Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

PS5 için VRR Güncellemesi Bu Hafta Geliyor

 
 
Sony, yeni nesil PlayStation 5 konsollarına için Variable Refresh Rate (VRR) desteğini bu haftaki bir güncelleme ile getireceğini duyurdu.
 
Bu yazılım desteği sayesinde HDMI 2.1 VRR uyumlu TV'lerde ve PC monitörlerinde ekranın yenileme hızı dinamik olarak PS5 konsolunun grafik çıkışıyla senkronize ediliyor. Bu, kare hızı sorunları ve ekran yırtılması gibi görsel sorunları en aza indiriyor veya ortadan kaldırarak PS5 oyunları için görsel performansı arttırıyor.  
 
 
 
VRR sayesinde oyun içi sahneler kusursuz bir şekilde işlendiğinden, grafikler daha net görünecek. Ayrıca giriş gecikmesi azaltıldığından birçok PS5 oyununda oyun daha akıcı hale gelecek. 
 
VRR özelliği opsiyonel olacak. Beklenmedik görsel efektlerle veya hatalarla karşılaşırsanız, bu özelliği istediğiniz zaman kapatabilirsiniz. 
 
Önümüzdeki haftalarda aşağıdaki oyunların PS5 sürümleri, VRR desteğine sahip olacak. İşte o oyunlar:
 
- Astro’s Playroom
- Call of Duty: Vanguard
- Call of Duty: Black Ops Cold War
- Deathloop
- Destiny 2
- Devil May Cry 5 Special Edition
- DIRT 5
- Godfall
- Marvel’s Spider-Man Remastered
- Marvel’s Spider-Man: Miles Morales
- Ratchet & Clank: Rift Apart
- Resident Evil Village
- Tiny Tina’s Wonderlands
- Tom Clancy’s Rainbow Six Siege
- Tribes of Midgard
 
Bu oyunlar VRR desteği alan PS5 oyunlarından sadece birkaçı. İlerleyen süreçte daha çok oyun bu desteğe sahip olacak.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Gematsu sony playstation 5 ps5 playstation next gen
Şehzadeler Valorant Turnuvasında Espor Merkezi Müjdesi Warhammer 40,000: Chaos Gate - Daemonhunters için Oynanış Videosu Yayınlandı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

27.4.2022 11:48:18

+1
hani lan gelemezdi ps5e, ps5 gpusu rdna2 değildi. geç gelmesini eleştirenlerin kaçında vrr destekli tv veya monitor var merak ettim. lan gamepass ayağına konsol almış fakirler ordusunda vrr destekli tvi monitor mü olurmuş, güdürmeyin adamı.

Antikaruh

27.4.2022 01:26:28

0
Şu iki kelimeyi okuyup "etiketlere" kanan kitleden nefret ediyorum. Şu 100 dolarlık televizyonun üzerine Dolby Vision etiketi yapıştıranlar gibi. Mesela VRR'ın Halo Infinite'de işe yaramadığını biliyor muydunuz ? Ekranların Local Dimming performansını etkilediğini biliyor muydunuz ? Bu yüzden çoğu kişinin siyahlarının gris olmasına sebep olan "elevated blacks" denen problem ile uğraştığını biliyor mydunuz ? Yine ekranların gamma takibini bozduğunu biliyor muydunuz ? Gamma olarak sabit 2.2 yada 2.4'ü takip edemeyip sürekli dalgalanması ve ekranın farklı bölgelerinde farklı porsiyonlarda bu sıkıntıyı sunması... Pek çok oyunda düzgün çalışmadığını, duplicate frame denen ara frameler ile sutter ve framepacing arası tuhaf takılmalara sebep olduğunu biliyor muydunuz ? Ayrıca OLED'ler için flicker problemi de yaratıyor VRR. 30 fps oyunlarda oynanmaz hale getiriyor. En rezalet durumu söyleyeyim, paneller belirli tarama hızları için ghosting, black-smearing ve inverse-ghosting'e karşı önlemler alırlar. Tam o tarama hızında (örneğin fix 60) cumulative-deviation denen aralığı ayarlarlar. Yani panelin görüntüyü işleme hızı ile pixellerin griden-griye dönme hızları arasındaki uyum. Bu sayede hem öncül beyaz ghosting yada objelerin arkasından gelen trial ghosting gibi yan etkileri görmezsiniz. Ama VRR bunu da bozuyor. Çünkü ekran 44-120 hz arasında (panelin değeri neyse artık) dalgalanarak fps'in değeri kadar tarama hızı basarak zaten o akıcılığı veriyor. Bu da o cumulative-deviation denen tabloyu alt üst ediyor. Sizin ekran 60hz için cm edilmiş, siz şidmi 40-50-60 arasında dalgalandırıp duruyorsunuz. İnsanların bu teknolojileri etiket bazında değerlendirmeleri, pratiklerine bakmamaları kanser edici. Girin bir yotube'ye yazın problemler deryasını görün VRR ile birlikte. Haa üstelik oyun kendi frame intervalleri içerisinde desteklemese bile (yani vrr oyunda çalışmıyor) siz bu yan etikleri hala alabiliyorsunuz sürücü bazında ekran ve gpu arasında VRR'ı açtığınız için. Şu "akıcı fps olsunda gerisini koyver gitsin kanka" kitlesi mahvetti oyunculuğu. Birazda görüntüye önem verin görüntüye ! Oyun yapımcılarının tembelleşmesi ihtimalini kimse konuşmuyor. Adamlar fix 60 yerine şimdi, sal gitsin ya Vrr var zaten millet hissetmez diyerek pek çok oyunu iteleyebilirler. Neyse kim bunları okuyacakta, olayı anlayacak ki zaten. Boşu boşuna yazıyoruz.

Lord Melkor

27.4.2022 00:03:30

0
Bunu ben de merak ediyorum? Konsol ayarlarında var tüm oyunları etkiliyor xbox da

Persona_6

26.4.2022 22:35:29

+1
Birilerinin bi tarafı 3.5 atmaya başlamış. Önce Vrr, sonra plus sisteminin yerel fiyatlandırmayla gelmesi, şimdi de stok problemlerinin bitmesiyle yeni yayınlanan satış rakamlarında yine Ps5 in xbox ı altına alması
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın
Orijinal boyut için tıklayın

Philipp_Plein

26.4.2022 16:31:17

+1
Konsol çıkalı 18 ay olmuş daha yeni getiriyorlar tam bir yazılım cahili bu Sony.

BSC Misafiri

26.4.2022 15:00:39

0
Xboxta her oyunda default olarak bulunmuyor muydu bu özellik ? Ps5de Sony'in keyfine göre seçtiği oyunlarda mı olacak yani sadece ?
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
PlayStation 5
+ TAKİBE
AL
4 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız