Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Microsoft ve Larian Anlaştı: Baldur's Gate 3 Bu Yıl Xbox Series Konsollarına Geliyor!

 
 
Geliştirici Larian Studios, aksiyon rol yapma oyunu Baldur's Gate III'ü Xbox Series konsollarına 2023 yılı içerisinde çıkış yapacağını doğruladı. Oyunun Xbox Series X sürümü bölünmüş ekran co-op desteğine sahip olurken Xbox Series S'te bu özellik yer almayacak. Diğer taraftan Xbox Series X, Xbox Series S ve Steam arasında çapraz kayıt desteği de mevcut olacak.
 
Ekip daha önce bu konsollara oyunun çıkacağını açıklamıştı
 
 
 
Larian Studios daha önce Baldur's Gate III'ü Xbox Series konsollarına getirmeyi planladığını açıklamıştı ancak teknik sorunlar nedeniyle bu plandan bir süreliğine vazgeçildi. Microsoft, Xbox Series oyunları için belirli özellik şartı koşuyor. Bu oyun bazında konuşursak bölünmüş ekran / iş birliği modunun bir konsolda olup diğerinde olmaması gerekiyor. Ancak ekipler şu anda orta yolu bulmuş gibi görünüyor.
 
Larian ekibi geçtiğimiz günlerde Microsoft patronu Phil Spencer ile görüştüğünü aktarıyor ve orta yolu bulduğuna dair detayları bizlere sunuyor. Uzun süredir üzerinde çalışılan bir konu olduğunu aktaran Larian Studios CEO'su Swen Vincke bir Twitter gönderisinde şunları aktarıyor:
 
"Series X'te bölünmüş ekran iş birliği desteği ile tüm iyileştirmeler mevcut olacak. Series S'te ise bölünmüş ekran iş birliği modu yer almayacak ancak Steam ve Series X arasında çapraz kayıt özelliği bulunacak." 
 
Baldur's Gate III, 3 Ağustos'ta Steam ve GOG üzerinden PC ve Mac için piyasaya sürüldü. Oyun 6 Eylül'de PlayStation 5 için çıkış yapmaya hazırlanıyor. 
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Gematsu Baldur's Gate III Baldur's Gate 3 Larian Studios
Dark and Darker'in Haklarını Satın Alan Krafton Oyunun Mobil Sürümünü Geliştirecek! Tormented Souls 2 Duyuruldu: İlk Fragman Yayınlandı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Babblebabble

26.8.2023 09:16:07

+1
DH'de yine bir gün çöpsteyşın ve çöp series xslgbtqi kavgası falan...

BSC Misafiri

25.8.2023 22:52:48

0
Dönemine göre Series S gayet güçsüz bir konsol, Eski nesille aynı güçte konsolmu çıkarılır. Millete Xbox One X'in daha güçlü işlemcili ama daha düşük grafik gücüne sahip halini next-gen diye sattılar. Biz yeni nesile geçemedik ki bu konsol yüzünden. Bana göre Series X, PS5 bile ucu ucuna yeni nesil denilecek aletler, Series S ise nesile vurulmuş en büyük darbe... GTA 6 gibi bir oyun şimdi Series S düşünülerek tasarlanmak zorunda..Yazık. Belkide adamlar vizyonlarındaki oyunu tüm detaylarıyla yapamayacaklar. En az farkın yaşandığı nesil bu nesil oldu...

BSC Misafiri

25.8.2023 22:52:33

+1
Siz Series S'e laf atıyorsunuzda bir PS5 sahibi olarak soruyorum, Hadi Xbox SX'in ayağına Pranga vuran bir konsol var Eee peki PS5'i kim tutuyor? Ulan sadece PS5'e çıkacak olan Spiderman 2 bile önceki oyundan hallice gözüküyor. Hani nerede o UE5 demo seviyesine sahip özel oyunlar...Sony neden bu avantajı kullanmıyor. Her şeyi geçtim ulan yeni nesildeyiz çıkan oyunların %99'u bir TLOU Part 2 grafiklerine sahip değil...Yemin ediyorum çok acayip bir nesil. O laf attığımız Xbox one olsun PS4 olsun ilk 3 yılında Ryse son of rome, İnfamous, the order 1886, Quantum break, Unc.4 gibi işte bu yeni nesil gözüküyor diyeceğim oyunlarla geldi...Hala etkileyici gözüken oyunlar bunlar.

aterikasedi

25.8.2023 21:05:31

0
Eski donanım dediğin malesef yeni nesil konsol oluyor. Phil Spencer PS5 Pro söylentileri sonrası siz de daha güçlü bir ara nesil konsol çıkaracak mısınız sorunsuna karşılık "Biz pro kosnolu X ile zaten çıkardık. Daha iyisine ihtiyacımız yok diye yanıt vermişti. Series S bir önceki neslin Xbox One'ına, Series X ise One X'ine denk geliyor. Kaldı ki Series X'den güçkü bir konsol çıkarsalar bile Series S'i piyasadan çekip ona oyun çıkarmama gibi bir durumları söz konusu olamaz. Hali hazırda milyonlarca insan yeni nesil diye o konsola para verdi. Konsolun dibini sıyırmadan piyasadan çekmeleri çok zor. Bkz. Xbox One. Konsola oyun çıkartmayı daha bu sene bırakacaklar. Series S ile kıyaslandığında çıktığı döneme göre çok daha güçsüz bir konsol olan One piyasada tam 10 sene kendine yer buldu. Öyle ya da böyle güncel her oyunu da çalıştırdı. Evet donanımı biraz zayıf kalıyor ama xbox one kadar çöp seviyesinde de değil.Yapımcılar series s'i biraz daha zorlamalılar bence.

Krone

25.8.2023 20:34:31

+1
Ondan önce PS4 ve Xbox One’a oyun yapmayı bıraksın yapımcılar. Hala eski nesile çıkan oyunlar var.

BSC Misafiri

25.8.2023 15:39:31

0
Series S'te ise bölünmüş ekran iş birliği modu yer almayacak . Hala inatla çöp S serisi yüzünden oyun yapımcıları maymun oluyor. Ya arkadaş artık yeni kaliteli oyunlar üst seviye donanım gerektiriyor, niye inatla eski donanımlara çıkarmaya çalışıyorlar anlamıyorum.

BSC Misafiri

25.8.2023 14:16:46

0
Series S iyi hoş ama neslin tamamını götürürken biraz fazla geride kalacak sanırım. MS, Series S'leri toplayıp cüzi bi farkla X'in su an söylentide olan ( adı V olabilir deniyordu) disksiz kardeşi ile değiştirmesi gibi bir durum olsa çok daha rahat edebilirler sanki.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Baldur's Gate III
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız