Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Oynanış Videosu İzleyerek Bölüm Tasarlayan Yapay Zeka!

 
     Atlanta'da bulunan Georgia Teknoloji Enstitüsü araştırmacıları bu hafta Kurucuların Dijital Oyun Konferansı'nda geliştirilen yeni bir yapay zekanın sunumunu gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Bahsi geçen yapay zeka, varolan video oyununu analiz etme, kurallarını öğrenme ve bu bilgilerin ışığında oyuna uygun yeni bölümler tasarlama yetisine sahip.
 
Kuralları nasıl öğrendiği ise işin en ilgi çekici kısmı: bugün pek çok oyuncunun yaptığı gibi yapay zeka sadece YouTube'da oyun oynayanların videolarını izliyor. Örnek vermek gerekirse: Shigeru Miyamoto'nun orjinal el yapımı  bölümlerini düşünün. Yapay zeka önce Mario'nun bölüm tasarımı içindeki rolünü öğreniyor. Boşlukların Mario'nun atlayabileceği uzaklıkta olması gerektiği ki böylece başarılı şekilde atlama gerçekleşsin, mürekkep balıkları sualtı bölümlerine ait olduğu ve Goomba'ların normal yerde konuşlanması gerektiği temel düzeni anlıyor. Aşağıda bu şekilde oluşturmuş bölümlerden bir kaç kare görebilirsiniz:
 
 
 Super Mario Bros. sunum için seçilen yapım ama sistem benzer oyunlar için de analizler yapabilme kabiliyetine sahip. Sistem gerek YouTube gerek Twitch veya herhangi bir videoyu izliyor ve  oyunun tasarım mantığını anlayarak ona göre bölüm tasarlamaya çalışıyor.
 
Acaba ilerleyen yıllarda gerçek zamanlı olarak bir yapay zeka oyun için hareketlerimizi algılayarak buna göre tepkiler veren NPC'ler oluşmasını sağlayabilir mi?

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak WIRED super mario wii u super mario 3d world co-op nintendo
Oyundaki Hacki Bildir, 100$ Kap! Dragon's Dogma Online'ın Yeni Karakter Sınıflarıyla Tanışın
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

gypaetus

25.6.2015 21:02:56

+1
skynet begins

kımyasal

25.6.2015 15:59:29

0
Oyun tasarımı konusundan ileriye dönük bakarsak ne çıkarabiliriz ? yapay zeka işleri ne kadar kolaylaştıracak,yada işler ne kadar insan ihtiyacı ile yapılacak.Yapay zeka bir yandan heyecanlandırıyor,bir yandan karamsar şekilde düşündürüyor.Misal yapay zeka oyun sektöründe oturdu oyun yapımcıları (yapımcıya ihtiyaç olur mu orası ayrı) senaryoyu yazacak ve yapay zeka oyunu tasarlayacak.Her şeyi ile karakterler,kaplamalar,bölüm tasarımları,nasıl olurdu ? çok pratik değil mi ama sanat denilen kavram (insan yapımı,insan işçiliği) nasıl değişecek.Belkide bildiğimiz cd-download et çalıştır oyna mantığını aşıp,oculus rift misali sanal dünyaya bağlanacağız.

silverygt

25.6.2015 14:51:20

0
yapay zekanın vardığı nokta bazen hayranlık uyandırıyor.. ufaktan will smith ' in irobot filmindeki olaylarını yaşamaya başlarız sanki

sniper23

25.6.2015 14:01:55

0
Anlaşılan bu yapay zekalar baya kişiyi işinden ettirecek.

michael01

25.6.2015 13:42:25

+1
Kendi başına düşünen bir yapay zeka terminatörü gerçekleştirir.

fuatX

25.6.2015 13:36:54

+1
Gelişmiş bir yapay zeka strateji ve rpg oyunları başta olmak üzere tüm oyunlarda grafikten çok daha önemlidir

veli@1144

25.6.2015 13:04:28

+1
Vay be gercekten hoşuma gitti uzerinde çalışmak isterdim :)

tvdoynr

25.6.2015 12:05:03

0
Güzel proje zira yeni nesil grafik grafik diye tuttururken başka konularla ilgilenmesi lazım.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız