Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Nintendo'dan HackYourConsole Sitesine Dava

 
   Nintendo yaptığı resmi açıklama ile HackYourConsole sitesinin sahibini dava ettiğini duyurdu. Sitede Nintendo ürünleri üzerinde korsan oyun oynanabilmesi için lazım olan donanımsal ürünler satılıyor.

   Nintendo, DS ve Wii konsolları üzerinde korsan oyun oynama imkanı tanıyan R4 ve benzeri ürünleri satan, ayrıca para karşılığı konsolları modlayarak illegal yazılım oynatmanın yolunu açan şahısa, tıpkı R4'ün Nintendo DS'de gerçekleştirdiği gibi bir fonksiyona sahip ve 3DS için çalışacak henüz yapım aşamasında olan bir kartı ön siparişe sürdüğü için de dava etmiş durumda.

   Bir ay önce ise Nintendo ve bazı oyun yapımcıları benzer bir davada 1 milyon $ kazanmışlardı.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak IGN nintendo korsan oyun korsan yazılım nintendo 3ds nintendo ds nintendo wii
Gone Home, 15 Ağustosta Çıkıyor Orta Sınıf Sovyet Tankları World of Tanks Yolunda
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Babblebabble

12.8.2013 23:43:07

-1
Alıyorsunda noluyor.Birisi oyunun desteğini kesip master server'ları kapatır.Ötekisi duyuru yapmadan patch çıkarır e noldu ben alıp beğenmediğim oyunu sattım 4 gün sonra patch çıktı.1 hafta önceden duyuraydın ya.Başka bir seride full hile.Oyun çıktı mı çıktı sattı mı 20 milyon sattı ee hileciler ne olacak? Kimin umrunda sattı sonuçta. Sonra başka bir şirket oyun çıkarır.$5'a dlc çıkacak der sonra oyunun dlc'sinin oyunun içinde olduğu ortaya çıkar.Kusura bakmayın ama biraz gözünüzü açıp bakın etrafa.Kazandığı parayı gerçekten haketmeyen çok şirket var. Peki çoğuna böyle dedin hiçbirisi mi iyi değil dersen iyileri de var.Take Two Interactive, Monolith, Team Bondi, VALVE gibileri kazandıkları parayı hakediyorlar bence.

pcheveslisi

12.8.2013 22:59:14

-2
ya ne alaka telefonun aynı özelliklerde korsanı olsa onuda alırım laptopunda aynı şekilde. Siz kendinizi kandırıp durun. Korsan FOREVER Bir oyuna 180tl veremem eski oyun romlarına para vermek hesabıma gelmez oyunları çok seviyorum korsan olursa oynarım olmasa oynamam okadar basit

Dreazz

12.8.2013 18:39:05

+1
maddi durumu olmayan tatile gidemiyorsa sende oyun oynama kardeşim illa oynucan mı günahtır bu hakka geçiyosun

BSC Misafiri

12.8.2013 17:12:14

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Korsan forever diyen arkadaşımın maddi durumundan ötürü bu işe kalkıştığını düşünmek isterim ama sadece bu değil. Ülkemizde 2000 liralık cep telefonu alıp o telefonları mobil internet olmadan kullanan, 1000 liralık gözlük alıp afedersiniz ama altına giyecek don almayan o kadar çok insan tanıyorum ki. Hani 100 lira verip bir oyun almak bu insanların zoruna gidiyorsa ben hiçbirşey demem.

Oyun yapımcısı olduğunu düşün. fazla değil 500bin dolarlık bir oyun yaptığını ve bunun için 1 yıl uğraştığını sabahlara kadar herşeyi ile ilgilendiğini ve insanlardan yapımda medet umduğunu düşün. O korsan forever diyen adama lafım sadece şunu bir düşün. Sen oyun yapımcısı ol. Birisi senin emeklerini korsan yolu ile çalsa sen oyunun parasını bile çıkartamazsan borçlarını ödeyemeyip birçok kötü şey yaşayıp malını mülkünü kaybetsen ne düşünürsün. Oyununu kopyalayıp satanların para yaparken senin borcundan dolayı sıkıntılar çektiğini düşün.

Durumunuz yoktur çok düşük gelirleriniz vardır sesimi çıkartmam. Karşı olduğum halde tarafsız dururum bu olaya. Ama dediğim gibi 1000 liralık gözlük 2000 liralık telefon masaya koyuyorsan 100 lira oyuna vermiyorsan o zaman oynama arkadaş. Birazcık mantıklı düşünün akıllı davranın.

İnsanların emeğini hakkını gasp etmeyin. Lakin Allah'ın affetmeyeceği tek şey hak yemektir. Bunu unutmayın ve her korsan kullanımında oyun dünyasına zarar verdiğinizi ve oyunların gelişimini yavaşlattığınızı aklınızdan çıkartmayın.
Aynen çok haklısın. Çoğu arkadaşım. 2000 tl dizüstü pc alır ama oyuna gelince burun kıvırırlar. Steam çok ucuza bulmasalar bile.

BSC Misafiri

12.8.2013 16:02:06

0
Korsan forever diyen arkadaşımın maddi durumundan ötürü bu işe kalkıştığını düşünmek isterim ama sadece bu değil. Ülkemizde 2000 liralık cep telefonu alıp o telefonları mobil internet olmadan kullanan, 1000 liralık gözlük alıp afedersiniz ama altına giyecek don almayan o kadar çok insan tanıyorum ki. Hani 100 lira verip bir oyun almak bu insanların zoruna gidiyorsa ben hiçbirşey demem. Oyun yapımcısı olduğunu düşün. fazla değil 500bin dolarlık bir oyun yaptığını ve bunun için 1 yıl uğraştığını sabahlara kadar herşeyi ile ilgilendiğini ve insanlardan yapımda medet umduğunu düşün. O korsan forever diyen adama lafım sadece şunu bir düşün. Sen oyun yapımcısı ol. Birisi senin emeklerini korsan yolu ile çalsa sen oyunun parasını bile çıkartamazsan borçlarını ödeyemeyip birçok kötü şey yaşayıp malını mülkünü kaybetsen ne düşünürsün. Oyununu kopyalayıp satanların para yaparken senin borcundan dolayı sıkıntılar çektiğini düşün. Durumunuz yoktur çok düşük gelirleriniz vardır sesimi çıkartmam. Karşı olduğum halde tarafsız dururum bu olaya. Ama dediğim gibi 1000 liralık gözlük 2000 liralık telefon masaya koyuyorsan 100 lira oyuna vermiyorsan o zaman oynama arkadaş. Birazcık mantıklı düşünün akıllı davranın. İnsanların emeğini hakkını gasp etmeyin. Lakin Allah'ın affetmeyeceği tek şey hak yemektir. Bunu unutmayın ve her korsan kullanımında oyun dünyasına zarar verdiğinizi ve oyunların gelişimini yavaşlattığınızı aklınızdan çıkartmayın.

cahitdikici

12.8.2013 16:02:03

+2
kardeşm oyun eğlence bir lükstür lükste para ister paran yoksa git başka şekilde eğlen boşuna dememişler zengin parasıyla fakir karısıyla oynarmı :D

bocekgrafik

12.8.2013 15:56:02

0
quote:

Orijinalden alıntı: SouthPark_Konsol delisi Misal örnek vereyim; Senin firman var Ürün üretiyorsun 40 TL ye satıyorsun birisi geliyor onun sahtesini yapıyor,5 TL ye satıyor ne yaparsın peki bu durumda,Emeğinin hakkınıa giriliyor saldırılıyor. Sonuçta her iş de emek vardır. Ama emeğin değerini bilemiyorsunuz ki. Korsan her zaman var olacak ama Emek de var olacak.
Empati yapmayan-yapamayan, bunu anlamaz.

bocekgrafik

12.8.2013 15:54:07

0
Maddi imkânım iyi olmadığı dönemde orjinal oyunun O'sunu bile bilmezdim. Bilmeyen çok insan var hâlâ. O dönemlerde oynadığım bütün oyunlarım korsandı ama CD'ciden öyle jelatinle aldığım gibi tutmak içime sinmediği için ona özel kutu yapardım kendimce. Birçoğu durur hâlâ. Ama ne zaman ki maddi imkânım önceye göre iyi oldu. O zamandan beri birkaç istisna korsan oyun almadım, oynamadım. Misal olarak Hitman gibi bir oyunu sırf türkçe olarak çıktı diye aldım. Crysis 3'ü ise multisini oynamadığım halde kutulu olarak aldım destek olsun diye. Yine çıksın, yine alırım. Şu an bilgisayarım olmadığı halde...

Wayward Son

12.8.2013 15:12:57

0
quote:

Orijinalden alıntı: SouthPark_Konsol delisi

birde korsanla oyun endüstrisi ne alaka.Korsan olmazsa tanınmayacak mıydı sanki.
25 milyon satan oyunlar var. Daha nasıl tanınacak ?

SouthPark_Konsol delisi

12.8.2013 14:54:29

0
quote:

Orijinalden alıntı: pcheveslisi Korsan Forever eğer korsan olmasaydı ne oyunları ne konsol endüstrisini tanıyamayacaktü çoğu oyunsever hatta bağzı oyun geliştiricileri bile gençliklerinde korsan oyun oynayarak bu yerlere geldiklerini itiraf ettiler parası olan zaten orjinal alıyor olmayanda oyunlardan vazgeçemiyor ve korsan oynamaya mecbur kalıyor
birde korsanla oyun endüstrisi ne alaka.Korsan olmazsa tanınmayacak mıydı sanki.

SouthPark_Konsol delisi

12.8.2013 14:53:25

0
quote:

Orijinalden alıntı: pcheveslisi Korsan Forever eğer korsan olmasaydı ne oyunları ne konsol endüstrisini tanıyamayacaktü çoğu oyunsever hatta bağzı oyun geliştiricileri bile gençliklerinde korsan oyun oynayarak bu yerlere geldiklerini itiraf ettiler parası olan zaten orjinal alıyor olmayanda oyunlardan vazgeçemiyor ve korsan oynamaya mecbur kalıyor
Biz parası olmayana demeyiz,Ama olup da veyada alabilecek güçü varsa yine emeğe saygısızlık yapıyorsa Allah ıslah etsin,Sonuçta onlardada emek var,Port etmesi,Tasarlanması seslendirmeler vs vs çok şeyleri var yani. O kadar masraflar yapılıyor. Hiç mi için sızlamıyor açaba torrent vs indirirken. Misal örnek vereyim; Senin firman var Ürün üretiyorsun 40 TL ye satıyorsun birisi geliyor onun sahtesini yapıyor,5 TL ye satıyor ne yaparsın peki bu durumda,Emeğinin hakkınıa giriliyor saldırılıyor. Sonuçta her iş de emek vardır. Ama emeğin değerini bilemiyorsunuz ki. Korsan her zaman var olacak ama Emek de var olacak. Ama Korsana karşıyım. Forever orjinal diyorum bende.

pcheveslisi

12.8.2013 14:45:48

0
Korsan Forever eğer korsan olmasaydı ne oyunları ne konsol endüstrisini tanıyamayacaktü çoğu oyunsever hatta bağzı oyun geliştiricileri bile gençliklerinde korsan oyun oynayarak bu yerlere geldiklerini itiraf ettiler parası olan zaten orjinal alıyor olmayanda oyunlardan vazgeçemiyor ve korsan oynamaya mecbur kalıyor

SouthPark_Konsol delisi

12.8.2013 14:41:19

0
quote:

Orijinalden alıntı: FeLixer
alıntı:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

Nintendo haklı. Hakkını arayacak haliyle...


Bu - verme şeyi nedir ya adam düzgünce yorum yapmış, - vermişler.
Çok ilginç insanlar var.
İlgin değil hocam,Korsanı seven,tutanlar var o yüzden vermiştir. Emeğe saygıyı bile bilmeyen saygının 's' ni bile bilmeyendir. :) Nintendo uğraşsın kazansın darbe yi indirsin görsün günlerini

FeLixer

12.8.2013 14:29:32

0
quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik Nintendo haklı. Hakkını arayacak haliyle...
Bu - verme şeyi nedir ya adam düzgünce yorum yapmış, - vermişler. Çok ilginç insanlar var.

bocekgrafik

12.8.2013 13:25:20

0
Nintendo haklı. Hakkını arayacak haliyle...
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Wii U
+ TAKİBE
AL
16 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız