Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Link'in Adı ve Tasarımının Kökeni Nedir?

Link, ayrıca oyun dünyasının da en sevilen karakterlerindendir

     Nintendo'nun en ünlü serilerinden biri olan The Legend of Zelda'nın ana karakteri Link'in tasarımsal kökenleri ile ilgili ayrıntılar, serinin yaratıcısı Shigeru Miyamoto tarafından açıklandı. Miyamoto'nun Link'i tasarlarken ilham kaynağı bir Peter Pan olmuş.
 
     Link'in tasarımını yapan Takashi Tezuka'nın yanı sıra Shigeru Miyamoto da Disney hayranı olduklarından bir Elf kulaklarına sahip olan Link'in tasarımını yaparken Peter Pan'den de etkilenmişler. Tabi Link'in uzun şapkası da Peter Pan'den geliyormuş.
 
     Miyamoto bunun yanı sıra Link adının nereden geldiğini de açıkladı. Aslında bu isim tam da tahmin ettiğimiz anlamı taşıyor. Serinin ilk oyunu geçmiş ve gelecek arasındaki zaman yolculukları ile ilgili olduğundan bu iki dünya arasındaki bağlantıyı vurgulamak için tasarım halinde oyunda ana karakterden Link olarak bahsediliyormuş. Daha sonra bu geçici isim kalıcı hale getirilerek, ana karaktere Link adı verilmiş.
 
     The Legend of Zelda serisinin oyun dünyasına yaptığı katkıları unutmak mümkün değil. Bu son derece özgün oyunun bile bir yerlerde esinlenilerek yapılması aslında pek şaşırtıcı da gelmemeli. Sonuçta bugünkü bilgilerimizin tamamı geçmişteki deneyim ve bilgilerin üzerine kuruluyor.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak gamingeverything Legend of Zelda: Skyward Sword Wii Motion plus Nintendo Link Zelda
Epic Mickey 3DS'te 20 Farklı Oyun Sonu Var Halo 4 Yapımcısı Gelecek Nesile Hazırlanıyor
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

S!rJohN

4.11.2012 18:55:01

0
Action Adventure denince Legend of Zelda başı çeker, efsanedir.

BSC Misafiri

4.11.2012 17:53:55

0
quote:

Orijinalden alıntı: Basol61 PC içinde bi oyun yapsalar da anlasak nasıl bi kahramanmış Link ve The Legend of Zelda oyun dünyasına ne gibi katkıları varmış bizde öğrensek keşke.
dolphin emu ve bir adet gamepad ile loz:twilight princess si oynarsan anlarsın hem görsel olarak gözünüde hitap eder dönemine göre kaliteli grafikleri var tabi asıl olay grafik değil vede birazda zevk meselesi wiide twilight princess oynarken Hyrule Fielde at koşturup bridge of eldini geçerken aldığım gazı hiç bir oyunda almadım

Basol61

4.11.2012 16:09:54

0
PC içinde bi oyun yapsalar da anlasak nasıl bi kahramanmış Link ve The Legend of Zelda oyun dünyasına ne gibi katkıları varmış bizde öğrensek keşke.

skulz

4.11.2012 11:34:43

0
Zelda candır...
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
The Legend of Zelda: Skyward Sword
+ TAKİBE
AL
3 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız