Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Piksel Platform Deneyimi Momodora: Moonlit Farewell Geliyor

 
 
Bombservice tarafından geliştirilen ve PLAYISM tarafından yayınlanacak olan aksiyon, macera, platform oyunu Momodora: Moonlit Farewell, 11 Ocak tarihinde çıkış yapmaya hazırlanıyor.
 
Yandan görünümlü yapısı ile karşımıza çıkan bu oyun içerisinde gerçekten de ilgi çekici platform unsurları ve aksiyon sahneleri yer alıyor. Piksel grafikleri ile beraber bizleri sunulan bu yapımda animasyonlar ve karakterler ön plana çıkarak ilgi çekici bir şekilde buradaki yerini alıyor. Daha çok karanlık bırakan atmosfer ile beraber karşılaştığımız yapımında farklı görevlere doğru atılabiliyor ve burada yaptığımız herhangi bir hamle oldukça önem arz ediyor.
Arka planda yer alan hikaye ile beraber ilerlediğimiz yapımda elbette platform unsurları ve aksiyon unsurları oldukça ön planda.
 
Köyün istila edilmesinin ardından iblis tehdidi ile beraber karşılaştığımız yapımında elbette bu tehdide ortadan kaldırmak ve irili ufaklı düşmanları kendi karakterimizle beraber yok etmek tamamen bizim işimiz oluyor. Ve aynı zamanda oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca muhtemel amaçlı içerisinde gidip gelebiliyoruz. Oyunda farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, bu bölgeleri dilediğimiz gibi keşfedebiliyor ve keşif unsurları ile beraber de etrafta neler olup bittiğini öğrenmeye çalışıyoruz. Ay ışığı altında yer aldığımız süre boyunca elbette etrafın karanlık olduğunu görebilir ve kutsal ve şifalı unsurlarla beraber de karşılaşabiliyoruz.
 
İblis ordularının yer aldığı oyunda elbette bu iblisleri ortadan kaldırmak ve bunları yeteneklerimizle beraber yok etmek tamamen bizim işimiz. Yakın dövüş saldırılarından uzak dövüş saldırılarına kadar farklı farklı türleri kullanabildiğimiz yapımda elbette aksiyon içerisinde yer aldığımız süre boyunca bunları dilediğimiz gibi kullanabiliyor ve yer aldığımız bu süre boyunca da her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor. Çünkü bu arada istediğin şekilde yakında dövüş savaş sistemine geçiş yapabiliyor ve aynı zamanda menzilli dövüşlerle beraber de oyundaki yerinizi alabiliyorsunuz.
 
Elbette iki farklı dövüş stilinde kendine ait çeşitli avantajları ve dezavantajları bulunuyor. Bu avantajlarla beraber yer aldığınız süre boyunca kombolar yapabiliyor, yakında özellikle geniş kombolarla beraber de düşmanların üstesinden gelebiliyor ve düşmanları doğru bir şekilde de ortadan kaldırabiliyorsunuz. Dolayısıyla yakın dövüş saldırıları bu oyun içerisinde oldukça önem arz ediyor diyebiliriz.
 
 
 
Farklı düşman türleri ile beraber karşılaşabileceğimiz yapım içerisinde elbette bu tehditleri ortadan kaldırmak için farklı becerilerimizi ortaya çıkarabiliyor ve bu tehdidi tamamen yok etmek oyundaki temel amacımız olarak karşımıza çıkıyor. Kendi köyümüzü kurtarmak ve aynı zamanda piksel sanatı ile beraber buradaki yerimizi almak için gerçekten de güzel bir deneyim elde edebiliyoruz. Klasik olarak oyun içerisinde platform unsurları bulunuyor ve savaş ve aksiyon sistemi ile beraber elbette üst düzey bir deneyim elde etmeye çalışıyoruz. Geliştiricinin belirttiğine göre oyunda karakterinizle beraber farklı komboları içerisine geçiş yapabiliyor ve burada farklı yetenekleri kullanarak da zincir saldırılar gerçekleştirebiliyorsunuz. Bu sayede düşmanların üzerine doğrudan atılabiliyor, düşmanların saldırılarından kaçınabiliyor ve aynı zamanda düşmanları aman vermeden buradaki tehdide ortadan kaldırabiliyorsunuz.
 
Oyunda aynı zamanda ilerlerken irili ufaklı düşmanların haricinde elbette patron savaşları da çıkabilir. Bu patron savaşları oldukça zorlu bir deneyime bünyesinde barındırır ve arena tarzı bölgelerde karşımıza çıkan bu patronlar gerçekten de üst düzey bir dövüş sistemini açığa çıkarabiliyor. Tüm becerilerimizi ve yeteneklerimizi bu patronlar üzerinde kullanabileceğimizi yapımda usta olmak tamamen bizim işimiz oluyor. Bu tarz oyunlarda siz de biliyorsunuz ki karakterimizi doğru bir şekilde kullanmak ve platform unsurlarının üstesinden gelmek ve aynı zamanda savaş sistemi içerisinde ileri düzey teknikleri sahip olmak için bir miktar zaman geçirmemiz gerekiyor.
 
Bu vakitlerimizi elbette oyun içerisinde usta olmak için harcayabilir ve burada ne kadar çok usta olabilirsek o kadar çok düşmanların üstesinden gelebiliyor ve patronlarda bu kapsamda ortadan kaldırabiliyoruz. Patron savaşları elbette uzun süreli dövüşleri bünyesine barındırıyor ve onları rahat etmek için de öncelikle onların nasıl saldırdığını öğrenmek ve akabinde ise saldırılarından kaçırmak için kendimize ait strateji ve plan belirlememiz gerekiyor. Bu planlamalarla beraber de düşmanların üzerine atılabilir ve aynı zamanda patronları arkasında ve sırtından da vurabiliriz. Dolayısıyla oyunda yer aldığımız süre boyunca o patronları alt etmek için farklı becerileri kullanabiliyoruz.
 
 
Bunun dışında oyunda yer aldığımız süre boyunca her patronun farklı dövüş teknikleri bulunuyor. Bu tekniklerle beraber yer aldığımız süre boyunca oyunda elbette farklı düşman türleri ile beraber karşılaşabilir ve temel olarak onların nasıl saldırdığını oyun içerisinde görebiliyoruz. Ortalığın karanlık bir hale sürüklendiği ve iblislerin sürekli olarak üzerimize geldiği bu yapımda kendimizi korumak ve aynı zamanda hayatta kalmak temel amacımız. Zil sesi ile beraber iblislerin etrafımıza toplandığı ve ilahi bir güçle beraber atıldığımız oyunda gerçekten de tam bir hayatta kalma mücadelesini atılabiliyor ve kendi köyümüze ve yakınlarımızı kurtarmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz.

Yakın dövüş veya menzilli özelliklerle beraber yer aldığımız oyunda büyük ölçüde özelleştirilebilir oyun tarzı bulunuyor. Burada her bir oyuncu farklı bir oyun tarzını benimseyerek farklı sistemler ve aksiyonlar içerisine girebiliyor. Dolayısıyla burada yer aldığımız süre boyunca farklı farklı dövüş sistemleri ile beraber karşılaşabilir ve aynı zamanda yoğun aksiyona geçiş yapabiliyorsunuz. Oyunda yukarıda da bahsettiğimiz gibi büyük çaplı patron savaşları bulunuyor. Bu patron savaşlarından sağ çıkmak için karakterinizin becerilerinden ve yeteneklerinden faydalanmak durumunda kalıyorsunuz. Aynı zamanda oyun içerisinde hikaye ve atmosfer açısından gerçekten de zengin bir yapı yer alıyor. Bu yapı ile beraber farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, bu bölgelerde dilediğimiz gibi keşif yapabilir ve aynı zamanda etrafın ne kadar değiştiğini ve farklı düşman çeşitliliğinin de burada karşımıza çıktığını görebiliyoruz.

Oyunda yer aldığımız süre boyunca her bir bölgenin kendine ait teması, yapısı ve düşman çeşitliliği bulunuyor. Ve aynı zamanda patron savaşları da burada farklı da gösterebiliyor. Burada derinlemesine etrafa keşfedebilir ve hikâyeyi kapsamında da bu bölgenin bizleri neler sunacağı konusunda fikir sahibi olabiliyoruz. Serbest dolaşabildiğimiz ve zorluk seviyesini ayarlayabildiğimiz yapım içerisinde ilgi çekici dünya içerisinde yerimizi alabiliyor ve aynı zamanda kendi hızımıza göre buraları keşfedebiliyoruz. Gerçekçi bir meydan okuma sistemi ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan oyun içerisinde güçlü düşmanlara karşı mücadele etmeye başlıyor ve mücadele boyunca da elbette farklı donanımların, ekipmanların ve aynı zamanda becerilere sahibi olabiliyoruz.
 
 

Serinin son bölümü olarak karşımıza çıkmaya hazırlanan bu oyun içerisinde elbette ilk 3 oyunda yer alan hikayenin devamı burada devam ettiriliyor ve aynı zamanda ilgi çekici bir detay da eklenmiş bulunuyor. Son hikaye olarak karşımıza çıkmaya hazırlanan oyunda elbette geçmiş oyunlardan ilham alan çeşitli platform unsurları, mekanikler, gizemler ve daha fazlası bu oyuna da eklenmiş durumda karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Ve böylece ilk 3 oyun içerisinde yer alan içerik aslında burada son haliyle yer bulmuş oluyor. Geçmiş oyunların içerisinde yer alan gizemler ve çeşitli soruların cevapları da aynı şekilde bu son oyun içerisinde cevaplanıyor ve serinin son oyunu olarak piyasaya sürmeye hazırlanan oyun ile beraber hikayenin sonuna gelmiş bulunuyoruz. Geliştirici ekibin belirttiğine göre hikayenin sonu ve tüm akılda kalan sorular elbette bu oyunla beraber sona ermeyi bekliyor. Dolayısıyla ilk 3 oyunu bu kapsamda oynamanız gerekiyor ve hikayenin devamı için bu son oyunu bitirmeniz lazım. Böyle olunca elbette ilk olarak bu oyuna başlamamanız ve hikayeyi anlamanız açısından da ilk 3 oyunu deneyimlemeniz gerekiyor.
 
Yeni hikaye ile beraber elbette 10 yıllık bir serinin sonuna gelmiş bulunuyoruz. Burada yapacağımız her hamle oldukça önem arz ediyor. Minimal bir hikayeye odaklanan yapım içerisinde elbette hikaye ilgi çekici olur veya olmaz mı tamamen sizin bakış açınıza bağlı olarak değişkenlik gösterebiliyor. Çünkü platform ve aksiyon oyunlarında siz de biliyorsunuz ki hikayenin dikkat çekici olması veya olmaması pek önem arz etmiyor. Çünkü bu tarz oyunlarda oyuncular genel olarak platform detaylarına ve aksiyon unsurlarına odaklanıyor ve aynı zamanda burada ortaya çıkan savaşları deneyimlemek istiyor. Dolayısıyla burada yer aldığımız süre boyunca elbette farklı düşman türleri ile beraber karşılaşmak istiyor ve aynı zamanda aksiyon sahneleriyle beraber de oyundaki yerinizi alabiliyorsunuz. Dolayısıyla arka planda yer alan hikayeyi elbette üst düzey olur veya olmalıdır pek fark etmiyor diyebiliriz. Ancak güzel bir hikayeyi bizlere aktarırsa elbette tadından yenmez sözünü aktarabiliriz.
 
 

Kısaca toparlayacak olursak, oyun gerçekten de güzel bir platform ve aksiyon unsurları ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanıyor ve arka planda yer alan hikayeyi hem karakterler arası diyaloglarla hem de ara sahnelerle beraber bizlere aktarılmak isteniyor. İlgi çekici karakterlerin ve dikkat çekici etkileşim unsurlarının yer aldığı oyunda farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor ve buraları dilediğimiz gibi keşfedebiliyoruz. Keşif unsurlarının da ön planda olduğu yapım içerisinde hem yakın hem de menzilli dövüş stilleri arasında geçiş yapabiliyor ve yakın dövüşlerde hem yumruklarımızı hem de kılıçlarımızı kullanırken, aynı zamanda uzak menzilli dövüşlerde ise yay ve okları kullanabiliyor ve böylece düşmanları ve patronların üstesinden gelmeye çalışıyoruz. Bu savaş stilleri arasında elbette dilediğiniz gibi geçiş yapabilir ve duruma göre de kendi aksiyon sisteminizi yani planlamalarınızı belirleyebiliyorsunuz.

Oyun içerisinde gerçekten de ilgi çekici bölgeler ve daha çok Uzakdoğu tarzı ile beraber karşımıza çıkan bir içerik bulunuyor. Aynı zamanda oyunda piksel sanat tarzına sahip grafikler bulunuyor ve aynı şekilde animasyon tarzı da burada üst düzeye sahip bulunuyor. Bu tarz oyunlardan hoşlanan elbette birçok oyuncu bulunuyor ve oyunda sadece piksel grafikleri olduğu için oynayan da birçok oyuncu topluluğu yer alıyor. Dolayısıyla bu sanat tarzı gerçekten de ön plana çıkan detaylar arasında yer alıyor.
 
 

Dikkat çekici yapısı ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilirsiniz. Diğer yandan bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız ve kendinizi yeni platform ve aksiyon sistemine dahil etmek istiyorsanız oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyun yukarıda da bahsettiğimiz gibi 11 Ocak 2024 tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. İstek listenize eklediğiniz her bir oyun mail adresinize bir bildirim aracılığıyla gelir ve böylece oyundan haberdar olabiliyorsunuz. Oyunu unutsanız bile bu mail adresi ile beraber de hatırlayabiliyorsunuz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Nostalji Tarz FPS Oyunu Graven, 23 Ocak'ta Geliyor Yeniden Düzenlenmiş Alone in the Dark, 16 Ocak'ta Geliyor

Dhalsim

29.12.2023 13:09:05

0
Ulen bu da çok tatlı. Durdunuz durdunuz yılın son günlerinde nonnik oyunları duyurdunuz
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız