Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Kojima: Konsol Savaşlarına Dahil Olmaktan Sıkıldım


     Konsol savaşları çok uzun yıllardan beri nesilden nesile devam ediyor. 20 yıl önce tartışmalar bu kadar ateşli olmasa da yine de yapılıyorlardı. Sanırım daha uzun süre bu tartışmalar devam edecekler; çünkü konsollar hala oyun dünyasını yönlendiren cihazlar arasında yer alıyorlar.
 
     Hideo Kojima ise konsol hayranlarının kavgalarından oldukça sıkılmış ve yorulmuş görünüyor. Özellikle bu tartışmaların MGS V üzerinden yapılmasından şikayetçi. İşte Kojima'nın bu konudaki açıklamaları.
 
    "Konsol savaşlarına dahil olmaktan sıkıldım.(gülerek) Metal Gear Solid V temel olarak PC'de geliştirildi. Bunun anlamı çoklu platform, çoklu nesil ve birden fazla cihaza çıkacağı. Oyun aslında ilk aşamada sadece bu nesil için planlanmıştı."
 
     Metal Gear Solid V gibi büyük oyunların çoklu platform olarak piyasaya çıkması oyuncuların konsol seçerken tercih yapmasını da zorlaştırıyor.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak dualshockers metal gear solid 5 big boss mgs 5 metal gear solid 4 metal gear solid 3 snake eater operation snake eater outer heaven foxhound
Destiny'den Yepyeni Görseller Monster Hunter 4 Hala Stok Sıkıntısı Çekiyor
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

27.10.2013 11:06:21

0
Bence iyi oldu sadece Metal gear serisinden hem yeni nesil hemde seriyi hiç duymayan kişilerde yararlanacak =)

BlackBeasT

29.9.2013 10:16:04

0
oho bunların aklı hale PCyi masa üstünde CRT monitörde kullanılıyor sanıyor. PCler fullHD tvler ile çoktan tv altı sephada yerini aldı bazı oyunlar PC geç çıkıyorsa yada çıkmıyorsa bu korsan ile alakalı değil Konsolda sattığı paraya PCde satamaz. PC vs Konsol savaşı zaten yeni nesil ile bitti yeni savaşın adı PC vs Clonları Steam mesala oyun kütüphanesi deyince PC platform için tek isim, ve oyun satmak için üreticiler ile anlaşıp tekel değil bir çok üreticiden SteamBox gelecek, konsol fiyatına modlanmış donanım ve daha ucuz multi platform oyunlar, Steam oyun için MS ve Sony gibi yapımcıları gezmek zorunda değil PCde oyun satacaksan Steame yapımcının gitmesi gerekiyor. Konsol üreticisin bu durumdan korkman lazım Akıllı telefon ve tablet pazarı nasıl el konsollarına rağbeti düşürdüyse sadece exc. oyunla olacak iş değil, Steambox konusunda MS ve Sony'den çıt çıkmıyor ama PS4 ve X1 AMD x86 olduktan sonra zaten PClonu oldular.

CrazyToonz

29.9.2013 01:09:35

0
PC'yi korsan cenneti olarak gören arkadaşlara kalsa Valve falan batmıştı, Blizzard kepenk indirmişti. Bence boş konuşuyorsun sen.

speederly

28.9.2013 22:55:32

0
quote:

Orijinalden alıntı: gokhans19

Ne alaka pcye oyun çıkaran firmalar batıyormu Korsan konusundada hiç kendinizi kandırmaya gerek yok. Torrentte pcden çok ps3 ve xbox 360 oyunları var. Konsola çıkacak her oyun 1 hafta önceden torrente düşüyor. Pcye çıkarmayanlar korsan için değil konsol daha çok satılsın diye çıkarmıyor ki bu firmalarıda zaten sony ve microsoft destekliyor.
ben boş konuşmam kardeşim rakamlar konuşsun bak bakiyim gta4 nerde daha fazla satmış ? hadi onu geçtim gta5 satışları ne alemde ? rekor kırdı oyun rekor. konsolda oldu bunlar . konsolda 10 tane korsan 90 tane orjinal oynayan varsa , pc de 90 ı korsan 10 u orjinal oynuyor. edit : başta konsollarda da korsan almış başını gidiyordu ps2 dönemine kadar , pc platformunda daha çok kar etselerdi emin ol ilk önce pc ye sonra konsola çıkardı ki öyle birşey olsa konsollar ortadan kalkardı .

gokhans19

28.9.2013 22:47:09

-1
quote:

Orijinalden alıntı: speederly

çıakrsın pc ye ondan sonra oyunun son serisi olsun dimi ? zaten torrentten oyun indirince stüdyo 100 dolar kazanıyor. inş pc ye çıkarmak gibi bir hata yapmazlar oyunun gayet sağlam bir kitlesi var. biride benim ki oyun konsol alma nedenim .
Ne alaka pcye oyun çıkaran firmalar batıyormu Korsan konusundada hiç kendinizi kandırmaya gerek yok. Torrentte pcden çok ps3 ve xbox 360 oyunları var. Konsola çıkacak her oyun 1 hafta önceden torrente düşüyor. Pcye çıkarmayanlar korsan için değil konsol daha çok satılsın diye çıkarmıyor ki bu firmalarıda zaten sony ve microsoft destekliyor.

speederly

28.9.2013 22:24:21

-3
quote:

Orijinalden alıntı: gokhans19 E sığır o zaman niye uğraşıyosun konsola çıkarmak için. Yap pcye bak keyfine kafan rahat olsun. Sen oyunu pcye çıkarma git 2 konsolaca çıkar ondan sonra konsollar şöyle böyle de. Çıkar pcye sende rahat et bizde rahat edelim.
çıakrsın pc ye ondan sonra oyunun son serisi olsun dimi ? zaten torrentten oyun indirince stüdyo 100 dolar kazanıyor. inş pc ye çıkarmak gibi bir hata yapmazlar oyunun gayet sağlam bir kitlesi var. biride benim ki oyun konsol alma nedenim .

dikiştutmazsabri

28.9.2013 19:06:53

+2
yeni nesil konsollar pc tabanlı zaten. bin kere söyledik andavallar hala anlamıyorlar. xbox one windows 8 ps 4 ise linux veya free bsd x86 tabanlı birer pclerdir.

MiyopBey

28.9.2013 19:03:01

0
Konsollar arası savaş eskidendi. BF3'den sonra PC vs konsol oldu.

laserion

28.9.2013 13:46:55

0
Alkan bey multiplatform olmasının "konsol seçimini zorlaştırması" cümleniz çok gereksiz olmuş sonuçta platformlar arası grafiklerde çok büyük farklar olmaz. PC daha iyi görünecek hepsi bu.

BSC Misafiri

28.9.2013 11:25:23

-2
savaşmı istiyon kamonnnnn

gokhans19

28.9.2013 11:14:46

-2
E sığır o zaman niye uğraşıyosun konsola çıkarmak için. Yap pcye bak keyfine kafan rahat olsun. Sen oyunu pcye çıkarma git 2 konsolaca çıkar ondan sonra konsollar şöyle böyle de. Çıkar pcye sende rahat et bizde rahat edelim.

C.H.N

28.9.2013 11:07:15

-1
MGS V Pc ye gelirse sevinçten ne yapacağımı bilemem! :D

CopyAndMony

28.9.2013 10:53:08

0
kojima ne alaka konsol savasi anlamadim ? yapdigi anlasmalari sanki bizemi soruyor sony ile anlasan adam gamecube zamaninda nintendo ile de anlasdi sonra geldi microsoft ile de.simdi böyle bir aciklama yapiyor .topu topu iki platforma cikacak son oyun , ee diyerleri ne olacak diye sormuyorum.

Aaron Paul

28.9.2013 10:51:45

0
Bu açıklamasından sonra, M. platform olacağı %100 kesinleşti...
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain ÇOKLU PLATFORM
+ TAKİBE
AL
72 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız