Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Nintendo ve Nokia Bir Telefon İçin Ortak Çalışmış


 
     Bugün Sony ve Google'ın telefon özelliği olan bir PSP üzerinde çalıştıkları söylentileri ortaya çıkmışken bir yeni söylenti de Nintendo ve Nokia cephesinden geldi.
 
     Pocketgamer'ın haberine göre Nintendo, 2000 yılında Finlandiyalı cep telefonu üreticisi Nokia ile cep telefonu özelliği olan bir taşınabilir oyun konsolu üzerinde çalışmış. Bu cihaz Nintendo'nun Japonya'daki araştırma ve geliştirme takımı tarafından tasarlanırken Nintendo yönetimi projeden vazgemiş.
     
      Bu anlaşmanın hayata geçmemesi sonrası Nokia cep telefonu özelliği olan kendi oyun aleti N-Gage'i piyasaya çıkarmış. Bu cihazın da ne kadar başarısız olduğu ortada.
 
      Daha sonra Nintendo kendi oyun cihazı Nintendo DS'i piyasaya çıkardığını ve bugün 120 milyondan fazla satarak oyun dünyasına damgasını vurduğunu biliyoruz. Nintendo'nun bu anlaşmayı bozarak oldukça doğru bir adım attığını bugün anlıyoruz.
 
     Bakalım piyasanın bu alanda en güçlüsü olmak için firmalar daha ne gibi taktikler deneyecekler. Sony'nin taşınabilir platformlarda lider olmayı istediğini göz önüne alırsak hiç bir şeye şaşırmamalıyız.
 
kaynak       
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak nintendo dsi ds el konsolu Nokia Nintendo
Microsoft Game Studios Mobil Gaming Açılıyor Team Fortress 2 Kahramanları 19. Yüzyılda Olsaydı?
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

laserion

12.8.2010 21:07:24

0
N-Gage kadar kullanışsız boş bir fikir olamaz. N79 kullanıyorum N-Gage serisi telefon olarak gözüküyor ama gel gelelim oyun konusunda kesinlikle berbat ötesi MGS Mobile sürümünü oynadım telefonumda 5 dk. lık bir süre içinde parmaklarım ağrımaya başladı sonuçta bu cihaz iletişim için yapılmış oyun için değil içine N-Gage koysan ne olur koymasan ne sonuçta taşınabilir el konsolları ile yarışamaz.

BSC Misafiri

12.8.2010 16:26:07

0
N gage N gage teknsolojisinin ilk örneği olduğu için başarısız demek hata olur ama ii bir cep telefonu değildi evet.

jrazrael

12.8.2010 14:56:31

0
N-Gage kesinlikle başarısız değildir. N-Gage 'e sadece telefon olarak bakmak anlamsız. Çünkü günümüzde hala nokia bir çok telefonunda N-Gage teknolojisini kullanıyor ve bence Hybrid bir cihaz olarakta bu işi gerçekten çok güzel yürütüyor.

Bernhard

12.8.2010 14:41:03

0
Eet bir oyun cihazı olarak kesinlikle başarısız. Bunun için PSP ve DS'in oyun arşivine bakmak yeterli.

HuseyinGuney

12.8.2010 14:30:22

0
N-Gage cihazı başarısız mı olmuş ?
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Nintendo DSi
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız