Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Oyun Keyfi GameHub ile Buluta Taşınıyor

Gamepad ile Dota 2 keyfi?
 
      Turkcell’in kitlesel fonlama platformu Arıkovanı, oyun tutkunlarının oyun deneyimlerini yeni bir boyuta taşıyacak GameHub’ı fonlamaya açtı. Bulut üzerinden oyun servisi sunan GameHub, yüksek sistem gereksinimi olan ve 30-40 Gigabyte gibi boyutlara ulaşan oyunların bilgisayara indirmeden web tarayıcısı üzerinden oynanabilmesine olanak sağlıyor. İçerisinde Dota, Battlefield, FiFa gibi birçok popüler oyunun da yer aldığı GameHub için kullanıcılar sadece üyelik bedeli ödüyor ve istediği kadar içeriğe ücretsiz ulaşıyor. Oyun severler böylece donanıma ayrı, oyuna ayrı para vermek zorunda kalmıyor, masraflarını azaltıyor.
 
      Türkiye Oyun Tasarımcıları, Geliştiricileri, Yapım ve Yayımcıları Derneği (OYUNDER)’in bulut oyun kategorisindeki ilk ve tek üyesi olan GameHub ekibi, oyun yayını adı verilen teknolojiyi de ilk defa Türkiye’ye getiriyor. Koç Üniversitesi Girişimcilik ve Araştırma Merkezi’nde (KWORKS) çalışmalarını sürdüren ekip, şimdiye dek birbirinden farklı birçok projenin destek topladığı Arıkovanı’ndan elde ettiği fonlarla, bulut oyun alanında Türkiye sınırlarını aşıp yurtdışında oyunseverlere ulaşmak ve ülkemizi bu sektörde ileriye taşımak istiyor.
 
     Açıkçası sunumu ve fikrini çok beğendiğimi söyleyemem. Zira tanıtım videosunda Dota 2'nin hızlı açılması için yapılan editlemeyi amatörce bulmak bir yana, milisaniyelerin önemli olduğu bu tip oyunlarda tarayıcı üzerinden stream ile performans verilebileceğini şu anki teknoloji ile pek sanmıyorum (Umarım yanıltırlar). Ayrıca yüksek sistem isteyen oyunlar diyerek örnek olarak Dota 2'nin verilmesi de pek uygun olmamış.
 
     Kickstarter benzeri bir fonlama platformu olan Arıkovanı üzerindeki proje sayfasına buradan ulaşabilirsiniz. An itibariyle 100.000 TL'lik hedefin çeyreği toplanmış durumda.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Cuphead'i Hiç Hasar Almadan Bitirmek Assassin's Creed Origins'in Xbox One'daki Yükleme Boyutu Belli Oldu
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Oguz_Cole

3.10.2017 18:32:33

0
Yani daha önceleri çok denendi onlive en tanınanı ayrıca playstation da girmişti bu işe ama sönüp gitti çünkü büyük problemler var en basitinden reklamda "çevrimiçi oynarken ping sıkıntısı yaşamayın" denmiş, evet ping sıkıntısı yaşanmayacak ancak input lag olacak, yapılan her hareket internet üzerinden server lara aktarılması daha sonra işlenip görüntü elde edilip sıkıştırılarak tekrar gönderilmesi gerekiyor ki buda reklamdaki çevrimiçi oyunları oynanamaz hale getiriyor özellikle cs:go, dota gibi oyunlarda. Bunun yanında görüntü sıkıştırıldığı için asla sizin kendi bilgisayarınızda yada konsolunuz daki render alınmış görüntü gibi olmuyor. Evet belki ileride bu sistem kullanılacak birçok şey için ancak şuan kesinlikle hazır değil, anca hikaye odaklı tek kişilik oyunlarda mantıklı olabilir mesela hellblade gibi ancak onda da açıkçası görüntüden feragat etmek istemem.

Vrataski

3.10.2017 17:52:26

+1
Daha önce vardı böyle bi şey. Sitenin adını hatırlayamadım, turuncu siyah bi teması vardı, 2 sene kadar önce kapatılmıştı galiba. Oyunları iyi grafik ayarlarında oynayabilmek için internet hızının iyi olması gerekiyordu. Bu da öyleyse tutmaz bu proje. Edit: Üstteki arkadaş yazmış, Onlive'dı

ikista

3.10.2017 17:51:39

+1
Onlive bunu yurt dışında 4-5 sene önce denemişti.Orijinal bir fikir değil, fakat gelecek bu yönde.

CaSsErDoDo

3.10.2017 17:14:57

0
Şimdi beğenirsiniz beğenmezsiniz o ayrı bir olay ama en azından bu konuda bir girişim var. Hem de genç insanlar bunun başını çekiyor. Her ne kadar ülkemizde altyapısal olarak birçok problem bulunsa da bu tür girişimler ülkemiz kadar komşularımız için de faydalı olacaktır. Eğer bu işi oturtabilirlerse ülke olarak güzel bir kazanım elde etmiş oluruz.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız