Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Kıyamet Sonrası Ortamda Şehrinizi Kurabileceğiniz Homeseek Geliyor: Tüm Detaylar

 
 
Traptics tarafından geliştirilen ve The Iterative Collective tarafından yayınlanacak olan şehir kurma, simülasyon, hayatta kalma oyunu Homeseek, 20 Temmuz tarihinde geliyor. Serbest kamera bakış açısına sahip şehir kurma oyunu içerisinde kıyamet sonrası bir yapı bizlere aktarılıyor. Oyun içerisinde hem hayatta kalma hem de strateji unsurları bulunuyor ve birçok türün harmanlandığını burada görebiliyoruz. Oyunda bizim rehberliğimizde bir şehir yükseltmeye çalışıyor ve burada yaşanabilir bir alanı kurmaya başlıyoruz.
 
Yaşanabilir alanı kurmak tabii ki bu tarz oyunlarda oldukça önem arz ediyor. Bu alanın çevresini diğer düşmanlara karşı korumak, yiyecek içecek temini yapmak ve nüfusu arttırmak oldukça önemli. Oyun içerisinde yukarıda bahsettiğim gibi kıyamet sonrası bir yapı bizlere aktarılıyor ve bu yapıdan dolayı oyunda pek fazla nüfus ve insanlık kalmamış durumda. Dolayısıyla biz de bu nüfusa artırmak ve daha fazla hayatta kalan ve kurtulanı buraya çekmek için şehrimizi genişletebiliyor, çeşitli simülasyon araçları ile beraber istediğimiz şekilde binalar dikebiliyor ve işimize yarayacak olan tüm içerikleri şehrimize yerleştirebiliyoruz.
 
Farklı farklı oyun modları bulunuyor
 
 
 
Bizim rehberliğimizle beraber oyun içerisinde geniş bir şehir inşa etmeye başlıyor ve farklı farklı modlarla beraber de oyundaki hikayeyi deneyimleyebiliyoruz. Oyun hem tek oyunculu hem de çevrimiçi olarak çok oyunculu bir yapıyı bünyesinde barındırıyor. İsterseniz tek oyunculu istersiniz de çevrimiçi moda geçiş yapabilir ve dilediğiniz gibi hayatta kalma modunu deneyimleyebilirsiniz. Oyunda hikaye modu, sonsuz mod ve hayatta kalma modu gibi farklı farklı modlar bulunuyor, bu modlar içerisinde istediğinizi seçebiliyor ve ona geçiş yapabiliyorsunuz. Her bir modun kendine ait kuralları, özellikleri ve yapısı bulunuyor. Dolayısıyla hangisi hoşunuza gidiyorsa ona geçiş yaparak bu oyunu deneyimleyebiliyorsunuz.
 
Oyunun hikaye modu içerisinde farklı farklı hikaye görevleri ve yapabileceğiniz çeşitli hamleler bulunuyor. Görevleri yaparak hem hikaye boyunca ilerleyebiliyor hem de hikayenin sonunda neler olup bittiğini öğrenebiliyorsunuz. Diğer taraftan sonsuz mod içerisinde istediğiniz gibi şehrinizi genişletebiliyor ve sonsuz bir süre içerisinde buralarda takılabiliyorsunuz ve haritayı keşfedebiliyorsunuz. Bunun dışında çevrimiçi çok oyunculu mod içerisinde hayatta kalmayı başarabilen oyuncular bulunuyor ve burada birçok oyuncu birbirleriyle mücadeleye girişebiliyor ve kendilerini korumaya alabiliyor. Dolayısıyla her bir mod içerisinde kendine özgü çeşitli eğlenceli deneyimler bulunuyor.
 
Etrafı keşfederek ve yağmalayarak hızlı bir şekilde yükselmeye başlıyoruz
 
 
 
Çevrimiçi mod içerisinde genel olarak diğer oyunculara karşı rekabet ve mücadele edebiliyor ve hayatta kalmak için elinizden geleni yapıyorsunuz. Oyun içerisinde etrafı keşfedebiliyor, çeşitli kaynakları yağmalayabiliyor ve yağmaladığınız kaynaklarla beraber yeni binalar ve yapılar inşa edebiliyorsunuz. Hızlı bir şekilde inşa etmek, çevreyi araştırmak ve keşfetmek oldukça önem arz ediyor. Çünkü çevrimiçi mod içerisinde diğer oyuncular da hızlı bir şekilde aynı şeyleri yapabiliyor ve direkt olarak şehirlerini korumaya ve genişletmeye başlıyor. Dolayısıyla çevrimiçi çok oyunculu modda biraz da hızlı olmak oldukça önem arz ediyor. Bu kapsamda oyuncular birbirlerine karşı mücadeleye girişebiliyor ve daha güçlü konumda olan ve daha fazla kaynağa sahip olan oyuncunun hayatta kalma şansı daha da artış gösteriyor.
 
 
 
Elbette bu tarz hayatta kalma inşa etme oyunları içerisinde çevreyi araştırmak ve diğer alanlarda neler olup bittiğini öğrenmek oldukça önemli. Kaynak yönetimi, etrafı keşfetmek, binaların yapılandırılması ve daha fazla detay her bir oyuncu için önemli rol oynayan özelliklerden birkaç tanesi. Bu detaylara dikkat ederek oyun içerisinde hayatta kalmaya çalışıyor ve bu kısımlarla beraber en iyi şekilde kaynak yönetimimizi idare etmeye başlıyor ve haritayı daha da genişletebiliyoruz. Atıldığımız bu hayatta kalma macerasında bir yandan şehrimizi inşa ederken ve genişletirken diğer yandan ise nüfusumuzu arttırmaya çalışıyor ve bu kapsamda geniş bir topluluğa erişebiliyoruz. Ne kadar çok geniş bir topluluğa erişebilirsek o kadar çok hızlı bir şekilde daha da genişleyebiliyor ve üretimimizi de arttırabiliyoruz. Oyunda elbette bu nüfusu besleyebilmek için çeşitli üretim hatları kurmaya çalışıyor ve bunları da özenli bir şekilde kurarak hem üreterek hem de etrafı keşfederek çeşitli kaynaklar toplayabiliyoruz. Oyundaki bu denge oldukça önemli.
 
Oyunda verdiğimiz kararlar gidişatı etkiliyor
 
 
 
Homeseek içerisinde bazı durumlarda hikaye gereği çeşitli kararlar vermemiz gerekiyor ve bu kararlarla beraber de oyunun gidişatı değişebiliyor ve yaptığımız küçük keşif gezileriyle beraber de daha fazla bölgeyi açabiliyoruz. Oyunda verdiğimiz kararlar neticesinde örneğin bir vatandaşı bir yere keşfe gönderebiliyor veya dışarıdan gelen bir kişiyi içeriye davet edebiliyor veya onu reddedebiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde bu tarz seçimler yapabiliyor ve hikayenin gidişatına bir nevi dokunabiliyoruz. Oyunda geliştirici ekibin bizlere sunduğu yapı içerisinde zor ikilemler içerisinde kalabiliyor ve tehlikeli düşmanlara da karşı karşıya durmaya çalışıyoruz. Oyunda yaptığımız her bir seçim çok önem arz ediyor ve bu da kendi topluluğumuzu ve şehrimizi etkileyen unsurlar arasında yer alıyor.
 
Oyun içerisinde bir de teknoloji ağacınız bulunuyor ve bu teknoloji ağacıyla beraber çeşitli yapıların içeriklerin ve daha fazlasının kilidini açabiliyoruz. Oyunda daha önce açılmayan yeni yönetim detaylarının kilitlerini bu teknoloji ağacıyla beraber açabiliyor ve daha fazla kendimizi geliştirebiliyoruz. Örneğin bir üretim merkezinin ilk başta kapalı olduğunu görebilir ancak gelişmeyle ve kaynak toplama ile beraber bunun kilidini açabiliyor ve artık üretim merkezini kurmak için gerekli unsurlara sahip oluyor ve bunu da şehrimize yerleştirebiliyoruz.
 
Oyunun demo sürümü mevcut
 
 
 
Hayatta kalma strateji unsurlarını bünyesinde barındıran ve önemli seçimleri de içeren Homeseek, 20 Temmuz tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bundan haberdar olabilirsiniz. Oyunun ek olarak şu anda ücretsiz bir demo sürümü de bulunuyor. Bu demo sürümü sayesinde oyunun bir kısmını ücretsiz olarak oynayabilir ve nasıl bir yapıya sahip olduğunu öğrenebilirsiniz. Ayrıca bu demo sürüm sayesinde oyunu satın alıp almayacağınıza da karar verebilirsiniz.
 
Zorlu mücadelelere atılabileceğimiz ve seçimlerimizin oldukça önemli olduğu bu kıyamet sonrası dünya içerisinde hayatta kalma durumu elbette her bir oyuncu için farklı deneyimi beraberinde getiriyor. Oyun içerisinde hem çevrimiçi hem de tek oyunculu modlar yer alıyor. İstediğiniz mod içerisine geçiş yapabiliyor ve bu oyunu deneyimleyebiliyorsunuz. Elbette bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyunun yukarıda da bahsettiğim gibi hikaye görevleri bulunuyor ve hikaye görevleri kapsamında çeşitli seçimler yapabiliyor ve bu seçimlerle de hikayenin gidişatına dokunabiliyoruz. Oyunda klasik hayatta kalma oyunlarında hangi detaylar varsa bu oyunda da bu içerikler bulunuyor.
 
Oyun fragmanı
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Homeseek
Büyü Temelli Immortals of Aveum Ertelendi: İşte Yeni Çıkış Tarihi Yeni Yarış Oyunu NASCAR Arcade Rush Duyuruldu: Ekran Görüntüleri Yayınlandı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

21.6.2023 17:00:16

0
Var nevır çencıs.

BSC Misafiri

21.6.2023 13:44:36

0
NCK: Daha oynamaya başlamadığım, yüklü kıyamet sonrası koloni yönetimi oyunları var bilgisayarımda. The Last Haven, Endzone - A World Apart, Surviving the Aftermath, Judgment Apocalypse Survival Simulation vs. vs. Şöyle bir güzel bir zamanda oynayacağım. Bu da benzeri. Ama şöyle Metro Exodus gerçekliğinde, bir koloni yönetimi oyunu yapsalar. Şehrimizi savunsak, kaynak toplasak, başka şehirlere yolculuk yapıp, ticaret hatları, ittifaklar kursak vs. çok güzel bir oyun olur.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız