Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Ocak Ayında Avrupa'da PS5 Satışlarının Yüzde 200 Arttığı Bildirildi

 
 
Sony tarafından oyunculara sunulan yeni nesil konsol Playstation 5 için yeni satış performans haberleri çıkmaya devam ediyor. Bu kapsamda Ocak 2023'te Avrupa'da PlayStation 5 satışlarının, bir önceki yılın aynı dönemine göre üç kattan fazla arttığı bildiriliyor.
 
GamesIndustry.biz başkanı Chris Dring çeşitli açıklamalarda bulundu
 
 
 
Geçtiğimiz Pazartesi günü Nintendo Switch ve Xbox Series X/S satışlarının yıldan yıla düştüğünü belirten GamesIndustry.biz başkanı Chris Dring, PS5 satışlarının bir önceki yıla artış gösterdiğini açıkladı. Dring, Ocak ayında Avrupa pazarlarındaki PS5 konsol satışlarının, büyük stok kıtlığının olduğu bir önceki yıla göre yüzde 202 artış gösterdiğini vurguladı.
 
Dring ek olarak şunları söyledi: "Geçtiğimiz ay PS5'in ayıydı ve 1 numaraya yerleşti. 2. sıraya Switch konsolu yerleşti. Switch konsolunun satışları Ocak 2022'ye kıyasla yüzde 11'lik bir düşüş yaşadı. Xbox Series S ve X ise 3. sırada bulunuyor. Bu konsolların satışları da yüze 32 oranında düştü."
 
Geçtiğimiz ay Sony, uzun bir mücadelenin ardından PS5'in tedarik sorunlarının sona erdiğini belirtti. Bu sorunların ortadan kalkmasıyla beraber Sony, 2023 yılının üçüncü çeyreğinde 10 milyondan fazla PS5 satışı yapacağını öngörüyor.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Videogameschronicle sony playstation 5 ps5 playstation next gen
WWE 2K23 Çıkışıyla Beraber 178 Güreşçiyi Oyunculara Sunacak PS Plus Extra ve Premium Oyunlarından Bazıları Sızdırıldı: Şubat 2023
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

19.2.2023 16:25:14

0
TR de ne kadar satmıştır acaba kara borsa hala devam ederken

Antikaruh

15.2.2023 18:01:53

0
Sevgili BSC, 2 haftadır, ortalık Microsoft'un Gamepass'e gelen oyunlarının satışlarının, yerle bir olması ile çalkalanıyor. İki tane Xbox satış ve oyun yöneticisi de durumu kabul etti. Bu çeyrek içerisinde Microsoft kendi kuruluna açıklamalar yapmak zorunda bırakıldı. Yine bu ay için biz bu gamepass'in oyun satışlarını yerle yeksan etmesi ile ilgili admissiona nasıl açıklama yapacağız diye kendi içlerinde görüşecekleri haberi internete düştü. 5-10 milyon satabilecek oyunların 100.000 barajını bile geçemediği söyleniyor. Ayrıca sadece küçük çaplı indie oyunlara ve stüdyolara yarar sağladığı raporun bilgileri arasında. Küçük stüdyolara tanınabilirlik alanı verdiği için. Yine bu sayıların Phil Spencer'ın 2018'de yaptığı açıklamalar ile çelişkiler barındırdığı (yalan mı, yanlış tahmin mi, o konuda tartışma sürüyor) söyleniyor. Phil Gamepass oyun satışını arttırıyor demişti 2018'de. 5 yıl sonra öyle olmadığı görüldü, aksine yerin dibini boyluyor satışlar. Millet Sony'ye, day 1 exc.leri getirmiyor diye laf ediyordu. Sony bu konuda "bu sürdürülebilir bir model değil" diyerek cevap vermişti. Bu yıl itibari ile Xbox özellikle Activision işini hallederse bir takım köklü değişiklikler olabilir deniyor. Oyunların 6 ay - 1 yıl sonra, satışlarını doyurduktan sonra, gamepasse gelmeleri gibi... İlginç, bekliyorum haberini yapmanızı, çünkü buradaki arkadaşların yorumlarını bekliyorum. Biliyorsunuz bizim ülkemizde gökten inme kurtarıcı gözü ile bakılıyor gamepasse. Ancak oyunların geleceğini yok ettiği söyleniyor, biliniyor. Yeni bir Netflix draması mı geliyor ? Zaten gamepass oyunların netflixi olmuşken ? Kaynakları bırakalım: https://www.eurogamer.net/microsoft-seeks-to-explain-its-own-admission-xbox-game-pass-lowers-base-game-sales [link=https://www.shacknews.com/article/134177/xbox-game-pass-impacts-sales]https://www.shacknews.com/article/134177/xbox-game-pass-impacts-sales[/link] [link=https://gamerant.com/xbox-game-pass-cannibalizes-game-sales]https://gamerant.com/xbox-game-pass-cannibalizes-game-sales[/link] [link=https://www.gamespot.com/articles/xbox-game-pass-does-decrease-base-game-sales-microsoft-says/1100-6511473/]https://www.gamespot.com/articles/xbox-game-pass-does-decrease-base-game-sales-microsoft-says/1100-6511473/[/link]

aykut291

15.2.2023 17:21:31

0
Bu seneden itibaren aktif bir şekilde başlıyor ps5 nesli araya pandemi girdi Oyun yoktu çok sayıda insanlar daha yeni almaya karar veriyorlar.Bende sırf şu Ülke ekonomisinden dolayı aldım.8.300 aldıgım ürün şu anda 15.000₺ dan fazla yoksa hiç adetim değildir çok erken aldım 2 senesini doldurucak oynadığım Oyunda birkaçtane.Avrupada yaşasam bende okadar acele etmezdim almak için.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
PlayStation 5
+ TAKİBE
AL
4 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız