Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Microsoft: PC Oyunculuğu En Canlı Dönemini Yaşıyor


    PC platformunda Windows gibi büyük bir koza sahip olmasına rağmen yıllardır PC'yi es geçen Microsoft, buna rağmen her sene PC cephesini heyecanlandıracak açıklamaları yapmaktan da vazgeçmiyor. Yeni yıla girmemizle birlikte bu listeye yeni açıklamalar eklendi.
 
    Rock Paper Shotgun, Microsoft'un yetkililerinden Ken Lobb ile konuştu. Lobb, PC oyunculuğuna yönelik yeni açıklamalar yaptı. Lobb, "PC'leri seviyoruz. Hâla Microsoft'un gelirinin büyük bir kısmı PC'den sağlanıyor. Evet son yıllarda Xbox bölümüne yoğunlaşmış durumdayız. Fakat yine de büyük bir kısmımız PC'de oyun oynamayı seviyor. PC üzerinde büyük bir güce sahibiz. Dolayısıyla PC'yi oyunlarla desteklememiz gerekiyor." sözlerini söyledi.
 
    Yaptığı açıklamalara Ken Lobb, "PC oyuncularının güvenini yeniden kazanmak için güzel oyunlar yapmalıyız. PC oyunculuğu, şimdiye kadarki en canlı dönemini yaşıyor. PC konusunda hem geliştiricilere yardımcı olmak, hem de oyunculara yeni oyunlar yapmak istiyoruz." cümlelerini ekledi.
 
    PC'yi yan platform olarak görmediğini söyleyen Ken Lobb, Microsoft'un platformla ilgili farklı düşüncelere sahip olduğunu belirtti. Örneğin bir oyunun Xbox sürümünü satın aldıktan sonra, PC sürümüne ücretsiz erişimi bunlardan birisi olabilir.
 
    Tüm bu 'heyecan verici' cümlelere rağmen, Microsoft röportajlarında sıkça görmeye alışkın olduğumuz şu kısım, RPS'nin yeni röportajında da yer aldı;
 
"- PC için büyük bir oyun duyurunuz var mı? Ya da ileride PC'ye özel oyunlar görebilir miyiz?
Şu an için bir duyurumuz bulunmuyor. Ama bu konuda bazı çalışmalarımız var."

Bu haberin bağlantısı
URL
PC microsoft xbox xbox one windows
Titanfall, Uzun Süreli Bir Seri Olacak Castlevania: LoS2'nin PC Demosu Yayınlandı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Meurglys

12.2.2014 16:47:35

+1
Para nerdeyse biz de ordayız demek istemişler kısaca.

einhander

12.2.2014 15:16:30

+1
acıkcası benı sevındıren tek sey son yıllarda haylı gelısmekte olan bagımsız studyoların bagımsız guzıde oyunları

Mustafaa05

12.2.2014 15:01:53

+2
quote:

Orijinalden alıntı: pastadanadam http://tr.wikipedia.org/wiki/Half_life
http://tr.wikipedia.org/wiki/Counter-Strike

CS Xbox'a, HL PS2'ye çıkmıştı.

Ne yazık ki hep günü kurtaracak çözümler üretmişsin.

Oturma odamda koltuğuma oturup, gamepad ile PC'yi açıp, kullanım ömrü olan, (senin deyiminle) 3-4 sene boyuncu hiç klavye mouse'a ihtiyaç duymadan gamepad ile devam edebilir miyim?
Taşınabilirlik için sunduğun çözüm olan Laptop'ı yıllarca TV'nin yanında bırakıp kullanabilir miyim?
Virüsleri hiç kafaya takmadan PC'mi kullanabilir miyim?
Bir PC'yi 6-7 yıl boyunca hiç format atmadan kullanabilir miyim?
Oyunun sistem gereksinimlerine bakmadan, gözüm kapalı bir oyunu satın alabilir miyim?
Bir PC'de karşımdaki oyuncunun hile kullanıp kulanmadığını düşünmeden oyunumu sürdürebilir miyim?

Soruyorum sana,Zeus aşkına :D
Oyun oynamanın en iyi yolunun PC olduğunu söyleyipte, varsın her oyun olmasın demek mantıklı mı?
3-4 senelik ömür yerine 6-7 senelik ömüre gereksiz demek mantıklı mı?
Grafik, performans bu kadar gerekli mi, önemli mi? Oyun oynamak için mi cihaz alıyoruz, performans karşılaştırmaları yapmak için mi?
"Ben PC'de, oyunları en iyi grafikte oynayayım, arkadaşım konsolda oynasın gerekirse ödünç alırım" düşüncesi büyük bir bencillik, yakışı olmayan bir davranış.

Ayrıca, lütfen, lütfen (!) oyun fiyatlarından, 200 tl lerden bahsedilmesin artık. Aralın vergili resmi fiyatlarıyla, Steam'in fiyatlarının karşılaştırmak çok anlamsız. Ben konsol kullanımım boyunca en fazla, taş çatlasa 3-4 oyuna oyuna 100 TL'den fazla para verdim.

Günü kurtaracak çözümler, sorunları yok etmez. Pc'de oyunlar daha iyi görünüyor doğru ama PC'de oyun oynamak konsollara göre çok daha zahmetli.
ho ho bak sen.. Halflife 1 Konsolda gördüğümü hatırlamıyorum. Yada CS nin efsane Döneminde konsolda oynandığını ? Fps oyununu bir gamepad de oynamak benim için o oyuna hakaret demek.. Reflexlerinin ne kadar rezil bir seviyeye düştüğünü tahmin edemessin. Sen benim kafamı hedef alıp jarjörü boşaltana kadar 3 mermide HS yemiş olursun. Klavye Fare demek FPS demek. Yani kablosuz bir fare gayette rahat işini görür. Tabiki BENCİLCE konuşacam çünkü kendi adıma konuşuyorum.. Eğer parasal varsayıma gireceksek konsol zaten lüx oluyor ?.. Hangi geçim sıkıntısı yaşıyacan aile evine bir konsol alır ? ama PC alır.. çünkü bu olmassa olmazı artık piyasanın.. Ve bu kadar cahilken kalktımta cevap verebilmene şaşırdım.. virüs dediğin şey nereden bulaşır? bana bunun mantıklı açıklamasını yap.. Sen konsoluna ne olduğu belirsiz şeyleri kuruyormusun yüklüyormusun açıyormusun ?.. SEN İSTEMEDİĞİN SÜRECE BİLGİSAYARINA ZARARLI BİR YAZILIM BULAŞAMAZ.. bunu bilmelisin.. Format olayına gelirsek.. En ufak çözümü.. misal gelir 2 sürücü açarsın D ye yüklersin oyunlarını.. C ye ise sadece işletim sistemi.. Senin tek yapman gereken ccleaner gibi bir program kullanman. ve performans düştüğünü hissettiginde C ve D sürücülerini disk birleştirme yapman.. mesaj atabilirsin daha çok çözüm istersen.. ve şunuda unutma Bazı kesimlerin kötülediği Windows 8 ile istediğin zaman diğer işletim sistemlerine oranla daha kolay backup alıp 2 tıklık prosedür ile istediğin zaman aldıığın backup ı kurabilirsin. Formatlık hali yok. Velhasıl kelam bir kablosuz fare alırsan laptop TV yanında iken açabilirsin. Laptop kullanmadığın belli. ha gamepad kullanmışsın ha fare. mesele gampad i kablosuz kullanmaksa axcess diye bir marka var 30 liraya wifi gameped.. Yok arkadaş ben xbox gampad'i istiyorum dersen veyahut PS... Onlarında aparatı var ferah tut gönlünü. Ve evet grafik ve performans tabiki önemli bu kadar. En güzel görselliği alırken En yüksek performansıyla tatmak ayrı bir keyif.. GTA yı ümitle bekliyorum ve sana bir ss atarım oyunun grafiği ile ilgili.. VE gel 6 7 sene sonra tekrar bir GTA oyununda tekrar ss atayım.... :)

ploff

12.2.2014 09:57:37

0
Bu acıklamadan sonra Age Of Empires 4 duyurulsa tadından yenmezdı..

MiyopBey

12.2.2014 00:32:48

-3
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri

öncelikle, valve'ın oyunları kağıt üzerinde multiplatform. mesela son çıkan counter strike ps3 ve xbox 360'a da geldi. hangisine güncelleme desteği sunuluyor? veya team fortress 2 xbox 360 ve ps3'te de var. en son ne zaman güncellenmiş? bir önceki mesajında pc'ye özel hikaye odaklı oyun çıkmıyor demişsin. git sony ve microsoftunun birbirini yediği indie developerları bir araştır. en basitinden bir örnek veriyim, dear esther. pc'ye özel çıktı ve öyle beğenildi ki sony bir yerini yırtıp ps4'e özel 'timed exclusive' oyun çıkarmasını sağladı; everybody's gone to the rapture. bir de pc oyunculuğu neye göre, kime göre zahmetli? 'günü kurtarma' hesabı yapmadan genel bir hesaplama yap. masraf konusunda konsollar her türlü daha yukarıda kalır. istediğin kadar yırtın 'hiç bi oyuna 100 tlden fazla vermedim' diye. eylül'de çıkan gta v'in xbox 360 sürümü gittigidiyor'daki spotçularda en ucuz 150 tl. yine ps4 oyunları da spotçularda en ucuz 150 tl. burada gereksiz yere kendi çapınızda pc'yi kötülemeye devam edin. sonucunda yine multiplatform oyunlar pc'ye çıkacak. sonucunda yine kalite olarak pc daha üst düzeyde olacak. sonucunda yine firaxis, sega gibi firmalar pc'ye özel oyunlar çıkaracak. sen civilization'u sevmiyor olabilirsin. ama benim gözümde süper über grafikli killzone shadow fall civilization'un %10'u bile etmez. grafik çöplüğünden başka bişey değil.
Öncelikle Civilization'ı sevmediği hangi sözümden çıkardığını öğrenmek isterim.Strateji oyunlarının konsollara çıkmaması benim en büyük şikayetlerimden. Valve'un çıkardığı oyunlara destek sunmaması, PC'in iyi bir platform olduğunu değil, Valve'un çok iyi bir yapımcı olmadığını gösterir.Zaten Steam Valve en büyük gelir kaynağıyken, sadece PC'yi desteklemesi şaşırılacak bir şey değil. Dear Esther kesinle güzel bir oyun. Ama yine ayrıntıda ortaya çıkıyor. PC'deki en çok oynana oyunlar LOL, Dota 2, DayZ, WoW değil mi? Geçen en çok gelir sağlayan oyunun Cross Fire olduğu haberi çıktı. Genele bakıldığında konsollarda daha fazla hikaye odaklı güzel oyunlar var. Evet 100 TL vermedim. Fiyatlarının makul seviyeye inmelerini bekliyorum öyle alıyorum, eğer beğenmediğim bir oyunsa satıyorum ve o oyun için harcamış olduğum para çok daha az oluyor. GTA V'ide oynamadığım bir oyunu takaslayarak aldım. Bir oyunun yıllarca rafta yada hesabımda beklemesi bana mantıklı gelmiyor, satarak hem ben harcadığım parayı azaltıyorum hem başka bir oyuncu oyunu uygun fiyata almış oluyor. Konsolalrın ikici el imkanı sayesinde, oyunlar için harcanan paralar neredeyse aynı oluyor. Steam'de indirim bekleniyor, oyunlar yarı fiyatına alınıyor, konsolda alınan oyunlar satılıyor harcana para yarı fiyatına iniyor. Ben para harcama meraklısı değilim, yerden toplamıyorum paramı. Verilen paralar arasında bahsedilen kadar büyük bir fark olsa oyunların çoğunu PC'ye alırdım. PC oyun oynamak zahmetli. Virüsler, antivirüsler, hatalar, uyumsuzluklar, driverlar, formatlar, hileciler, klavye mouse gamepad üçlüsü zahmetli hale getiriyor. Kişiye göre değişen faktörler değil bunlar. Genel PC sorunları. "Bunlara rağmen PC'de oynamak hoşuma gidiyor" denirse saygı duyarım, tercihtir. Ama zahmetli olduğunu inkar edip, en iyi PC demek çok anlamsız. Çoğu oyuncu senin gibi düşünmüyor, keşke düşünse. Bende über grafik aramıyorum, zaten konsolcuların çoğu über grafik aramaz. Über grafik arayanlar PC'yi tercih ediyorlar buda bir gerçek. Şuan çıkan eeeen muhteşem grafikli oyuna 1 yıl sonra burun kıvrılıyor. 1 yıl ömrü olan grafik faktörü için, "En iyi şekilde görmeliyim" diye PC'ye paralar harcamak manasız.

BSC Misafiri

11.2.2014 23:45:47

+5
quote:

Orijinalden alıntı: pastadanadam http://tr.wikipedia.org/wiki/Half_life
http://tr.wikipedia.org/wiki/Counter-Strike

CS Xbox'a, HL PS2'ye çıkmıştı.

Ne yazık ki hep günü kurtaracak çözümler üretmişsin.

Oturma odamda koltuğuma oturup, gamepad ile PC'yi açıp, kullanım ömrü olan, (senin deyiminle) 3-4 sene boyuncu hiç klavye mouse'a ihtiyaç duymadan gamepad ile devam edebilir miyim?
Taşınabilirlik için sunduğun çözüm olan Laptop'ı yıllarca TV'nin yanında bırakıp kullanabilir miyim?
Virüsleri hiç kafaya takmadan PC'mi kullanabilir miyim?
Bir PC'yi 6-7 yıl boyunca hiç format atmadan kullanabilir miyim?
Oyunun sistem gereksinimlerine bakmadan, gözüm kapalı bir oyunu satın alabilir miyim?
Bir PC'de karşımdaki oyuncunun hile kullanıp kulanmadığını düşünmeden oyunumu sürdürebilir miyim?

Soruyorum sana,Zeus aşkına :D
Oyun oynamanın en iyi yolunun PC olduğunu söyleyipte, varsın her oyun olmasın demek mantıklı mı?
3-4 senelik ömür yerine 6-7 senelik ömüre gereksiz demek mantıklı mı?
Grafik, performans bu kadar gerekli mi, önemli mi? Oyun oynamak için mi cihaz alıyoruz, performans karşılaştırmaları yapmak için mi?
"Ben PC'de, oyunları en iyi grafikte oynayayım, arkadaşım konsolda oynasın gerekirse ödünç alırım" düşüncesi büyük bir bencillik, yakışı olmayan bir davranış.

Ayrıca, lütfen, lütfen (!) oyun fiyatlarından, 200 tl lerden bahsedilmesin artık. Aralın vergili resmi fiyatlarıyla, Steam'in fiyatlarının karşılaştırmak çok anlamsız. Ben konsol kullanımım boyunca en fazla, taş çatlasa 3-4 oyuna oyuna 100 TL'den fazla para verdim.

Günü kurtaracak çözümler, sorunları yok etmez. Pc'de oyunlar daha iyi görünüyor doğru ama PC'de oyun oynamak konsollara göre çok daha zahmetli.
öncelikle, valve'ın oyunları kağıt üzerinde multiplatform. mesela son çıkan counter strike ps3 ve xbox 360'a da geldi. hangisine güncelleme desteği sunuluyor? veya team fortress 2 xbox 360 ve ps3'te de var. en son ne zaman güncellenmiş? bir önceki mesajında pc'ye özel hikaye odaklı oyun çıkmıyor demişsin. git sony ve microsoftunun birbirini yediği indie developerları bir araştır. en basitinden bir örnek veriyim, dear esther. pc'ye özel çıktı ve öyle beğenildi ki sony bir yerini yırtıp ps4'e özel 'timed exclusive' oyun çıkarmasını sağladı; everybody's gone to the rapture. bir de pc oyunculuğu neye göre, kime göre zahmetli? 'günü kurtarma' hesabı yapmadan genel bir hesaplama yap. masraf konusunda konsollar her türlü daha yukarıda kalır. istediğin kadar yırtın 'hiç bi oyuna 100 tlden fazla vermedim' diye. eylül'de çıkan gta v'in xbox 360 sürümü gittigidiyor'daki spotçularda en ucuz 150 tl. yine ps4 oyunları da spotçularda en ucuz 150 tl. burada gereksiz yere kendi çapınızda pc'yi kötülemeye devam edin. sonucunda yine multiplatform oyunlar pc'ye çıkacak. sonucunda yine kalite olarak pc daha üst düzeyde olacak. sonucunda yine firaxis, sega gibi firmalar pc'ye özel oyunlar çıkaracak. sen civilization'u sevmiyor olabilirsin. ama benim gözümde süper über grafikli killzone shadow fall civilization'un %10'u bile etmez. grafik çöplüğünden başka bişey değil.

MiyopBey

11.2.2014 23:32:29

-5
http://tr.wikipedia.org/wiki/Half_life http://tr.wikipedia.org/wiki/Counter-Strike CS Xbox'a, HL PS2'ye çıkmıştı. Ne yazık ki hep günü kurtaracak çözümler üretmişsin. Oturma odamda koltuğuma oturup, gamepad ile PC'yi açıp, kullanım ömrü olan, (senin deyiminle) 3-4 sene boyuncu hiç klavye mouse'a ihtiyaç duymadan gamepad ile devam edebilir miyim? Taşınabilirlik için sunduğun çözüm olan Laptop'ı yıllarca TV'nin yanında bırakıp kullanabilir miyim? Virüsleri hiç kafaya takmadan PC'mi kullanabilir miyim? Bir PC'yi 6-7 yıl boyunca hiç format atmadan kullanabilir miyim? Oyunun sistem gereksinimlerine bakmadan, gözüm kapalı bir oyunu satın alabilir miyim? Bir PC'de karşımdaki oyuncunun hile kullanıp kulanmadığını düşünmeden oyunumu sürdürebilir miyim? Soruyorum sana,Zeus aşkına :D Oyun oynamanın en iyi yolunun PC olduğunu söyleyipte, varsın her oyun olmasın demek mantıklı mı? 3-4 senelik ömür yerine 6-7 senelik ömüre gereksiz demek mantıklı mı? Grafik, performans bu kadar gerekli mi, önemli mi? Oyun oynamak için mi cihaz alıyoruz, performans karşılaştırmaları yapmak için mi? "Ben PC'de, oyunları en iyi grafikte oynayayım, arkadaşım konsolda oynasın gerekirse ödünç alırım" düşüncesi büyük bir bencillik, yakışı olmayan bir davranış. Ayrıca, lütfen, lütfen (!) oyun fiyatlarından, 200 tl lerden bahsedilmesin artık. Aralın vergili resmi fiyatlarıyla, Steam'in fiyatlarının karşılaştırmak çok anlamsız. Ben konsol kullanımım boyunca en fazla, taş çatlasa 3-4 oyuna oyuna 100 TL'den fazla para verdim. Günü kurtaracak çözümler, sorunları yok etmez. Pc'de oyunlar daha iyi görünüyor doğru ama PC'de oyun oynamak konsollara göre çok daha zahmetli.

rambocuk

11.2.2014 23:26:21

0
Ps4 deki türkçe oyunlar haricinde hiç bir oyuna 200 tl vermem pcde çok daha uygun fiyata dururken

musAKka

11.2.2014 23:10:37

+3
Konsola özel yapımların devam oyunları PC'ye teker teker geliyorsa, exclusive diye tanıtılan oyunlar bir süre sonra PC için de duyurulmaya başlandıysa, yapımcılar artık eskisinden daha fazla PC'ye önem veriyorsa, ve hatta bu yapımların bazıları için yapımcılar tarafından "PC ana platformumuz" deniyorsa olayı sadece LoL, DOTA, Dayz vs. ile sınırlandırmak çok yanlış olur. Dijital oyun satışlarının PC oyunculuğunda çok büyük önem kazandığını, yapımcıların sürekli PC'deki son satışlarında beklediklerinden fazlasını elde ettiklerini söylemesinden anlıyoruz zaten. Steam PC oyunculuğu için çok büyük bir adım oldu, diğer başka firmalar da benzer platformlarla destek olmuş oldu. Bunları da göz önünde bulundurmak gerekir. Ayrıca PC'deki bağımsız yapımları da küçümsememek lazım. Hele ki birçok "hardcore" kesim bu oyunlar sayesinde oyunculuğa devam ediyor. Büyük firmaların milyonlar satan yapımları her geçen gün daha da casual'a kayarken bu bağımsız yapımlar birer nimettir. Elbette AAA yapımları küçümsemiyorum, birçoğunu severek oynarım ama örnek vermek gerekirse; 5 saatte oynayıp bitirdiğim bir AAA yapım, 50 saat oynayıp oynamaya devam ettiğim bağımsız yapımdan daha değerli değildir benim gözümde. Bunları söylerken bir yandan da PS3'te Gran Turismo 5 oynamaya devam ediyorum şu an çünkü konsol yapımlarını da ayrı seviyorum. Piyasanın bütün türlere, bütün cihazlara ihtiyacı var. Bu yüzden platformları bu kadar basite indirgememek, bu kadar kolay gözden çıkarmamak gerekir.

EzioAuditore_

11.2.2014 23:02:52

0
Memento'larla dolu bir haber olmuş. Yorumlar olsun, haber resmi olsun. PC oyunculuğunun yükselişi arkadaşın da dediği gibi maalesef Free to Play oyunlardan dolayıdır başka bir açıklaması yok. Öyle yükselecekse de varsın yükselmesin bana göre.

tepeb

11.2.2014 22:59:21

-1
Mükemmel bir analiz, kesinlikle katılıyorum.
quote:

Orijinalden alıntı: pastadanadam PC'nin yükselişe geçmesinin sebebi, ana teması sadece "rekabet" olan oyunlar ne yazık ki. LOL, Dota 2, DayZ ve bir çok Free 2 Play oyun, hikaye felan olmadan, sadece oyuncular arası rekabet, üstünlük üzerine kurulu oyunlar sayesinde PC oyunculuğu yükseldi.

Neredeyse artık kimse oyunlarda öğrenecekleri bir hikaye, empati kurabilecekleri bir karakter, duygularını açığa çıkarabilecek bir müzik aramıyor. Tek dertleri diğer oyunculardan üstün olmak ve puanlarına puan katmak! Bence bu acınacak bir durum. Bu duruma gelmemizin sağlan platform, Free 2 Play'leri sayesinde, PC'lerdir.

Puan, üstünlük,grafik ve güç meraklıları sayesinde PC platformu yükseldi. Şu forumda bile PC'ye yapılan en küçük bir eleştiriyi kabul etmeyip, neredeyse her fırsatta konsollara laf giydiren PC'ci "oyuncular", anlatmak istediğimin canlı kanıtları. Mementopolis'in yaptığıdan daha ağır eleştiriler konsollara yapılırken, burada Mementopolis'e etmediklerini bırakmamışlar. Oyun dünyasının böyle bilinçsiz genç bir kitlenin eline kalmasına üzülüyorum.

MiyopBey

11.2.2014 22:51:42

+1
PC'nin yükselişe geçmesinin sebebi, ana teması sadece "rekabet" olan oyunlar ne yazık ki. LOL, Dota 2, DayZ ve bir çok Free 2 Play oyun, hikaye felan olmadan, sadece oyuncular arası rekabet, üstünlük üzerine kurulu oyunlar sayesinde PC oyunculuğu yükseldi. Neredeyse artık kimse oyunlarda öğrenecekleri bir hikaye, empati kurabilecekleri bir karakter, duygularını açığa çıkarabilecek bir müzik aramıyor. Tek dertleri diğer oyunculardan üstün olmak ve puanlarına puan katmak! Bence bu acınacak bir durum. Bu duruma gelmemizin sağlan platform, Free 2 Play'leri sayesinde, PC'lerdir. Puan, üstünlük,grafik ve güç meraklıları sayesinde PC platformu yükseldi. Şu forumda bile PC'ye yapılan en küçük bir eleştiriyi kabul etmeyip, neredeyse her fırsatta konsollara laf giydiren PC'ci "oyuncular", anlatmak istediğimin canlı kanıtları. Mementopolis'in yaptığıdan daha ağır eleştiriler konsollara yapılırken, burada Mementopolis'e etmediklerini bırakmamışlar. Oyun dünyasının böyle bilinçsiz genç bir kitlenin eline kalmasına üzülüyorum.

Mustafaa05

11.2.2014 22:50:39

+1
Ya arkadaş senin kullandığın konsol'un benim kullandığım makinemin performansına yetişsin bana o görselliği versin sonra gel de ki Pc oyunculuğu kayıcak pc hesap makinesi olucak.. Varsın PC ye özel oyun olmasın.. BF gibi Multiplay fps varmı pc de.. GTA çıkıyormu.. Castlevenia çıktımı.. yada WoW veya dota varmı.. bunları yaparken ek olarak işlerimide görüyormu.. Bunların cevabı bana yeterliliği sunuyor.. Mesele senin için taşınabilirliği ve boyutu ise makinem laptop. HD kablo ile oyunun en uç noktasında ki çözünürlüğü yakalıyorum. Diyceksin ki özel oyunları yok. Varsın olmasın :) PS alsam xbox oyununa erişemicem xbox alsam ps.. çok meraklanırsam gider eşim dostumdan ödünç alır bitirir geri teslim ederim :) Sen Konsol'unda Half life ve Counter Strike efsanesini yaşadın mı ondan haber ver :) Velhasıl kelam.. Gidip konsol alıcağıma konsol parasını aldığım makineye eklerim 3 4 sene beni götürür buda yeterli zaten. oyun oynamasan bile bir makinenin ömrü zaten 3 4 sene. 3 4 seneye yenilemen gerekli.. yani benim konsolum 6 7 sene muhabbetide gereksiz.. Pc deki oyunlar kısıtlanır belki ama Multiplay olan her oyun PC ortamında fazlasıyla iş yapar. Yapıcakta. Bitmez bitemez.. :)
quote:

Orijinalden alıntı: MuhammedBasol Arkadaş PC'de Son 10 senedir doğru dürüst oyun yok. Hatta hiç yok. Bağımsızlar tabi var.Ama büyük çaplı herkesi heyecanlandıracak konsolcuların ağzını sulandıracak oyunlar yok. Birinin bu işe el atıp PC'ye özel yeni büyük bütçeli özel yapımlar çıkarması lazım. Yoksa PC oyunculuğu bikaç seneye iyice büsbütün konsollara kayıcak. PC hesap makinesi gibi kaldırılıp atılacak..

musAKka

11.2.2014 22:46:49

0
Sadece konu başlığına baktığımızda kimin ne tür mesajlar attığını önceden tahmin edebiliyoruz artık. Hiç şaşırtmıyorsunuz, bravo size.

MantarTheGreat

11.2.2014 22:10:56

0
quote:

Orijinalden alıntı: Master_Evil şu dayz tarzı survival oyunların bi düzgünü çıksa yıkılcak ortalık
Division ile gelecek sanırım.

Master_Evil

11.2.2014 22:08:55

0
şu dayz tarzı survival oyunların bi düzgünü çıksa yıkılcak ortalık

Nicolae

11.2.2014 22:05:28

0
Aslında daha fazla para kazanabilirler. Xbox'a çıkardıktan sonra oyunu PC'ye getirseler PC'de de satılır. Şahsen Forza ve Gears of War gelirse almayı düşünürüm.

AutumnRain

11.2.2014 21:50:17

0
quote:

Orijinalden alıntı: mementopolis En azından yorum yapıyorum nickiimin altında . Senin gibi eteğinin altında bsc misafiri olarak değil . :) bana 5 tane editör burayı terk et desin giderim :) .
Editörler işi yok trolle burayi terk et diyecek

Dovahkiin

11.2.2014 21:34:18

+1
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri

dünyanın en boş yorumlarını yapmaktan ne zaman vazgeçceksin lan? dayzye şişirilmiş oyun dedi ahahahah
Her zamanki memento işte. Saçmalamadan hayatını devam ettiremiyor.

alike03

11.2.2014 21:13:23

+2
Ben yavas yavas Microsoftun PC'ye özel oyunlar cikaracagini düsünüyorum, cünkü artik güclü bir rakip geliyor Steam Machines. Eskiden rakipleri yoktu Linux, Mac,.. vb. sistemler vardi fakat hicbirinin hedefi oyun sektörü degildi. Ta ki Value gelene kadar. Önümüzdeki yillarda SteamOS'e Windows'dan iyi optimize edilmis oyunlar bekliyorum. Üstelik internetten ücretsiz indirip bilgisayarina kurma imkani da var. Rekabet her zaman pazari atesler ve müsterilere yarar. Bu yüzden PC oyuncularinin gelecekte günesli günler görecegine inaniyorum.

RedBearded

11.2.2014 21:11:39

-3
Arkadaş PC'de Son 10 senedir doğru dürüst oyun yok. Hatta hiç yok. Bağımsızlar tabi var.Ama büyük çaplı herkesi heyecanlandıracak konsolcuların ağzını sulandıracak oyunlar yok. Birinin bu işe el atıp PC'ye özel yeni büyük bütçeli özel yapımlar çıkarması lazım. Yoksa PC oyunculuğu bikaç seneye iyice büsbütün konsollara kayıcak. PC hesap makinesi gibi kaldırılıp atılacak..

BSC Misafiri

11.2.2014 21:07:01

+2
mementopolis bütün firmaların yöneticileri falan beyinsiz, gerizekalı o yüzden titanfall battlefield falan pcye de çıkıyo di mi? sega o yüzden pcye özel oyunlar yapıyo di mi? ya küçücük aklınla neyi kanıtlamaya çalışıyosun be çocuk

mementopolis

11.2.2014 21:01:24

-6
En azından yorum yapıyorum nickiimin altında . Senin gibi eteğinin altında bsc misafiri olarak değil . :) bana 5 tane editör burayı terk et desin giderim :) .

BSC Misafiri

11.2.2014 20:56:33

+5
quote:

Orijinalden alıntı: mementopolis Pc oyunculuğu . League of legends , dota 2 ,wow, ..
Lets play kanalarinda şişirilmiş balon oyunların (bkz: day z ) den ibaret .

Yapacağınız ip'ye yazık xboxa çıkarın ....

Carmack id software ' ye geri dönünce çıkartır bir doom 4 belki .

Gabe balon HL3'ü çıkartır belki vakitleri bol nede olsa....keyfimiz bilir moddundalar .

Biz efsaneyiz Pc FOREVER .

Pc de rekabet olsa her marka altında oyun pc ' leri binlerce lira / dolar satılmaz . ( Pc ihtiyaç gibi her evde olmalı orası kesin )
dünyanın en boş yorumlarını yapmaktan ne zaman vazgeçceksin lan? dayzye şişirilmiş oyun dedi ahahahah

mementopolis

11.2.2014 20:50:36

-10
Pc oyunculuğu . League of legends , dota 2 ,wow, .. Lets play kanalarinda şişirilmiş balon oyunların (bkz: day z ) den ibaret . Yapacağınız ip'ye yazık xboxa çıkarın .... Carmack id software ' ye geri dönünce çıkartır bir doom 4 belki . Gabe balon HL3'ü çıkartır belki vakitleri bol nede olsa....keyfimiz bilir moddundalar . Biz efsaneyiz Pc FOREVER . Pc de rekabet olsa her marka altında oyun pc ' leri binlerce lira / dolar satılmaz . ( Pc ihtiyaç gibi her evde olmalı orası kesin )

BSC Misafiri

11.2.2014 20:48:40

0
Microsoft bile pc yi es geçiyor oyun yapmıyor. Windows sattıkları için övüyor o kadsr. Dalga geçer gibi konuşmuşlar...
  • 1
  • 2
  • 3
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
PC
+ TAKİBE
AL
99 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız