Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Oyun Sektöründe Bu Yıl 9 Binden Fazla Geliştiricinin İşine Son Verildi

 
 
Oyun sektörü 2023 yılı içerisinde gerçekten de zorlu bir süreç yaşıyor ve hala da yaşamaya devam ediyor. Yaklaşık olarak 9.000 kişinin işten çıkarıldığı bu yıl itibarıyla bu sayının daha da fazla artacağı iddia ediliyor.
 
Oyun sektörü bu yıl işten çıkarmalardan büyük oranda etkileniyor  
 
 
 
Videogameslayoffs tarafından bildirildiği üzere 2023 yılının başından beri oyun sektörü işten çıkarmalarla beraber çalkalanıyor ve büyük firmalar bu çalkantılardan etkileniyor. 10 Aralık itibarıyla en fazla işten çıkaran 5 farklı şirket bulunuyor. Bu şirketler gerçekten de oyun ve teknoloji sektörü içerisinde büyük bir yere sahip. Bu firmalara bakacak olursak, Amazon, Epic Games, Embracer Group, ByteDance ve Unity yer alıyor.
 
5 büyük firma içerisinde en fazla işten çıkarmalarla beraber karşımıza çıkan stüdyo Unity oluyor. Bu şirket 1.165 çalışanı ile beraber yollarını ayırıyor ve bu firmayı 1.000 kişiyle beraber ByteDance takip ediyor. Bunun dışında Embracer Group 964 kişiyi stüdyosundan ayırırken, Epic Games 830 kişiyle beraber yollarını ayırıyor ve son olarak Amazon firması ise 715 kişiyi bünyesinden çıkartıyor.
 
Bu firmaların dışında elbette Xbox Game Studios, Sony, Ubisoft, Riot Games ve daha fazlası yer alıyor. Bunların da aynı zamanda işten çıkarmalarla beraber karşımıza geleceği bildiriliyor.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Videogameschronicle Oyun
Starfield için Yeni Güncelleme Yayınlandı PS5 Oyunu Rise of the Ronin Türkçe Dil Desteğiyle Geliyor!
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

aykut291

13.12.2023 10:16:11

0
Yaratıcılıkdan uzak yeni projeler ortaya koyamayanları çıkarmışlardır.Hele zaten Larian Studos From Software gibi firmalar atağa geçtiği için rekabet dahada kızışıcak.

BSC Misafiri

12.12.2023 20:08:39

0
bu yil isine son verilen bu gelistiricilerin cogusu kovidde gereksiz hizli buyuyen, geri sonecegi belli olan ani atilimlarda toplu toplu ise alinmis kisilerdi zaten. bu sektorde gercekten kemiklesmis elemanlar zaten ayni sektorde calismaya devam ediyorlar.

BSC Misafiri

12.12.2023 16:56:50

+1
oyun sektörünün işi bitti artık. her anlamda bitti. yaratıcılık, üretim vesaire. bir oyun 5 senede çıkıyor ve öncekinin daha iyi grafiklisi daha detaylısı olarak çıkıyor. eskiden bu özelliklere sahip bir devam oyunu 2 senede çıkıyordu. bütün oyunlar birbirinin tekrarı. servis oyunları, multiplayer ve co op etrafı sarmış vaziyette. eskiden hikayeli oyun gördükmü yetersiz gelirdi daha iyisi var derdik şimdi sarılıp öpesim geliyor. yazık oldu ne diyelim, burayıda ele geçirdiler.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız