Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Pillars of Eternity II: Deadfire Çıkış Tarihi Duyuruldu

 
 
   Obsidian Entertainment Mart 2015'de çıkan başarılı rol yapma oyunu Pillars of Eternity'nin devam oyunu Pillars of Eternity II: Deadfire için çıkış tarihi verdi.
 
   Pillars of Eternity II: Deadfire 3 Nisan'da PC, Mac ve Linux için çıkacak.
 
   Çıkış tarihinin duyurulmasıyla birlikte oyun ön siparişe de açıldı. Fiyatlar şu şekilde:

- Standard Edition 77,00 TL
- Deluxe Edition 92,00 TL
- Obsidian Edition 113,00 TL
 
   Ön sipariş teklifi ve Deluxe Edition ile Obsidian Edition içeriğinin ayrıntılarına oyunun Steam sayfası üzerinden ulaşabilirsiniz. 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Steam rpg obisidian entertainment pc kickstarter project eternity pillars of eternity
The King of Fighters XIV DLC Karakteri Oswald Duyuruldu 2018 Yükselme Ligi Fikstürü Belirlendi
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Nexi-Ma

6.2.2018 19:25:06

0
çok bir süre yok. Bekliyorum

İdrak İstimlak

30.1.2018 07:32:51

0
İşim nedeni ile böyle uzun soluklu oyunlara bir yıldır vakit ayıramıyorum. İş gönlümüze kalsa şu oyunları yiyip bitireceğim ama olmuyor.

Wayward Son

30.1.2018 07:26:12

0
Uzun zamandır bu kadar deneysel takılıp olumlu sonuçlar aldığım bir oyun olmamıştı. 2. oyun konsola çıktığı gibi kaçırma abi. [:'(]

İdrak İstimlak

30.1.2018 07:22:08

0
İnsan bir türü beğenmeyebilir, saygı duyulur ama özgürlüğün dibine vurduğun bir oyunda özgürlük yok demek ancak komik sıfatını hak edebilir.

Wayward Son

30.1.2018 07:20:03

0
quote:

Orijinalden alıntı: d3vstator

Şu son 7-8 yılın yüz akı oyunlarını say deseler Pillars of Eternity, Divinity Origins Sins derim. Takılma fazla her yoruma, dünyanın bildiğini bir kişi kabul etmese ne olur?
Aynen abi. Zaten baktım olacak gibi değil, bıraktım.

İdrak İstimlak

30.1.2018 07:15:06

0
quote:

Orijinalden alıntı: Wayward Son Tamam.
Şu son 7-8 yılın yüz akı oyunlarını say deseler Pillars of Eternity, Divinity Origins Sins derim. Takılma fazla her yoruma, dünyanın bildiğini bir kişi kabul etmese ne olur?

Wayward Son

30.1.2018 05:46:42

0
Tamam.

gokuba

29.1.2018 23:28:11

0
O kapıdan bahsetmiyorum sadece mantıkdan bashediyorum dos serisinde özgürlük diye bir yok, kült mantık sıkıcı

Wayward Son

29.1.2018 06:52:18

0
Witcher'da bahsettiğin belge Novigrad geçiş belgesi. Kanlı Baron başta olmak üzere birçok yerden ediniliyor. Kısacası DOS 2'deki sisteme benzer olarak (ki bir RPG oyununda tek yol olması düşünülemez) savaşmadan da geçebiliyorsun o noktayı. Ayrıca Witcher'da istersen tüm şehri peşine tak, uzaklaştıktan sonra sana olan düşmanlıkları sona eriyor. Bu mudur derin rol yapma mekaniği? Aynı şeyi DOS 2'de yaparsan seni sonuna kadar kovalarlar. Oyunda Attitude yani "tutum" sistemi var. Her bir NPC'nin sana bakış açısı farklı. Ek olarak, Witcher'da askerlerde level scaling (senin seviyenle dengeleme) var, yani kafana göre terör estirmen mümkün değil. Eninde sonunda öldürürler seni. DOS 2'de ise istediğin herhangi bir NPC'yi öldürebiliyorsun. 400 saatimi harcadığım, NG+ ile bitirdiğim Witcher'da ise bu özgürlük yok. Dolayısıyla istediğin herkesi öldürebildiğin bir oyunda "güç kullanamıyoz yaa" demenin manası nedir? Dialog sırasında bile adam sana seçenek sunuyor "Saldır" diye. Aynı görev Dos 2'de olsa muhtemelen o geçiş belgesini askerin üzerinden aşırıp askere gösterip geçebilirdin :) Ya da direkt askeri alakasız bir noktaya teleport edip öldürebilirdin. Özgürlük budur. Tüm dünya bu oyunun en önemli özelliğinin "özgürlük" olduğunu vurguluyor. Arada bir yabancı forumlara ve oynanış videolarına göz atmanı öneririm. Harika çözümler bulanlar var.

gokuba

29.1.2018 00:56:44

0
Yav arkadaş basmakalıp dayatmacı bir yapısı var oynayanı boğuyor. Bir kapıdan geçeceksin mesela bir sürü şey yapıyorsun saçma sapan maksat oyun uzasın. Görevlerin nerde olduğu belli değil malak malak dolaşıyorsun bayrak koymuş bir tane koca bölgeye bul bulabilirsen ne yapacağını. Witcher ı nasıl yapmış adamlar, koymuşlar korumaları kapıye izin belgesi istiyorlar, adamarın güçlüyse korumaları indir gir. Bu oyunalrda ise öyle bir şey yok, yaprakmı lazım kapıdan geçmek için tamam ara bütün haritayı...

Wayward Son

28.1.2018 23:17:55

0
quote:

Orijinalden alıntı: gokuba baskalıp çünkü saçam sapan questeleri var, yapılması bulunması bilmem nerenin şeyinde olan, yani farklı bir yol izlemeyeceğin görevler. Daha esnek olması gerekirdi. mesela bir grubu alt edebilmek için yada bir yere girmek için güç kullanamıyorsun, saçma sapan bir yaprak, item filan filan bulman gerekir örneğin.
Gerek kendi tecrübemden, gerek incelemelerden gerekse de bu ay Oyungezer'in Dos 2'yi 2017'nin en iyi oyunu seçtiği yazıdan gördüğüm kadarıyla tüm oyuncular, oyunun özgürlük kısmını övüyor. Ciddi anlamda oyunu anladığından şüpheliyim. Dos 2 kadar farklı çözüm imkanı tanıyan oyun yok. Hani şu oyun eğer basmakalıpsa piyasada hiçbir oyun özgürlükçü değildir. Sırf Fort Joy'dan kaçmanın 3-5 farklı metodu var. Ki o daha ilk Act ve 20 saat sürüyor. Source gücünü arttırırken sana sunulan seçim şansları çok çok fazla. Bak yalnızca ana görevlerden bahsediyorum, yan görevlerdeki serbestliğe de girersem bitmez bu yazı. Bilmem oynadın mı mesela Mordus'u alt etmenin çok çeşitli yolları var. Esir tuttuğu Lich'i serbest bırakıp güç kaynağını kesiyorsun, böylece Mordus ile savaşı çoook daha kolay hale getirebilirsin. Daha sonra o Lich serbest kalıp etrafta terör estiriyor. Buna dur mu diyeceksin yoksa karışmayacak mısın? Bak tek bir görevde yaptığın bir tanecik seçim nasıl sonuçlar doğuruyor. Oyundaki seçimlerin tümü ahlaki ve farklı karakterdeki oyuncu tiplerine hitap ediyor. Role playing kavramının tepe noktası. PoE dersen evet görev yapısı daha kısıtlayıcı ancak bu da bir tercih. Onda da çok ciddi seçim şansına sahipsin, gidişata büyük etkin var. Dos 2'deki gibi stealth yaparak ya da ne bileyim düşmanı tavuğa çevirerek görev tamamlayabileceğin bir yapısı yok, yani Dos 2'nin serbestliği oyun mekanikleriyle de sağlanıyor. Buna rağmen PoE'nin o muazzam dialog sistemi sana benzer rol yapma tadını veriyor. Ben iki oyunu da üzerine düşerek oynadığına inanmıyorum. Edit: Şimdi dönüp baktım. Mesela Dos 2'de Tribe of Saheila, Trial of Seasons ve Business Rivals aklıma geldi. Tamamen güç odaklı üç görev hele Saheila'yı kurtarırken direkt üs basıyorsun. Combat başarını elbet partini nasıl kurduğun belirliyor ki yapımcılar çok güzel trickler ile görevleri süslemişlerdi. [:'(]

gokuba

28.1.2018 22:13:12

0
baskalıp çünkü saçma sapan questeleri var, yapılması bulunması bilmem nerenin şeyinde olan, yani farklı bir yol izlemeyeceğin görevler. Daha esnek olması gerekirdi. mesela bir grubu alt edebilmek için yada bir yere girmek için güç kullanamıyorsun, saçma sapan bir yaprak, item filan filan bulman gerekir örneğin. Onunda nerede olduğu belli değil.

undy1ng

28.1.2018 05:48:54

0
poe2 betayı inceledim. Bildiğiniz homm4'ün sistemini alıp baldurs gate ile birleştirmişler. Hatta harita da gezme konusunda homm4 çok daha özgürlükçüydü. Ayrıca kesinlikle bir dos2 seviyesinde değil gözümde ama yine de alıp oynayacağız orası ayrı tabi. Hayırlısı bakalım.

Wayward Son

26.1.2018 22:45:42

0
quote:

Orijinalden alıntı: gokuba

iyide bu gemi ile gezme özelliği divinity original sin 2 de zaten vardı. Pillars of Eternity ve divinity original sin 2 de eksik olan item çeşitliliği,bu iki oyunda eşya yok ve özellikle özgürlük hiç yok. Basmakalıp oyunlar.
Yanlışın var hocam. Dos 2'de gemiyle gezme konusunda özgür değilsin. PoE 2'de ise keşif amacı başta olmak üzere birçok konuda kullanacaksın. Kendi rotanı çizecek ve tayfanla gemini geliştireceksin. İlk oyundaki kale sisteminin daha gelişmişi olarak düşün. Kaynak: Steam sayfası. Ayrıca özellikle Dos 2 için konuşuyorum, oyun zaten item düşürme odaklı değil. Ki buna rağmen zibilyon tane item var. Özgürlük yok dediysen de sanırım sen Dos 2 yerine Çin malı bir muadilini oynadın. Son zamanlarda çıkan en özgür CRPG'dir kendisi. Görevleri olsun, görevlere sunduğu alternatif gidiş yolları olsun mükemmel. Kurduğu partiye göre karşılaştığın olayların değiştiği, karşılaştığın sorunlara karşı elini tutmayan ve çözümü kendinin bulmasını sağlayan, ahlaki seçimleri tamamen sana bırakan, çulsuz kaldığında hırsızlıkla yolunu bulabildiğin kaç tane RPG var? Oyun bu saydıklarımın çok daha fazlasını sunuyor. Hatırlarsın belki, istediğin NPC'yi öldürebilme özgürlüğünü sunduğu için New Vegas çok övgü almıştı. Aynı serbestlik burada da var. Sen neresini kısıtlayıcı ve basmakalıp buldun merak ettim

CheKD

26.1.2018 21:11:03

0
quote:

Orijinalden alıntı: gokuba

iyide bu gemi ile gezme özelliği divinity original sin 2 de zaten vardı. Pillars of Eternity ve divinity original sin 2 de eksik olan item çeşitliliği,bu iki oyunda eşya yok ve özellikle özgürlük hiç yok. Basmakalıp oyunlar.
Gemi ile gezme olayı Divinity 2'de vardı da,Pillars of Eternity'de Caed Nua'nın varlığı çok güzel bir şekilde oyuna yedirilmişti,gerçekten o kalenin lordu gibiydik,bizden yardım istemeye gelenler oluyordu,geliştirip savunmasını ve prestiji artırabiliyorduk hatta kale üzerinde hak talep eden soylularla meydan savaşı bile veriyorduk.Birinci oyunda Caed Nua ve Endless Path ile ilgilenmek bile başlı başına bir olaydı,durum böyle olunca 2.oyunda bir gemimizin olduğunu ve bunun kaptanının oynayan kişi olduğunu düşündüğünde ister istemez heyecanlanıyorsun.

gokuba

26.1.2018 20:42:57

0
quote:

Orjinalden alıntı: Wayward Son İlk oyun adeta bir mücevherdi. İkinci oyuna getirilen yenilikler mükemmel. Gemi fikri çok heyecan verici (gemiyi üssümüz olarak kullanacağız ve sürekli hareket halinde olacağız). Combat için getirilen yenilikler, teknik anlamda iyileştirmeler çok iyi. Kafadan bir 100-150 saat gömeceğiz. Nisan ayı resmen ateş, ateş! 110 TL'lik versiyonunda ileride çıkacak 3 DLC de bulunuyor bu arada. İlk oyunun DLC kalitesi düşünüldüğünde kesinlikle bu şekilde alınmasını tavsiye ederim.
iyide bu gemi ile gezme özelliği divinity original sin 2 de zaten vardı. Pillars of Eternity ve divinity original sin 2 de eksik olan item çeşitliliği,bu iki oyunda eşya yok ve özellikle özgürlük hiç yok. Basmakalıp oyunlar.

Wayward Son

26.1.2018 19:37:57

+1
İlk oyun adeta bir mücevherdi. İkinci oyuna getirilen yenilikler mükemmel. Gemi fikri çok heyecan verici (gemiyi üssümüz olarak kullanacağız ve sürekli hareket halinde olacağız). Combat için getirilen yenilikler, teknik anlamda iyileştirmeler çok iyi. Kafadan bir 100-150 saat gömeceğiz. Nisan ayı resmen ateş, ateş! 110 TL'lik versiyonunda ileride çıkacak 3 DLC de bulunuyor bu arada. İlk oyunun DLC kalitesi düşünüldüğünde kesinlikle bu şekilde alınmasını tavsiye ederim.

CheKD

26.1.2018 16:16:44

+2
Normal fiyatı 50 dolar ve kuru göz önüne aldığımızda 77 TL çok iyi bir fiyat,ön siparişi verdim,beklemeye geçtim artık.
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Pillars of Eternity
+ TAKİBE
AL
14 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız