Oyun Sektöründe Bu Yıl 9 Binden Fazla Geliştiricinin İşine Son Verildi

Mehmet Tandoğan

 
 
Oyun sektörü 2023 yılı içerisinde gerçekten de zorlu bir süreç yaşıyor ve hala da yaşamaya devam ediyor. Yaklaşık olarak 9.000 kişinin işten çıkarıldığı bu yıl itibarıyla bu sayının daha da fazla artacağı iddia ediliyor.
 
Oyun sektörü bu yıl işten çıkarmalardan büyük oranda etkileniyor  
 
 
 
Videogameslayoffs tarafından bildirildiği üzere 2023 yılının başından beri oyun sektörü işten çıkarmalarla beraber çalkalanıyor ve büyük firmalar bu çalkantılardan etkileniyor. 10 Aralık itibarıyla en fazla işten çıkaran 5 farklı şirket bulunuyor. Bu şirketler gerçekten de oyun ve teknoloji sektörü içerisinde büyük bir yere sahip. Bu firmalara bakacak olursak, Amazon, Epic Games, Embracer Group, ByteDance ve Unity yer alıyor.
 
5 büyük firma içerisinde en fazla işten çıkarmalarla beraber karşımıza çıkan stüdyo Unity oluyor. Bu şirket 1.165 çalışanı ile beraber yollarını ayırıyor ve bu firmayı 1.000 kişiyle beraber ByteDance takip ediyor. Bunun dışında Embracer Group 964 kişiyi stüdyosundan ayırırken, Epic Games 830 kişiyle beraber yollarını ayırıyor ve son olarak Amazon firması ise 715 kişiyi bünyesinden çıkartıyor.
 
Bu firmaların dışında elbette Xbox Game Studios, Sony, Ubisoft, Riot Games ve daha fazlası yer alıyor. Bunların da aynı zamanda işten çıkarmalarla beraber karşımıza geleceği bildiriliyor.