Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Microsoft ve Obsidian Hayatta Kalma Oyunu Grounded'ı Xbox One ve PC için Duyurdu

 
Yayıncı Microsoft ve geliştirici Obsidian Entertainment, Grounded'ı Xbox One ve PC için duyurdu.

İlkbahar 2020'de çıkacak. Xbox Game Pass'e dahil olacak.
 
Birinci şahıs co-op hayatta kalma oyunu Grounded bir evin arka bahçesinde geçecek fakat oyuncuların kontrol ettiği karakterlerin boyutu gerçek insan boyutunda değil, baya bir küçük, böcek kadar. Oyuncular bu sandbox dünyada tek olarak ya da dört oyuncu ile hikaye anlatımına sahip görevleri yerine getirebilecek, keşif yapabilecek ve hayatta kalmak için craft ve inşa yapabilecek.
 
Grounded, Obsidian Entertainment içerisinde küçük bir ekip tarafından geliştiriliyor. Obsidian Entertainment, bunun dışında farklı projeler üzerinde çalıştıklarını ve stüdyonun DNA'sında her zaman The Outer Worlds gibi rol yapma oyunlarının olduğunun altını çizdi.

Duyuru fragmanını aşağıdaki oynatıcıdan izleyebilirsiniz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Grounded Microsoft Obsidian Entertainment birinci şahıs co-op hayatta kalma oyunu Xbox One PC
Microsoft ve Rare, Everwild'ı Xbox One ve PC için Duyurdu West of Dead 2020'de Konsollar ve PC için Çıkacak; Açık Beta Xbox One'da Başladı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Venomstr

16.1.2020 21:43:51

0
Microsoft kardeş; şöyle telefon oyunları yapmayın yahu. Bütün oyunlarınızda bir kalitesizlik, bir uydurukluk. Üstelik Co-op, multiplayer ve online denilen ucube olayı bütün oyunlarına yerleştirmeye çalıştırıyorsun. En başta oyunculara saygısızlık, terbiyesizlik.

Sir Maximus is BACK

16.1.2020 21:13:08

0
Kustum

cingene

16.1.2020 21:08:26

0
BU oyunu alıp oynayacak olan varsa. Pmden bana ulaşabilir.

BlackTower_35

15.11.2019 20:17:27

0
Ben Microsoft'un Scarlett ile birlikte yeni oyunlarını duyuracağını düşünmekteyim. Bu nesil artık kapandı bişey beklemiyordum zaten dünkü XO19 dan. Yeni jenerasyon için umutluyum ama.

Philipp_Plein

15.11.2019 18:53:23

0
Goty olur bu.

BSC Misafiri

15.11.2019 14:23:12

+1
Xbox hiç akıllanmamış yine co op, cartoon grafikli, sea of thieves devşirmesi low budget oyunlar var. Satın aldığı yapımcıları batırıyor

İdrak İstimlak

15.11.2019 11:14:54

0
Hemen ilk oyunla olmaz ama bu yapımcılar ciddi potansiyeli olan firmalar, MS bunlara önümüzdeki nesile yakışacak ve Sony, Nintendo exc leri ile yarışacak yapımlara başlayacaksınız demeliydi. Bazen on yargılı olduğumuz yönünde eleştiri yiyoruz ama hakikatte böyle, uçacak, kaçak denildi, ortaya çıkan şeye bak.

Berkayselcuk

15.11.2019 10:57:31

0
Heh mevzu tam olarak bu. Ama bunu yapınca da ms firmaları sıkıştırıyor mevzusu çıkıyor. Obsidian ve ninja theory nin de en az ms kadar suçu var. Evet ekibi bölüp kenardan bi online oyun yaptırabilirsin fakat şu oyunları gerçekten talep eden var mı? Bak oynamam demiyorum bleeding edge i falan ama bunu niye bu firmalar yapıyor. Yapınca da bitmiyor ki bi de yıllarca destek vermen gerekiyor. Hem ms in birader bunlarla uğraşmayın demesi lazımdı, hem de ninja theory nin obsidian in kaynakları böyle çarçur etmemesi. Bleeding edgede ilk heyecanla ses edilmedi ama bu oyun redditte tepki çekti. Önyargı da olusturuyorsun bir yandan. Ben bunu oynarsam bu firmalar bu oyuna kayar kafası oluşuyor.

-OdATA-

15.11.2019 10:51:14

0
Ms stüdyo alıyor çıkarılan oyunlar kenarda duranlar. [:'(]

İdrak İstimlak

15.11.2019 10:44:56

0
Burada eleştirdiğim konu aslında, MS madem bu stüdyoları aldı, onlara belirledikleri vizyonlar çerçevesinde kaliteli, 3A, MS adına yakışır büyük yapımlar yaptırmasi gerekir. Bu tip ufak ve eleştiriye açık durumlar, sizin dedikleriniz doğru olsa da, marka adına eleştiriler doğurur ki, sonradan gelecek yapımlar bu eleştirilerin gölgesinde kalır. Böyle bir tecrübe olduğu gibi kaliteli yapımlara kanalize edilmeli, zaman baskısı kurulmadan, sabırla oyunların yapım süreci götürülmeli. Bu oyunlarin MS un oyun pazarındaki marka değerinin kaynağı olacağı unutulmamalı...

Berkayselcuk

15.11.2019 10:37:18

0
Adamlar oyunu duyururken kendileri söylediler defalarca, bu oyunu kenarida tutuyorduk, ms aldıktan sonra yeşil ışık yaktı, biz de başladık küçük bir ekiple diye. Aynısını ninja theory de yaptı. onlar başlamışlar bile hatta. Ms alınca hizlandilar. Phil çıktı ben obsidian i classic rpgler geri dönsün diye aldım dedi. Muhabbet ms in bi şeye zorlaması değil, tam tersine her şeye okey demesi. Dün obsidian in başı çıkmış bu oyun duyurulduktan sonra ben rpg yapmaya geri dönüyorum artik ama obsidian i ms aldı diye büyütmeyi de düşünmüyorum diyor. Geliştiricileri melek, sahiplerini şeytan yapmak işinize geliyor. Respawn apex i yaptığında bak ea zorla battle royal yaptırdı diye aynı muhabbeti yapmıştı insanlar burada. Geliştiriciler de insan, adamlar online oyundan parayı kırmak istiyor. Bağımsızken nefesleri yetmiyor demek ki böyle projelere.

aykut291

15.11.2019 08:36:00

+2
Hocam Ms bu nesli geçiştiriyor laylaylom adamlar kendilerince haklı bence çünkü Xbox'ın One nın pazar payı çok düşük.Yani adamlar muhtemelen çok fazla para dökmeye korkuyorlar Devasa oyun yapsada Xbox one da onun maliyetini çıkaracak büyük pazar yok ondan bu nesli böyle oyunlarla geçiştiricekleri belli.Ms bu nesilde kaybetti.Bakalım önümüzdeki yeni nesilde nolur görmeden bilemeyiz ama Sony kozları çok daha güçlü orası kesin.

İdrak İstimlak

15.11.2019 07:40:25

+7
Koskoca Obsidian, sen git zamanında Baldur's Gate'leri yap, KotOR'lari, New Vegas'lari yap, hatta tek başına Outer Worlds gibi bir oyun yap ama sana MS'la anlaşma yaptıktan sonra bir yıl içinde böyle bir oyun yaptırsınlar. Geçen Ninja Theory'nin o abuk sabuk oyununa laf edildiğinde, küçük bir ekibe yaptırmışlar diye savunanlar burada da aynı argümanı ortaya koyuyor. Ciddi söylüyorum, MS bu işleri bıraksın, gitsin asli işini yapsın. Adamlar kendilerine bağlı stüdyoları yine zaman kiskaci içine almışlar, buradan nasıl kaliteli işler çıkabilir ki?

aykut291

15.11.2019 06:55:40

0
Ms bu nesilden ümidini kesmiş belli duyurulan oyunların hepsi sanki Bağımsız geliştirici yapımlarına benziyor.Neyse bir sonraki nesilede böyle oyunlarla çıkarsa Sony ezer geçer gene zaten büyük kozlarını Xbox yeni konsoluna saklıyor heralde.

Berkayselcuk

15.11.2019 01:04:46

+3
Ms geliştiricileri rahat bırakmıyor diye diye bu sefer de her oyuna yeşil ışık yaktırır oldu oyuncular. Firmadaki çoluk çocuğun gönlü olsun diye para saciyorlar. Almışsın obsidian i inxile i, ekmeksiz rpg yaptır tüm kaynakları kullanarak. Şu oyun olsa nolur olmasa nolur.

deadlight54

14.11.2019 23:44:43

0
Oyunu Obsidian içindeki ufak bir ekip geliştiriyormuş. Ana ekibin projesi ne olacak onu merak ediyorum.
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Grounded
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız