Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Nostalji Tarz FPS Oyunu Graven, 23 Ocak'ta Geliyor

 
 
Slipgate Ironworks tarafından geliştirilen ve 3D Realms, Fulqrum Publishing tarafından yayınlanacak olan aksiyon, macera, rol yapma oyunu Graven, 23 Ocak tarihinde tam sürüme kavuşuyor.
 
Birinci şahıs aksiyon rol yapma oyunu içerisinde gerçekten de ilgi çekici bölgeler, manzaralar ve daha fazlası bizleri bekliyor. Aksiyon, gizem ve kurtuluşun yer aldığı bu yapım içerisinde istediğimiz şekilde ilerleyebiliyor, kendi karakterimizi geliştirebiliyor ve yeni yeteneklerin kilidini açabiliyor. Mahkum olarak doğduğumuz bu yapım içerisinde kurtuluş şansına ermek için elimizden geleni yapmaya koyuluyor ve burada her bir oyuncu farklı bir deneyim elde etme şansına kavuşuyor.
 
Bu tarz oyunlarda her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor çünkü burada kendi oyun tarzınızı kendiniz geliştirebiliyor ve becerilerinizi açabiliyorsunuz. Bu kapsamda istediğiniz şekilde ilerleyebiliyor, yaptığınız seçimlerle beraber yön verebiliyor, elinize farklı becerileri alabilir ve düşmanları yok ediş şeklinizi kendiniz seçebiliyorsunuz. Dolayısıyla oyunda yer aldığınız süre boyunca istediğiniz şekilde burada yer alan fantezi dünyasını keşfedebiliyor ve çevreyi istediğiniz şekilde büyü ve silah kullanarak kaosa sürükleyebiliyorsunuz.
 
Oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca farklı silahları ve büyüleri kullanabiliyor ve bunları geliştirerek ve aynı zamanda öğrenerek de yeni yeteneklerin kilidini açabiliyorsunuz. Bu oyunda geniş bir yetenek ağacı bulunuyor ve bu yetenek ağacı ile beraber istediğiniz gibi karakterin yeni yeteneklerini ve becerilerini açabiliyor ve böylece oyuna yeni bir soluk getirebiliyorsunuz. Oyunda düşmanları kendi yeteneklerinizle beraber ortadan kaldırabiliyor ve isterseniz menzilli, isterseniz de yakın dövüş seçenekleri ile beraber düşmanları ortadan kaldırabiliyorsunuz.
 
 
 
Farklı bölgelere doğru ilerleyebileceğiniz ve bu bölgeleri istediğiniz gibi keşfedebileceğiniz yapı içerisinde bataklıklar, terk edilmiş şehirler, karanlık ormanlar ve daha fazlası bizleri bekliyor. Buraları istediğiniz gibi keşfedebiliyor, etraftan erişebileceğimiz nesnelere erişebiliyor, farklı karakterlerle beraber burada tanışabiliyor, onlardan farklı görevler alabiliyor ve ayrıca burada hikaye konusunda çeşitli diyaloglar içerisine girebiliyorsunuz.
 
Cesur biri olarak geri aldığımız yapın boyunca farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor ve arka planda yer alan hikaye süresince de kendimizi tehlikeye atabiliyoruz. Oyunda farklı farklı düşmanlar karşımıza çıkabiliyor ve bunları ortadan kaldırmak için de elbette kendi stilimize göre oyuna yansıtabiliyoruz. Oyunda küçük bir tekne ile beraber ilerleyebiliyor, bataklıklarda sürünerek geçiş yapabiliyorum ve aynı zamanda şehir içerisinde ilerleyerek buraları keşfedebiliyorum. Diğer taraftan arka planda gizemli ve sır dolu bir hikaye bizleri bekliyor ve acımasız gerçekliği ortaya çıkarabileceğimiz bu yapım içerisinde gerçekten de ilgi çekici bir hikayenin olması bekleniyor. Bunun dışında oyun şu anda erken erişim sürümü ile beraber karşımızda bulunuyor.
 
Bu erken erişim sürümü oyuncuların geri bildirimleri ile beraber tekrardan şekilleniyor ve oyun artık tam sürüme kavuşmaya hazırlanıyor. Elbette tam sürüm oyun içerisinde erken erişim sürümünde yer alan hataların tamamen sona erdirildiğini ve yeni bir deneyimin bizlere sunulacağını aktarabiliyor ve doğrulayabiliyoruz. Nitekim geliştirici ekibin belirttiğine göre de erken erişim sürümünde birçok sorun bulunuyordu. Bunlar oyuncuların geri bildirimleri ile beraber ortadan kaldırıldı ve artık tam sürümle beraber sıkıntısız ve akıcı bir deneyim elde etmeye az kaldı.
 
Yapım içerisinde elimize meşaleleri alıp, etrafı aydınlatabiliyor ve karanlık bir dünya içerisinde yer aldığımız süre boyunca burada kendi yolumuzu aydınlatabiliyoruz. Oyunda aynı zamanda çeşitli bulmacalar bulunuyor ve bu bulmacalarla beraber ortadaki aldatmacayı çözebiliyoruz. Gizem dolu bir yapı içerisinde yer aldığımız süre boyunca oyunun içerisinde çok çeşitli düşmanları bulunuyor. Bu düşmanları bir anda sağımızı solumuzu kesebiliyor ve aynı anda bunları ortadan kaldırmamız gerekiyor.
 
 
 
Acımızı hafifletebileceğimiz, aldatmacaları ortaya çıkarabileceğimiz ve gerçeklik ile beraber karşılaşabileceğimiz bu yapımda sapkınlar ortadan kaldırmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyor ve bir başkasının hakkını savunmak için de burada bulunuyoruz. Aslında bir adalet savaşı olarak yer aldığımız oyunda yukarıda da bahsettiğim gibi ilk etapta tutsak olarak bulunuyor ve burada kendimizi tutsaklıktan özgürlüğe kavuşturmak durumunda kalıyoruz. Vahşi doğanın ötesinde farklı dehşetlerle beraber savaşabileceğimiz ve aynı zamanda karanlığı kullanabileceğimiz yapımda istediğimiz şekilde çevreyi kendi lehimize kullanabiliyor ve bu çevre ile beraber de oldukça etkileşime geçebileceğimiz anlar karşımıza çıkıyor.

Yeni bir deneyim sunmayı hedefler ancak eski tarzıyla beraber karşımıza çıkmayı ister oyunda kapıları açabiliyor, kalelerin sırlarını keşfedebiliyor ve kale içerisinde yer aldığımız süre boyunca da üst katlara doğru çıkabiliyoruz. Oyunda daha çok eski tarz, yani nostalji tarzı bir grafik yapısı bulunuyor. Bu yapı ile beraber de karakterimizle beraber hızlı şekilde ilerleyebiliyor, aynı zamanda burada karakterimizin de çeşitli becerileri olduğunu söyleyebiliyoruz. Bunun dışında oyunda bileğimize tatar yayı gibi bir yay takabiliyor ve bu yayla beraber de düşmanları menzilli olarak, yani uzaktan öldürebiliyoruz. 90'ların sonlarındaki sade bir estetikle beraber karşılaştığımız bu yapımda gerçekten de ilgi çekici bir yapı bizlere aktarılıyor. Bu yapı ile beraber de eski tarz nişancı aksiyon oyunları aklımıza geliyor ve bunlarla beraber de oyundaki yerimizi alabiliyoruz.

Oyunun 90'lı yıllardaki FPS oyunlarından ilham aldığından bahsettik. Bu FPS oyunları arasında Doom, Half-Life gibi oyunlar yer alıyor. Bu oyunlardan ilham alan bu yapımda bizlere yeni nesil bir nostalji hissiyatı yaşatmak istiyor. Oyunda aynı zamanda birinci şahıs bir yapı bulunuyor ve birinci şahıs kamera bakış açısıyla beraber karakterimize ilerleyebiliyor ve karşımıza çıkan bulmacaları çözmeye çalışıyoruz. Orta Çağ temasıyla beraber bizleri sondan bu yapım içerisinde eskiye dönük bir yapı bizlere sunuluyor ve aynı zamanda burada modern geliştirme araçlarını ve tekniklerinin olduğundan bahsedebiliyoruz. Elbette oyunda eski tarzın yer alması demek yeni nesil teknolojilerinin olmaması demek anlamına gelmiyor. Dolayısıyla oyunda nostalji ve yeni nesil bir denge aslında burada birleştirilmiş durumda. Ancak oyunun özü eskiye dayanıyor diyebiliriz.
 
 

Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca karanlık bir yapı ile beraber karşılaşıyor ve ülkeyi baltalayan, ülkeye salgınları sokan ve aynı zamanda mevsimlerin ardındaki ilginç tuhaflıkları ortaya çıkaran bir mezhebi burada ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Oyunda yer aldığımız süre boyunca dindar bir kesim bulunuyor. Bu kesimin elbette dünyayı kötüye kullanma gibi bir temel hedefi bulunuyor. İşte burada da biz devreye giriyoruz ve ülkeye çevreleyen, aynı zamanda çeşitli tehditleri bizlere savuran bu yapıyı ortadan kaldırmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Bunun dışında oyunda çeşitli bulmacalar bulunuyor ve bu bulmacaları çözmek için de elbette sağa sola araştırmak durumunda kalıyoruz. Bunun dışında çevreyi araştırarak bu bulmacaların nasıl bir yapıya sahip olduğunu öğrenebiliyoruz. Bu bulmacaların nasıl bir yapıya sahip olduğunu öğrenmek için de çevredeki etkileşime geçebileceğimiz nesneleri kullanabiliyor ve onlarla beraber de yolumuzu aydınlatabiliyor ve açabiliyoruz.
 
Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca kendi çevremizi değiştirebileceğimiz ve her şeyi kendi ortamına göre görebileceğimiz büyüler ve kristaller bulunuyor. Bu büyüler ve kristallerle beraber kendi arayışımıza uygun olanı seçebiliyor ve aynı zamanda kendi gördüğümüzü ona göre ayarlayabiliyoruz. Bunun dışında oyunda yeni yetenekler üzerinde ustalaşmaya çalışıyor ve aynı zamanda burada demircilerle ve simyacılarla beraber de etkileşime geçebiliyoruz. Bunlarla etkileşime geçerek de kendimizi farklı kategorilerde geliştirebiliyor ve yeteneklerimizi bu kapsamda kişiselleştirebiliyor ve özelleştirebiliyoruz. Dolayısıyla oyunda farklı farklı kategorilerde yeteneklerimiz bulunuyor. Bunları açmak için de oyunda bir süre ilerlememiz gerekiyor ve aynı zamanda burada seviye sistemi ile beraber de kendimize özelleştirebiliyoruz.
 
Yeni yeteneklerle beraber elbette farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, buralardaki sis tabakasını ortadan kaldırmak için elimizdeki feneri kullanabiliyor ve aynı zamanda büyülerle beraber de yolumuzu aydınlatabiliyoruz. Huzurumuzu tekrardan kazanabileceğimiz ve etrafta özgürce dolaşabileceğimiz bu yapımda daha çok karanlık bir tarz benimsenmiş durumda. Zamanın testini adım atabileceğimiz bu yapımda arka planda yer alan çeşitli sırlar bulunuyor. Bu sırları açığa çıkarmak için de elbette oyunda bir sürü ilerlememiz gerekiyor. Oyunda ilerlerken de ana hikaye boyunca yapabileceklerimiz değişkenlik gösteriyor. Bu da oyuncuları farklı bir deneyim sunacağının habercisi diyebiliriz.
 
 
 
Oyunda yer aldığımız süre boyunca aynı zamanda zindanlara geçiş yapabiliyor ve bu zindanları istediğimiz şekilde keşfedebiliyoruz. Sağda solda hazine sandıklarını bulabileceğimiz ve karşımıza irili ufaklı düşmanların çıkabileceği yapımda daha çok yaratıklar bizlere saldırıyor ve bunları ortadan kaldırmak için elimizdeki büyüleri veya silahları kullanabiliyoruz. Oyunda büyüler içerisinde elektrik, alev ve daha fazlası yer alıyor ve aynı zamanda düşmanları hem tekli hem de toplu bir şekilde ortadan kaldırabiliyoruz. Dolayısıyla oyunda ilgi çekici aksiyon mekaniğinin yer aldığını söyleyebiliriz ve böylece oyundan en güzel verimi almaya çalışıyoruz.
 
Genişleyen bir dünya içerisinde yer aldığımız oyunda, yukarıda da bahsettiğimiz gibi farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor ve bu bölgelerde yer alan bazı unsurları açığa çıkarabiliyoruz. Oyunda geliştirici ekibin belirttiğine göre bu dünya içerisinde farklı farklı düşman çeşitleri bulunuyor ve 30'dan fazla düşman çeşitliliği bizleri bekliyor. Yani oyun içerisinde aksiyon şemaları, animasyonları ve tiplemeleri farklı olan 30'dan fazla düşman bizlere sunuluyor. Elbette yeni güncellemelerle beraber yeni düşman içerikleri eklenir eklenmez mi orasına geliştirici ekip karar verir. Bununla beraber oyunda bu düşmanları ortadan kaldırmak ve aynı zamanda zorlu düşmanları yerle bir etmek tamamen bizim işimiz.
 
 
 
İlgi çekici detaylarla beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan oyunun tam sürümü 23 Ocak tarihinde biz oyun severlerin sistemlerine gelmeye hazırlanıyor. Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilediğiniz şekilde site sayfası üzerinden oyunu satın alabilir ve kütüphanenize ekleyebilirsiniz. Bu oyunun erken erişim sürümü boyunca karışık etiketlere sahip olduğunu da belirtelim. Bu kapsamda elbette yeni güncellemelerle ve tam sürümle beraber oyunun kapsamı nasıl değişir ve oyuncuların yorumları olumlu bir şekilde yanıt bulur mu bunu hep birlikte göreceğiz.
 
Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi oyun nostalji hissiyatıyla beraber karşımıza çıkıyor ve o yapıyı bizlere sunuyor. Ancak gelişmiş teknolojiler de bu oyunda yer alıyor.
 
Bunun dışında oyunun şu anda Steam sayfası üzerinde 12.49 dolarlık bir fiyatla satışta olduğunu belirtelim. Oyunun tam sürümle beraber fiyatında artış olur mu olmaz mı bunu elbette geçişle beraber göreceğiz. Ancak şu anda herhangi bir fiyat artımının olmayacağı söyleniyor.

Bu haberin bağlantısı
URL
Graven
Dedektiflik Macerası Chronique des Silencieux Önümüzdeki Ay Geliyor Piksel Platform Deneyimi Momodora: Moonlit Farewell Geliyor

Dhalsim

29.12.2023 13:07:08

0
Bu da tatlı
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız