Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Nvidia: "Konsollar Artık PC ile Yarışamaz"


     Bildiğiniz gibi Sony ve Microsoft yeni nesil konsollarında AMD'nin grafik çiplerini  kullanıyorlar. Konsol firmalarının AMD ile çalışmayı seçmesinden sonra Nvidia cephesinden "ucuza kaçtılar" açıklaması gelmişti. Nvidia bu konuda açıklama yapmaya devam ediyor.
 
     Nvidia'nın yöneticisi Tony Tamasi, konsolların artık PC ile yarışamayacağını söylüyor. Geçmişte ise durum öyle değilmiş. Tamasi'nin açıklamaları tam olarak şöyle:
 
    "Artık konsolların PC'den daha iyi grafikler sunması mümkün değildir. Kesinlikle PS1 ve PS2 döneminde PC'de grafikler pek de iyi değildi. PS2 döneminde PC'lere tam olarak 3D grafikler geldi, ama ondan önce 3D Silicon Graphics ve diğer 3D çalışma alanlarında vardı.  Sony, Sega ve Nintendo 3D grafikleri müşteriye getirmek için yatırım yapabiliyorlardı. Aslına bakacak olursanız PS2, PC'lerden hızlıydı."
 
    "Playstation 3 ve Xbox 360 döneminde konsollar PC'ye eşit düzeydeydi. Konsolların donanımlarına bakınca her ikisinin de AMD veya Nvidia grafik teknolojisi ile donatıldığını görebilirdiniz; çünkü o sırada bütün grafiksel keşifler PC grafik firmaları tarafından yapılıyordu. Nvidia her yıl grafik araştırmalarına ve geliştirmelerine 1.5 milyar dolar harcıyor; konsolların 10 yıllık ömürleri boyunca grafik geliştirmelerine neredeyse 10 milyar dolar harcıyoruz."
 
   "Sony ve Microsoft bu kadar parayı harcama imkanına sahip değil. PC firmaları kadar yatırım yapma imkanına sahip değiller. Bu alandaki ekonominin büyüklüğüne minnettarız; her yıl yüz milyonlarca çip satıyoruz"
 
     Şu an olabilecek en yüksek kapasitedeki GPU'ları ürettiklerini söyleyen Tamasi, teorik olarak bile geliştirilebilecek en iyi konsolun ancak PC'ye eşit olabileceğini söylemiş. Bu tür açıklamalar çok sayıda PC oyuncusunun hoşuna gidecektir. Diğer taraftan bu açıklamaları konsol firmalarının AMD'yi seçmesi sonucunda Nvidia'nın sinirli ve üzgün açıklamaları olarak da yorumlayanlar da olacaktır.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak games.on.net PC Nvidia Konsollar PS4 Xbox One
FIFA 14 İçin İlk Gün Yaması Yayınlanacak Injustice: Gods Among Us Ps Vita Yolunda Gibi
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

29.9.2013 17:24:21

0
PC King!

Persona_Non_Grata

27.9.2013 04:59:34

-1
Ancak gülerim, gta 5 ve the last of us ile ps3 hala ölmedim buradayım diyor ps4 ü düşünemiyorum.

any77

26.9.2013 21:58:52

0
Allah billah çarpsın 4 ay önce söylediğim şeylerin tıpkısının aynısını söylemiş.

BSC Misafiri

26.9.2013 21:28:07

0
gerçekler acıdır bir çok konsol fanı arkadaşlara sesleniyorum konsolun kendine bir karizması has yapısı ve bir çok kendine özel oyunu var ve grafik olarak iyidir lakin pc ile kıyaslanması imkansızdır bunu zaten konsol oyuncu larıda birliyor ve çok büyük paralardan bahseden arkadaşlara benim kendi pc gtx560 i5 3570k 8gb 1600 ram kapasiteli orta sınıf bir pc ve ben büyün oyunları son ayarlarda oynayabiliyorum ve ps3 ü satan biri olarak şunu söylemek isterim 2 aynı oyunu hem pc de hem ps3 te deniyen biri olarak aradaki farkı profesyonel biri olmamama rağmen bariz ortada ki zaten gtx780 gibi ekran kartlarıyla neler yapılabilir zaten pc grafileri alıp başını gider lakin oyunlar konsola ticari getirisi olan yöne kaymasından kısıtlı grafiklere talim ediyoruz artık sadece pc de değişik güvenlik önlemleri almaları gerekiyor ki korsan oyun olmayan bir dünyada kimse konsola oyun yapmaz konsol konsol bırakın yarışmayı pc her zaman ezer varsa iddası olan gücü yönünde yorumunu bekliyorum

GT_55

26.9.2013 11:48:03

0
quote:

Orijinalden alıntı: Espa Konsollarda rpg-fps saçmalığı diye de bir şey var. Hele GTA 5 PC'ye çıkacaksın dayayacağım AA'yı MSAA'yı çekecem 1920x1080 dayayacağım very high'a vurucam kırbacı konsolda oynayanlar ağzı açık bakacak grafiklere
Bi sizde var zaten iyi bir sistem başkasında yok.

grezimonk

26.9.2013 01:30:52

-1
nvidia hayal dünyasında yaşıyor saçmalamış... artık PC ile oyun oynanmaz... o devir bitti...

KaleyDeskop

26.9.2013 00:28:56

0
kuyruk açısı ile laf çakıyor ama amd zaten en güçlü ekran kartlarını piyasaya sürmeye hazırlanıyor ayrıca kimse geçicek demedi laf salatası yapıyorsun nvidia konsolun amacı sadece oyun oynamak hem pc'ye gelmiyicek olan şahane oyunlar hep konsollara çıkıyor

paratuzağı

25.9.2013 23:25:51

+1
yorumlar neden gözükmüyor

Wayward Son

25.9.2013 23:22:38

-1
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Wayward son Gelipte bize çöp silent hili savunma tabiki konsoldada korsan var avatar gibi oyun yapılsa pcye ne yazar demissim iyice sacmalamissin
Önce misafirden yorum atıp daha sonra 2 tane çakma adresinle kendine + verdiğine göre asosyallikten kırılan, genç bir arkadaşımızsın. Silent Hill'i anlatmaya gerek yok ama yine de yaşına veriyorum: http://www.metacritic.com/game/playstation/silent-hill (Senin deyiminle çöp). Azcık adam ol da kendi kullanıcı adınla yaz kardeşim.

erco35coast

25.9.2013 23:04:10

+1
gtx titan ps4 ve xboxone dan pahalı, söylediği NORMAL.

BSC Misafiri

25.9.2013 23:01:39

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Wayward son
Gelipte bize çöp silent hili savunma tabiki konsoldada korsan var avatar gibi oyun yapılsa pcye ne yazar demissim iyice sacmalamissin
Ben yazayim ne yazar... kimin bilgisayari kaldiracakta oynayacak o oyunu. Arkadas avatar gibi bir oyun yapacak firma en az gta5 kadar bir butce'yi gözden cikarmali sonra artik ziplayan kurbaglarin bile eline silah mi verir oyunda bilmem artik. Bir oyun özellikle de konsol exc oyunlar konsolun özelliklerine göre tasarlanir. Pc'ye cikacak bu oyun hangi özelliklere göre hazirlanacak bana söylermisin ? arkadas yuksek görsel kalite su an icin filmlerde görebilirsiniz atiyorum bir 5 yil sonra ancak oyunlarda görulmeye baslanabilir. Diyelim ki ; bir calisan oyunda ki bir karakter uzerinde 1 hafta calisiyorsa öyle bir oyun icin 3 hafta calismasi gerekecektir. su an o kadar iyi bir görsellige ulasacak yapi, teknoloji ucuz degil ve cok emek ve zaman gerektiriyor. Henuz oluru pek yok. Bugun ac bir 3d modelleme programini ev tipi manyak degilsen (cift kart bilmem ne) maksimum i7 vs vs kullaniyorsundur ve bu 3d modelleme programlarin da pc'in cok guclu olmadigi surece gercek zamanli oynatamayacagin cok fazla sey var. Biraz karisik oldu kusura bakmayin sonuc olarak yeni bile almis olsa bir kisi normal i7 bir pc, su an o yapilan oyunu dogru duzgun oynayamazsin.

BSC Misafiri

25.9.2013 23:01:32

+1
nvdia nın psikolojisi bozulmuş :D ama bu iddia lı konuşmalar beni sevindiriyor çünkü gta v in pc ye çıkacağını düşunüyorum

Mactavish-

25.9.2013 22:59:52

0
quote:

Orijinalden alıntı: hysteria_

foruma falan girersin müzik dinlersin
Ana dogru unutmusum vallaha

BSC Misafiri

25.9.2013 22:14:37

0
PS4 eşit hızda donanıma sahip i5 li 2 GB 7870 8GB RAM 'emi denk geliyor assagi da bir arkadas böyle yazmista !

hysteria_

25.9.2013 21:47:20

0
quote:

Orijinalden alıntı: Mactavish- Tabi geçmesi mümkün değil. Şöyle olacak zaten konsolda 1080P oyun oynarken PC de 4K oynama şansımız olacak birkaç sene ilerisinde. Fakat çok önemli bir nokta var. Bu nesilden örnek veriyim millet konsolda GTA V bitirdi bile ben hala PC ye çıksada oynasam diyorum. Ben şimdi GTA V RDR özellikle Uncharted Killzone Gow Infamous gibi serileri oynayamıcaksam. PC 10K çözünürlük verse ne yazar. Dediğim gibi hala GTA V bekliyorum. en sevdiğim oyunlardan birini oynamak için hala bekleyeceksem. Ne yapıyım ben PC yi şimdi.
foruma falan girersin müzik dinlersin

saveyourself

25.9.2013 21:06:11

0
Pc ile yarışmak gerçekten mümkün değil ama ucuza iyinin kötüsünü almak da mantıklı bir şey..

Gatetrans

25.9.2013 20:56:25

+3
Bence güzel bir açıklama yapmış. Farklı konularda da dile getirmiştim benzer yorumları kendimce. Evet zamanında PS1 veya PS2 PC den belki az daha iyiydi ama artık son dönemde gelişen GPU pazarı PS3 geride bırakmış bile. PS4 geliyor derseniz ben yine PS4 ün belirli bir süre ya PC ile aynı performansı vereceğini söyleyebilirim veya az gerisinde olacak derim. Sonuçda SONY konsolunu 2-3 yılda bir çıkarmıyor ama fakat oyun grafiklerinde 2-3 yılda çok değişimler oluyor. Bu senin neyden ne kdr tatmin olacağına bağlı. 2005 yılında aldığın bir otomobile 2013 yılında da binebiliyorsun çok rahat, fakat 2013 model bir araç ile arasında fark var. Buda onun gibi birşey. Her oyunu son kalite teknoloji ile oynayacam dersen 2-3 yılda bir GPU değiştirmelisin. Oynayamazmısın, oynarsın ama aldığın kalite üst seviyeden biraz aşşağıda olur. PS3 oyunlarının arka ksıımlarına bakın, halaa birçoğu 720p desteğini geçememiş. Ama PC yıllar önce 1080p desteğiyle yardırıyor. PS3 için özel oyunlar üretilmesi ve bazı oyunların PS3 için önceden gelmeside sadece müşteri çekme taktiği. Bir oyunu 2-3 ay sonra da oynasam olur. Beklerim PC öyle oynarım. çıktığı gibi oyuna dalmanın bana bir getirisi olmaz fakat SONY ye çooook güzel bir getirisi olur. Konsol almış durumdasındır bu durumda çünkü. Ayrıca yine udak bir ekleme gerekirse bir FPS oyununu kaliteli bir mouse ve klavye ile oynamak her zaman daha güzeldir. Joystick ile hedefi tuturcam diye yardırmak zorunda kalmazsın.

Ambarad

25.9.2013 20:48:18

0
Valla bende helal olsun diye girdim konuya ama, Nvidia'nın sinirli ve kızgın olduğu için böyle bir açıklama yapmış olduğu da kesin. Öte yandan bende PC ile konsolların yarışamayacağını düşünüyorum zaten. Konsollar ne kadar ilerlerse ilerlesin, PC'ler bir adım öndedir her zaman.

BSC Misafiri

25.9.2013 20:19:10

0
yetişemez çünkü donanım olarak amd yi seçti değil mi:) bunlarda hep balon işlemci yaparlar işe yaramaz, yazılım yaparlar işe yaramaz, en son tablet yapmışlardı o da pek işe yarar bir şey degidi.

Jack Rabbit Slims

25.9.2013 19:50:39

0
Nvidia'ya bu nesilde iki platformdan da ekmek çıkmayınca adamlar pc fanboyu oldu.

BSC Misafiri

25.9.2013 19:48:29

0
PC'deki en iyi grafikler konsolların kapasitesi kadar olacaktır nvidia

Project Scorpio

25.9.2013 19:40:19

+1
PC çok daha güçlü ok ama bizim konsollarda oynadığımız müthiş ex leri oynayamadıktan sonra ne .oka karar o uber sistemler bilmem neyse siz tartışın ben GTA V'e kaçıyorum...

Nihilanth

25.9.2013 19:24:20

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri En iyi grafikli exclusive oyunlari yeni nesil konsollar yaptı. Meyve veren ağacı taşlamayın. pc de adam gibi exclusive oyun yok. Mevcut konsollardaki oyunların başarısı satışları da pc yi tokatlıyor. The Last of us, GTA 5, Beyond 2 Souls hepsi 2013 ün en iyisi. pc eski konsolları bile durduramadı
Exclusive oyun derken pc cephesine bakmanıda tavsiye ederim. Ps veya xbox kullanıcısı hiçbir zaman dota oynayanıyacak, veya call of duty gibi fpslerde klavye- mouse ikilisi gibi çılgın olmayacak. Mmo bakımından hiçbir zaman pcdeki o ortamı yaşatmayacak... Bir dönem evde pc yerine ps3 bulunuyordu, tüm özel oyunları 1 ay içinde bitirip sabah akşam pes oynamak zorunda kalmıştık.

Riwalp

25.9.2013 19:12:21

0
gta 5 i anlatın şunlara

NowOrN3wer

25.9.2013 19:07:14

+1
Ucuz cip sattinda senden almayakmi dediler?

BSC Misafiri

25.9.2013 19:05:08

0
Tabi canım. Milletin bilmediği bir şey söyle Tamasi panpa. Mesela; kazık fiyata microsoft ile sony'e ekran kartı satamadığını ve bunun için üzülüp hıncını onlara laf atarak, kendini nasıl tatmin ettiğini anlat. Teknolojiyi takip eden herkes değiştirilebilir donanımla(pc),sabit kalan(ps ve xbox) donanımın aynı olmayacağını bilir. Sizin nvidia olarak probleminiz var. Biz buna hazmedememe sorunu diyoruz. Saygılar.

Booker DeWitt

25.9.2013 18:55:39

-1
İyi bir masaüstü bilgisayarın yarısı fiyatına konsol alıyorsun en az 6 yıl kullanıyorsun. Pc alsan en az 3 yılda bir güncel oyunları yüksek ayarlarda çalıştırmak için upgrade yapman gerek nereden baksan en az 400 tl

thestell

25.9.2013 18:48:39

0
quote:

Orijinalden alıntı: pastadanadam GAAAZZZ :D PC konsoldaki kolaylığı sağlamadıkça konsollar varlığını sürdürecek.
ucuzluğu sağlamadıkça* sistem eskiyince ps4ler de ucuzlayınca istiyorum bir tane aslında. 1500e topladığım sistemle şimdiden ayar düşürmeye başladım, tak oyna diye bi güzellik var konsolda.

BSC Misafiri

25.9.2013 18:19:11

0
Nvidia kusura bakma ama resmen kıskançlık bu,sony senden çip aldı ve pişman bile oldu.konsol üreticilerini kendi tarafına çekmek istiyorsan onlara yaratıcı teklifler yap yoksa sen daha çok kaybeden taraflarda yer alırsın.

BSC Misafiri

25.9.2013 18:10:48

-1
En iyi grafikli exclusive oyunlari yeni nesil konsollar yaptı. Meyve veren ağacı taşlamayın. pc de adam gibi exclusive oyun yok. Mevcut konsollardaki oyunların başarısı satışları da pc yi tokatlıyor. The Last of us, GTA 5, Beyond 2 Souls hepsi 2013 ün en iyisi. pc eski konsolları bile durduramadı

BSC Misafiri

25.9.2013 18:10:39

0
PS4 PS2'den daha fazla sipariş alıyormuş. Yeni nesilde yine büyük atılım başarılar olacak. Nvidia'da kaderine isyan etsin.

wustti

25.9.2013 17:36:26

0
yav karti uretmek bisey degil dunyanin en hizli kartindiye her 3 ayda bi kart cikiyo kac kisinin evinde var. senin urettigi kartlara gore kimse oyun yapmaz oyle olsa oyunlar satmaz zaten. pc oyunculugunda ortalamaya bakilir. o da zaten konsol seviyesini gecmez. yani pc ye daha iyi grafik yapsalar bile evlerde millet ortalamada konsoldan daha kotu seviyede oynayacak. adam konsollari cikmasiyla gitsin ayni anda konsol fiyatina ekran karti alsin islemciyi kasayi saymiyorum bile 5 6 yil sonra konsol oyuncusu daha performansli oyun oynayacaktir. artik millet bilincleniyo koru korune pc savunmuyo kimse...

celocan3458

25.9.2013 17:24:58

0
pesde niye sorun yasıyoruz peki

BSC Misafiri

25.9.2013 17:20:08

+2
Wayward son Gelipte bize çöp silent hili savunma tabiki konsoldada korsan var avatar gibi oyun yapılsa pcye ne yazar demissim iyice sacmalamissin

BSC Misafiri

25.9.2013 17:20:05

0
Göz boyama yedirememişler her 2 konsolda amd yi seçince kıvırtmaya başlamışlar adamların bildikleri vardır nereye paraları yok saçmalık bu benim görüşüm

BSC Misafiri

25.9.2013 17:19:53

0
konsol firmalarının AMD'yi seçmesi sonucunda Nvidia'nın sinirli ve üzgün açıklamaları bunlar

Guest-8EF5824CF

25.9.2013 17:03:19

-2
ZORRRRRUUUUNAAAA MIII GİTTİİİ NVİDİAAAAAAAAAA

Guest-8EF5824CF

25.9.2013 17:01:31

-5
Zorrrrrunaa mı gitti NVİDİAAAAA . Aç zorrrrunnaaa mı gittii kardaş zorrruuunnaaa parçasını dinle NVİDİAAAA :D:D:DD

Havya Makinesi

25.9.2013 16:48:49

0
quote:

Orijinalden alıntı: magrofon

1300 e bf4 ü ultra oynatan pc yapılır. aksine pc de yapabileceğin onca şeyi ps4 yapamaz. lakin herşeye rağmen oyun için konsol daha iyi her oyunu oynuyorsun iyi kötü.
Oynarsin ultra da you are

Last_Requiem

25.9.2013 16:27:57

0
Zaten konsollarında grafik işlemcileri için arge'ye ihtiyaçları yok.Nvidia ve AMD yaptıkları arge çalışmaları sayesinde piyasada lider.Sonuçta konsol satışlarından donanım üreticileride iyi paralar kazanıyor.Platforumunuzun size sunduğu optimizasyon ve online başarısı önemli bir unsur.İnsanlar uyumsuz, oyunlarda kasan can sıkan donanımlardan bıktı ve konsollara geçti.

Espa

25.9.2013 16:24:54

-1
Konsollarda rpg-fps saçmalığı diye de bir şey var. Hele GTA 5 PC'ye çıkacaksın dayayacağım AA'yı MSAA'yı çekecem 1920x1080 dayayacağım very high'a vurucam kırbacı konsolda oynayanlar ağzı açık bakacak grafiklere

Nathan__Drake

25.9.2013 16:23:56

0
quote:

Orijinalden alıntı: BlackBeasT
alıntı:

Orijinalden alıntı: Nathan__Drake

alıntı:

Orijinalden alıntı: BlackBeasT

PS3'de ki Cell işlemcisin değerin farkındamısın? Bu işler donanım ile olmuyor mu? sen kendide değilsin lütfen eğer bende alıntı yapıp cevap bekliyorsan en azından PS3 Cell işlemcinin kabiliyetlerini araştır ve bunu PS4'de ki cpu ile karşılaştırtır, o zaman boş boş yazdığn farkına varacaksın..


Kardeşim demin ki videoyu izlemedin sanırım.Benim bildiğim Xbox'da bildiğimiz x86 var ama Ps3 ex.leri ile kapışan Halo 4 Geow 3 grafiği veriyor bunu nasıl açıklıyorsun.

x360'da x86 var lakin derleyicisi rısch 64 uygun derlenip sunuluyor. x86 x64 komutlarının hiç birini içermiyor. eski konsol işlemcileri diyelim PC gibi matematiksel değil bir çok görevi yerine getirmek gibi bir sorumluluğu yok, Yani x360 x86 ama derleyici farklı o yüzden dışardan o komutlar x86 görünmüyor.
Peki diyelim Sony'ye Cell pahalı geldi x86'ya geçti peki bu olayın hiç pahalı yanı olmadığı halde neden Microsoft böyle bir hamle yaptı.Henüz iki konsolda da bilmediğimiz değişik opsiyonlar var.Zaten olmasaydı bu konsollar 7-8 sene dayanmazdı.Eminim ki yeni nesilde de karmaşık ve performans arttırıcı komutlar veya opsiyonlar olacaktır.Forumda Rubisco adlı arkadaş bu konularda çok bilgili ve PS forumunda birkaç yazı yazmıştı.

BlackBeasT

25.9.2013 16:18:19

0
quote:

Orijinalden alıntı: Nathan__Drake

Kardeşim demin ki videoyu izlemedin sanırım.Benim bildiğim Xbox'da bildiğimiz x86 var ama Ps3 ex.leri ile kapışan Halo 4 Geow 3 grafiği veriyor bunu nasıl açıklıyorsun.
x360'da x86 var lakin derleyicisi rısch 64 uygun derlenip sunuluyor. x86 x64 komutlarının hiç birini içermiyor. eski konsol işlemcileri diyelim PC gibi matematiksel değil bir çok görevi yerine getirmek gibi bir sorumluluğu yok, Yani x360 x86 ama derleyici farklı o yüzden dışardan o komutlar x86 görünmüyor.

Bowser Zeki

25.9.2013 16:16:20

0
PC olmasa konsol oyunlarıda olmaz. Konsol olmasa düzgün oyun çıkmaz. Yani ikisi birbirine muhtaç.

BSC Misafiri

25.9.2013 16:13:09

0
Eskiden de yarışamıyorlardı zaten fakat sanki nvidia nın kuyruk acısı var.

Nathan__Drake

25.9.2013 16:10:14

0
Konsola mmo çıkan,Diablo 3 çıkan bir dönemdeyiz ama hala RDR çıkmadı Pc için 2 seneyi geçti artık oynamayan kaldı mı?Sony ve Microsoft exlerini vede 3 ay sonra çıkan multiplatform oyunları saymıyorum bile.

Nathan__Drake

25.9.2013 16:07:44

0
quote:

Orijinalden alıntı: BlackBeasT PS3'de ki Cell işlemcisin değerin farkındamısın? Bu işler donanım ile olmuyor mu? sen kendide değilsin lütfen eğer bende alıntı yapıp cevap bekliyorsan en azından PS3 Cell işlemcinin kabiliyetlerini araştır ve bunu PS4'de ki cpu ile karşılaştırtır, o zaman boş boş yazdığn farkına varacaksın..
Kardeşim demin ki videoyu izlemedin sanırım.Benim bildiğim Xbox'da bildiğimiz x86 var ama Ps3 ex.leri ile kapışan Halo 4 Geow 3 grafiği veriyor bunu nasıl açıklıyorsun.

BSC Misafiri

25.9.2013 16:07:16

0
Olay şu pc de grafik yükselir grafikler konsolları aşar ve tam aştığı dönemlerde (örn bu dönem) yeni konsollar çıkarak pc grafiklerinden üstüne çıkar sonra pc grafikleri yine yükselir olay bu

BSC Misafiri

25.9.2013 16:06:57

0
PC hızlı deyince de hala ''ama PC de oyun yok'' muhabbetine dönüyor. Beslemeyin şu trolleri. Sen Lost of us seviyorsun diye zorla başkalarına da sevdiremezsin. Adam strateji sever Total war oynar yada FPS de BF seviyodur pc de oynar klavye mouse la rahat rahat misler gibi. Zevkler ve renkler tartışılmaz arkadaşlar bunu bir öğrenin.

BlackBeasT

25.9.2013 16:04:17

0
PS3'de ki Cell işlemcisin değerin farkındamısın? Bu işler donanım ile olmuyor mu? sen kendide değilsin lütfen eğer bende alıntı yapıp cevap bekliyorsan en azından PS3 Cell işlemcinin kabiliyetlerini araştır ve bunu PS4'de ki cpu ile karşılaştırtır, o zaman boş boş yazdığn farkına varacaksın..

Frozen Grenadier

25.9.2013 15:52:58

+1
İkisinin de yeri ayrı pc de forza veya god of war oynayamadığımız sürece konsollar da bu yarışın içinde olucaktır

Nathan__Drake

25.9.2013 15:50:05

0
quote:

Orijinalden alıntı: BlackBeasT Konsol üretici için AMD doğru seçim sebebi basit hem cpu hemde gpu üretiyor. Yani pazarlıkla 2 parçayıda tek firmadan daha makul fiyata alıcaklar. Nvidia'dan gpu alsa cpu İntelden alsa yada intelden cpu ve gpu alsa ki intel onboard gpu'da AMD kadar performanslı değil bu seferde maliyetleri artacak diğer nokta ise AMD pc kanadında zor günler yaşıyor. AMD ayakta durabilmesi için yeni konsol anlaşması ilaç gibi geldi. AMD bu anlaşmayı yapmasa idi. İntel ve Nvidia karşında varlığını koruması zor olacakdı, AMD yokluğu PC pazarını çok sarsar

Nvidia yukarıda kötü 1 şey dememiş konsol üreticileri konsola özgü mimari olmadan AR-GE açısından maliyeti kısmak için yeni konsol mimarisi geliştirmek yerine PC tabanlı donanım ile geliyor. Nvidia'nın dediği gibi bunlar PC pazarına çalıştıkları için AR-GEye yüksek paralar ayırabiliyorlar. Sony PS2'de Emotion, PS3'de Cell yapılarını gördük PS4 ise ultrabook için düşünülmüş olan AMD'nin jaguar apu'su var. PC ile aralarında 1 fark vardı artık yok

Yani beğenmediğiniz PC farklı yapıya bürünüp şurda 1-2 ay sonra next-gen olarak karşınıza oyun konsolu olarak gelecek..
Sanki Xbox 360'da ve Ps3'de çok özel bir şey varmış gibi konuşuyorsun.Bu işler sadece donanım ile olmuyor.Ps3'de cell vardı şimdi pc'ye geçtiler çok büyük bir kayıp var diyorsun ama Xbox 360'a ne diyeceksin o zaman.Onda özel bir şey yok bildiğin pc sistemi ama yapılanlar ortada. http://www.youtube.com/watch?v=saEci5SNOKI

musAKka

25.9.2013 15:43:36

-1
quote:

Orijinalden alıntı: Sir Maximus nvidia amd hala hd 7999999 serisi kartlarla uğraşsınlar. o karta o kadar para verdikten sonra,oyun oynamadıktan sonra napıyım ben öyle kartıı? böyle oturur,o oyun için bu oyun için imza kampanyası düzenler durursunuz.bakınız: GTA V
Konsolun elbette kendine özel oyunları var ve severek oynuyoruz. Bir RDR, GTA 5, TLOU çok güzel oyunlar ama sırf bu oyunlar PC'de oynanmıyor diye "PC'de oyun yok" demek haksızlık olur. Son 7 senede PC'de oynadığım ve sadece xfire'da kayıtlı olan oyunlarım (ki bu listede 144 oyun mevcut, bir bu kadar da xfire'da kayıtlı olmayanlar var): [code]Call of Duty 4: Modern Warfare StarCraft II Battlefield 3 Call of Duty 2 Battlefield: Bad Company 2 Diablo III StarCraft: Brood War FIFA 11 Call of Duty: Black Ops Call of Duty: World At War Dragon Age: Origins Mass Effect 3 Drakensang: The Dark Eye Mass Effect 2 Dragon Age II Assassin's Creed: Brotherhood Company of Heroes 2 Dead Island Far Cry 3 (DX11) Risen Tom Clancy's Splinter Cell: Blacklist The Elder Scrolls V: Skyrim Trackmania Nations Forever Drakensang: The River of Time Tribes: Ascend S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat Assassin's Creed II Prototype The Witcher 2: Assassins of Kings Path of Exile Mass Effect Warhammer 40,000: Dawn of War - Soulstorm Saints Row IV Dungeon Siege II Assassin's Creed: Revelations Command & Conquer: Kane's Wrath Grand Theft Auto IV Risen 2: Dark Waters RAGE Splinter Cell: Conviction Red Faction: Guerrilla Hitman: Absolution Deus Ex: Human Revolution Batman: Arkham City The Saboteur Dead Space Assassin's Creed Battlefield: Bad Company 2 BioShock Infinite XCOM: Enemy Unknown Tomb Raider BioShock 2 Torchlight Resident Evil 5 Metro: Last Light Tom Clancy's Ghost Recon: Future Soldier Far Cry 2 Wolfenstein Saints Row: The Third Driver: San Francisco Kingdoms of Amalur: Reckoning L.A. Noire Pro Evolution Soccer 6 Overlord II Red Faction: Armageddon GRID Anno 1404: Dawn of Discovery Crysis 2 Max Payne 3 Alice: Madness Returns Test Drive Unlimited Dead Space 2 Call of Juarez: Bound in Blood Call of Duty: Black Ops II Prototype 2 Command & Conquer: Red Alert 3 Need for Speed: SHIFT Crysis 3 Borderlands 2 Alan Wake X-Men Origins: Wolverine Company of Heroes Crysis Warhead The Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena The Settlers: Rise of an Empire Tom Clancy's Rainbow Six: Vegas 2 Dead Space 3 Devil May Cry 4 Shadowrun Unreal Tournament 3 Call of Duty: Modern Warfare 3 Assassin's Creed III S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky Sniper Elite V2 Mirror's Edge Medal of Honor (Single Player) World of Goo Titan Quest Trials Evolution Silent Hill 4: The Room Call of Duty 4: Modern Warfare Burnout Paradise: The Ultimate Box Operation Flashpoint: Dragon Rising Tom Clancy's H.A.W.X. Pro Evolution Soccer 2008 DiRT 2 Tom Clancy's Rainbow Six: Vegas Prince of Persia Gears of War SHIFT 2: Unleashed Orcs Must Die! 2 Brutal Legend Unreal Tournament 3 Total War: SHOGUN 2 Fable III Test Drive Unlimited 2 Command & Conquer 3: Tiberium Wars Call of Duty: World At War The Witcher DiRT Anno 2070 Trine 2 Pure Crazy Machines 2 Singularity FIFA 12 Fallout 3 BioShock Call of Juarez: Gunslinger The Club Dead Rising 2 Warhammer 40,000: Space Marine Need for Speed: Carbon Shank 2 Pro Evolution Soccer 2010 Bulletstorm Pro Evolution Soccer 5 Half-Life Tom Clancy's Ghost Recon: Advanced Warfighter 2 Left 4 Dead 2 Brothers in Arms: Hell's Highway Dark Souls Legend of Grimrock Assassin's Creed III Multiplayer [/code]

BlackBeasT

25.9.2013 15:30:07

+1
Konsol üretici için AMD doğru seçim sebebi basit hem cpu hemde gpu üretiyor. Yani pazarlıkla 2 parçayıda tek firmadan daha makul fiyata alıcaklar. Nvidia'dan gpu alsa cpu İntelden alsa yada intelden cpu ve gpu alsa ki intel onboard gpu'da AMD kadar performanslı değil bu seferde maliyetleri artacak diğer nokta ise AMD pc kanadında zor günler yaşıyor. AMD ayakta durabilmesi için yeni konsol anlaşması ilaç gibi geldi. AMD bu anlaşmayı yapmasa idi. İntel ve Nvidia karşında varlığını koruması zor olacakdı, AMD yokluğu PC pazarını çok sarsar Nvidia yukarıda kötü 1 şey dememiş konsol üreticileri konsola özgü mimari olmadan AR-GE açısından maliyeti kısmak için yeni konsol mimarisi geliştirmek yerine PC tabanlı donanım ile geliyor. Nvidia'nın dediği gibi bunlar PC pazarına çalıştıkları için AR-GEye yüksek paralar ayırabiliyorlar. Sony PS2'de Emotion, PS3'de Cell yapılarını gördük PS4 ise ultrabook için düşünülmüş olan AMD'nin jaguar apu'su var. PC ile aralarında 1 fark vardı artık yok Yani beğenmediğiniz PC farklı yapıya bürünüp şurda 1-2 ay sonra next-gen olarak karşınıza oyun konsolu olarak gelecek..

- The Stig -

25.9.2013 15:28:48

0
halen daha kıvranıyorlar. ulan ps3'te Last of Us ve GTV'yi görüp oynamamışlar anlaşılan. 7-8 senelik konsollarda bu tür grafiklte oyunlar çıkabiliyorsa yeni nesin konsollarda neler olabileceğini düşünmek zor değil. Konsollar adı üstünde oyun oynatmak için yapılmış aletler. 780 fiyatına konsol alınabiliyorsa ve ben bu 780 fiyatına aldığım konsolla 7 sene sonra aynı grafikte oyun oynayabiliyorsam, 780 ile kaç sene daha aynı grafikte oyun oynanabilecek? GT6'yı 780 PS4 ve Xbox 1 ile aynı seviyede bile açamayacağını bildikten sonra konsol dışında sadece oyun oynamak amaçlı pc toplamak savurganlıktan başka bir şey değildir!

Sir Maximus is BACK

25.9.2013 15:14:32

+1
nvidia amd hala hd 7999999 serisi kartlarla uğraşsınlar. o karta o kadar para verdikten sonra,oyun oynamadıktan sonra napıyım ben öyle kartıı? böyle oturur,o oyun için bu oyun için imza kampanyası düzenler durursunuz.bakınız: GTA V

2K

25.9.2013 15:11:43

+1
Paranız varsa tabi ki PC'de limit yok burası doğru fakat oyun firmaları konsollara daha fazla önem veriyor ve onları baz alarak oyun geliştiriyor her dönem olduğu gibi konsollar ile PC'ler oyun konusunda görsellik bakımından baş başa gidecek bir süre (PC sistem olarak üstün olsa bile) daha sonra PC öne geçecek PC'ye özel olan konsollardan çok ve çok daha iyi görsellik sunan oyunlar çıkacak bir süre de öyle gidecek ve bir yeni nesil daha gelecek.

magrofon

25.9.2013 15:10:00

-2
quote:

Orijinalden alıntı: Havya Makinesi 1300 TL degerindeki PS4'un yaptigini 1300 TL lik bilgisayar yapinca kiyaslanabilir.
1300 e bf4 ü ultra oynatan pc yapılır. aksine pc de yapabileceğin onca şeyi ps4 yapamaz. lakin herşeye rağmen oyun için konsol daha iyi her oyunu oynuyorsun iyi kötü.

Havya Makinesi

25.9.2013 14:57:54

-1
1300 TL degerindeki PS4'un yaptigini 1300 TL lik bilgisayar yapinca kiyaslanabilir.

Frostmourne Hungers

25.9.2013 14:36:37

-4
PC'de donanım kalitesi gelişirken oyun kalitesi düşüyor, konsollarda da donanım kalitesi düştükçe oyun kalitesi artıyor.

danity12

25.9.2013 14:30:28

-1
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri 400 dolara bir canavar pc satda görelim.
Bir ekran kartıyla olmuyor bu işler.
Mobile yöneldin diye aradığını bulamiyorsun nvidia
Hem AMD konsollari alarak senden fazla çip satıyor.
Kıskançlık abifesi. Oyun yönünden de yoksusun nvidia hangi bir oyun stüdyon var. AMD yeni nesil kartlarıni tanıtıyor seninkilerden hizli.
konsol 400 dolar ama oyunlarının fiyatlarına bakınca 4 tane oyuna konsol alırsın yani her halükar konsolcular pc ye göre daha fazla para harcıyor

TickTok

25.9.2013 14:14:14

-1
Nvidia kıskançlıktan çatlıyor.

Nathan__Drake

25.9.2013 14:00:54

0
quote:

Orijinalden alıntı: Hardlinelegolas
alıntı:

Orijinalden alıntı: Nathan__Drake

Bizim bakkal bile konsol donanımı üretmeyi amd'ye kaptırsaydı aynısını derdi :D
Yani normal şeyler bunlar.Şimdi bile grafik olarak fark yokken Nvidia'nın söyledikleri saçmalıktan öteye gidemez.


şimdide grafik farkı yok mu ? 30 fps 720p anca oyun çalıştırıyor konsollar
Sözde 10 kat güçlü olan pc'nin grafik olarak da 10 kat fark olan bir oyun göster.Şu an çıkan en son oyunlar neler Saints Row 4,Splinter Cell falan filan.Bunlarda grafik olarak gram fark yok.İsteseler gerçekten de 10 kat fark yaratabilirler ama sektör konsol üzerine.Bir nesilin sonuna geliyoruz ama 1-2 istisna dışında pc ile konsol arasında hiç fark görülmedi.Hatta Max Payne 3 gibi çok donanım isteyen bir oyunda bile neredeyse fark yoktu.Firmalar sizi kandırıyorlar.Çok eminim Crysis 3 gibi bir oyunu isteseler çok çok düşük bir ekran kartında ful ayarda çalıştırabilirler.Buna kim izin vermiyor Nvidia çünkü işine gelmez daha pahalı ekran kartları veya işlemciler satamaz.Şimdi AMD'nin politikası değişti çünkü konsollara donanım ürettiği için pek bu işlere bulaşmıyor ama Nvidia konsollarda dışlandığı için son 1 senedir böyle saçma sapan laflar söylüyor ama icraat yok.Artık gerçekleri görün.

stun

25.9.2013 13:59:23

0
konsollarla anlaşma yapamayan nvidia atıyor tutuyor... sizde tartışmaya giriyorsunuz adamlar anlaşma yapsaydı böyle demezlerdi.. saçmalık işte :D

BSC Misafiri

25.9.2013 13:59:19

0
oyun oynamak eğlencedir.ister pc olsun ister konsol farketmez elbette pc grafik olarak öndedir ama grafik herşey değil oyunda atmosfer senaryo önemlidir.neyse sonuş olarak pc de konsol da önemli eğlenmeye bakın.

Sulu Çor Kağan

25.9.2013 13:56:15

0
Millet kaymağını yiyor, siz burda birbirinizi yiyorsunuz. Salim kafayla tekrar bakın şu yazdıklarınıza, neyin mücadelesini vermişim ben diye düşüneceksiniz. Oyununuzu oynayın geçin nedir bu kadar savunmacı hareketler.

Wayward Son

25.9.2013 13:51:12

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Bu oyun satışlarının %80 konsolda geçiyor diyen adam pc deki online oyunları hesaplayalım istersen hangi oyun sektörü daha çok kazanıyor hangisi senelerce oynanıyor
"O adam" benim sayın arkadaşım. PC'deki online oyun dediğin şeyler "çöplerden" oluşuyor. Aslında anlatmak istediğin şey WOW. Başarı hikayesi olabilecek yegane oyun WOW'dur bu arenada, onun da zaten kendine özel bir kitlesi var. Ha Ultima Online da vardı zamanında ama hey eski günler... Dikkat edersen o online dediğin oyunların alayı konsollara gelmeye başladı. Diablo konsola geldi, yeni Blizzard MMORPG'si de konsola gelebilir. Hal böyleyken " ama online oyunlar var:(((" diye kendince bir savunma mekanizması geliştiriyorsan; yapma, kendine yazık edersin. MMORPG denilen F2P çöpleri eğer gelir kaynağı, satış başarısı olarak ortaya atarsan feci gülerim. Oyunculukla uzaktan yakından alakası olmayan adamın işidir birbirinin kopyası online oyunları oynamak. Indie desen konsola geliyor. Online desen konsola geliyor. Zaten multiplayer alt yapısı olarak konsollar çok daha iyi durumda PC'den. PC'de strateji kaldı bir tek onu da zaten konsola getirmesinler.

ReflexAction

25.9.2013 13:46:43

+1
quote:

Orijinalden alıntı: Nathan__Drake Bizim bakkal bile konsol donanımı üretmeyi amd'ye kaptırsaydı aynısını derdi :D
Yani normal şeyler bunlar.Şimdi bile grafik olarak fark yokken Nvidia'nın söyledikleri saçmalıktan öteye gidemez.
şimdide grafik farkı yok mu ? 30 fps 720p anca oyun çalıştırıyor konsollar

furillajooy

25.9.2013 13:43:50

+2
Konsollar pclerden daha güçlü diyen arkadaşlar hangi uyuşturucuyu kullanıyosunuz

BSC Misafiri

25.9.2013 13:37:44

+1
Bu oyun satışlarının %80 konsolda geçiyor diyen adam pc deki online oyunları hesaplayalım istersen hangi oyun sektörü daha çok kazanıyor hangisi senelerce oynanıyor

Nathan__Drake

25.9.2013 13:33:38

-2
Bizim bakkal bile konsol donanımı üretmeyi amd'ye kaptırsaydı aynısını derdi :D Yani normal şeyler bunlar.Şimdi bile grafik olarak fark yokken Nvidia'nın söyledikleri saçmalıktan öteye gidemez.

KauFmaNXIII

25.9.2013 13:15:56

0
Fesatlık yapma şimdi Nvidia pc sürekli konsolun gölgesinden gidecektir bu hep böyle oldu hep böyle olacak eğer konsol üretilmezse değişir.Bu sene de ps4 grafiklerinden iyi olmayacaktır pc grafikleri.

popkolik25

25.9.2013 13:12:43

0
quote:

Orijinalden alıntı: jeofoking oyun satışlarının konsollarda %70, %80 devam ettiği sürece hiç kusura bakmayın pcciler konsolların gelişimine muhtaçsınız.
PC NE KADAR GELİŞİRSE GELİŞSİN.OYUN PİYASASI KONSOLLAR ÜZERİNDEN İŞEDİĞİ İÇİN PEKTE BİR ANLAMI YOK.ASLINDA BU HALİ HAZIRDA SAĞLAM BİR SİSTEME SAHİP PC KULLANANLARI AÇISINDAN İYİ BİR DURUM SAYILIR.UZUN BİR ZAMAN DONANIM YENİLEMEYE GEREK KALMAYACAK.(TABİ MULTIPLATFORM OYUNLAR AÇISINDAN.)

BSC Misafiri

25.9.2013 13:02:30

0
Kim ne derse desin bu iki platform da birbirine muhtaç. Neden mi? PS4 eşit hızda donanıma sahip i5 li 2 GB 7870 8GB RAM ortalama bir pc sistemi 1500 TL den toplanabilir. 2000 TL ve üzeri sistemler konsolun performans olarak sollar geçmiş olsun. Fakat konsolun esas dikkat edilmesi gereken hız olarak uç noktalara ulaşamaması değil. PC nin ana mimarisi olan x86 yı kullanmasıdır. Günümüzde yeni bir mimariyi 0 dan geliştirmek bu hızlara çıkartmak neredeyse imkansız. Harcanacak ARGE giderleri astarın yüzünü geçmesine sebep oluyor. PS3 de cell mimarisi için harcanan masraflar sony en az 2-3 yıl zarar etmesine sebep oldu. Microsoft zaten yazılım firması ama sony aynı zamanda donanım firması olduğu halde o da pc mimarisini seçmek zorunda kaldı. Bu pc ye ne sağlıyor, tabi ki de oyunların çok daha kolay multiplatform çıkmasını sağlıyor. Arkadaşlar şunu rahatlıkla söyleyebilirim yeni nesilde oyunlar ne zaman konsola çıkıyorsa aynı anda pc ye de gelecektir ve optimizasyon konusunda da pc için devrim niteliği taşıyor.

Mactavish-

25.9.2013 12:57:16

0
quote:

Orijinalden alıntı: mustafaAG1985 PC her zaman öndedir. şunu atariciler kabul etsin lütfen artık. ps 4 ve xbox one da bunu görecek. birkaç sene sonra yeni nesil nerde diye başlıyacaksınız. oyunların gelişmesinde büyük bi engeldir konsollar.
Oyunların gelişimini engelleyen konsollar değildir hatta dengede tutan konsollardır. Şuan ki nesilde bile oyun maliyetleri çok çok fazla ve şirketler kâr yapabilmek için DLC gibi şeylere başvuruluyorlar ve özellikle her şirketten de bu bütçe çıkmıyor. EA Rockstar Ubisoft Activision danda sadece Cod çıkıyor. THQ mesela battı. GTA V in yapımı 5 yıl sürüyor ve maliyeti 250 bin $ diyelim sadece pc ler var bu adamlar yine bu kadar para dökmezler. Sen bir oyunu 500 bin $ mı harcayıp daha çok kâr edersin yoksa 250 bin mi ?

BSC Misafiri

25.9.2013 12:47:32

0
Bu pc fiyatlariyla sen iki gune kalmaz elinde kalanlarla indirime girersin EGOYA BAK biz ne devler gorduk aslanim hey yavrum hey

iamburak

25.9.2013 12:41:10

0
Şu PC ve Konsol güçleri hakkında söyledikleri cidden doğru şeyler. Ne yalan söyliyim eskiden koyu AMD fanıydım hem ucuz hemde performanslı oluşundan dolayı. Ama sonradan yaşadıklarım olayı değiştirdi. AMD marka ekran kartı ve işlemcimde ısınma sorunlarının baş göstermesi beni AMD markasından soğutmaya yetti. 100-150 lira ucuz diye aldığım karta ortalama 100 liralık fan takmak zorunda kaldım hiç bir kârım olmadı ne yazık ki. Aynı zamanda grafik olarak bazı hatalar da almadım değil. Özellikle bir aralar çıkan driverlar çok ciddi FPS kayıplarına neden oldu. Yani sürekli sorun çözmeye uğraştım bu yüzden bundan sonra eğer yeni PC alacak bir birikime sahip olursam seçimimi Nvidia'dan yana kullanıcam. Parası neyse vericem yeter ki bana sorun çıkarmasın. Diğer konuya yani konsolların Nvidia ile birlikte çalışmadığı konusuna gelecek olursak sırf AMD seçildiği için bu tür bir açıklama yapmaları doğru olabilir. Sonuçta piyasa devlerinin sık olarak yaptığı bir şey.

magrofon

25.9.2013 12:34:52

0
bende pc taraftarıyım bu konuda lakin, nvidia bu kadar belli etme amdyi kıskandığını..

BSC Misafiri

25.9.2013 12:32:28

0
Onu bunu bırakta nvidia pc ps4 den kat kat iyi bile olsa oyunlar 1 sene sonra çıkıyor bak hala gta 5 oynıyamıyorum konsol alma nedeni oyunları daha önce oynayabilmek bence şu dönemde .

BSC Misafiri

25.9.2013 12:32:21

+1
quote:

Orijinalden alıntı: mustafaAG1985 PC her zaman öndedir. şunu atariciler kabul etsin lütfen artık. ps 4 ve xbox one da bunu görecek. birkaç sene sonra yeni nesil nerde diye başlıyacaksınız. oyunların gelişmesinde büyük bi engeldir konsollar.
Daha önce de yazildi konsollar oyunlarin gelismesin de bir engel degildir. Tekrar tekrar yazdik ama tek tarafli bakmaya alistiginizdan bazi seyleri göremiyorsunuz. Sen su an konsollar olmasaydi muthis agzinin suyu aka aka super zamli fiyatlarla oyun oynardin. Her teknolojinin bir olur zaman var ve senin o super duper grafiklerin icin gelisimler olmasi buna paralel teknojilerin yayginlasmasi ve ucuzlamasi gerekiyor. Senin dedigin olsa piyasa su anda oldugundan cok daha fazla tekellesir topu topu 3 buyuk oyun studyo kalirdi onlar da iyice garanti satsin diye herkese hitap etmenin cilkini cikarirlardi. Su an bile bunu yapiyorlar. Yanlis anlama bende pc de var mac'te var ama gidip bir atari alacagim. Ha seni tatmin etmiyorsa bir 3d max ya da maya acarsin kendi modellerini yapar haz alirsin. Zaten bu ucuk hayalleriniz sayesin de janjanli, silahli oyunlardan baska birsey göremez olduk.

emrahcey

25.9.2013 12:21:01

+2
Saygı değer PC kullanıcıları umalımda bu yeni jenerasyon ile Nvidia'nın satışları biraz baltalanır, rakipleri konsol ve Ati para kazanırda Nvidia da 800 -900 dolar gibi yüksek kar oranlı fiyatlarla ekran kartı satmakdan vazgeçer. El infaz diyor insan GTX > 770 1200 TL. GTX 780 -> 1800 TL - 2000 TL küsür, Tabii bilmediğim daha ucuz alma yöntemi varda benim haberim yok orası ayrı. > Vergiyi - Dergiyi bahane etmeyelim Yurtdışı fiyatları düşük dahi olsa yinede yüksek fiyatlar. > İlk aldığım 3D Hızlandırıcı 3D FX idi. 180 dolar para verdiğimde delirdiğim düşünülüyordu.

KeineLust

25.9.2013 12:19:23

+5
Her oyun platformunun ayrı bir zevki ayrı bir yeri var , fanboyluk yapmanın anlamı ne ?

jeofoking

25.9.2013 12:12:39

0
oyun satışlarının konsollarda %70, %80 devam ettiği sürece hiç kusura bakmayın pcciler konsolların gelişimine muhtaçsınız.

Wayward Son

25.9.2013 12:12:20

-1
MGS gibi, Silent Hill gibi, Uncharted gibi, Mario gibi hatta PES (WE/ISS) gibi oyunlar nerede doğmuş bir araştırsınlar. Sorsan 3-4 tane orijinal oyunları var, gerisi korsan ama bık bık bık ötmekten başka bir şey yaptıkları yok. PC - konsol ayrım yapmam. Hatta oyunlarımın büyük çoğunluğu PC'de. Ama oyunların konsollar yüzünden gelişmediğini ortaya atacak kadar da akıl tutulması yaşamam. Madem konsollar yüzünden gelişmiyor, Crytek gibi PC de PC diye tutturan adamlar neden konsola yöneldi? Satışın çoğu orada çünkü. Sen de "korsan indiririz aga XD" zihniyetinden çık sana da oyun yapsınlar. Konsolda da korsan var, hatta baya baya var. Ama bugün son Splinter Cell'in satışlarının %70'i Xbox'taysa önce bir kendini sorgulayacaksın. Konsolda korsan kullanım ORANI düşük, o yüzden de konsola olan ilgi yüksek. GTA 3 günde 1 milyar dolar hasılat yaptı. Korsan oynayan da zilyon tane adam var ama sonuç ne? Deli gibi kar ettiler. Ha bana kalsa Steam varken, GMG varken, GOG ve GG varken konsolda oyun oynamam (80 TL nere, 180 TL nere yuh). Ama korsancı zevzekler yüzünden konsol exc. olarak dehşet-ül vahşet oyunlar çıkıyor ve bunlar PC'ye gelmiyor/çok geç geliyor (bknz. RDR). Biz de TR'de (spotu yok sayarsak) 150 TL'ye 180 TL'ye oyun alıyoruz mecburen. Sözün özü, Nvidia grafik konusunda haklı Ancak, bir oyunun asıl amacı eğlencedir. Konsol exc. olarak bir sürü başarılı yapım varken istenirse Avatar gibi PC exc. oyun yapılsın, işe yaramaz. Yıllardır PC şöyle güzel böyle güzel diyoruz, gidiyoruz sistem yeniliyoruz. Aynı oyunun daha yüksek FPS'li ve çözünürlüklü halinden başka ne görüyoruz? Madem o kadar çok çip, kart vs satılıyor, neden PC'ye özel hem grafik olarak, hem oyun alanı olarak, hem içerik olarak, hem de fizik olarak devasa bir oyun çıkarılmıyor? Çünkü satış konsolda. Bitti gitti.

blackpink

25.9.2013 12:09:00

+3
Hem konsol hem bilgisayar oyuncusuyum. Konsollar hiçbir firmanın işine gelmiyor, çünkü her sene ekran kartı ve bilgisayar donanımı satarak sektörü canlı tutmak istiyorlar. Konsolun rahatlığını düşünsenize, konsol alıyorsunuz en az 8 sene donanım düşünme derdi yok, şu oyunu çalıştırır mı diye düşünmek yok. :) Zaten yeni nesille birlikte foto realistik döneme geçiliyor ve grafikten ziyade oynanış önemli olacak. Grafikte limitlere ulaşıldıktan sonra karakterlerin gerçekçi animasyonları ön planda olacak bu da daha çok poligon ve ram ile alakalı. Konsolcular yüzünden sektör ilerlemiyor diyenler var, PS3'e ilk çıkan oyunlarla şimdiki oyunlar aynı mı? Sonuç olarak bu iş mühendislik işi, 256mb ram ile Gta 5 oynuyoruz oğlum. :)

BSC Misafiri

25.9.2013 11:47:46

0
400 dolara bir canavar pc satda görelim. Bir ekran kartıyla olmuyor bu işler. Mobile yöneldin diye aradığını bulamiyorsun nvidia Hem AMD konsollari alarak senden fazla çip satıyor. Kıskançlık abifesi. Oyun yönünden de yoksusun nvidia hangi bir oyun stüdyon var. AMD yeni nesil kartlarıni tanıtıyor seninkilerden hizli.

BSC Misafiri

25.9.2013 11:47:40

-4
quote:

Orijinalden alıntı: mc994 Tabi işi alamayınca karalamaya çalışıyolar
ama ortada bir gerçek var dostum, PC HEPSİNDEN ÜSTÜN.

BSC Misafiri

25.9.2013 11:47:38

+9
Nvidia boş boş konuşacağına ekran kartı fiyatlarını düşürsün. grafik performansı artıyor da sanki fiyatlar yerinde mi sayıyor. gelişim dedikleri 2 kat performans için 4 kat fazla para vermek ise bunun adı soygun dur arkadaş. tüketicinin de hakları vardır bu kadar para göz olunmaz. her iki platformu kullanıyorum ama benim desteğim konsola. Neredesin hawaii gözlerimiz yollarda kaldı.

alike03

25.9.2013 11:47:23

0
Eğer sıfırdan yola çıkacak olursak Fiyat - Performans olarak Konsolloslar daha iyi fakat sadece Performansa veya veya Fiyat - Performans ikilisine oyun fiyatlarında ekleyecek olursak PC daha iyi.

Rogue Agent

25.9.2013 11:30:50

+1
zevkler tartışılmaz arkadaş oynanış olarak mesela ben klavye faresiz oyun oynayamam ama adama gamepad kolay geliyordur onunla oynar,nesildi grafikti akıl çelmeye gerek yok yani karşılaştırarak

mustafaAG1985

25.9.2013 11:21:29

-1
PC her zaman öndedir. şunu atariciler kabul etsin lütfen artık. ps 4 ve xbox one da bunu görecek. birkaç sene sonra yeni nesil nerde diye başlıyacaksınız. oyunların gelişmesinde büyük bi engeldir konsollar.

MiyopBey

25.9.2013 11:21:17

-2
GAAAZZZ :D PC konsoldaki kolaylığı sağlamadıkça konsollar varlığını sürdürecek.

musAKka

25.9.2013 11:20:21

0
Yapılan açıklama aslında doğru çünkü grafiklerde özellikle teknik ve teknolojik anlamda konsolların PC'yi geçmesi mümkün değil, en fazla eşdeğer olabilirler. Ama zaten konsol kullanılmasının en büyük sebeplerinin başında stabilite, düşük donanım maliyeti ve kendine has exclusive oyunlar geliyor. İnsanlar gerektiğinde grafikten kısıp bu saydıklarıma sahip olmak isteyebilirler. Dediğim gibi nVidia'nın açıklaması doğrudur ama yersizdir. Sonuçta yeni nesilde AMD yerine nVidia tercih edilseydi yine ciddi bir değişim olmayacaktı ama bu sefer bu sözleri sarf eden nVidia değil AMD olacaktı.

Dovahkiin

25.9.2013 11:19:07

0
E tamam da Nvidia kim konsollar işlem gücünde PC'yi geçecek dedi? Donanımda PC'yi geçemeyeceği açık ve net yani, aksini söyleyeni görmedim. Konsol-PC kıyaslaması yapacaksan illa, yazılımı kıyasla.

kurtbecer

25.9.2013 11:02:37

0
amd ps4 için piyasadaki en güçlü apu ya sahip diyor. nvidia da nerden kastirsam diye yirtiniyor. amd 360 a tümleşik shader li ekran kartı koyarken. sen niye PS3'e koymayi beceremedin. ustelik Sony'nin ps4te ps3 gibi cömert olmadigini söylüyorsun. ps3te parada vardi yani. kisacasi nvidia tipki masa üstünde olduğu gibi konsollarda da fiyat sisirerek kaziklamaya calisti. ps3 te eski teknolojiyi yüksek fiyattan kakaladi. gene aynısını yapacakti firmalar yemeyince şimdi olmadigi pazara .ok atmaya çalışıyo

Mactavish-

25.9.2013 10:56:22

+6
Tabi geçmesi mümkün değil. Şöyle olacak zaten konsolda 1080P oyun oynarken PC de 4K oynama şansımız olacak birkaç sene ilerisinde. Fakat çok önemli bir nokta var. Bu nesilden örnek veriyim millet konsolda GTA V bitirdi bile ben hala PC ye çıksada oynasam diyorum. Ben şimdi GTA V RDR özellikle Uncharted Killzone Gow Infamous gibi serileri oynayamıcaksam. PC 10K çözünürlük verse ne yazar. Dediğim gibi hala GTA V bekliyorum. en sevdiğim oyunlardan birini oynamak için hala bekleyeceksem. Ne yapıyım ben PC yi şimdi.

omris2013

25.9.2013 10:47:42

-1
quote:

Orijinalden alıntı: redspawn Belki de cani biraz yandigindan boyle bir aciklama yapma ihtiyacı doğmuş olabilir. Ama unutmamak gerekir ki invida ve AMD 'bin asil platformu PC . ben bir AMD kart kullanicsida olsam invidanin PC dünyasına katkisini inkar edemem. Bu rekabetin dogmasi anlamına gelirli biz PC kullan idil adinin da isine gelir. Su bir gerçek ki invida ve tarafinin hakli olduğu bir gerçek. Asla konsol PC ile rekabet edemez . bosyere kendimizi kandirmayalim bunu Sony de biliyor Microsoft da biliyor. Sadece PC oyun oyun oynamak konsoldan daha pahaliya geliyorki bencede korsan oyun PC bölümünde daha fazla çünkü kullanicilar oyunu orj almak yerine donanim parçalarına harcamak daha hoşuna gidiyor. Konsollar da boyle birşey söz konusu bile olamaz işlemcinin veya başka bir bileşenin değiştirilme olanagi sifir çünkü.
ve kardeşim kim zevkle para harcamak isterki benim ekran kartım 400tl almıştım şimdi eskidi napcam 400tl daha mı vercem 400- 500 daha koyarım ps4 alırım 8 yıl götürür ama ekran kartı en fazla 3 yıl götürür tabi pc geçer konsolları ama ex oyunları da önemli pc de kilzone yok infomous yok daha birçok oyun yok gta 5 de yoktu

omris2013

25.9.2013 10:44:25

0
dediklerin hoş güzelde nvidia ama biz grafik ve oynayışa bakarız ps4 ve ps3 te bunu veriyor kendi exleri var

redspawn

25.9.2013 10:41:11

0
Belki de cani biraz yandigindan boyle bir aciklama yapma ihtiyacı doğmuş olabilir. Ama unutmamak gerekir ki invida ve AMD 'bin asil platformu PC . ben bir AMD kart kullanicsida olsam invidanin PC dünyasına katkisini inkar edemem. Bu rekabetin dogmasi anlamına gelirli biz PC kullan idil adinin da isine gelir. Su bir gerçek ki invida ve tarafinin hakli olduğu bir gerçek. Asla konsol PC ile rekabet edemez . bosyere kendimizi kandirmayalim bunu Sony de biliyor Microsoft da biliyor. Sadece PC oyun oyun oynamak konsoldan daha pahaliya geliyorki bencede korsan oyun PC bölümünde daha fazla çünkü kullanicilar oyunu orj almak yerine donanim parçalarına harcamak daha hoşuna gidiyor. Konsollar da boyle birşey söz konusu bile olamaz işlemcinin veya başka bir bileşenin değiştirilme olanagi sifir çünkü.

mc994

25.9.2013 10:37:34

+1
Tabi işi alamayınca karalamaya çalışıyolar

BSC Misafiri

25.9.2013 10:31:59

+1
Konsol firmaları (Microsoft ve Sony) AMD yerine Nvidia'yı seçmiş olsaydı Tony Tamasi bu açıklamaları nah yapardı demek istiyorum sayın seyirciler. AMD'ye kaptırınca konsol firmalarını saldır babam saldır. Nvidia'ya kalsaydı 1500 dolara konsol satın alırdık :D
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
PC
+ TAKİBE
AL
99 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız