Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Kehanet: Dragon Quest X 3DS İçin Açıklanacak


 
     Japonya'da Final Fantasy serisi kadar ünlü olan Dragon Quest serisinin sıradaki oyunu DQ 10 Nintendo Wii için duyurulmuştu. Uzun süredir sesi soluğu çıkmayan oyun, Wii yerine 3DS için çıkabilir mi?
 
     Hatırlarsanız Dragon Quest 8, Playstation 2 için piyasaya çıkmış ve büyük başarı yakalamıştı. Dragon Quest 10'u Playstation 3'e beklerken Square Enix herkesin ağzını açık bırakan bir hamle ile Dragon Quest 9'u DS için hazırladığını duyurmuştu. Bu oyun Japonya'da 5 milyon civarı satarak inanılmaz bir rakama ulaştı.
 
    Nintendo ve Square Enix bu büyük başarıdan sonra Dragon Quest 10 konusunda da anlaşmıştı; fakat uzun süredir Wii'ye hazırlandığı söylenen oyundan ses seda yok. Şu ana kadar bir ekran görüntüsü bile göremememiz gerçekten şaşırtıcı. Yoksa bu oyun 3DS için mi hazırlanıyor. Bize öyle geliyor. Bunun için haklı nedenlerimiz var.
 
    Öncelikle Japonya'da (ve tüm dünyada) 3DS'e yoğun ilgi var. Konsol çıkar çıkmaz tükeneceğine eminiz. Wii çok satmasına rağmen 3. parti yazılımlar konusunda aynı başarıyı gösteremiyor. Örnek vermek gerekecek olursa PSP'de her Monster Hunter oyunu Japonya'da 3-4 milyon satarken Wii için çıkan Monster Hunter 3 bir milyona zor ulaşmıştı.
 
      Eğer Dragon Quest 10, 3DS için piyasaya çıkarsa, 3DS piyasaya çıktıktan kısa bir süre sonra raflardaki yerini alabileceğinden (bu oyun uzun süredir geliştiriliyor) konsola olan ilgiyi ve satışları maximum düzeye getirecektir. Ayrıca şuna eminim ki Dragon Quest 10, 3DS'te Wii'dekinden daha fazla satacaktır. Bir yandan Square Enix daha fazla oyun satabilir, diğer yandan Nintendo yeni konsoluna harika bir oyun daha getirebilir. Yani her iki firma da bu durumdan karlı çıkacaktır.
 
      Yarın sabah yapılacak konferansta Nintendo'nun yeni oyunlar duyuracağını biliyoruz, bu oyunlardan bir tanesi de Dragon Quest 10 olabilir. Yarın olmasa bile daha sonra Dragon Quest 10'u 3DS ekranlarında göreceğimize inanıyoruz. Tabi bu sadece kehanet, kesinliği yok.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Dragon Quest Nintendo Square Enix Wii 3DS
Mafia II İçin 4 Yeni DLC Daha Modnation Racers da Artık Bir 'Greatest Hit'

BSC Misafiri

29.9.2010 00:34:31

0
DQ X, PS3'e gelmeli bence, ama 3DS'e gelirse de hiç fena olmaz, özellikle de çıkar çıkmaz gelmesi çok büyük bi hamle olur ve bende konsolu hemen alabilmek için elimden geleni yaparım. :) 3DS'de J-RYO kıtlığı çekeceğimizi sanmıyorum (zaten E3'de duyurulan eper J-RYO yapımı var) ama şahsen PS3'de fena çekiyorum, DQ gibi bir oyun hârika olurdu.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız