Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Kahve dükkanı işleteceğimiz simülasyon oyunu Espresso Tycoon yakında geliyor: Tüm detaylar

 
DreamWay Games tarafından geliştirilen ve PlayWay tarafından yayınlanacak olan simülasyon, inşa etme, macera oyunu Espresso Tycoon, 7 Haziran tarihinde geliyor. Kendimize ait bir kahve dükkanı inşa edebileceğimiz ve bu kahve dükkanını dilediğimiz gibi işletebileceğimiz yapım içerisinde detaylı simülasyon unsurları bizleri bekliyor. Oyunda bu kahve dükkanını dilediğimiz ve istediğimiz gibi işletebiliyor ve bu kapsamda çeşitli yenilikler getirerek müşterileri kafemize çekmeye çalışıyoruz. Bu doğrultuda farklı farklı kahve lezzetlerini müşterilere sunuyor ve farklı karışımlarla beraber de müşterileri memnun etmeye çalışıyoruz.

Oyunun adından da anlaşılacağı gibi her türlü kahve çeşidini bu oyun içerisinde görebiliyor ve baştan aşağı kahveleri yapmak için oyunda çalışmaya başlıyoruz. Yine burada kendi çalışanlarımızla ilgilenebiliyor ve müşterileri çekmek için yeni kahve çeşitlerini dükkanımıza dahil edebiliyoruz. Bunun yanı sıra oyunda yer alan tüm detaylar bizim elimizde yer alıyor ve çalışanından kahve çeşitlerine dekorasyondan inşa etme alanına kadar her türlü kısım bizim elimizde bulunuyor. Dolayısıyla oyun içerisinde karışabileceğimiz oldukça fazla kısım bulunuyor ve ilgilenmemiz gereken detaylar sadece bunlardan ibaret de değil.
 
Dükkanımızı istediğimiz özelleştirebiliyor ve dekore edebiliyoruz 
 
 

Bir kahve dükkanı işletebildiğimiz ve kendi markamızı yaratabildiğimiz yapım içerisinde kafemizi istediğimiz gibi dekore edebiliyor ve duvarlarını kendimize göre boyayabiliyoruz. İster iç cepheyi istersek dış cepheyi kendimize göre ayarlayabiliyor ve tabelalarından duvar kağıtlarına kadar tüm unsurlara biz dokunabiliyoruz. Oyun içerisinde dükkanımıza satın alabileceğimiz çeşitli aksesuarları ve materyalleri mağaza sistemi dahilinde görebiliyor ve istediğimiz içeriği buradan sipariş verebiliyoruz. Elbette kahve dükkanı için kazandığımız paraları bu mağazada harcayabiliyor ve kendi dükkanımızı daha iyi bir şekilde dekore edebiliyoruz. Müşterileri de bu kapsamda kafemize çekebiliyoruz.

Espresso Tycoon'da ne kadar çok ilgi çekici bir kafeye sahip olabilirsek o kadar çok müşteriyi çekebilir ve bu kapsamda daha fazla para kazanabiliriz. Dolayısıyla oyunda yapacağımız her bir dekor müşterilerin gelip gitmesine etki ediyor ve şık gördüğü kafe içerisinde daha fazla vakit geçirmeye çalışıyor. Oyunda bu yenilikler dışında bir de kafenin patronu olarak yer alıyor ve yukarıda da bahsettiğim gibi tüm çalışanları yönetmek bizim elimizde. Oyunda kendi çalışanlarımızı düzenleyebiliyor, çalışanlarımıza istediğimiz şekilde görevler verebiliyor ve hangi kısımda çalışmasını istediğimizi biz seçebiliyoruz. Bu detaylarla beraber oyundaki her bir kısmı biz yönetebiliyor ve böylece kafe işletmeciliğine doğru adımımızı atabiliyoruz.

Müşterileri ne kadar çok memnun ederseniz o kadar çok puan alırsınız
 
 

Oyunda sadece bir kahve türü yer almıyor ve kahve çeşitleri ile beraber kendi potansiyelimizi genişletebiliyoruz. Yani oyun içerisinde kahve tarifleri oluşturmak için çeşitli malzemeleri bir araya getirebiliyor ve yeni tariflerle beraber yeni kahve çeşitlerinin kilidini açabiliyoruz. Oyunda diğer taraftan müşterilerin yıldız ve puan verebileceği puanlama sistemi bulunuyor ve bu derecelendirme sistemi ile beraber müşteriler geldiği noktada kafenize çeşitli oranda puanlar verebiliyor. Bunları mobil uygulama üzerinden verilen puanlar gibi düşünebilirsiniz. Bu oyunda da bu tarz detaylar yer alıyor ve müşterileri memnun etmek oyun içerisinde çok önem arz ediyor. Eğer müşterileri memnun ederseniz oyun içerisinde aldığınız yıldızlarda yükselme oluyor ve bu da kafenizin daha fazla ön plana çıkmasını sağlıyor diyebilirim.
 
Kendinize ait bir ekonomi stratejisi belirleyebilirsiniz 

Kendi markamızı tanıtabileceğimiz ve oluşturabileceğimiz yapım içerisinde her bir detay bizlerin eline bakıyor. Dolayısıyla oyun içerisinde yapabileceğimiz oldukça fazla iş oluyor ve hayalimizdeki kafeyi aslında bu oyun içerisinde inşa etmeye ve kurmaya çalışıyoruz. Burada patron tamamen biz oluyoruz ve istediğimiz her şekilde kafe yönetim işi bize bırakılıyor. Oyunda yer alan kafemizin çalışanından dekoruna kahve çeşitlerinden kafenin işleyişine kadar tüm detaylar bizim elimizde yer alıyor ve kendimizi tam bir patron gibi hissedebiliyoruz.
 Diğer taraftan oyun içerisinde her oyuncu farklı farklı stratejiler benimseyebiliyor ve kazancını yükseltmek için çeşitli hamleler yapabiliyor. Bunların seçimi ve işleyişi tamamen oyuncuya göre değişkenlik gösteriyor ve siz de bu kapsamda kendinize ait bir ekonomik strateji belirleyebiliyor ve oyun içerisine bu planınızı dahil edebiliyorsunuz.
 
 

Oyunda bir taraftan kafenizi işletirken öte yandan ise farklı farklı görevleri tamamlayabileceğiniz ve bu görevlerle beraber çeşitli miktarlarda ödüller kazanabileceğiniz bir yapı bizleri bekliyor. Bu görevleri tamamladıkça kafenizi daha fazla genişletebilecek ve geliştirebileceğiz. Böylece daha fazla müşteriyi kafemize dahil edebileceğiz. Görevleri ne kadar çok tamamlarsak o kadar çok miktarda paranın sahibi olabilecek ve bu da kafemizin işleyişine harcanacak.
 
Kafemizi dilediğimiz gibi dekore ettiğimiz ve yenilikler eklediğimiz oyun içerisinde kafenin iç cephesinden dış cephesine kadar her bir kısmını biz belirleyebiliyor ve biz seçebiliyoruz. Geniş kapsamlı bir içerik haritasının bulunduğu yapım içerisinde çok fazla sayıda dekor ve aksesuar bulunuyor. Bunların yanı sıra istediğimiz şekilde kafemizi şekillendirebiliyor ve tamamen bambaşka bir kafe yapısını oluşturabiliyoruz. Dolayısıyla geliştirici ekip bu kapsamda bizlere çeşitli özgürlükler sunmuş durumda ve biz de bu şekilde istediğimiz gibi kafemizi tasarlayabiliyoruz.
 
 

Oyun içerisinde yukarıda da bahsettiğim gibi tüm detaylar bizim elimizde yer alıyor ve dekorasyonlardan çalışanları işe alma - çıkarma oradan da tedarik zincirine kadar birçok unsur bizim elimize bakıyor. Bunun yanı sıra oyunda yine bir muhasebeci gibi bulunuyor ve ne kadar çok gelirin ve ne kadar çok giderin gittiğini görebiliyoruz ve ona göre kendi aylık planlamamızı çıkarmaya başlıyoruz. Bunun dışında yine kahve dükkanının reklamını yapmak oldukça önem arz ediyor ve bu reklamlarla beraber gelirimizi arttırabiliyoruz ve bu kapsamda  daha fazla müşteriyi kafemize doğru çekebiliyoruz. Ek olarak müşterilerin memnun etmek de oldukça önemli çünkü ortada bulunan puanlama sistemi sayesinde ne kadar çok yüksek yıldız alırsak o kadar çok müşteriyi kafemize çekebilir ve bu doğrultuda daha fazla para kazanabiliriz.

Sevdiğimiz kahveleri bir araya getirebildiğimiz ve yeni yeni tarifler çıkarabildiğimiz Espresso Tycoon 7 Haziran tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Kafenizi işletebileceğiniz ve dilediğimiz gibi tasarlayabileceğiniz simülasyon oyununun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün oyundan haberdar olabilirsiniz.
 
 

Kendi yaratıcılığınızı kullanabileceğiniz ve bunu oyuna aktarabileceğiniz yapımın aynı zamanda Steam sayfası üzerinde bir demo sürümü bulunuyor. Bu demo sürümünü tamamen ücretsiz bir şekilde indirebilir ve oyunun temel mekaniklerini bu kapsamda öğrenebilirsiniz. Bunun dışında oyunun ilk kısımları deneyebilir ve nasıl bir yapıya sahip olduğunu öğrenerek oyunu satın alıp almayacağınıza da karar verebilirsiniz. Dolayısıyla bu tarz demoları denemek ve oynamak biz oyuncular açısından oldukça önemli.
 
Resmi fragman
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
simülasyon pc Espresso Tycoon
Mobil Oyun Blaze Union: Story to Reach the Future Remaster, Japonya'da Çıkış Yaptı AEW: Fight Forever gerçekçi bir güreş deneyimi sunmaya hazırlanıyor

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Espreso Tycoon
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız