Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

LulzSec Hackerlarına 32 Aya Kadar Hapis Cezası

 
   Sony, Electronic Arts, Nintendo ve CIA gibi organizasyonlara yaptıkları dijital saldırılarla tanınan uluslararası hacker grubu LulzSec'in 4 üyesine 32 aya kadar hapis cezası verildi.

   İngiltere'de yaşayan Ryan Ackroyd (26), Mustafa Al-Bassam (18), Ryan Cleary (21) ve Jake Davis (20) daha önce de işledikleri çeşitli suçlardan ötürü mahkeme önüne çıkmışlardı. Grup sadece saldırıda bulunmamış, kredi kartı bilgileri gibi hassas kişisel bilgilere ulaşarak bunları The Pirate Bay gibi dosya paylaşım sitelerinde paylaşıma sunmuştu.
 
   Savcılar tarafından yapılan açıklamaya göre takımın lideri olarak atfedilen Ackroyd, Sony Pictures sitesini hackleyerek kullanıcı bilgilerini çaldığını kabul etti.  Ackroyd, 30 ay hapis cezasına çarptırıldı.
 
   Diğer hükümlüler Al-Bassam, Cleary ve Davis ise 2 farklı suçdan ceza aldı: aralarında CIA ve İngiltere SOCA gibi servislerin bulunduğu siteleri hackeleme ve siber saldırı düzenleme. Al Bassam, 20 ay hapis ve 300 saat topluma hizmet cezası; Jake Davis, 2 yıl Çocuk Suçlular Hapishanesinde hizmet ve Cleary, Amerikan Hava Kuvvetleri bilgisayarlarını hackleyerek çocuk tacizi fotoğraflarıyla bilgisayarları süslediği için 32 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Polygon hacker hack siber saldırı lulzsec sony ea nintendo cia
Wii U için FF ve Resident Evil Remakeleri Yolda Ubisoft'un Duyurulmamış 2 Büyük Oyunu Var!
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

redspawn

17.5.2013 16:26:19

+1
adamların ceza usulu çok hoşuma gitti. Çok farklı bir yöntem.

BSC Misafiri

17.5.2013 15:55:35

0
fazla biyerin kalkmasın senide hacklerler cıktıklarında :)

dIsAstEr

17.5.2013 10:14:40

0
Beter olsunlar.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız