Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Nintendo, Kid Icarus'un Kontrollerini Savundu


   Super Smash Bros. serisiyle adından söz ettiren Kid Icarus: Uprising oyun yönetmeni Masahiro Sakuri, oyunda ikinci analog kontrollerin yani Circle Pad Pro desteği olması gerektiğini savunanlara cevap verdi.
 
   Çıkışıyla birlikte Nintendo 3DS satışlarını etkileyen ve başarılı oyunun yapısına gölge gibi düşen kontrol şeması hakkında konuşan Sakuri, ikinci analog kontrollerin "teknik olarak imkansız" olduğunu savundu. IGN ile yaptığı röportajda tecrübeli isim şunları dile getirdi:
 
"Yapım esnasında Nintendo 3DS'in limitlerini her yönüyle zorladığımızı göz önüne alırsak, sol elle kontrol şemasına destek vermiş olmamız dahi bir mucize. Bağımsız bir analog kontrolün desteğini bu oyunda sunmak teknik olarak imkansızdı."
 
Oyunun kontrol şemasından ötürü ellerinin yorulduğunu ve ağrıdığını söyleyenler karşısında Sakuri şu sözleri sarfetti: "Eğer kontrol şeması acı veriyorsa, yanlış birşeyler yapıyor olabilirsiniz."

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Eurogamer Kid Icarus Kid Icarus Uprising Pit 3DS Nintendo
Ragnarok Odyssey Batı için Duyuruldu Little Big Planet Karting Vita için Çıkmayacak
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

ageof98

4.5.2012 14:22:01

0
İcarus'un şu labirenti yapanın oğlu olan ve uçarken güneşe yaklaşan çocuk olduğunu şimdi anladım.Oyun dünyasında kullanılmayacağını düşünmüştüm.

Bowser Zeki

4.5.2012 14:16:49

0
Ben solağım ve nasıl oynayacam. ._. Normal tuşlarla yönlendirsem zor olur. Circle pad pro işe yarayabilir.

shokkul

4.5.2012 10:31:44

0
Stylus yerine elle oynamayı bir deneseler laf etmicekler. Şahsen çok rahattı kontroller bir kere bile zorlandığımı yorulduğumu hatırlamıyorum
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Kid Icarus Uprising
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız