Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Nightingale Ekibi Oyunun Çevrimdışı Moduna Odaklandığını Duyurdu

 
 
Yakın zamanda piyasaya sürülen ve oyuncuların oldukça dikkatini çeken ayrıca çevrimiçi eşli oyun modunu bünyesinde barındıran hayatta kalma oyunu Nightingale şu anda erken erişim sürümüyle karşımıza çıkıyor. Bu sürüm dahilinde elbette birçok geliştirme bekleniyor ve tam sürüme sorunsuz bir şekilde ulaşılmak isteniyor.
 
Nightingale'in henüz geliştirilecek yönleri bulunuyor
 
 
 
Nightingale'ın geliştiricisi olan Inflexion Games, yakın zamanda piyasaya sürülen oyun için yeni açıklamalarda bulunuyor. Yaptığı açıklamalarla beraber oyunun çevrimdışı modu üzerinde yoğun bir şekilde çalıştıklarını ve bu modun geliştirilmesine öncelik verdiklerini belirtiyor. Eski BioWare patronu Aaryn Flynn'in yeni stüdyosunun ilk projesi olan PVE hayatta kalma oyunu arkadaşlarınızla beraber oynayabileceğiniz eğlenceli bir yapıyı içeriyor.
 
Nightingale, sanat tasarımı ve diğer unsurlarıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Ancak erken erişim sürümünde olduğundan dolayı henüz tam potansiyelini açığa çıkaramıyor. Son olarak Inflexion ekibi oyuncu geri bildirimlerini önemsediğini aktarıyor ve bu süreç dahilinde yeni içerikleri, hata düzeltmelerini ve daha fazlasını oyuna dahil edeceğini bildiriyor.
 

 
Oyunda neler var?
 
İlgi çekici fantastik dünyası ile karşımıza çıkan Nightingale, gerçekten de güzel bir hayatta kalma deneyimini bizlere sunuyor ve teması gereği de oldukça dikkatleri üzerine çekiyor, diyebiliriz. Hem tek başınıza hem de arkadaşlarınızla beraber oynayabileceğiniz bu yapımda hayatta kalmanın tam bir deneyimine ulaşıyor ve aynı zamanda büyük bir maceraya atılabiliyorsunuz.
 
Cesur bir maceracı olarak ilerleyebileceğiniz yapının fantezi dünyasını keşfedebiliyor, zanaatkarlık yapabiliyor, inşa edebilir, savaşabilir ve daha fazlasını gerçekleştirebiliyorsunuz. Farklı ortamlara geçiş yapabileceğiniz ve aynı zamanda hem PVE modu ile hem de diğer modlarla beraber karşılaşabileceğiniz yapımında açık dünya içerisinde hayatta kalma deneyimini adım atabiliyor ve diğer hayatta kalma oyunlarından isimlerinden bu yapım elbette kendi içerisindeki temasıyla oldukça değişkenlik gösteriyor. Çünkü oyunda bulunduğumuz dünya gerçekten de çok ilgi çekici düşmanları, yarattıkları silahları, kıyafetleri, donanımları ve daha fazlasını içeriyor. Bununla beraber de ilk etapta hem görsellerden hem de fragmanlardan oyuncuyu içerisine çekiyor, diyebiliriz. Oyun şu anda erken erişim sürümü ile beraber karşımızda bulunuyor ve bu erken erişim sürümü boyunca geliştirici ekibin belirttiğine göre oyuncu geri bildirimleri önemsenecek ve tam sürümle daha sorunsuz bir deneyim sunulacak.

Fantezi dünya içerisinde yer aldığımız yapımda uçup kaçabiliyor, yukarılardan süzülebiliyor, aşağıda bulunan düşmanları tespit edebiliyor ve tuhaf canlıları burada ortadan kaldırmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Mistik portallardan geçiş yapabileceğimiz ve farklı bölgeleri keşfedebileceğimiz bu yapım, yukarıda bahsettiğimiz gibi erken erişim sürümü ile beraber karşımıza çıkıyor ve bu erken erişim sürümü elbette oyuncular tarafından eksik karşılanıyor. Zaten oyunların erken erişim sürümü, birçok içerikten mahrum ve aynı zamanda birçok sorunu bünyesinde barındıran bir yapıyı bizlere aktarıyor, dolayısıyla erken erişim sürümü ile beraber elbette oyuncu geri bildirimlerinin önemseneceği ve aynı zamanda tam sürüme daha sorunsuz bir deneyim sunulacağı belirtiliyor.
 
 
 
Diğer taraftan erken erişim sürümünün ne kadar süreceği şu anda belli değil. Dolayısıyla bu yıl içerisinde erken erişim sürümü ile beraber kalmasını bekliyor ve aynı zamanda oyuncular, sitenin platformu üzerinden yaptığı açıklamalarla beraber oyunda eksik içeriklerin bulunduğunu ve daha tam oturmadığını belirtiyor. Zaten bu durumun olması normal, oyun şu anda tamamlanmamış durumda, dolayısıyla erken erişim sürüm oyunlarından hoşlanmayanlar için tam sürümü beklemeye koyulabilir ve böylece oyunu istek listenize alarak tam sürüme ulaştığı zaman oyundan bir bildirim alabilirsiniz. Bu da size kolaylık sağlayabilir.
 
 Tek başınıza veya arkadaşlarınızla beraber oynayabileceğiniz bu yapım içerisinde fantastik diğerleri doğru adım atabilir ve açık dünya içerisinde gezip tozabiliyorsunuz. Açık dünyada farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor ve her bölgenin kendine ait teması, atmosferi, manzaraları ve daha fazlası yer alıyor. Zaten oyun teması gereği gerçekten de güzel bir ortama bizlere sunuyor ve bu temayla beraber de oyunda ilerlemeye çalışıyoruz ve elimizdeki silahları, yakın dövüş donanımlarını ve daha fazlasını kullanarak da düşmanları ortadan kaldırabiliyoruz. Oyunda aynı zamanda irili ufaklı düşmanların haricinde bir de büyük düşmanlar bulunuyor. Bu büyük düşmanları elbette patron savaşları olarak düşünebilir ve bununla beraber de oyunda zorlu bir yapının olduğundan da bahsedebiliriz.
 
Bu düşmanları ortadan kaldırmak için elbette onların nasıl saldırdığını, yani saldırı planlarını öğrenmeli. Daha sonrasında ise o saldırı planlarını boşa çıkararak biz de karşı saldırıya geçmeliyiz. Bir yandan etrafı keşfederken diğer yandan ise bu tarz düşmanlarla uğraşmak durumunda kalıyoruz. Onları öldürdükten sonra yağmalayabilir, farklı donanımları elimize alabilir ve daha fazlasını gerçekleştirebiliriz. Bu kaynaklarla beraber hem üretebiliyor hem de yeni kaynaklarla daha farklı üretimlere geçiş yapabilir ve ilgi çekici ve nadir öğeleri elimize alabiliyoruz.

Oyunun arka planında elbette bir hikaye anlatılıyor. Bu hikaye ilginizi çeker veya çekmez, bu tamamen sizin bakış açınıza göre değişkenlik gösterebilir. Büyük bir maceraya atılabildiğiniz bu yapımda, gizli portal sisteminin çökmesi ile beraber dünyanın ötesinde mahsur kalıyorsunuz. Oyunun hikaye temeli aslında bununla beraber başlıyor ve mahsur kaldınız. Bu dünya içerisinden kurtulmaya ve tekrardan portalı tamir etmeye başlıyorsunuz. Oyunda bu gizli fantezi dünya içerisinde gizemli unsurlarla karşılaşabiliyor, bunları açığa çıkarmak için elinizden geleni yapmaya koyuluyor ve hayatta kalmak için aslında bir fareyle brandinden farksız bir bölgede bulunuyorsunuz. Burada boyutlar arası portallar içerisinde tekrardan gezinmek için insanlığın Son Kalesi olarak bilinen bir bölgeye adım atmaya çalışıyorsunuz ve burada yapacaklarınız oldukça önem arz ediyor.
 
 
 
Gizemli ve tehlikeli Fae diyarlarını adım atabileceğimiz ve hayatta kalma macerasında cesur bir iz bırakabileceğimiz yapımda, farklı olaylarla karşılaşabilir ve burada her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebilir, çünkü hayatta kalma oyunlarında yapılabilecekler oldukça değişkenlik gösterebilir. Burada örneğin karakterin diğer istatistiklerine odaklanabilir veya tamamen düşman avlama olayını giriş yapabilirsiniz veya gizemli unsurları araştırmak için yola koyulabilir ve aynı zamanda kaynak toplamak belki de ilk hedefiniz olabilir. Dolayısıyla burada yer aldığınız süre boyunca istediğiniz şekilde farklı olaylarla ilerleyebilir ve hangi yöne doğru gitmek istiyorsanız o yönü seçebilirsiniz. Dolayısıyla burada her bir oyuncu farklı seçeneklerle beraber ilerleyebilir ve kendinizi bu kapsamında özelleştirip kişiselleştirebilirsiniz.

Gizemli diyarlar içerisinde cesur bir savaş olarak yer alabileceğiniz yapımda temel amacınızı yukarıda bahsettik. Temel amacınız burada portalları inşa etmek ve kendi dünyanıza geçiş yapmak için bu portalları tamir etmek, toprakların derinliklerine giden bu portalların kilidini açmak için farklı noktalara doğru ilerleyebiliyor. Bataklıklardan ormanlara, gizli geçitlerden dağlık alanlara kadar oldukça fazla bölgeyle karşılaşabiliyorsunuz. Bu bölgeleri dilediğiniz şekilde keşfedebilir ve istediğiniz şekilde kişi unsurları ile beraber buradaki donanımları envanterinize atabilirsiniz.
 
Oyunda bu portalların kilidini açarken elbette zorlu unsurlarla beraber karşılaşabiliyor ve aynı zamanda toplayabileceğiniz ve craft edebileceğiniz mekaniklerin olduğundan da bahsetmemiz gerekiyor. Bu tarz oyunlarda sizin de bildiğiniz üzere etraftaki kaynakları toplamak ve aynı zamanda bu envanterde bulunan kaynakları craft etmek oldukça önem arz ediyor. Bu craft etme mekaniği sayesinde elbette yine donanımların sahibi olabiliyor, işinize yarayacak unsurları burada envanterinize atabiliyor ve kaynakları birleştirerek daha farklı avantajlar sağlayabiliyorsunuz. Bataklıklardan çöllere ve daha farklı bölgelere kadar ilerleyebileceğiniz bu yapının içerisinde aynı zamanda daha farklı mekanikler de yer alıyor ve yemek pişirebileceğiniz, barınak inşa edebileceğiniz ve zorluklar karşısında direnebileceğiniz bir yapının olduğundan da bahsetmek gerekiyor.
 
Yemek pişirme mekaniği zaten hayatta kalma oyunlarının olmazsa olmazı olarak karşımıza çıkıyor ve buradaki karaktere hayatta tutmak için elbette onun yemesinden içmesinden tamamen sorumluyuz, diyebiliriz. Dolayısıyla oyunda yer aldığımız süre boyunca sürekli olarak yeme içme olayına dikkat etmek gerekecek ve aynı zamanda karakterimizi burada sağlıklı bir şekilde ilerletmeye başlayacağız.
 
 
 
Diğer taraftan, zorluklar karşısında çeşitli ruhların olduğundan bahsedilebilecek ve bu ruhları toplayarak da bu zorlukların üstesinden gelmeye başlayacağız. Bu ruhlar aslında bize bir nevi koruma sağlayacak unsurları arasında bulunuyor ve bunları toplamak oldukça önem arz ediyor. Öte yandan oyundan yukarıda bahsettiğimiz gibi barınak inşa edebileceğimiz simülasyon ve inşa etme unsurları bulunuyor. Bu inşa etme unsurları elbette ne kadar detaylı olduğunu oyuna geçiş yaparak öğrenebilirsiniz, bununla beraber kendi bölgenizi kurabilir, kendi bölgenizi koruma altına alabilir ve daha fazlasını gerçekleştirebilirsiniz. Simülasyon unsurlarının bol bol yer aldığı bu yapımda inşa etmek için de elbette etraftan kaynakları toplamak gerekiyor ve bu kaynakları toplayarak da aynı zamanda kendi bölgenizi daha korunaklı hale getirebiliyorsunuz. Diğer taraftan dekore edebileceğiniz ve farklı noktalara değinebileceğiniz bu yapım içerisinde istediğiniz gibi donanımları kullanabiliyor ve onlardan faydalanabiliyorsunuz.

Nadir kaynakları toplayabileceğiniz ve derinliklere doğru geçiş yapabileceğiniz yapımında ağaçları, cevherleri, bitkileri ve daha fazlasını toplayabilir ve bunlarla beraber de hasat etme işine giriş yapabilirsiniz. Dolayısıyla oyunda yer aldığınız süre boyunca etrafta bulunan bataklıklardan, nehir kenarlarından ve daha fazla ormanlık alanlar içerisinden çeşitli bitkiler toplayabilir ve onları elinize alabilirsiniz. Aynı zamanda bunları yiyebilir ve böylece karnınızı doyurabilirsiniz.
 
Yeni şemalarla beraber ortaya atılacağınız ve aynı zamanda bu şemaları keşfedebileceğiniz yapımda hayatta kalmak için ihtiyacınız olan tüm ekipmanları ve silahları birleştirebilir ve bu şemalarla beraber aslında yukarıda bahsettiğimiz gibi craft mekaniği devreye giriyor. İşte bu devreye girmesi ile beraber elinizdeki şemalarla ve öğrendiğiniz bu şema içerikleriyle beraber yeni donanımların sahibi olabilir ve bununla beraber de oyunda gerçekten daha güçlü bir konuma gelebilir ve bu şemaları birleştirmek ve yeni dönemlere sahip olmak bu tarz oyunlarda oldukça önem arz ediyor. Bu oyun bazında da gerçekten özel malzemeleri elde etmek ve gizli teknolojilerin kilidini açmak gerçekten de mühim.
 
 

Oyunda diğer hayatta kalma oyunlarında olduğu gibi inşa etme ve yönetme mekanikleri bulunuyor. Bu mekaniklerle beraber hem daha derin bir sistemle karşılaştığımızı anlayabiliyor hem de yapabileceklerimiz burada daha fazla değişkenlik gösterebiliyor. Derinliklere doğru inebileceğimiz ve daha nadir kaynakları toplayabileceğimiz yapımda hayatta kalmak için elbette burada ihtiyacımız olanı toplayabilir ve bu kaynakları da doğru şekilde ve doğru zamanda kullanmamız gerekiyor.
 
Özel malzemelerle beraber üretim yapabileceğimizi, gizli teknolojileri kullanarak da donanımlarımızı büyütebileceğimizi ve geliştirebileceğimiz yapımda diğer taraftan aksiyon sistemi içerisinde de büyülü özellikleri kullanabiliyoruz. Hem yakın dövüş silahları ile hem de menzilli silahlarıyla beraber büyü yapabileceğimiz ve aynı zamanda silahları ateşleyebileceğimiz yapımda nişancı ve aksiyon unsurları da oldukça ön plana çıkıyor. Bununla beraber de uğraş hissiyatının tatmin edici olduğundan ve diğer taraftan bunların kullanımının da oldukça keyifli olduğundan bahsetmek gerekiyor. Büyülü özelliklerle beraber yer alabileceğimiz ve aynı zamanda bu özellikleri geliştirebileceğimiz yapımda inşa edip yönetebileceğimiz bir yapı olduğundan bahsettik.
 
 İşte bu yapı ile beraber kendi bölgenizi kurabiliyor ve bu kurulum esnasında etrafını duvarlarla kaplayabiliyor, istediğiniz şekilde modern bir görüntü sağlayabiliyor iskelelerden evlere, konaklardan daha farklı yapılara kadar dilediğiniz şekilde kendi tasarımınızı oyuna dahil edebiliyorsunuz. Oyunun gerçekten de güzel bir görüntüsü ve atmosferin olduğundan bahsetmemiz gerekiyor ve bu güzel görüntü ve atmosfer gerçekten de bu inşa etme mekanikleri ile beraber de güzel bir şekilde harmanlanıyor. Çok çeşitli döşeme sistemlerinden etkileyici arazi tasarımlarına kadar gerçekten de inşa edebileceğiniz yapıları yükseltebileceğiniz bu yapımda kendi yapılarınızı yükseltebilir, özelleştirebilir ve daha güvenli bir bölgeyi burada kurabilirsiniz.
 
Bölge içerisinde bu inşa etme mekanikleriyle beraber elbette donanımları kendi bünyenize dahil etmek durumunda kalıyor. Elbette bu tarz oyunlarda arkadaşlarla beraber oynamak çok da önem arz ediyor çünkü tek başınıza yapabileceğiniz bir işi arkadaşınızla beraber daha hızlı bir şekilde ve daha güvenli bir şekilde yapabiliyorsunuz ve böylece hem zamandan tasarruf hem de daha güvenli bir yoldan ilerleyebiliyorsunuz. Dolayısıyla oyunda yer aldığınız süre boyunca arkadaşınızla beraber oynamanızı tavsiye ediyor ve bu tarz oyunlarda zaten arkadaş desteği varsa muhakkak arkadaşlarınızı yanınıza davet etmenizde fayda var, diyebiliriz.
 
 

Oyunda çeşitli dekorasyon unsurlarından stillere kadar ve döşemelere uzanan bir yapıyla karşılaşabilir ve burada yapılarınızı yükseltebilir ve özelleştirebiliriz. Arazide güvenli bir şekilde yaşamak için istediğimiz şekilde toplulukları oluşturabilir ve bu toplulukların da elbette yükselmesine aracılık ediyoruz. Oyunda kendi bölgenizi dilediğiniz şekilde geliştirebilir, genişletebilir ve daha farklı kaynaklarla beraber farklı bir görüntüyü elde edebilirsiniz. Her bir oyuncu burada kendi bölgesini dilediği şekilde özelleştirilebilir ve kişiselleştirilebilir. Bu kişiselleştirmelerle beraber elbette kendi bölgenize aynı zamanda oyunda yer alan yapay zekalardan yani NPC karakterlerden yardım alabilirsiniz. Bu NPC karakterleri dilediğiniz şekilde görevlendirilebilir, onlardan bir çalışan elde edebilir ve böylece onları farklı durumlarda kullanabilirsiniz.
 
Örneğin oyunda yer aldığınız süre boyunca bu NPC karakterleri kaynak toplaması için görevlendirebilirsiniz ve böylece onlardan gelen kaynaklarla beraber hem zamanında tasarruf edebilir hem de o kaynakları toplayarak ve yeni teknolojilerin ve yapıların kilidini açabilirsiniz. Dolayısıyla oyunda ilerleyen süreçte daha fazla özelliğin gelmesini bekliyor ve bu NPC karakterlerin daha fazla özellikle beraber karşılaşmasını umuyoruz. Çünkü diğer hayatta kalma oyunlarında olduğu gibi artık bu yapay zeka karakterleri oyunculara daha fazla avantaj sağlamak için kodlanabilir ve böylece bizler de oyun içerisinde farklı özelliklerle karşılaşabilir ve onları en iyi şekilde kullanmaya hazırlanıyoruz. Dolayısıyla oyunda bu tarz içerikler olduktan sonra elbette daha fazla çeşitlilikte ve özgürlükle beraber de karşılaşabiliyoruz. Dolayısıyla bu durum oyuncular tarafından sevilen özellikler arasında bulunuyor, diyebiliriz.

Etrafı keşfedebileceğimiz ve bu keşifleri daha da anlamda kalabileceğimiz yapımda aynı zamanda ilgi çekici görselleri ve animasyon kalitesinin olduğundan da bahsetmek gerekiyor. Oyunda yer aldığınız süre boyunca zaten o fantezi dünyasını hissedebiliyor, elinizde taşıdığınız aslında donanımların ve kaynakların ne kadar gerçekçi olduğunu görebiliyoruz. Çevrenizde bulunan atmosferin oldukça güzel olduğunu keşfedebilir ve daha fazlasını burada görebilirsiniz. Fantezi dünyasını taşıyabileceğiniz ve aynı zamanda geniş diyarlara özgüce ulaşabileceğiniz yapın da geçmişin kalıntıları burada yer alıyor ve aynı zamanda geçmişte yaşananları burada verebiliyorsunuz.
 
 
 
Terk edilmiş bölgeleri geçiş yapabileceğimiz ve ormanlık alanlarda saklanabileceğimiz yapımda bu diyarın gizemli mimarilerini araştırmaya koyuluyor. Etrafta bulunan dalları budakları ağaçları kesebiliyor ve bunlarla beraber de kendi bölgenize inşa edebiliyorsunuz, yeraltı mağaralarını araştırabileceğiniz ve aynı zamanda terk edilmiş kalıntıları keşfedebileceğiniz yapımda. Her yeni portalla beraber daha farklı bölgelere doğru ilerleyebilir ve böylece tehlikeler de elbette değişkenlik gösterebilir. Dikkat çekici unsurların yer aldığı yapım hem tek oyunculu hem de arkadaşlarla beraber oynanabiliyor.
 
Tek başınıza maceraya çıkabileceğiniz ve aynı zamanda fantezi dünyası içerisinde kaybolabileceğiniz bu yapımda, diğer taraftan çevrimiçi olarak paylaşılan dünyaları da adım atabilir ve arkadaşlarınızla beraber burada iş birliği içerisinde oynayabilirsiniz. Bu tarz oyunlarda yukarıda bahsettiğimiz gibi eşli mod desteği varsa, elbette arkadaşlarla beraber oynamak çok daha eğlenceli bir deneyimin kilidini açabiliyor. Çünkü burada arkadaşlarla beraber sürekli olarak sohbet edebiliyor, kaynaklar toplanılacaksa elbette onlarla beraber koordineli bir şekilde çalışabiliyor, daha hızlı bir şekilde kendi bölgenize inşa edebilir ve böylece zamandan tasarruf edebiliyorsunuz. Aynı zamanda düşmanları ortadan kaldırmak için de onların taktiklerinden yararlanabiliyor ve düşmanları burada abluk altına alabiliyorsunuz.
 
Örneğin, düşmanlarla beraber karşı karşıya kaldığınız zaman köşeye sıkıştığınız zaman arkadaşlarınızdan yardım isteyerek kafana kısıldığınız yerden çıkabilir ve böylece onlarla etkileşimli bir şekilde ilerleyebilirsiniz. Yardımlaşabileceğiniz ve kendi bölgenizi inşa edebileceğiniz yapımında ortak mülkler inşa etmek için de burada farklı mekaniklerin olduğundan bahsedebiliyoruz. Birlikte çalışabileceğiniz ve diğerlerin gizemleri ile birlikte çözebileceğiniz bu yapımda, diğer taraftan zorlukların olduğundan bahsetmek gerekiyor ve bu zorluklar içerisinde birlik olmak oldukça önem arz ediyor. Zorlukların üstesinden gelmek için ekip olarak hayatta kalmak ve aynı zamanda kendinizi güçlendirmek temel hedeflerinizden bir tanesi olarak karşımıza çıkıyor. Kendi becerilerinizi bu kapsamda yükseltebilir, yeni becerilerin kilidini açabilir ve aynı zamanda kaynakları toplayarak bu kaynakları birleştirebilirsiniz.
 
 
 
Ortak mülklerle beraber de hem kendi bölgenizi daha da geliştirebilir hem de genişletebilirsiniz.
Portal kapılarını açabileceğiniz ve bu kapıları aktif hale getirerek farklı bölgeleri doğru ilerleyebileceğiniz yapımda, kendi gücünüzü toplayabilir, yakın dövüş silahları ile beraber ateşli silahlar arasında geçiş yapabilir ve istediğiniz tarzda aksiyon sistemi ile oyunda yerinize alabilirsiniz. Kendi oyun tarzınıza oyunu adapte edebileceğiniz yapımda, istediğiniz gibi donanımları kullanabilir, hangi nadirlikte olursa olsun hem ateşli silahları hem de yakın dövüş silahları ile beraber düşmanları ortadan kaldırabilir ve çevre ile beraber sürekli olarak etkileşime girebilirsiniz.
 
Her bölge içerisinde yeni tehlikelerin, keşif unsurlarının, sürprizlerin dolu ortamların ve daha fazlasının olduğundan bahsedebiliyoruz. Bu tarz oyunlar tam bir hayatta kalma deneyimini seven oyunculara hitap ediyor ve bununla beraber de kendi deneyiminizi özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz. Oyunda bazı bölgelerde kaynakların bolluğu ile karşılaşabilir ve çevre ile beraber daha fazla etkileşime girerek bu donanımların, yani kaynakların sahip olabilirsiniz. Kaynakları farklı şekillerde toplayabilir, bitkilerin üzerinden meyveler saklayabilir, farklı cevherleri işleyebilir, çıkarabilir ve daha fazlasını gerçekleştirebilirsiniz.

Kısaca toparlayacak olursak, oyun içerisinde gerçekten de güzel bir atmosferin ve temanın yakalandığından bahsedebiliriz. Farklı bölgelere doğru ilerleyebileceğiniz ve bu bölgeleri keşfedebileceğiniz yapımda hayatta kalmanın dinamikleri ile karşılaşabiliyor ve hayatta kalma mekanikleriyle beraber aynı zamanda inşa etme mekaniklerinin harmanlandığını görebiliyoruz. Diğer hayatta kalma oyunlarında olduğu gibi bu oyunda da hiçbir eksiğin olmadığını ancak erken erişim sürümü olması nedeniyle elbette eksikliklerin ve kusurların olduğundan bahsedebiliyoruz. Zaten Steam sayfasına bakacak olursanız incelemelerin birçoğunda eksik içeriklerin ve daha toparlanması gereken birçok sistemin olduğundan bahsediliyor. Dolayısıyla oyunda bu tarz bir yapının olduğundan bahsedebilir ve bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız, bu oyunu bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Diğer taraftan oyunu şu anda oynamak istemiyorsanız, zaten Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilirsiniz ve böylece çıkış yaptığı zaman bir bildirim alabilirsiniz.
 
 
 
Hayatta kalma deneyimini farklı bir boyuta taşımayı hedefleyen ve aynı zamanda hem yakın dövüş hem de menzilli dövüş silahları ile tatmin edici bir aksiyon sistemi sunan yapım, irili ufaklı düşmanların yanı sıra patron savaşlarıyla da karşımıza çıkıyor. Bu patron savaşları, oyunculara zorlu bir deneyim sunarken aynı zamanda farklı kaynaklar elde etme fırsatı da sağlıyor. Bu kaynakları birleştirerek yeni donanımlara sahip olabilir ve oyunda daha güçlü bir konuma gelebilirsiniz. Bu özelliklerle beraber oyun, şu anda piyasadaki yerini koruyor.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Videogameschronicle Nightingale
Elden Ring Satışları 23 Milyonu Aştı! Delta Force: Hawk Ops için Sinematik Fragman Yayınlandı

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız