Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Kızlar Neden Otaku Oluyor?


 
    Öncelikle Otaku nedir onu açıklamak gerekiyor sanırım. Wikipedia'ya bakarsak Japonca bir sözcük olan Otaku'nun anlamı şöyle açıklanıyor.
 
    "Herhangi bir şeye (anime,manga) hayatını adamış, aşırı derecede hayranlık duyan, kişilere ya da antisosyal ve kendine özgü sebeplerden ötürü evden çıkamaya korkan bu yüzden değişik bağımlılıkları olan (kolleksiyonculuk,arşivcilik) kişiler için kullanılmaktadır."
 
     Türkiye'de de Otaku'ların olduğunu biliyoruz. Hem nerede yok ki? Peki Japon kızlar arasında durum nedir? Bir araştırma Japon kızların Otaku olmalarının en büyük nedeninin Manga ve Anime olduğunu ortaya koydu. Arkadaş faktörünün bu kadar yüksek olması da şaşırtıcı.
 
    Oyunlar ise Japon kızların Otaku olmasında %8'lik bir yere sahipmiş. Ülkemizde bir araştırma yapılsa durum ne olurdu bilemiyorum, ama 600 kişinin katıldığı araştırma sonucu ortaya çıkan aşağıdaki liste Japonların durumunu iyi anlatıyor.
 
1. Manga (% 26)
2. Anime (% 17)
3. Arkadaşlar (% 16)
4. Oyunlar (% 8)
5. Kardeşler (% 8)
6. Aşk (% 3)
7. Romanlar (% 3)
8. Seslendirme sanatçıları (% 2)
9. Filmler (% 2)
10. Mobil Internet (% 2)
 
kaynak  
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Otaku Japon Kızlar Anime Manga Japonya
Kafka Oyun Yapımcısı Olsaydı Nasıl Olurdu Doom 4, Rage'den Daha İyi Bir Oyun Olacak
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

27.1.2018 01:45:07

0
Ben 400 bölüm Hint ama 220 bölüm Naruto 500 bölüm Naruto shiippuden 12 bölüm absolute dua izledim ve bitirdik lerim bunlar bitirmek üzere olduk larım highscool dxd beruseruku fairy tail ve one piece bu kadar anime izlememe rağmen ben bile otaku değilim

veterangamer

22.10.2017 00:53:28

0
Tr deki kezbanlar otakudan falan ne anlarlar bırakın yahu ancak nargile içip poz keserler cafelerde

BSC Misafiri

21.10.2017 21:52:18

0
Kardeş biz otakular için ister türk ister farklı ırk farketmez. Biz gene de birbirimizi ayırt etmeden destekler gerekirse yanında oluruz. Otaku olmak sadece bir sürü anime izleyip veya manga okuyup onlar hakkında her şeyi bilmek değil, 1 anime bile izlemiş olsa onu tüm kalbiyle izlemiş olmaktır. Otakuluğun anlamını internetten değil ancak bir otakudan öğrenebilirsiniz bunu da sakın unutmayın.

BSC Misafiri

24.7.2014 01:05:17

0
Yazıda hata var, Kaynak'ta Boys Love diye geçen kısım Aşk olarak çevrilmiş ama BL = Yaoi. Otaku kızların %98'inin bayıldığı anime/manga türü. İnsanın en yakın arkadaşı saf fujoshi kanı taşıyınca bilir tabi. O

BSC Misafiri

12.2.2013 21:50:23

0
İki anime izleyince otaku olunmuyor, anime izlemekten, manga takip etmekten dışarı çıkmaya fırsat bulamıyorlar. "Death Note, Naruto izledim otakuyum, wuhuu!!" diye dolaşanlar görüyorum, komik oluyorlar. Ayrıca aman efendim "otaku" ya da "hikikomori" Japonya'da olur demeyin bu da saçmalamak olur, biraz Japoncanız varsa tabi demezsiniz tabi. Asosyallik ve evden çıkmamak dersek "hikikomori", bağımlılıktan dolayı çıkamamak dersek "otaku" oluyor, anlam farkı olarak bu böyle. Türkiye'de farketmediğiniz o kadar çok asosyal ve evden çıkamayan insanlar var ki. Yok gibi görünseler de varlar. Siz bile farkına varamıyorsunuz çünkü evlerinden çıkmıyorlar. Bu daha çok sosyal statü farkından ya da paranın etken olduğu nedenlerden dolayı.

BSC Misafiri

18.10.2012 16:45:58

0
animenin yeri daha büyük bence herkes death note la otaku oluyo ama turkiyede fazla otaku yok bence japonyadaki otakulukla türkiyedeki farklı yanı kendimizi eve kapatmıyoruz hobi sonucta?

Frostmourne Hungers

10.5.2010 22:18:03

+1
Otaku demek ? Valla yıllardır aradığım kelime desem yeridir.Turkish otakular daha çok mmorpg den dolayı oluyor kanımca.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız