilde şekilleri karıştırabileceğimizi, aynı zamanda bu şekilleri hangi noktalara yerleştirmek istiyorsak ona göre geliştirebileceğimiz yapımda dünyayı kendimize göre şekillendirebiliyoruz. Her bir dünyanın belli bir doygunluk seviyesi bulunuyor, bu da uygunluk seviyesine ulaşmadan önce en iyi şekilde yenileyebileceğimiz ve geliştirebileceğimiz bir yapımda etrafı istediğimiz şekilde oluşturabiliyor ve özelleştirebiliyoruz. Bunun yanı sıra oyunda yer aldığımız süre boyunca dilediğimiz gibi seçimler yapabiliyor, kaleler kurabiliyor, çiftlikler oluşturabiliyor, yanardağları ve diğer alanları yerleştirebiliyoruz.
 
 

Yaptığımız seçimlerle beraber değişkenlik gösteren bir sistemin yer aldığı bu yapımda aynı zamanda oyunun eğlenceli bir grafik stiline sahip olduğunu ve çizimlerinin de oldukça güzel ve hoş olduğunu aktarabiliriz. Dolayısıyla boş zamanlarınızı geçirebileceğiniz ve aynı zamanda güzel vakitler geçirebileceğiniz bu yapım, inşa etme mekanikleriyle ve simülasyon unsurları ile beraber geliyor ve aynı zamanda bulmaca içeriklerine de hazırlanıyorsunuz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız, bu oyunu bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyunda yukarıda bahsettiğimiz gibi farklı şekillerde karşınıza çıkabilecek çeşitli seçenekler yer alır, bu seçeneklerle beraber kendi dünyanızı oluşturabilir ve istediğiniz dünyada yer alabilirsiniz.
 
Oyun 3 Nisan tarihinde oyun severlerle buluşmaya hazırlanıyor. Aynı zamanda oyunun Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilirsiniz. Diğer taraftan oyuna Türkçe dil desteği ile beraber sunulacağını aktaralım ve böylece oyunu anlayarak daha iyi bir şekilde oynayabiliriz. Bunun dışında oyunun yine Steam sayfası üzerinde bir demo sürümü bulunuyor, bu ücretsiz demo sürümüne de oynayarak oyunun nasıl bir yapıya sahip olduğunu görebilirsiniz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Planetiles
Yeni Bir Platform Deneyimi: Saviorless Rusted Moss Konsollar için 20 Haziran'da Çıkıyor

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Haberleri (2024)
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız