Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Phil Spencer: Activision Blizzard Satın Alımı Şimdiye Kadar Yaptığım Her Şeyin Çok Ötesinde

 
 
Microsoft Gaming CEO'su Phil Spencer, Axios ile yaptığı bir röportajda, Microsoft'un Activision Blizzard'ı 68.7 milyar dolara satın alım planlarını tartıştı ve yorumladı. Anlaşmanın şimdiye kadar yapılan her şeyin ötesinde olduğunu söyledi. Spencer, Activision Blizzard çalışanlarının en iyi şekilde destekleneceğini de belirtti.
 
Spencer, Microsoft tarihindeki açık ara en büyük satın alım hakkında daha fazla açıklamalarda bulundu ve şunları söyledi: "Bu satın alım şimdiye kadarki en büyük olay. Bunun, ağırlığını omuzlarımda hissediyorum. Bu şimdiye kadar yaptığım her şeyin çok ötesinde.
 
Her zaman ana hedefimiz, platformumuzdaki içerik oluşturuculara en iyi desteği sağlamak oldu. Yaratıcılıklarını ortaya çıkarmak ve oyunculara en iyi hizmeti sunmak adına çalışmalarımıza devam edeceğiz."

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Vgchartz yazılım microsoft uygulama
Aksiyon Platform Oyunu Koa and the Five Pirates of Mara Duyuruldu Crusader Kings 3 Royal Court Genişlemesi için Yeni Fragman Yayınlandı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

7ender

9.2.2022 15:04:40

+1
Eyvallah hocam... Tekel olmadan 10 doların hesabını yapan firmalar olduğu sürece Microsoft Robin Hood'dur. 😇

Kasatka

9.2.2022 14:16:15

0
Hayirli olsun o aman gozunuz aydin :) Tekrar ediyorum MS nin amaci buyuk , Tekel olmak yada ona yakin bir sey. Bu alimlar da bu karin verdiligini acikca ortaya koyuyor. Yani sen bir sirkete bile 70 milyar dolar veriyorsan olumine gideceksin anlami cikar., Ancak isin ayagi oyle degil. Kendi eko sistemini olusturmaya calisiyor. Birak Playstation Store u Steam i tehtit ediyor ancak yine diyorum birde isin aci gercekleri var. Gamepass da oyun tutmak cok masrafli. Genelde buyuk bas diger firmalarin oyunlari gamepass a cok gec geliyor ve zamanli. Belli bir sure sonra tutma parasi cok oldugu icin gamepasstan ayriliyorlar. Bunun onune gecmek icin de ms kiralamak yerine oyunlari oyun firmalarini satin aliyor. Kiralamadan bence daha iyi bir fikir ama hangi birini alacaksin ? Yada aldin kendi gamepass ini besleyecek duruma geldin. Hep ayni pilav. Yeni ip cikarman lazim ki oda risk ve extra para demek ki oda konumuzun ana konusu olan : Ya Gamepass a buyuk bir zam Ya Gamepass in abonaliklerinin ayrilmasi (bronz (ac fakir tayfa icin ) Silver (orta) Gold (parasi olanlar icin) ki fiyatlar ona gore belirlerinir indie oyunlar bronzz a AA oyunlar ve indir silvera ve AAA ve diger oyunlar gold a acilir. Yada en kotuy ihtimal buyuk capli oyunlarin gamepasstan ayrilmasi. EN olasi 2. secenek. SU an MS sistemi kurma ve oturtturma asamasinda tabiki sirinlikler yaopacak kiyak gececek ta ki ortam musait olana kadar, Tekrar ediyorum GAMEPASSS bu haliyle yurutulebilir bir ekonomik model DEGIL..kesinlikle sistem oturdugunde buyuk bir fiyat guncellemesi tabiki de oyucular aleyhinde gelecektir.

7ender

9.2.2022 13:30:55

0
Hocam Microsoft tekel oldu bile :) GFN, 2014'de başlatılan PsNow, Google Stadia, Eaplay, Ubisoft+ ... Bunların hepsini toplasan sanırım 10 milyon abone etmiyorken tek başına Gamepass 25 milyon aboneye sahip... Ve bu sayı katlanarak büyüyor :) Adamlar çıkıp başka büyük bir firma; Apple, Amazon, Google da çıkıp gelmesin diye bu alımları yapıyorlar... Activision-Blizzard alımı en üst noktaydı... Bunun üstüne EA ya da 2K'yi de almaları artık aşırı olası... Apple dışında da bence Microsoft ile rekabet edebilecek bir firma yok bu alım konularında... Adamlar diğer firmaların 10 yıldır filan uğraştığı bir şeyler yapmaya çalıştığı marketi alıp şekillendirip ele geçirdiler... Sony çıkıp getirsin 70 dolardan çıkardığı oyunları dayone mesela? Ubisoft mesela çıkıp getirsin cloud oyunculuğunu? EA ekstra para almadan tüm oyunları sisteme dayone koysun mesela? Microsoft hepsini yapıyor işte :)) adamlar dayone oyun koyuyor, adamlar kendi kütüphanesi ile clouddan oyun sunuyor... Bunu bu kapasite ve standartta yapabilecek rakiplerin elini şimdiden güçsüzleştiriyor ve de milyon milyon büyüyen bir kitle ile bunu yapıyor.... Adamlar tekel :)

Guest-BED3C3818

8.2.2022 22:01:30

+3
Benimde babamın firması değil, ben bana sağlanan hizmet /fiyat ortalamasına bakarım kaç paraya ne kadar hizmet alabiliyorum. Sana göre kaliteli iş yok demişsin forzalar, halolar tüm bethesda oyunları gelecek olan Activision ve blizzard oyunları, bunların dışında gamepasste bulunan yüzlerce oyuna bakarım arkadaşım, bu oyunlarada kalitesiz de istersen. Yurtdışında senin burada sandığın gibi bir tekelleşme durumu yok olamazsın milyar dolar ceza keserler adama gözünün yaşına bakmazlar. Microsoft tekel olabilecek olsa kendi platformu windowsta steam gibi milyon dolarlar kar eden bir uygulamayı engeller kendi marketin zorunlu tutar en basiti. Sen ne kadar açık açık söylemesen farklı yerden bakıyormuş gibi görünmeye çalışsana aynı satın alımı şuan Sony yapmış olsaydı davul zurna ile gezerdin.

BSC Misafiri

8.2.2022 09:29:41

+3
Sony fanboylar kudurmuş

lawministration

8.2.2022 01:05:36

0
Sırada başka projeler var demişti... el at şu elder'e

lawministration

8.2.2022 01:04:14

0
Mali krizdeki bir ülkeye böyle bir para girse o ülke abad olur

lawministration

8.2.2022 01:03:25

0
E tabi ötesinde kral 70 milyar bu

Kasatka

7.2.2022 23:56:05

+1
Hic bir firma babamin firmasi degil. Kimseyi destekledigim yok. Ben yalnizca iyi isi emegi guzeli kaliteyi desteklerim ki bu saydiklarimin hic biri ms de yok. MS de olan para. Istese ve sony de istese sonyi 5 kere satin alabilecek kapasitede. Ancak biz burda MS nin ne yapmak istedigini iyi anlamak zorundayiz. TEKEL olmak istiyor. Ya tekel olsun ben oyunlarimi ucuz vs gamepass da oynadiktan sonra DEME ? Oynayamazsin. EN yakin oldugum (oyunlariun bana hitap etemesi anlaminda ) sony bile ps3 un pahaliligindan dem vuran oyuncular icin o zaman ikinci iste calissinlar didebilecek kadar kustahti. PS3 zamaninda sony bedava her ay 2 oyun vermeye baslamisti babasinin hatirina mi veriyordu yoo LIVE gibi bir servisi yoktu ve xbox360 aldi basini gidiyordu.SU an gamerpass in da ucuz olmasinin sebebi bu. XBox un geride olmasi. Yoksa siz bizi oyunculari ciok seviyorda ondan mi SANDINIZ BAY SAF ? SOny ac gozluyse MS i 5 le carpacaksin. Ustelik aldigi firmalari kendid ic cekismeleri yuzunden batiran boka saplayan bir firma.(bkz RARE firmasi nintendoda neydi xbox a gecince ne oldu ) Dedigim gibi MS kafaya koymus. BU sektorde tekelolmak istiyor. PARA da var.RAkibi 3 verse bu direkt 10 veriyor. Bu bir basari degil hocam , dunyanin bazen 1. bazen 2.buyuk sirketi appple ile. Yani o para ile bane gelsinler bende sunu sunu sunu alin derim bunun icin Phill olmaya gerek yok ki. Ben size sosyleyim bundan sonra ki hedefleri de bir kac Japon firmasi olacak japon pazari icin. JRPG icin. Yeter ki sen bana paradan haber ver. Eger akkilia hamle gormek istiyorsana SONY e bak. LAAAAN bende para var piyasada ne kadar baba var herpsinui yutacak kac lirasiniz ulaaannn diye gezen MS nin aksine hedef belirleyip hedeflerine gore alim yapiyorlar. Ornek VR oyunu icin vr uzerine olan sirket, port ve remakeler icin port isinde usta firma , fps eksikligi icin de yakinlarda bungie aldilar ki buyukluk olarak degil ama stratejik olarak atilmis en iyi adimlardan biridir cunki sony nin kendi firmalarinin single oyun bolumu guclu iken multi online oyunlari neredeyse yok denecek kadar azdi ve bu zayifliga gore bungie alindi.

Guest-BED3C3818

7.2.2022 18:13:12

+5
Xbox un 5 sene önce yaptığı yanlışları bu adam toparladı, xbox yaptıklarının aynısını bu neslin başında Sony yapmaya çalıştı tepkilerden sonra façası yemedi. Bir oyuncu olarak en ucuza en çok seçenekle oyun oynamamı sağlayan firmaya bakarım ben. Bunu yarın Sony yapar gider onun platformunu kullanırım. Microsoftun Activisionı alması bir başarıdır, bu pazarda rakiplerine karşı oynadığı bir stratejidir bir tarafdan. Ben Sonyde gitsin batsın kafasında değilim sizin gibi fanboyluk ile işim olmaz Sonyde başarılı olsun ama ben kullanıcı olarak öncelikle cebime bakarım. Asıl sizin yaptığınızın bir şeyi körü körüne kötülemekten farkı yok. Yarın öbür gün neredeyse tüm Activision oyunlarını, bethesda oyunlarını aylık 30-40tl ye oynayabileceksin ki isterse zam gelsin aylık ücret 2 katına çıksın yine avantajlısın yine avantajlısın yine ucuza oynayacaksın. Avrupa piyasaları, Amerika piyasaları bizim ülkemiz gibi değil öyle istediğin gibi at koşturamazsın, tekelleşemezsin. Her yeri Türkiye gibi sanma ona göre değerlendirme her şeyi.

BSC Misafiri

7.2.2022 15:56:48

+2
Playstation batacakmış ahahahahaha sen üstünü ört , bi tarafların açıkta kalmış.

-Dark Poison-

7.2.2022 15:32:11

+1
Adam istese elindeki tüm oyunları pc ve konsollarına özel yapar tekel olur ama yapmadı.Tam tersi herkesin ulaşabileceği gamepass sistemini kurdu hem oyun yapımcılarına yeni oyunlarının denenmesi/oynanması ihtimalini ve dlc lerinden kar etmesi yolunu açtı hem de oyunculara cüzi fiyatla inanılmaz bir oyun kütüphanesine ulaşma şansı sundu.Hala bomboş yorum yapanların çoğu da çok uygun diye 3 senelik gamepass almadıysa birşey bilmiyorum.En büyük rakibi de Ms'nin ana platformu olan pc ye oyun getirmeye devam ediyor bu arada.

Black Heart Rebellion

7.2.2022 14:12:37

0
Forum mu sigir ahiri mi belli degil

Dhalsim

7.2.2022 13:14:10

0
Çin - ABD savaşları. Tencent

BSC Misafiri

7.2.2022 13:12:48

+4
Sony oyun fiyatlarına 2000 tl dese iç çamaşırına kadar satıp biat edecek tipler şu adamı eleştiriyorlar. microsoft xbox gelecekte sony playstationı tamamen yok edecek ve tarihin tozlu sayfalarına gömecektir. sony telefon sektöründe tv sektöründe pc sektöründe nasıl battıysa yine batacak. sadece fanlar ayakta tutuyor...

BSC Misafiri

7.2.2022 13:12:44

+2
Bir PS Fanboyu ağlıyor gözleri yaşlı

Kasatka

7.2.2022 11:20:20

+1
Elliji her attığı işi batıran bundan 5 sene önce Xbox 360 daki başarısının da rüzgarıyla oyuncuya dünya kısıtlama koyan sonrasında geri adım atıp sirinliklere bürünmüş gibi görünen microsof tekel oluyor buda zil takmış oynuyor. Kur korumalı faiz açıklanınca halay çeken dongozlardan farkınız yok gözünde .

BSC Misafiri

7.2.2022 11:19:57

+2
Xbotlar sanki babaları oyuncak almış gibi seviniyor :d

BSC Misafiri

7.2.2022 11:19:47

+2
Oyun hayatları Gamepass e mahkum olanlardan başka öven yok dünyada bu alımları. Anca bizim gibi 3.dünya ülkelerinin fakirleri över.

JaReD22

7.2.2022 08:37:14

0
Ulan Allah'tan ea gibi firmaları batırmıyor çok yaşa microsoft

Guest-BED3C3818

7.2.2022 06:40:15

+3
Gamepass para falan yapmıyor kendi geliri ile kendini süspanse eden bir sistem oldu artık haberleri takip et biraz madem böyle kafana göre analiz yapacaksan. Senin gidip paranla en pahalı arabayı aşamanın rakiplerin karşısında hiç bir stratejisi yok, bu satın alımın rakipleri karşısında çok büyük bir stratejik öneminide var bunu göremeyip boş boş bilgisizliğinle burada analiz yapmaya çalışmışsın birde. Sizin gibilere uyuz oluyorum, konsol fanısınız diye diğer tüm markaların yaptığı işleri körü körüne kötülüyorsunuz. Çatlayın arkadaş o çok hava attığınız god of war ı pcde oynuyorum Last of Us ıda oynayacağım böyle boş boş kudurun.

big Left

7.2.2022 05:14:06

0
adamların ellerinde o kadar çok marka ve oyun stüdyosu oldu ki isterse arkane’e call of duty ,obisidan’a diablo ,sledgehammer’a doom yaptırabilir.sırf bu ihtimal bile gamepass aldırır.ayrıca bence bununla kalmayacaklar son ve en büyük hamleyle büyük bi firmayı daha satın alıp noktayı koyarak oyun dünyasının en büyüğü olmaya oynayacaklarını düşünüyorum.

Revrains

6.2.2022 23:17:50

+11
Misafir hesaplar kuduruyor kudurun arkadaşlar

BSC Misafiri

6.2.2022 22:23:52

+3
Elemanın yaptığı şey para verip direk diploma almak gibi kendini geliştirmeden direk sonuca gidiyor :D, zamanla göreceğiz ne kadar kaliteli çıkacak oyunlar.

BSC Misafiri

6.2.2022 22:23:36

+3
Sanki parayı cebinden veriyor bir havalar bir havalar

road35

6.2.2022 21:14:04

+1
Hahahahha ne kudurdunuz be.

Krone

6.2.2022 20:50:44

0
Aldın almasına da adam akıllı oyunlar yapıp getirseniz iyi olur. Artık icraat lazım, reklam reklam bir yere kadar.

BSC Misafiri

6.2.2022 20:03:03

+3
Sanki kendi cebinden verdi, babasına yalvarır gibi üst yönetime yalvarmıştır nolur activision ı bana al baba diye.

BSC Misafiri

6.2.2022 20:02:55

+2
phill bey boynuma dolasa ses çıkarmam :d ne cok topitop var memlekette.

BSC Misafiri

6.2.2022 20:02:44

+1
quote:

Orjinalden alıntı: Kasatka Bir şeye para verip almak ne zamandan beri beceri oldu ? Şimdi gidip piyasada ki en iyi arabayı alıp kendimle gurur mu duymaliyim eger alacak param varsa ? Niye başkaları değilde MS aldı o halde diyenlere de kesin diğer ilgilerden daha fazla para vermistir. Üstelik kendi bölümünün kazandığı parayı değil Windows bölümünün parasını harcıyor ki Xbox bölümü hala MS içinde kara geçmiş değil. Büyük oynuyorlar ve palan parayla hepsini yut . Ganepass da cayır cayır para yakıyorlar oyunları sistemde tutmak için. Bakalım sonu sonu nereye varacak. Eğer Sony ve nintendonun kendi oyunlarini yapan çoklu kendi firmaları olmasa Ms bu işi bir kaç yıla bitirdi ama diğer iki firma kendi firmaları ile ayakta kalabilir. Ne kadar kalabilir yada kalabilmek için tüm firnaleri savsaklamadan tüm gücü ile çalıştıracak mi onu zamanla göreceğiz ki bu Sony sever bir kişi olarak işime bile gelir. Ps3 Xbox 360 zamanında zora düşen Sony hatırlayın ND firmasına bir konsol döneminde 3 uncharted 1 last of us yaptırmıştı. Sony sıkışınca daha verimli oluyor.
Adam öyle bir satın alım yaptı ki Playstation satışlarından bile dolaylı olarak Microsoft para kazanacak. Oyuncular için şimdilik değişen çok bir şey olmayabilir ama şirket açısından müthiş karlı bir iş. Phil Spencer babasının hayrına iş yapmıyor sonuçta. Önceliği kar.

TheNewAtilla

6.2.2022 18:57:46

+3
Adam microsofta tarihinin en büyük harcamasini yaptirdi hemde xbox gibi arka plandaki bir departmani için. Bi an empati yap ve o sorumluluğu hisset

akilsizadam

6.2.2022 18:41:29

+1
Gerçekten hayrete düşürecek büyüklükte iş yapıyorlar, hayranlık duymamak elde değil. Umarım tüm sektör bu şekilde dev işler üretmeye devam eder. Bu yenilikçi üretimler devam ettikçe oyun sektörü kazanacak, oyuncular kazanacak.

BSC Misafiri

6.2.2022 16:35:44

+2
Hani nerde xbox'ı kurtaracak oyunlar? GOW, Zelda Breath of the Wild çıkıp fatality yapacak yine. 15-20 yıl oyun bekleyecekler Blizzard'tan. (COD multiplatform zaten)

BSC Misafiri

6.2.2022 16:35:38

0
Konuş Damat

encuni

6.2.2022 15:59:46

0
elder scrolls noldu gardaş 1 2 tane resim fn atsanız bari

ezicioyuncu

6.2.2022 15:45:14

0
azıcık daha destan yazsaydın kardeş.

Source

6.2.2022 15:31:10

+1
Xbox bu adam sayesinde çok şanslı.. Kendi kariyeri haricinde oyun dünyası için çok büyük bir olay.

Kasatka

6.2.2022 14:10:37

+3
Bir şeye para verip almak ne zamandan beri beceri oldu ? Şimdi gidip piyasada ki en iyi arabayı alıp kendimle gurur mu duymaliyim eger alacak param varsa ? Niye başkaları değilde MS aldı o halde diyenlere de kesin diğer ilgilerden daha fazla para vermistir. Üstelik kendi bölümünün kazandığı parayı değil Windows bölümünün parasını harcıyor ki Xbox bölümü hala MS içinde kara geçmiş değil. Büyük oynuyorlar ve palan parayla hepsini yut . Ganepass da cayır cayır para yakıyorlar oyunları sistemde tutmak için. Bakalım sonu sonu nereye varacak. Eğer Sony ve nintendonun kendi oyunlarini yapan çoklu kendi firmaları olmasa Ms bu işi bir kaç yıla bitirdi ama diğer iki firma kendi firmaları ile ayakta kalabilir. Ne kadar kalabilir yada kalabilmek için tüm firnaleri savsaklamadan tüm gücü ile çalıştıracak mi onu zamanla göreceğiz ki bu Sony sever bir kişi olarak işime bile gelir. Ps3 Xbox 360 zamanında zora düşen Sony hatırlayın ND firmasına bir konsol döneminde 3 uncharted 1 last of us yaptırmıştı. Sony sıkışınca daha verimli oluyor.

BSC Misafiri

6.2.2022 13:05:13

+5
adamsın phill

BSC Misafiri

6.2.2022 12:24:19

+13
phill bey boynuma dolasa ses çıkarmam :d
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Microsoft
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız